evli ,pişman ve mutsuzlar..dertleşelim mi?

2,5 yıl bitti. İlk 1 yılın abartmıyorum her günü aklımın bir köşesinde boşanmak vardı.
Kavgalı geçen haftanın 5 günü avukat falan araştırırdım.
Evlendim de iyi b.k yedim diye kendimi kahrederdim.

Haftanın 2 günü de yalandan sorun yokmuş gibi takılırdık..
Sorun olmaz mı?

Sen ailesi mükemmel insanlar diyorsun.
Ben memleketteki en işe yaramaz, sadece zarardan ibaret aileye gelin gitmiş sayıyorum kendimi.

Alttan mı almak, nedenmiş?
Haklıysam büyük küçük bakmam yakar yıkarım.
Doğruları her yerde çatır çatır sayarım.
Allah'a kulum kula kul olmam.
Birine olan sevgim, nefretim bakışlarımda direk kendini gösterir.
İçim dışım birdir.
Kendim için değil başkasına yapılan yanlış için bile kavga edebilirim.

Boşanmak dünyanın sonu değil,3 ay ağlarım 5 ay ağlarım.
Yeniden sever evlenirim de.. Hayata bakışım budur.

Benim için evlilik denen kurumu yürütmenin zorluğunu buyurun düşünün..

Çok da zor oldu sahiden..
Nihayet birbirimizi iyice itip kaktıktan sonra, tükenmiş bir halde 1 yıldan sonra karşılıklı
doğruları bulduk.
1,5 yıldır iyiyiz.
Sorsanız en son kavgamızı ne zaman ne için ettik hatırlamıyorum.

O baktı ki ben kimseye boyun eğmiyorum, susmuyorum da ailesiyle mesafeli olmama izin verdi, çünkü mesafe
daha az sorun demekti. Bunu akıl edebildi.
Baskı yapmak demek beni inada bindirmek demekti bunu bıraktı.

Özür dileyip gönlü vaktinde almamak demek sonra daha uzun uğraşlar demekti, vaktinde kısa öz gönül almayı
kendi tercih eder oldu.

Ben ailesini kötülemeyi bıraktım, yoklar gibi davrandım.

Eşimden çok kendimi sevdim, canımın değerini bildim.

Böyle böyle huzuru bulduk.

Ama hala pişman mıyım evlendiğime?

Evet pişmanım.

O bir yıl içimde çok şeyi öldürdü yalan değil.
Bana göre değilmiş evlilik, ben bekar daha mutlu olacak bir insanmışım diyorum.

Yani eşimle değil kiminle evlensem de pişman olurmuşum bir sebeple sanırım.

Sonuçta seviyor muyum evet, ama yıprandım mı? Çoookkk..

Hanımlar şu bir gerçek ki sizin mükemmel bir ev hanımı, dört dörtlük kadın olmanız sizi mutlu bir bayan yapmıyor.

Ben mesela eşini kahve konusunda haklı buldum.
Bırak işler beklesin, dağınık kalsın ortalık.
Hatta evi b.k götürsün. Eşine vakit ayır, kendine, bebeğine vakit ayır.

Bak benim çocuk yok. İşten geldim yemek yedik.Eşimi işe yolladım.
Bulaşıkları tezgaha yığdım yatış o yatış.

Çocuğum olsa daha da rahat olurdum eminim..

Zamanla titiz eşler bile o rahatlığa alışıyor.
Benim eşimin annesi öyle düzenlidir ki başta yadırgadı şimdi o diyor bana yat dinlen boşver diye.

Bilgisayara bağlılık konusunda benim eşimde de var bu.
Ama en azından haftada bir iki akşamı film akşamı diye seçip eşinin sevdiği tarz filmlerden
başlayarak bu düzene alıştırabilirsin.

Evlilik zor, ilk yıllar mutsuzluklar, pişmanlıklar doğal.
Önemli olan çocuk konusunda acele etmemek hanımlar..

Yakın zamanda huzurlu ve mutlu hissetmenizi dilerim.

Yani bütün evliler öyle dediğine göre var heralde bi bildikleri:) sen zaten arnavutmuşsun hele de arrnavutlar tam istenen gibi işveli cilveli oluyo valla:)
Arnavut geliniyim :) yoksa arnavutluğum yok :) istanbulluyum :) ama işve cilve derken yaptırırım istediklerimi. Bak mesela işten gelme saati bi güzel süslendimmm ayıptır soylemesi transparan sütyenimi taktım ustune askılımı giydimm bekliyorum :) bide kırmızı rujj erkeğe kapıyı açtığında bi gözü değişiklik görsün. Kadın isterse her istediğini yaptırır yeter ki işini bilsin ;)

Çok fedakarlık yapıyorsunuz. Belki de sorun bu. Ben elektrik süpürgesini eline dahi almam. Eşimi çağırırım, süpür derim süpürür. Ben demesem kalkar kendi süpürür. Benim hamileliğim biraz sancılı geçiyor. Böbreklerim de çok sıkıntılı. Olmadığı zamanlar da varmış gibi yapıyorum valla. Kalksın eşim yapsın. Siz eşinizi çok şımartmışsınız :KK14:
Harikasın ya :))) sana tamamen katılıyorum.

Çok acı çekiyorum şu anda kanim çekiliyor sanki.. dun kesin bosanma karari aldim. Bu aci icimdeki ızdirap nedir. Kokusu burnumda cok ozledim.Cay saatimizdi simdi ölüyorum acıdan. Heryerde onun kiyafeti, bardagi,kokusu allahim bana yol goster guc ver.

Çok acı çekiyorum şu anda kanim çekiliyor sanki.. dun kesin bosanma karari aldim. Bu aci icimdeki ızdirap nedir. Kokusu burnumda cok ozledim.Cay saatimizdi simdi ölüyorum acıdan. Heryerde onun kiyafeti, bardagi,kokusu allahim bana yol goster guc ver.

Canım iyi düşün derim dava açmadıysan açma iyicene kafanı dinleyin sonra hersey yoluna varir artışı çoksa affet şeytanı değil allahu teâlâ yi sevindir

Arnavut geliniyim :) yoksa arnavutluğum yok :) istanbulluyum :) ama işve cilve derken yaptırırım istediklerimi. Bak mesela işten gelme saati bi güzel süslendimmm ayıptır soylemesi transparan sütyenimi taktım ustune askılımı giydimm bekliyorum :) bide kırmızı rujj erkeğe kapıyı açtığında bi gözü değişiklik görsün. Kadın isterse her istediğini yaptırır yeter ki işini bilsin :KK66:
Harbiden ayıpmış söylemesi kız dur erkekler de okuyo burayı:KK8::rolleyes:

Senden öğrencek çoooook şey var:KK31:

Madem evli degilsiniz , burada bu konuda paylasim yapanlari uzaktan yakindan anlamaniz mumkun degil.evlilik uzerine kurdugunuz hayallerle gelip buraya yorum yapiyorsunuz. Evdeki hesap carsiya uyuyor mu, cocuk buyutmesi nasil birsey, evdeki es nasil birsey, ancak anneniz ve babanizin evliliginden yola cikarak yorum yapiyorsunuz . Bence dis bekar topiklerine yorum yapin, ya da baska konular var bdv de..bu konu size gore degil.
bekar olmam bu konuda bilgi sahibi olmamam demek değil öncelikle. anemle babam değil sadece bütün arkaşlarım neredeyse evli ve boşananlarda var gözlemlerimi söylüyorum. kişiden kişiye değişir ama şimdi bile sözlüm sinirlendiğinde ben susuyorum onun sakinleşmesini bekliyorum. sonra ben konuşuyorum iki tarafta sakinken zaten sorunlar çözülüyor. evlilik tabi ki daha başka, ama karşınızda ki de sizin en yakınınız kocanız yuva kurduğunuz adam. sizi neden üzmek istesin ki oda sizinle mutlu yaşamak ister iki taraftan bakmak lazım olaya. özeleştiride yapabilmeli insan. kurduğunuz hayallerle buraya yorum yapıyosunuız demişsiniz. nerden biliyosun bizim toz pembe gördüğümüzü yada görmediğimizi evliliği. hayaller değil bunlar sabırlı olmam benim hayal değil. daha güzel hayallerim var evliliğe dair inşallah. insan içindeyken bazı olayların göremez hatalarını yada olması gerekeni. ama ben çok örnek gördüm çevremden dışardan bakıldığında daha farklı oluyor herşey. ben böyle yapıcam demiyorum sabır gerektiren bişey çünkü ama inşallah sabırlı olucam o evde sevdiğim adamla mutlu yaşamak için. bu arada nereye yorum yapıp yapmıcağımın bilincindeyim ben. buraya kimseyi aşalamak için değil sadece çözüm önerisi sundum başka yerlere çekmeyin cevabımı.

bekar olmam bu konuda bilgi sahibi olmamam demek değil öncelikle. anemle babam değil sadece bütün arkaşlarım neredeyse evli ve boşananlarda var gözlemlerimi söylüyorum. kişiden kişiye değişir ama şimdi bile sözlüm sinirlendiğinde ben susuyorum onun sakinleşmesini bekliyorum. sonra ben konuşuyorum iki tarafta sakinken zaten sorunlar çözülüyor. evlilik tabi ki daha başka, ama karşınızda ki de sizin en yakınınız kocanız yuva kurduğunuz adam. sizi neden üzmek istesin ki oda sizinle mutlu yaşamak ister iki taraftan bakmak lazım olaya. özeleştiride yapabilmeli insan. kurduğunuz hayallerle buraya yorum yapıyosunuız demişsiniz. nerden biliyosun bizim toz pembe gördüğümüzü yada görmediğimizi evliliği. hayaller değil bunlar sabırlı olmam benim hayal değil. daha güzel hayallerim var evliliğe dair inşallah. insan içindeyken bazı olayların göremez hatalarını yada olması gerekeni. ama ben çok örnek gördüm çevremden dışardan bakıldığında daha farklı oluyor herşey. ben böyle yapıcam demiyorum sabır gerektiren bişey çünkü ama inşallah sabırlı olucam o evde sevdiğim adamla mutlu yaşamak için. bu arada nereye yorum yapıp yapmıcağımın bilincindeyim ben. buraya kimseyi aşalamak için değil sadece çözüm önerisi sundum başka yerlere çekmeyin cevabımı.
Konunun basligini okursaniz, bekarlar Bize akil verin, Bize sabirli olmayi ogretin diye birsey gorebiliyo musunuz. Sanki sabtetmeyi bekarlar bizden iyi biliyor. Arkadasinizin bosanmasindan siz ne gibi bir tecrube edinmis olabilirsiniz ki.neyse polemige girmicem. Sadece bu konuya bekarlarin yapmis oldugu yorumlari kaaale bile almiyorum. Ama sadece bu konuyla alakali bu.baska konularda bekar evli ayrimi yapmam zaten. Bu konu sizinle alakali degil. Basligi okuyun bir daha..

Kesinlikle katılıyorum sana canım . Sabretmek çok başka birşey . Bu düşüncenin doğrultusunda ilerlemek çok büyük bir erdem . Ki bunu başarabilmeli bir insan başaramayanımda sağlıklı bir evliliği olcanı düşünmüyorum

Konunun basligini okursaniz, bekarlar Bize akil verin, Bize sabirli olmayi ogretin diye birsey gorebiliyo musunuz. Sanki sabtetmeyi bekarlar bizden iyi biliyor. Arkadasinizin bosanmasindan siz ne gibi bir tecrube edinmis olabilirsiniz ki.neyse polemige girmicem. Sadece bu konuya bekarlarin yapmis oldugu yorumlari kaaale bile almiyorum. Ama sadece bu konuyla alakali bu.baska konularda bekar evli ayrimi yapmam zaten. Bu konu sizinle alakali degil. Basligi okuyun bir daha..
Bu zaten böyle olmak zorunda diye birşey denmiyor . Herkes kendi fikrini soylemekte özgür. Siz katılır veya katılmazsınız . Bende çok kotu bir aileden geliyorum benim annemde laf soylicem diye uste çıkçam diye hep konuştu konuştu . Sonuç ne huzursuz geçen 25 yıl ama suyuna gidip işve cilve yapıp çok güzel bir aile olabilirdik . Genel olarak kadınlar bu hatayı yaptıkları için evliliklerde böyle sorunlar oluyor. Dikkat ederseniz yorumlarda evli olup kocasına işve cilbe yapıp tatlı dille kadınların kocalarını nasıl yola getirdiklerini gorursunuz . Tahminimce sizinde pek alttan alan sakin bir yapınız yok . Ama bence şu tatlı dille cilveyle eşini yola getiren kadınları dinleseniz daha iyi olacaktır . Bu benim fikrim tabi .

evet başlıkta bekarlar sakın bize yorum yapmayın diyede yazmıyor. sizin kaale alıp almamanız gerçekten umrumda değil. fikrimi belirtemem neden bu kadar sizin zorunuza gitti onuda anlamış değilim. arkadaşlarınınız boşanması size nasıl bi tecrübe olmuş olabilir diyosun. olayların tam içinde olunca öyle bir tecrübe oluyor ki... neyse size açıklama yapmak zorunda değilim zaten. sanki bekarlar bizden sabretmeyi iyi biliyor demişsiniz. evliliktemi oluyor canım sadece sabır denilen şey. kimsenin hayatını bilmeden böyle bir genelleme yapmanız çok yanlış. benim kimseye burda bişey öğretmeye niyetim yok zaten dediğim gibi sadece fikrimi belirttim.

Bu zaten böyle olmak zorunda diye birşey denmiyor . Herkes kendi fikrini soylemekte özgür. Siz katılır veya katılmazsınız . Bende çok kotu bir aileden geliyorum benim annemde laf soylicem diye uste çıkçam diye hep konuştu konuştu . Sonuç ne huzursuz geçen 25 yıl ama suyuna gidip işve cilve yapıp çok güzel bir aile olabilirdik . Genel olarak kadınlar bu hatayı yaptıkları için evliliklerde böyle sorunlar oluyor. Dikkat ederseniz yorumlarda evli olup kocasına işve cilbe yapıp tatlı dille kadınların kocalarını nasıl yola getirdiklerini gorursunuz . Tahminimce sizinde pek alttan alan sakin bir yapınız yok . Ama bence şu tatlı dille cilveyle eşini yola getiren kadınları dinleseniz daha iyi olacaktır . Bu benim fikrim tabi .
Iste bekarlar olaya ancak bu yonden dar bir bakis acisiyla bakiyor. Cinsel.yonden ac olduklari icin, evlilik deyince akillarina ilk cinsellik geldigi icin, cilve yapsan mutlu olurdun gibi sacma salak bir yorumda bulunuyorlar.ne yasadigimdan zerre haberiniz yok burda cilve tatli dil bilmem ne dersi veriyorsunuz. Anneniz cilveli tatli dilli degilmis tartismislar falan. Siz evliliginizde kocaniz eve cihaz koyup evi gizli gizli dinlediginde , annenize selam bile vermediginde cilve yaparsiniz madem oyleyse. Offf yeter size cevap vermek istemiyorum Beni alintilamayin ben kimseyi alintilamamistim...

Iste bekarlar olaya ancak bu yonden dar bir bakis acisiyla bakiyor. Cinsel.yonden ac olduklari icin, evlilik deyince akillarina ilk cinsellik geldigi icin, cilve yapsan mutlu olurdun gibi sacma salak bir yorumda bulunuyorlar.ne yasadigimdan zerre haberiniz yok burda cilve tatli dil bilmem ne dersi veriyorsunuz. Anneniz cilveli tatli dilli degilmis tartismislar falan. Siz evliliginizde kocaniz eve cihaz koyup evi gizli gizli dinlediginde , annenize selam bile vermediginde cilve yaparsiniz madem oyleyse. Offf yeter size cevap vermek istemiyorum Beni alintilamayin ben kimseyi alintilamamistim...
Cinsellikten bahsetmiyorum ben cilveyle cinselliği bağdaştırıyosunuz neyse fikirkerimiz farklı boşuna konuşmaya gerek yok siz yolunuzda bildiğinizde devam edin ben sanece fikrimi ve uyguladıklarımla yoluma devam ediyorum daha öncede dediğim gibi .

Efendimizin bu sözlerinden bu manayi mi cikarttiniz yani? Orada sen hizmetci ol ki o da sana köle olsun diyor.. Ve bu rivayetin dogru olup olmadigini bilip bilmeden (muslumansaniz) peygamberinizin sozlerine boyle mi yorum yapiyorsunuz
Ayrica benim maneviyatla ilgili cok samimane tavsiyeme de ters cevap vermissiniz..
Once sizin adiniza uzulmustum fakat kimseyi tek tarafli dinleyip yargiya varmamak lazim diye düşündüm. Adama da böyle davraniyor olabilirsiniz ve onun kotu davranislarinin altinda yatan sebep belki bu da olabilir. Zira cok asabisiniz. Yine de Allah yardimciniz olsun diyeyim,her ne kadar onceki dedigimi duymazdan gelseniz de..
yanlış anladınız elbetteki maneviyata karşı oyle bir şey demedim.peygamberimize de.ama kabul edin genelde kadınlar öyle görülmüyor mu?

Tamamen düşündüklerimi yazmışşın. Ben öyle yaparım 8 aylık evliyim bişey mi istycem işve cilveeeee oynaklık :KK70: kahve bizimde skşamlarımızın olmazsa olmazıdır. Misafir olmadığı sürece bulaşıklar durur bizz kahve içeriiz sonra bi ilgilenirim onunla halini hatrını sorarrr istediği bişey varmı diye yoklarımm gönlünü hoş tutar bulaşıklara yardım etmesini yine işve cilve ve oynaklıkla isterim oda yardım eder :)) her zaman etmez tabii ama demek istediğim kadın dediin evinde biraz cilveli olacak hemen surat asmayacak. Azıcık kadın olmanın silahlarını kullanmalıyız. Ben istersem herşey olur. Kilo da veririm efendime söyleyeyim kırmzı rujumla kapıyıda açarım bulaşığımı geç yerleştirip kocamla sohbet de ederim istediimide yaptırırım. O kadar:)
canım bizde işler öyle değilki.yukardaki mesajımı okuyun lütfen anlarsınzı o zaman.

2,5 yıl bitti. İlk 1 yılın abartmıyorum her günü aklımın bir köşesinde boşanmak vardı.
Kavgalı geçen haftanın 5 günü avukat falan araştırırdım.
Evlendim de iyi b.k yedim diye kendimi kahrederdim.

Haftanın 2 günü de yalandan sorun yokmuş gibi takılırdık..
Sorun olmaz mı?

Sen ailesi mükemmel insanlar diyorsun.
Ben memleketteki en işe yaramaz, sadece zarardan ibaret aileye gelin gitmiş sayıyorum kendimi.

Alttan mı almak, nedenmiş?
Haklıysam büyük küçük bakmam yakar yıkarım.
Doğruları her yerde çatır çatır sayarım.
Allah'a kulum kula kul olmam.
Birine olan sevgim, nefretim bakışlarımda direk kendini gösterir.
İçim dışım birdir.
Kendim için değil başkasına yapılan yanlış için bile kavga edebilirim.

Boşanmak dünyanın sonu değil,3 ay ağlarım 5 ay ağlarım.
Yeniden sever evlenirim de.. Hayata bakışım budur.

Benim için evlilik denen kurumu yürütmenin zorluğunu buyurun düşünün..

Çok da zor oldu sahiden..
Nihayet birbirimizi iyice itip kaktıktan sonra, tükenmiş bir halde 1 yıldan sonra karşılıklı
doğruları bulduk.
1,5 yıldır iyiyiz.
Sorsanız en son kavgamızı ne zaman ne için ettik hatırlamıyorum.

O baktı ki ben kimseye boyun eğmiyorum, susmuyorum da ailesiyle mesafeli olmama izin verdi, çünkü mesafe
daha az sorun demekti. Bunu akıl edebildi.
Baskı yapmak demek beni inada bindirmek demekti bunu bıraktı.

Özür dileyip gönlü vaktinde almamak demek sonra daha uzun uğraşlar demekti, vaktinde kısa öz gönül almayı
kendi tercih eder oldu.

Ben ailesini kötülemeyi bıraktım, yoklar gibi davrandım.

Eşimden çok kendimi sevdim, canımın değerini bildim.

Böyle böyle huzuru bulduk.

Ama hala pişman mıyım evlendiğime?

Evet pişmanım.

O bir yıl içimde çok şeyi öldürdü yalan değil.
Bana göre değilmiş evlilik, ben bekar daha mutlu olacak bir insanmışım diyorum.

Yani eşimle değil kiminle evlensem de pişman olurmuşum bir sebeple sanırım.

Sonuçta seviyor muyum evet, ama yıprandım mı? Çoookkk..

Hanımlar şu bir gerçek ki sizin mükemmel bir ev hanımı, dört dörtlük kadın olmanız sizi mutlu bir bayan yapmıyor.

Ben mesela eşini kahve konusunda haklı buldum.
Bırak işler beklesin, dağınık kalsın ortalık.
Hatta evi b.k götürsün. Eşine vakit ayır, kendine, bebeğine vakit ayır.

Bak benim çocuk yok. İşten geldim yemek yedik.Eşimi işe yolladım.
Bulaşıkları tezgaha yığdım yatış o yatış.

Çocuğum olsa daha da rahat olurdum eminim..

Zamanla titiz eşler bile o rahatlığa alışıyor.
Benim eşimin annesi öyle düzenlidir ki başta yadırgadı şimdi o diyor bana yat dinlen boşver diye.

Bilgisayara bağlılık konusunda benim eşimde de var bu.
Ama en azından haftada bir iki akşamı film akşamı diye seçip eşinin sevdiği tarz filmlerden
başlayarak bu düzene alıştırabilirsin.

Evlilik zor, ilk yıllar mutsuzluklar, pişmanlıklar doğal.
Önemli olan çocuk konusunda acele etmemek hanımlar..

Yakın zamanda huzurlu ve mutlu hissetmenizi dilerim.

canım yukarda durumu yazdım.evet benm içinde amaan evi bok götrsn.ama beraber değilzki anlatabldim mi?ben de isterm karşlklı kahvemzi içelm sohbet edelim ama yok! o bilgisayar başnda ben yalnız..

ne güzel en azında çay saatiniz eraber geçirdiğnz vakit varmış..bizde ayrı odalarda ayrı şeylerle ilgilenyorz.çünkü pnun karıısı ben değilim bilgisayarı!

işve cilve konusnda haklısınz sanırım.ama insanız biz de bazen sinirlent-yorz bazen üzgn oluyorz yorgum oluyoruz! hep mi biz düşüneceğiz hep bi biz fedakarlık yapacağız hep bi bizden gidecek?

Back
X