• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli üç çocuklu anne

Kendinizi ezdirmeyin. Tamam eşinizden habersiz borç olması hoş bir şey değil bunu savunmuyorum ama siz eve, çoluğa çocuğa almissiniz. Şu anda borcu nasıl ödeyeceğinize odaklanın.
Şuan suçlu olan benim gizledim o kadar yıl şimdi efelik yapacak durumum yok ki neyseki Allah'tan çocukların yanında ses çıkarmadı öfkesini kontrol etmekte zorlanır normalde iyiyiz iyiydik Yani benim hatam yüzünden herşey mahvoldu

Şuan suçlu olan benim gizledim o kadar yıl şimdi efelik yapacak durumum yok ki neyseki Allah'tan çocukların yanında ses çıkarmadı öfkesini kontrol etmekte zorlanır normalde iyiyiz iyiydik Yani benim hatam yüzünden herşey mahvoldu
Ama biz size dakikalardir ne anlatıyoruz. Siz hala kendinizi tek suçlu gibi ilan ediyorsunuz. Ne diyeyim umarım çocuklar çok zorluk çekmeden borçlar ödenir.

Ama biz size dakikalardir ne anlatıyoruz. Siz hala kendinizi tek suçlu gibi ilan ediyorsunuz. Ne diyeyim umarım çocuklar çok zorluk çekmeden borçlar ödenir.
Sadece benim hatam olmadığını söylüyorum ama karşınızda sizi duymayan anlamayan bi insan varsa ne kadar konuşsanda boş ben diyorum eve çocuklara harcadım diye hala inanmıyor ve başka sebepler arıyor ben ne yapabilirim ki kumar ne bilmem bitkoin falan anlamam

Ben sizi çok iyi anladım.
Bende tek çocuk var. Hiçbir lüks harcamam yok. En son geçen sene kurban bayramında tatile gittim. Yıllardır aynı kıyafetleri giyerim diyebilirim. En iyisini alıp 5 yılda bir alıyorum neredeyse. Kuaför masrafım yok,sadece ağda yaptıran bir kadınım. Herşeyim evden. Dışarıda yemek yemeyi sevmem. Ev kendi evimiz,iki arabamız var. Oğluma her şeyin temizini ve sağlıklısını almaya çalışırım. 3 kişilik aileyiz,aylık masrafımız 170-200bin bandında. Tüm bunları kredi kartından harcasam ,eşim hiç katkı sağlamaz sadece birikim ve yatırım yaparsa, eeee ben de 1 yıl boyunca da ödeyemezsem o borç 1 milyona dayanır. Buna inanmayan ya ekonomi bilmiyordur. Ya da hayatında ev geçindirmemiştir.
Kira ve lüks harcama olmadan aylık masraf nasıl 200bini buluyor? Çocuğun özel okul taksidi filan mı pahalı? Muhalefet etmek için değil gerçekten merak ettim

Boşanmak istiyor ama ben istemiyorum çünkü bu olay olmadan önce iyiydik iyidir normalde bana karşı zaten ama yalan söylememi gizlememi kaldıramıyor
Allah yardımcınız olsun. Maaşlı birisiniz, çaresiz parasız ev hanımı değilsiniz. Bu açıdan bakın. İlla ki bir çıkış yolu bulursunuz yeter ki akıllanın ve artık asla kredi kartı kullanmayın. Bankomat kartınızın ek hesabını da iptal ettirip hayata sadece elinizdeki parayla yetinmeyi öğrenerek devam edin. Ben de o yollardan geçtim. Şu an kredi kartım yok. Ek hesabım yok. Varsa harcıyorum. Yoksa harcamıyorum :kahve:

Allah yardımcınız olsun. Maaşlı birisiniz, çaresiz parasız ev hanımı değilsiniz. Bu açıdan bakın. İlla ki bir çıkış yolu bulursunuz yeter ki akıllanın ve artık asla kredi kartı kullanmayın. Bankomat kartınızın ek hesabını da iptal ettirip hayata sadece elinizdeki parayla yetinmeyi öğrenerek devam edin. Ben de o yollardan geçtim. Şu an kredi kartım yok. Ek hesabım yok. Varsa harcıyorum. Yoksa harcamıyorum :kahve:
Sağolun aynen öyle kredi kartı olmaması lazım yoksa harcamamak lazımmış

Sağolun aynen öyle kredi kartı olmaması lazım yoksa harcamamak lazımmış
Bir de ben çalışmıyordum. Maaşım yoktu. Kötü bir durum. Sizi en iyi ben anlarım. İnsanın içi çok şişiyor. Çaresizlik hissi çok kötü. Ama ölümden başka her şeyin çaresi var. Yeter ki hayat devam etsin..

Kira ve lüks harcama olmadan aylık masraf nasıl 200bini buluyor? Çocuğun özel okul taksidi filan mı pahalı? Muhalefet etmek için değil gerçekten merak ettim
Okul taksidi çok değil aylık 20bin.
İki arabanın kaskosu,trafik sigortası ve benzin masrafı da 35bin
Hal böyle olunca…

Bir de ben çalışmıyordum. Maaşım yoktu. Kötü bir durum. Sizi en iyi ben anlarım. İnsanın içi çok şişiyor. Çaresizlik hissi çok kötü. Ama ölümden başka her şeyin çaresi var. Yeter ki hayat devam etsin..
Evet çaresizlik eriyip bitmek o gerçeğin yüzüne tokat gibi çarpması bankalar hep verdi hep her sıkıştığımda aldım bende yılana sarıldım lakin limitlerim bitene kadar bunun sonu varmış dedim ben bu kadar büyütmüşüm faizlerle mecburum ödemeye dedim ama baktım ne ödemesi mümkün değil mecbur eşimle iyi olmam lazım yoksaya icraya düşeceğim

Sizin eşiniz paragöz değil. Ben paragöz maddiyatçı insanları çok iyi tanırım, sizin eşiniz onlardan değil emin olun.

Benim eski eşim düğün kredisi çektim diye biz birbirimize uygun değiliz demişti. Evin tüm giderlerinin yüzde sekseni bendeydi. Ki benden 2 kat fazla maaş alıyordu. 2 kişiydik tüm gıda, yeme içme, dışarıda harcama ve ailesine giderken alınanlar, yardımci masrafı hepsi bendeydi. Ve evliligimde zırnık biriktiremedim. Tüm maaşım evin giderine gidiyordu. Ona rağmen ayrılırken bana asalak dedi.

Bu hayatta şunu öğrendim. Eşe para vermeyeceksin. Ve evin giderinin büyük kalemlerine katılmayacaksin. Ne münasebet. Ben yaptım da ne oldu.. Bunları yapsan da adın asalak oluyor çünkü. Adamların hepsi sırtlan. Hem ev işi yap hem yemek yap hem evin tüm kalemlerini ustlen hem çocuk bak.. pardon sömürülen sen ol, adamlar da seni her türlü kullansın ne güzel dünya.

Kuzenimin eşi hiç maaşını ortaya koymazdı, eşinden ek kart vardı hep onu kullanırdı, maaşına dokunmazdı hepimiz onu yargıladık. Ama şu an anlıyorum en iyisini o yapıyormuş. En azından benim gibi parasıyla rezil olmadı. Enayi yerine benim gibi konmadi. Şu an çok hak veriyorum. Bir daha evlenirsem evin ana giderlerine katılmayacağım. Adam üstlensin..Ben yardımcı gidere anca katılırım. Biten evliliğimde tüm maaşımı yıllarca eve harcadım ne oldu biliyor musunuz? Adım asalak oldu. Hiç takdir edilmek şöyle dursun yüzüme paragöz çıkarcı neler neler dendi. Yapmayın.! Adam parasını eve harcasin.

Eşiniz tahminen blöf yapıyor sanmıyorum bosanacagini..paragöz adam olan bekarlık borcunuzu ödemezdi. Ama ben şuna takıldım eşinizden korkuyor musunuz borç 1 milyon olana kadar neden sakladınız? Eşinizle aranızda korku vs çekinme mi var? Bence evliliginizde yolunda gitmeyen şeyler var ki güven ilişkisi yok korku ilişkisi var. Bunu asıl çözmeniz lazım. Eşinizden neden bu kadar cekiniyorsunuz?

Son düzenleme:
Maaşım
Sizin eşiniz paragöz değil.

Benim eski eşim düğün kredisi çektim diye biz birbirimize uygun değiliz demişti. Evin tüm giderlerinin yüzde sekseni bendeydi. Ki benden 2 kat fazla maaş alıyordu. 2 kişiydik tüm gıda, yeme içme, dışarıda harcama ve ailesine giderken alınanlar, yardımci masrafı hepsi bendeydi. Ve evliligimde zırnık biriktiremedim. Tüm maaşım evin giderine gidiyordu. Ona rağmen ayrılırken bana asalak dedi.

Bu hayatta şunu öğrendim. Eşe para vermeyeceksin. Ve evin giderinin büyük kalemlerine katılmayacaksin. Ne münasebet. Ben yaptım da ne oldu.. Bunları yapsan da adın asalak oluyor çünkü. Adamların hepsi sırtlan. Hem ev işi yap hem yemek yap hem evin tüm kalemlerini ustlen hem çocuk bak.. pardon sömürülen sen ol, adamlar da seni her türlü kullansın ne güzel dünya.

Kuzenimin eşi hiç maaşını ortaya koymazdı, eşinden ek kart vardı hep onu kullanırdı, maaşına dokunmazdı hepimiz ona tepki gösterdik. Ama şu an anlıyorum en iyisini o yapıyormuş. Şu an çok hak veriyorum. Bir daha evlenirsem evin ana giderlerine katılmayacağım. Adam üstlensin..Ben yardımcı gidere anca katılırım. Biten evliliğimde tüm maaşımı yıllarca eve harcadım ne oldu biliyor musunuz? Adım asalak oldu. Hiç takdir edilmek şöyle dursun yüzüme paragöz çıkarcı neler neler dendi. Yapmayın.! Adam parasını eve harcasin.

Eşiniz tahminen blöf yapıyor sanmıyorum bosanacagini..paragöz adam olan bekarlık borcunuzu ödemezdi. Ama ben şuna takıldım eşinizden korkuyor musunuz borç 1 milyon olana kadar neden sakladınız? Eşinizle aranızda korku vs çekinme mi var? Bence evliliginizde yolunda gitmeyen şeyler var ki güven ilişkisi yok korku ilişkisi var. Bunu asıl çözmeniz lazım. Eşinizden neden bu kadar cekiniyorsunuz?
Eşim çok tutumlu bende çocukları için ev için hep fazla fazla harcama yapmışım yani ev giderinden kısıp öderim zannediyordum ama öyle olmadı kısamadım sonraları aklım başıma geldi korkarım eşimden yani tepkisi fazla oluyor tartışınca onun da etkisi var

Maaşım

Eşim çok tutumlu bende çocukları için ev için hep fazla fazla harcama yapmışım yani ev giderinden kısıp öderim zannediyordum ama öyle olmadı kısamadım sonraları aklım başıma geldi korkarım eşimden yani tepkisi fazla oluyor tartışınca onun da etkisi var
Çok tutumlu kastiniz ne? Neden sizin maaşınızdan istiyor? Hersey sizde ise neden bir de birikim için ona para veriyorsunuz? Bu fazla değil mi?

Ev de kira değil ya sadece yemek içme çocuk masrafları fazlasıyla yeter artar diye düşündüğü için
Affedersiniz de asıl büyük harcama mutfak. Eski eşim sadece fatura oduyordu her ay sabit. Mutfak bendeydi her ay artıyordu mutfağa ayırdığım para. Enayiligime doydum. Şimdi diyorum ki sabit harcama sizde olsun. Her ay değişen mutfak gıda yeme içme eşinizde olsun. Şu an ülkemizde en büyük enflasyon gıdada. Tabi ki maaşınız yetmez.

Bu arada aylik odememi bu sekilde yoksa borcun tamami mi?
Sanki aylik odeme gibi. Maasinin 2 kati borc sayilmaz cunku
Evet aylık ödemesi bu 2 seneyi buluyor
Affedersiniz de asıl büyük harcama mutfak. Eski eşim sadece fatura oduyordu her ay sabit. Mutfak bendeydi her ay artıyordu mutfağa ayırdığım para. Enayiligime doydum. Şimdi diyorum ki sabit harcama sizde olsun. Her ay değişen mutfak gıda yeme içme eşinizde olsun. Şu an ülkemizde en büyük enflasyon gıdada. Tabi ki maaşınız yetmez.
Evet işte bunu farkettiğimde keşke ona yıksaydım boş yere suçlu oldum ayrılmasa bile yıllarca bunu çekeceğim işim çok zor

Ev de kira değil ya sadece yemek içme çocuk masrafları fazlasıyla yeter artar diye düşündüğü için
Böyle düşünüyosa tüm bu masrafları kendi karşılasın siz şimdilik şu borcu kapatmaya çalışın. Eşiniz birikimden toplu para versin bankalarla anlaşmaya bakın. Kredi kartlarınızıda kapatın, tek maaş hesabınız kalsın. Siz yine 3te 1 verecekseniz verin ama tüm giderlerde eşte olsun. Böyle olmaz, siz zaten hesap kitap bilmiyosunuz bide üstüne tüm masrafı size kitlemiş.
Şimdilik kavga çıkmasın diye sessiz kalın, borç harç bitince derdinizi anlatırsınız. Şuan boşuna kavga alevlenlenir.
Birde illa alacaksanız kendinize ajda bileziklerden falan yapın hem yatırımlık hem kolunda durur hemde böyle zor zamanda sana ait takı işine yarar. Birikim işinide tek eşine verme

Evet aylık ödemesi bu 2 seneyi buluyor

Evet işte bunu farkettiğimde keşke ona yıksaydım boş yere suçlu oldum ayrılmasa bile yıllarca bunu çekeceğim işim çok zor
Olsun bundan sonra mutfak vs eşinize verin. Buna tecrübe olarak bakın. En azından 3 tane mis gibi evladınız var. Benim evliliğim bitiyor çocuğum da yok yaş 38. Ama mutsuz değilim çok deneyim kazandım. Bir musibet bin nasihatten yeğdir. Siz çok daha şanslısınız çocuklarınız var eşiniz sizin arkanızda, destek. Tekrar eşinizin güvenini kazanırsınız. Çünkü eşiniz paragöz değil sadece cimri sanırım. Onu da yendiği kadar yener. Sadece mutfak vs eşiniz ustlensin. Yoksa bu sarmadan çıkamazsınız. Gıda şu an en pahalı kalem.

Back
X