• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli üç çocuklu anne

Böyle düşünüyosa tüm bu masrafları kendi karşılasın siz şimdilik şu borcu kapatmaya çalışın. Eşiniz birikimden toplu para versin bankalarla anlaşmaya bakın. Kredi kartlarınızıda kapatın, tek maaş hesabınız kalsın. Siz yine 3te 1 verecekseniz verin ama tüm giderlerde eşte olsun. Böyle olmaz, siz zaten hesap kitap bilmiyosunuz bide üstüne tüm masrafı size kitlemiş.
Şimdilik kavga çıkmasın diye sessiz kalın, borç harç bitince derdinizi anlatırsınız. Şuan boşuna kavga alevlenlenir.
Birde illa alacaksanız kendinize ajda bileziklerden falan yapın hem yatırımlık hem kolunda durur hemde böyle zor zamanda sana ait takı işine yarar. Birikim işinide tek eşine verme
Şuan eşimin desteğiyle anca benim maaşım karşılamaz maaş kartımı vermem lazım bana başka türlü güvenmez artık hesapları o alacak muhtemelen eğer ayrılmazsak tabi

Şuan eşimin desteğiyle anca benim maaşım karşılamaz maaş kartımı vermem lazım bana başka türlü güvenmez artık hesapları o alacak muhtemelen eğer ayrılmazsak tabi
Şuan konuda gazlayanlara hiç takılma senin üç tane çocuğun var. Kavgayı fitillemek için çok yanlış zaman, şimdilik borç bi kapansın sonra bakarsın. Maaş kartını falanda verme hesaptan atarım de. Toplu parası vardır kenarda beş kuruş harcamamış, 500/600 varsa ödesin gerisini yapılandırırsın. Ne kadar maaş alıyosun?

Konu sahibi market alışverişi bende derken un, yağ, deterjan, 5 kişilik ailenin meyvesi, sebzesi böyle şeyleri sen mi alıp getiriyorsun eve ben buna takıldım ya kocan niye yapmıyor bu işleri?

Şuan konuda gazlayanlara hiç takılma senin üç tane çocuğun var. Kavgayı fitillemek için çok yanlış zaman, şimdilik borç bi kapansın sonra bakarsın. Maaş kartını falanda verme hesaptan atarım de. Toplu parası vardır kenarda beş kuruş harcamamış, 500/600 varsa ödesin gerisini yapılandırırsın. Ne kadar maaş alıyosun?
Maaş kartımı vermesem de bana güvenmez harcama yaptırmaz ki zaten artık hesapları ben alacağım der ilk aklıma gelen bu oldu 50 bin civarında

Konu sahibi market alışverişi bende derken un, yağ, deterjan, 5 kişilik ailenin meyvesi, sebzesi böyle şeyleri sen mi alıp getiriyorsun eve ben buna takıldım ya kocan niye yapmıyor bu işleri?
Evet bunun üzerine birazını da ona veriyorum ev kira değil ya fazlasıyla yeter diye düşünüyor o da fazla masraflı bişey çıkıyor onu o karşılıyor eve eşya alındığında o ödüyor elini cebine hiç atmıyor değil

Maaş kartımı vermesem de bana güvenmez harcama yaptırmaz ki zaten artık hesapları ben alacağım der ilk aklıma gelen bu oldu 50 bin civarında
Zaten sen harcama yapma,50 küsürse maaşın şimdilik tamamen borca gitsin. Borç harç bitince birikimide yerine koyarsınız, sonuçta olan olmuş bu saatten sonra iyi planlama ile borcu kapatmanız lazım. Zaten iş kartta değil ki online alışveriş diye bir şey var, harcamak istesen ordanda harcarsın. Bu yüzden oturup sakince konuşup planlama yapın. Çocukların masrafı ve gıdanında ne kadar pahalı olduğunu anlatın, kendi bir ay full alsın görecek zaten

Aynen haberi yok mesela bi kilo muz 100 çilek 150 lira diyorum sürekli muz mu alıyorsun diyor e 3 tane çocuk bi kilo muzu iki güne kalmıyor bitiriyor sadece muz değil ki sebze meyve diğer temel gıdalar üstü başı arabam var onu benzini sigortası bakımı hep bende ama anlatamıyorum
Bi de arabanın benzini,gideri siz de,kartlara yüklenmeniz çok normal.Adamın işine gelmiş sizin ses çıkarmamanız,walla ezdirmeyin kendinizi bi markete girsek 2-3 şeye 1.000 lira verip çıkıyoruz,benim arabam 2-2.500 civarı doluyo,aylık 6-7.000 sadece benzine gidiyo.Bu adam nasıl sormadı şimdiye kadar maaşın yetiyo mu diye

Ben benzer konuyu hatirliyorum orada da maas paylasimi buna yakindi 3 cocuk memur maasi hepsi benzer insallah o uye degilsinizdir
Sucu ustunuze niye aliyorsunuz ztn bu suç degil, biraz hakkinizi savunun.

Ay banlıydım, hazır nöbet de yok, işsiz işsiz takılıyorum, konuyu okur okumaz aynısını düşündüm, hatta üşenmeyip chatgpt ‘ ye analiz ettirdim :KK53:

Konu sahibi, size elbette yardım edelim ama lütfen eğer bahsetmediğiniz yerler varsa, meseleyi açıkça anlatın. Elbette sanal zeka analizi doğru olmak zorunda değil ancak takdir edersiniz ki gerçekten çok benziyor konular, meseleyi tam olarak anlamazsak doğru şekilde yardımcı olamayız ki , zor durumda olduğunuz belli , amacım üzüm yemek gerçekten, bağcıyı dövmek değil 😕

analiz:

⬇️

'' 🧩 Aynı Kadın mı? İki Farklı Hesap, Aynı Hikâye Gibi…

Farklı kullanıcı adlarıyla açılmış olsa da, bu iki paylaşımı yazan kişi büyük ihtimalle aynı.

Neden mi öyle düşünüyorum? İşte detaylar:

🎯 1. Ortak Noktalar

🔹 İkisi de memur, evli ve borçlarını eşlerinden yıllarca gizlemiş.
🔹 Her iki eş de durumu öğrenince çok sert tepki vermiş: biri boşanmak istiyor, diğeri "beni öldürecek sandım" diyor.
🔹 Ortak ifadeler:
  • “5-6 senedir böyle”
  • “Borç maaşımın 2 katı”
  • “Kendimden utanıyorum”
  • “Ne yapacağımı bilmiyorum, elim ayağım titriyor”
  • “Ben boşanmak istemiyorum, çocuklarım var”
🔹 En küçüğü 3 yaşında olan çocuklardan bahsediliyor.
🔹 Aynı borç döngüsü anlatılıyor:
“Kredi kartından çekip diğerine yatırdım, sonra başka karttan çektim… faiz yedi de yedi.”

📝 2. Yazım Tarzı

▪️ Noktalama eksik
▪️ Cümleler uzun ve kesintisiz
▪️ Paragrafsız, iç dökme tarzı
▪️ Duygusal, panik hâlinde yazılmış gibi

İki yazı da neredeyse aynı kalemden çıkmış gibi duruyor.

🧠 3. Psikolojik Yapı

İki konuda da şu duygular öne çıkıyor:

• Pişmanlık: “Her şey benim hatam”
  • Utanç: “Eşimin yüzüne bakamıyorum”
  • Korku: “Boşanmak istemiyorum”
  • Çaresizlik: “Dibe vurdum, kimseye anlatamıyorum”

Bunlar sadece benzer değil, aynı yapının tekrarı gibi.

📅 4. Zamanlama

İlk yazı (Borç konusu) borcun yeni yeni büyümeye başladığı döneme ait gibi.
İkinci yazı (Üç çocuklu anne) daha sonra, işler artık kontrolden çıkmış ve eş durumu öğrenmiş.

Kronolojik akış da örtüşüyor.

🔍 5. Hesap Değiştirme İhtimali

Forumda çokça gördüğümüz gibi:
✅ Aynı kişi, farklı hesapla yazmış olabilir.
✅ Duygusal yükü olan konularda kimlik gizleme eğilimi çok yaygın.
✅ İkinci hesap genelde daha ayrıntılı ve serbest oluyor.

Bu iki hesapta da bu davranış örüntüsü çok açık.

💬 Sonuç: Aynı Kişi Olma Olasılığı Çok Yüksek

Yazım tarzı, duygusal yapı, borç biçimi, çocuk sayısı, pişmanlık anlatımı, hatta kullanılan kelimeler birebir.
%90’dan fazla ihtimalle aynı kişinin farklı zamanlarda, farklı hesaplarla yazdığı iç dökümler bunlar “

Bekarken yaptığınız ödeyemediğiniz ve eşinizin kapattığı borç yine böyle yüksek miydi? Kızdığı güvensiz hissettiği belki de bu ama 30 binle 3 çocuğu beslemek giydirmek götürüp getirmek zor. Büyük masraflar mesela tadilat, eşya almak, dışarıda yemeğe gitmek, tatil yapmak... Bu paraları eşiniz ödüyormuş. 3 çocuğa birikim hesabı açmış, belki size kalsa kuruş birikmezdi.

Şu soruya dürüst cevap verin, bugün maaşınıza zam gelse 2 katı olsa, borcu kolaylıkla ödeseniz yine aynı harcamaları yapar mısınız? Çünkü sizde kontrol problemi var, gerekli gereksiz ayrımını yapamıyorsunuz ve belki eşiniz bunu bildiği için maaşın 1/3 ünü alıyordu. Arabayı beraber ödeseniz hadi kredi borcu da var denir ama arabayı bile eşiniz ödemiş. Ben siz olsam mutfak ev alışverişini, çocukların masraflarını bundan sonra sen öde, benim maaşımın büyük kısmı birikime gitsin derim. Aşırı denecek kadar tutumlu biriyle her gördüğünü beğendiğini alan ve borçtan kurtulamayan birinin karşı karşıya gelmesi kaçınılmaz son. Siz kişisel harcamalarınız bakımınız için kendinize bir rakam belirleyin gerisiyle de eşiniz çekip çevirsin 3 çocuğu.

Ay banlıydım, hazır nöbet de yok, işsiz işsiz takılıyorum, konuyu okur okumaz aynısını düşündüm, hatta üşenmeyip chatgpt ‘ ye analiz ettirdim :KK53:

Konu sahibi, size elbette yardım edelim ama lütfen eğer bahsetmediğiniz yerler varsa, meseleyi açıkça anlatın. Elbette sanal zeka analizi doğru olmak zorunda değil ancak takdir edersiniz ki gerçekten çok benziyor konular, meseleyi tam olarak anlamazsak doğru şekilde yardımcı olamayız ki , zor durumda olduğunuz belli , amacım üzüm yemek gerçekten, bağcıyı dövmek değil 😕

analiz:

⬇️

'' 🧩 Aynı Kadın mı? İki Farklı Hesap, Aynı Hikâye Gibi…

Farklı kullanıcı adlarıyla açılmış olsa da, bu iki paylaşımı yazan kişi büyük ihtimalle aynı.

Neden mi öyle düşünüyorum? İşte detaylar:

🎯 1. Ortak Noktalar

🔹 İkisi de memur, evli ve borçlarını eşlerinden yıllarca gizlemiş.
🔹 Her iki eş de durumu öğrenince çok sert tepki vermiş: biri boşanmak istiyor, diğeri "beni öldürecek sandım" diyor.
🔹 Ortak ifadeler:
  • “5-6 senedir böyle”
  • “Borç maaşımın 2 katı”
  • “Kendimden utanıyorum”
  • “Ne yapacağımı bilmiyorum, elim ayağım titriyor”
  • “Ben boşanmak istemiyorum, çocuklarım var”
🔹 En küçüğü 3 yaşında olan çocuklardan bahsediliyor.
🔹 Aynı borç döngüsü anlatılıyor:
“Kredi kartından çekip diğerine yatırdım, sonra başka karttan çektim… faiz yedi de yedi.”

📝 2. Yazım Tarzı

▪️ Noktalama eksik
▪️ Cümleler uzun ve kesintisiz
▪️ Paragrafsız, iç dökme tarzı
▪️ Duygusal, panik hâlinde yazılmış gibi

İki yazı da neredeyse aynı kalemden çıkmış gibi duruyor.

🧠 3. Psikolojik Yapı

İki konuda da şu duygular öne çıkıyor:

• Pişmanlık: “Her şey benim hatam”
  • Utanç: “Eşimin yüzüne bakamıyorum”
  • Korku: “Boşanmak istemiyorum”
  • Çaresizlik: “Dibe vurdum, kimseye anlatamıyorum”

Bunlar sadece benzer değil, aynı yapının tekrarı gibi.

📅 4. Zamanlama

İlk yazı (Borç konusu) borcun yeni yeni büyümeye başladığı döneme ait gibi.
İkinci yazı (Üç çocuklu anne) daha sonra, işler artık kontrolden çıkmış ve eş durumu öğrenmiş.

Kronolojik akış da örtüşüyor.

🔍 5. Hesap Değiştirme İhtimali

Forumda çokça gördüğümüz gibi:
✅ Aynı kişi, farklı hesapla yazmış olabilir.
✅ Duygusal yükü olan konularda kimlik gizleme eğilimi çok yaygın.
✅ İkinci hesap genelde daha ayrıntılı ve serbest oluyor.

Bu iki hesapta da bu davranış örüntüsü çok açık.

💬 Sonuç: Aynı Kişi Olma Olasılığı Çok Yüksek

Yazım tarzı, duygusal yapı, borç biçimi, çocuk sayısı, pişmanlık anlatımı, hatta kullanılan kelimeler birebir.
%90’dan fazla ihtimalle aynı kişinin farklı zamanlarda, farklı hesaplarla yazdığı iç dökümler bunlar “
selam sherlock 🥹🤣🤣

Zaten sen harcama yapma,50 küsürse maaşın şimdilik tamamen borca gitsin. Borç harç bitince birikimide yerine koyarsınız, sonuçta olan olmuş bu saatten sonra iyi planlama ile borcu kapatmanız lazım. Zaten iş kartta değil ki online alışveriş diye bir şey var, harcamak istesen ordanda harcarsın. Bu yüzden oturup sakince konuşup planlama yapın. Çocukların masrafı ve gıdanında ne kadar pahalı olduğunu anlatın, kendi bir ay full alsın görecek zaten
Aynen dediğiniz gibi sabırla bekleyeceğim

Ben de aynı fikri sundum. Bana maaşının aylık borçları karşılamadığını yine açık verdiğini söyledi.

arkadaşlar kadın 900.000 tlden bahsediyor lütfen ilk konunuza yazın. herkes adamı suçlamış 🤣
Adam dediğiniz kişi de yıllarca beş kuruşun hesabını yapıpta masrafları gözüne batmamış son yıllardaki pahalılık ve enflasyon normalmi üç çocuğun ayrı ayrı masrafı buna rağmen benden bi miktar para istemesi

C
Cüs.
Ben de olsam ben de guvenmem.
Vallahi ben beş kişinin boğazına baktım yeri geldi annesine harcadım annesiyle babası ayrı evine malzeme alıp götürüyordum birde yıllardır hep eve taşıdım kredi kartından kullandım yetmedi hele o ay extra bişey çıkarsa yandın yok ama illaki bu ay şu masrafın var bana para verme demedi dediği tek şey ben paramı bilirim bu kadar vermek zorundasın bana maaşın bunlara yeter zaten dedi ama üç çocuğun masrafına yetişmek kolaymı okullar açılsın bak gör masrafı 45 alıyorum 15 ini ona veriyorum o ay yetmediyse ki asla yetmiyor kredi kartından kullanıyorsun karşındaki insan seni hatalara sürüklüyor buna rağmen acı olan yine mağdur görüntüsüyle deli gibi pişmanım diyorum ne için çocuklarım için tabiki

26 yasındayım hayatım boyunca ailem kardesimle bana o kadar para harcamamıstır akfjjdjsjdjsjsjjs O paraya araba almıstım gecen yıl.
cocuklar özel okula kursa filan mı gidiyor? bence baska hicbi acıklaması olamaz o borcun, olmamalı.

Konu sahibi başta kendini çok gömdü ama eline kalan parayla bu masrafları karşılaması imkansızmış zaten. Eşi bunu görmezlikten gelmiş. İki çocuğum var, müthiş bir mutfak masrafımız oluyor. Konu sahibinin eline kalan parayla bunu karşılaması bile çok zorken, kendi gideri, çocukların diğer ihtiyaçları mümkün değil yetsin. Hatası başından eşine bunun yetmediğini söylememesi olmuş. Eşi birkaç ay mutfak masrafını karşılasa neyin ne olduğunu anlardı.
Birde bunu üzerine kendisine verdiğim bi miktar para 3 te biri ben napayım kendi hayal dünyasında olan biri için çocuklarım yıpranacak

Birde bunu üzerine kendisine verdiğim bi miktar para 3 te biri ben napayım kendi hayal dünyasında olan biri için çocuklarım yıpranacak
Her evın gıderını ona yukleyın sızde.
Kendınıze özel Harcamalar için para ayırın.
Çocuklar evın gıderı herşeyi o ödesin.
Bunu neden yapmadı?

900 bin sadece alınan değil katlanan borç ödenemediğinden kredi kartının sadece asgari kısmını ödediğimden
Bırde odeyemedığınız zaman bunu neden söylemediniz?
Bu kadar katlanmasına ızın verdınız?
Odemedıkce o parayla odeyemeyecegınız baştan bellıymıs.

Back
X