evli ,pişman ve mutsuzlar..dertleşelim mi?

Ya ben bekarım ama bişey sorucam hanımlar . Tamam hepiniz kocanızı suçluyosunuz ama bide onun gozunden bakın acaba o ne düşünüyor . Bana göre sorunlar hiçbir zaman tek taraflı değildir . Acaba sorun neden kaynaklanıyo bi onu bulun sonra bakalım biraz eşinizin suyuna gidin eğer oylede olmuyosa demekki karşıda suç vardır demektir . Bilmiyorum evlenmedim ama benim düşüncem bu yönde
Tamam. Sen evlendikten sonrada gel yaz buraya nasıl alttan alabildigini canım....

Aynen oyle cnm. Neler yasadik neler. Kavga ederiz cikar gider. Aramaz sormaz. Ben arardim msj atardim cevap verme zahmetinde bulunmazdi. Pesinde kosardim cunku. Ama simdi en ufak tartismada ciks gitse bile o msj atar napiosun diye. Yada konusmak icin sebep arar bisey lazimmi diye arar falan bi cok sey var. Ama hersey bizim elimizde. Cok sukur buyuk seyler atlattik gecti gitti. Her ailede sorunlar var ama inanin kadinin aklini calistirmasi gerek.cunku erkekler o kadar detayli dusunemiyo ve onlari yumusatmak iki guzel soze bakiyo
Genelleme cok yanlış. Ne erkekler var iki değil isterse ikibin güzel laf olsa

Aynı durumdayım :/ evli mutsuz çocuksuz
Konu sahibi bi önerim yok bende bulamadım çünkü :KK43:
Keşke ben de böyle diyebilseydim en azından.....
Ama, Evli mutsuz çocuklu :KK42:
Mutsuz kelimesi hafif kaldı ama cümlene binaen öyle yazdım...
Aklımdan ruhum dan Hayatımdan herseyimden oldum...herşeyimi bitirdi bu adamla evlilik. Bide aile sülale hepsi

Konu sahibi durumuna uzuldum ama asilir gibime geldi engeller.
Arkadaslar cok yararli tavsiyelerde bulunmuslar.
Bence uygula o guzel tavsiyeleri ve bide oyle bak.
Allahin izniyle, Insallah mutluluklar sizin olur.

Böyle konuları okudukça evlilikten iyice korktum. Allah yardım etsin konu sahibesine. Bence bu dünyada insanlar mutlu olmak için yaşar kızlar. Mutsuzken ömrünün en güzel yıllarını heba edince ne kalır ki insanın eline. Ayrıca bazı bayanlar çocuk konusunda telaş yapmışlar, 32 ara yas demişler. Benim annem 40 teyzem 35 yaşında anne olmuşlar. Kii teknoloji kat kat ilerledi. Mutsuz olmaktansa yanlız olmak daha iyi değil midir. Ama tabi çevresel faktörler , kişisel donanımlar da önemli bu konularda. Kişi bosaninca döndüğü yerde daha mutsuz ve bağımlı bir hayat yaşayacağını düşünüyorsa, sabır da bir tercih yolu olabilir. Allah iyiye cevirsin, yol göstersin inşallah.

Ben de 9,5 aylık evliyim. Ilk başlarda ne kötüydük, sürekli kavga. Sürekli boşanmak istiyorum diyen bir ben. Son kavgamızı ocakta yaptık, 3 aydır tartışmıyoruz bile. Bunu nasıl başardım? Her kavgada boşanacağım demeyi bıraktım, eşim işinden dolayı sinirliyse üstüne gitmedim. Eşimin ailesi ne olursa beni haklı buldu, oğullarına hep tepki gösterdiler. Bunun da önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. Evlilikte eşin ailesi ve eşin karakteri çok önemli. Eş iyi bir insansa sorunlar çözülebiliyor da, bencil, Sevgisiz bir insanla ömür geçirmek çok zor. Eşlerinizi bu yaştan sonra değiştiremezsiniz, ya güdeceksiniz ya da bırakacaksınız.

Offf ayni ben. 33 yasindayim. 8 aylik evliyim. Nerden tutsam elimde kalan bir evlilik. İyi yani yok. Evlenmeden cok iyiydi. Ayni evde yasamadan taniyamiyosun. Rol yapmis cok. Hamile kaldim. Dusuk yaptim. Bu belki bi isaretti. Bosansam bi daha evlenmezsem cocuk yapmadigima pisman olur muyum diyorum. Ama bi daha denemek de istemiyorum. Kafam karmakarisik.
biz bu hafta yine terapiste başladık
iletişim çok bozuk bizim
bir de bu kadar zorluktan sonra tekrar sevebilir miyim diye düşünmüyor değilim
çocuk benm de denemeye asla cesaretim yok , zaten psikoloji diye bişey de kalmadı,

takatım kalmadı bu halde işe gidip geliyorum bu şehirde kimsem yok o kadar bunaldım ki artık ....................

Pişmanlık diye birşey yoktur korkaklık vardır.

Bir araba alırsın beğenmezsin satarsın.

Bir ev kiralarsın kirası cok gelir mutsuz olursun satarsın.

Ama evlilik öyle değil. Kolay değil boşanmak iyi bilirim ama hergün ölmektense bir kez ölmeyi tercih ederim.

ailesi muhteşem insanlar.annesi belki benm anenmden daha ok sever beni.eşim hep kendine göre haklı bir insançhep hşizmet bekler.klasik türk ailesiymişiz!! normalde çalışıyordum bebek olnca evdeym bir işe elini sürmez.hamlyekn inadına yapar gibi şundan mı yardm istesek gömleğimi ona mı ütğületsem der delrtirdi beni.evlenmeden önce kıskançıklıları.her sey için ondan izin alacakmışım.izin haber verme değil bir de! hamilelğimde bile burnmdan getrdi kavga gürültü.ona göre hep haklı ama ben asiymişm dik kafalıymışım! ya en son olayı anlatıyım yemek yedk bebek bişr yanda bulaşkları topluyorm her yer dağınık kahve istedi bende tamma deidm işimi bitireym beraber içelm diye düşünmüştm.vay efenm kahvesi nerde kalmışmış bi kahve keyfi varmş akşama kadr çalılşıyromus yoruluyormuşş bulaşık kalsınmış 2 dk kahve yapıp içelimmiş...ne olurmus sanki ev dağınık kalsa kahvemizi içsekmiş.içime sinmiyor öyke işimi bitirip rahatça içerz düye düşünmüştm dedim amabi ton laf bağırma çağırma.böylede saçma işte! bu bir örnekti bunun gibi o kaddaar çok var ki anlatamam..emir vererek konusuyormuşum azarlıyormusum.napıyım sınırlarımı zorluyor! saygı zorla kazanılmazki!mutsuz kadın mutlu edemez kimse kusura bakmasın.!
kalksın kendi yapsın kahvesini o zaman. çok sinirlendim

Madem evli degilsiniz , burada bu konuda paylasim yapanlari uzaktan yakindan anlamaniz mumkun degil.evlilik uzerine kurdugunuz hayallerle gelip buraya yorum yapiyorsunuz. Evdeki hesap carsiya uyuyor mu, cocuk buyutmesi nasil birsey, evdeki es nasil birsey, ancak anneniz ve babanizin evliliginden yola cikarak yorum yapiyorsunuz . Bence dis bekar topiklerine yorum yapin, ya da baska konular var bdv de..bu konu size gore degil.

dertleşme çözüm bul :oops: hiç bir şeyden korkma. sen çok güçlü ve değerlisin. ya oturup anlaşacaksınız ya da ayrılacaksınız. bir ömür idare edilmez. :KK55:

Ne iyi olmuş bu topik...Benimde böyle tartışmaya, polemiğe girmeden sadece yazasım, anlatasım, rahatlayasım vardı...
Benim eşimden yana bir şikayetim yok hamdolsun ama öyle bir abim var ki hepimizin yüreğini dağladı...
Yengemle istemeden annemin zoruyla evlendi (yaşı geçiyor diye annem işte illaki evlensinmiş,evlendi işte...) Baştanda istemiyordu ya zaten hep bi bahanesi var. Annemde yaptığı hatanın farkında abim ağzınada küfür etse "haklısın oğlum" diyip daha da şımartıyor..Evlenmeden önce çalıştık hep birlikte abime ev aldık,araba aldık evini dayadık döşedik 3 kardeş ama şimdi evlendi çalışmıyor,iş beğenmiyor,maaşları beğenmiyor, hepsini beğense işvereni beğenmiyor hep bi bahane buluyor çalışmamaya...Sabaha kadar bilgisayar başında birde şimdi iddiaya başlamış, biz çocuğu var zor durumda kalmasın diye harçlık yolluyorduk,şimdi eline geçen parayla iddia oynuyormuş :(
Geçen babam Hastalandı kalktık gittik onca yolu..inanmazsınız dönüşte ağlaya ağlaya döndüm...
Yengemi zaten hiç sevmedi, hiç sahiplenmedi, her fırsatta git babanın evine dedi...Canım yengem hala kızı için sabrediyor,hala düzelir diye umut ediyor... Yengimi kırdı,dağıttı, bin parçaya ayırdı...Dünyalar güzeli kızını bile yeri geliyor gözü görmüyor...
Şu olay hiç aklımdan çıkmıyor. Hatta hamile duygusallığımıdır nedir bilmiyorum dün gece tam yattım aklıma geldi gizli gizli ağladım...Yengemin işi vardı yeğenim abimdeydi, yengem işini bitirince çocuğu aldı yengeme uzatıp "al şu uyuzu" dedi.. Yavrum sen uyuzun ne olduğunu nerden biliyodun da öyle küstün aklıma geldikçe hala ağlıyorum...Nasıl küstü babasına nasıl içerledi görmeliydiniz kızlar içim yandı, o bakışı, o içerleyişi... Allah'ım kahroluyorum...

Canim benim eşim ev süpürge tutar bulaşık lari makineye atar yemek yapar çamaşır ütü yani yorgunum diyelim veya o gün canım istemedi rica minnet yapar ama gel gör ki saygısız ve hersey bende bitiyor o zaman
haklısın ya sırf bu özellikler bi insanı veya kötü yapmaz tabii ki. Teşekkür ederim canım cevabın için inşallah esin istediğin gibi olur.

Canim benim eşim ev süpürge tutar bulaşık lari makineye atar yemek yapar çamaşır ütü yani yorgunum diyelim veya o gün canım istemedi rica minnet yapar ama gel gör ki saygısız ve hersey bende bitiyor o zaman
haklısın ya sırf bu özellikler bi insanı veya kötü yapmaz tabii ki. Teşekkür ederim canım cevabın için inşallah esin istediğin gibi olur.

Ben de evliyim 3 yıllık çalışıyoruz eşimle.Akşam eve ben önce geldiğimden yemeği hazırlıyorum.Ama şöyle birşey var ki konu sahibi çalışıyo mu bilmem de Eşi işten yorgun argın milletin stresini çekmiş Allah bilir dışarda neler yaşamış halde geliyor evine evde kapıda karşılayan karısı yorgun bitkin çocuktan işten şikayetçi. Belki gözümüzde canlandırsak Hanımefendi sabah zamanında kalksa hayatını bi düzene koysa çocuk uyuyunca ev işlerini yemeğini yapsa ,ibadetlerini de yerine getirse akşam da yorgun ama en azından yüzünde tebessümle karşılasa eşini çok mu kötü olur.bırakıver sofrayı mutfakta eşinle zaman geçir yani

Back
X