Evli olmanın çocuk dışında iyi yanları ne?

ahgs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
177
2
96
Antalya
bunu merak ediyorum.evet belki aklınıza sen boşandığın için böyle bir konu açtın diyeceksiniz.hayır sadece düşünüyorumda iyi yanları ne diye.son zamanlarda etrafımda gördüğüm bir çok evlilik ya benimki gibi bitiyor ya da geleneklerden dolayı devam etmek zorunda kalıyor.Şuanda bir çok kadının aslında erkeğe ihtiyacı yok.araba kullanabiliyoruz,paramızı kazanabiliyoruz(en azından batıda) hatta çok büyük başarılara imza atıyoruz.peki evlilik bize çocuklar dışında ne güzellikleri var.bunu neden merak ediyorum çünkü bir çok arkadaşım eşinin ilgisizliğinden sevgisizliğinden dolayı mutsuz.eşleri ise onları dövmedikleri için,annelerine götürdükleri için,alışverişe götürdüğü için iyi eşler olduklarını söylüyorlar.bana evlenme teklifleri geliyor ama ben nedense evliliğin bana bir artısını görmedim.eksilerinin ise hala etkisi üzerimde.belki kısa sürdüğü için belki hayal kırıklığı olduğu için.bilmiyorum bana iyi yanlarını söyler misiniz?

henüz evlenmedim fakat;evlilik benim için sadece çocuk demek değil öyle olsqa hiç sevmediğim biride olabilir karşımda ki farketmez di evlilik benim için;sevdiğim adamala daha yakın olmak,herşeyi onunla yapmak hayat arkadaşı olmak,birlikte gülmek birlikte ağlamak sevildiğimi sevdiğimi hissetmek gb.

evet doğru biz bayanlar o niyetle evleniyoruz peki sonuç..yani muhalefet olmak gibi bir niyetim yok ama erkekler öyel omuyor işte.

1) gece yalnız uyumaktan korkuyorsan
2) evlilik dışı cinsel ilişkiyi onaylamıyorsan
3) sevdiğin hergün adamla yanyana uyanmak
4) geleceğe dair beraber hayal kurma
5) ilk kez yaptığın yemekleri denetebilmek
6) kendi paranı sadece kendin için harcayabilmek
7) toplum içinde evli statüsünde olmak
8) işten eve gelirken evde sevdiğinin olacağını bilmek
vs vs vs

bunu çok sevdim.

kendi paranı sadece kendin için harcayabilmek
bu malesef olmuyor.olmadı.çünkü maaşın istenebiliyor.vermeyince sen kötü oluyorsun

Eğer deli gibi aşıksanız, üstüne bir de eşiniz en iyi arkadaşınız olmuşsa, evliliğin kötü bir yanı olmuyor ki, iyi yanlarını sayayım. Ömrümü onunla geçireceğim daha ne olsun. Diğer türlü, hayat boşuna israf edilmiş olurdu.

Ben evli değilim ama çevremdeki evlı yakın arkadaşlarıma bakınca hiçbir + göremiyorum malesef .
K.k 'da buna tuzbiber oluyor

Evlilik : Eskiden varmış , karı-koca olmak , bir olmak .. kadın kadınlığını erkek erkekliğini bilirmiş..
Erkek kadını emanet aldıgını bilir, Allahtan korkarmış ..
Her evde kavga olur ama kavganında sınırları olur .. şimdi iki kavgada erkek kadına s..ol git dıyebılıyor !! ağzım açık okuyorum konuları .. Bir erkek koynuna aldıgı kadınına nasıl boyle kufur eder .. bu ve buna benzer bırsuru sorun ..

Kısaca : çocuk için delirmiyorsanız , kendı ayaklarınızın ustunde durabılıyorsanız evet Bekarlık sultanlıktır..
yoksa aşkmış , sevgıymıs , paylaşmakmış yalan oldu bunlar ..

bunu çok sevdim.

kendi paranı sadece kendin için harcayabilmek
bu malesef olmuyor.olmadı.çünkü maaşın istenebiliyor.vermeyince sen kötü oluyorsun

benim açımdan öyle eskiden aileme paramı vermek zorunda kalıyordum. şimdi evin mutfak masrafları dışında paramı ben harcıyorum

Sevdiğim adamla aynı evi paylaşıp ortak bir şeyler yapmak. Oturup bebeğimizle oyun oynamak. Özel günlerimizde ya da içimizden geldiğinde birbirimize sürprizler yapmak (illaki hediye anlamında değil bir yemek, bir tatlı, bir kağıda yazılmış ufak bir not ya da başbaşa güzel bir kaç saat) Zorlukları yok mu bu kadar toz pembemi derseniz hayır tabi ki değil. Ben eşimle ilgili hiç bir sorun yaşamazken ailelerle ilgili bir sürü sıkıntımız oldu, üzüldüm, yıprandım ama sonuçta hayatta zor olmayan şey yok dedim. Mesela bu akşam eşime telefonda gelirken canım yumurtalı pide çekti dedim yolunun üzerinde alacağı bir yer olmamasına rağmen elinde pideyle çıktı geldi. Bu bile benim çok mutlu olmama yetti yani kocam benimle ilgilensin ben başka bir şey istemem.
Tabi ki kadınların her işlerini artık kendilerinin de yapabildikleri konusunda haklısınız ama ben evliliğe bu gözle bakmıyorum. Evlilik kadına aşk, sevgi, yakınlık (tensel, duygusal), kavga, naz, cilve, çocuk, çekişip didişip tekrar öpüşme, kısacası hayat verir diye düşünüyorum. Maşallah diyeyim tabi bu şimdiki düşüncelerim :)))

cektıgım onca acıya keffaret,onumdekı onca ımtıhanın en buyuk guc ve tesellı kaynagı..onu sevıyorum onu herkesten ve herseyden cok sevıyorum keske daha cok bıseyım olsaydı ona verecek..hakkıdır..sonuna kadar da layıktır...

evlilik kimse için kolay değil kadın için daha zor hem işte çalış hemde evde ama bu ilk 1 sene zor, sonrada sıkılma aşaması artık heyecan beklersiniz ve çocuk herşeyi değiştirir bazıları için sorumluluk agır gelir bazıları 1 çocuk daha der, çocuk ağır sorumluluk kadına bir sorumluluk daha eklenir işte bunalım aşaması atlatabilene çok güzel ama atlatamayan başlar ah keşke demeye kendine acı çektirmeye ,(şiddet ,aldatma , küfr)hariç . Hayatta acı çekmekte güzel acı çekmeden güzelliklerin kıymeti bilinmez ve neden? neden ? die düşün dur, evlilik güzel eger sevdiğin adamlaysa seni kırdıgında üzülmek barışmak heryanıyla güzel ,evet evliyim eşimi seviyorum 6 yıldır beraberiz 2yıldırda evliyiz ,allah kimi kusursuz yaratmış ki ? ilk evliliği kötü gecenler boşananlar korkuyolar ikinciside bölemi olur die ama hiç belli olmaz belkide çok mutlu olcaklar hep böle evlilikten korkarlarsada o BELKİ KELİMESİ HEP KAFALARINDA TAKILI KALICAK bunu hemen anlamıcaklar belki, ama 45 -50 yaşlarına gelince belki dahada erken bi yol arkadaşım olsaydı keşke dicekler, ama bi 20 senelerini kaybetcekler kadınlar maddi güçleri olduğunda kendilerini erkeklerle eşit görürler hayır eşit değiliz ! arkadaşlar fazlayız! ama hiçbir erkek fazlasıyla baş edemez ki ne gerek var derler işte bizler fazlası olmalı ama onlara belli etmemeliyiz evlilikte senin benim param olmamalı ikimizin olmalı, ben maaş alınca kendim gelir gelmez aşkım hadi bunla kirayı verelim diorum, ne var bunda erkek eve para getirmeyince hemen kötü olur para isteriz vermezse kötü olurpeki neden bayanlar kazandıklarını payylaşmasın devir zor tek maaşla geçim zor neden vermeyelim neden bütün yük onlarda olsun işte bizler fazla yanımızı kullanırken hatalar yapıyoruz erkeklerin diğer genel hatalarını saymıyorum bile EVLİLİK YAŞAMAYI BİLENE ÇOOOOOOOOKKK GÜZEL hayatı korkarcasına yaşarsanız kötü, bidaha nezaman gelicez dünyaya belki 10 yıl belki 1saat sonra ölücez söyleyin ne götürücez öbür dünyaya , acısıyla tatlısıyla herşeye beraber göğüs gerdikten sonra dogru insanlarla çok güzel birşey EVLİLİK evet belki fikirlerimiz çakışcak belki bunun evliliği iyi gidiyo ondan böle yazmış diebilirsiniz ama merak etmeyin fazlasıyla kötü şeylerde yaşadım ama kadınlar zekidir aşamıyacağı güçlük yoktur aşılabilir işte fazlalıklarımızı kullanmalıyız ama dikkatli bir şekilde

Çocuğum olsun diye evlenmedim,sevdiğim sevildiğim için evlendim...

EVLENDİKTEN SONRA;
Kendi başıma bişeyler yapabileceğimi,

Bir evin,eşin sorumluluğunu alabildiğimi anladım.

Ailemden km lerce uzakta yeni bir hayatı kurdum zor ama gurur verici birşey.

Sevdiğim insanın yanında yatmanın huzurunu tattım.

Bana olan sevgisini gördükçe zorluklara değdiğini gördüm.

Hayatın her alanında bir destekçim var.

Bana kendimi değerli hissettiriyor.

KK de okuduklarımdan sonra aslında hiç şikayet etmeye hakkım olmadığını anladım.

Aileme ilk torunu ben verdim:)

Özellikle bu aralar sevgimle her zorluğu aşabileceğimi anladım.

İYİKİ EVLENMİŞİM diyebiliyorum.Ve bunun için Allaha şükrediyorum...

burada okuduğum güzel evlilikleri görünce imreniyorum.ben zor bir evlilik geçirdim.belki ondan bir güzellik duymak istedim.benim eski eşim beni hiç anlamdı ağladım yanımd olmadı sadece sevgisini ilgisini bekledim. hani ben diğer kadınlardan etrafında olan kadınlardan farklı olayım istedim o vermedi.o benim için öyleydi evet abim babam benim için önemli hele birde evliliğin ilk aylarında bana sorsalar baban mı abin mi eşin mi evet zor belki ama eşim derdim.ondan onu bekledim ve görmedi.evet güzeldi eğer yaşamayı senin kadar o isteseydi.güzel evliliklerin allah daim etsin hergün daha da güzelleştirsin.bir kadın eşinden sevgi gördüğü müddetçe ne para ne mal ne mülk...

Umarım sizi hak edecek, eş olmanın ne demek olduğunu bilecek biri çıkar karşınıza ve ömür boyu mutlu olursunuz.

Evliliği çocuğa indirgemek yanlış, bu sadece tabir-i caiz ise cahil kadınların işi...

'Kesinlikle evlilik olmalıdır' diyenlerden değilim.

Bu tercih meselesi.

Tek iyi tarafı var o da;

eğer adam gibi biriyle evlenmişseniz, saygınız birbirinizi incitmeyecek kadar ince çizgide ise, hayata aynı pencereden bakabiliyorsanız, farklılıklarınız sorun teşkil etmek
yerine birbirinizi tamamlıyorsa, sevginiz kırgınlıklarınızın üstesinden geliyorsa - işte o zaman hayat arkadaşı/hayat dostuna sahipsiniz...

Bence en güzel ve tek iyi tarafı bu...

doğru insanı bulmuşsanız.evlilik hayatın en güzel olayı diyebilirm....herşeyiyle çok güzel....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…