• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evli üç çocuklu anne

Ya ben iletişimsizliği anlamadım açıkçası mesela bir ay hesap tutmadığında siz neden eşinize bu ay yetmedi bunları aldım eksiye girdim diye bilgi vermediniz?
işte burda sorun zaten bunu söylediğimde onu kapatırız onun devamı gelmemesi lazım normalde ama kendimi durduramıyordum çocuklara eve çok harcıyodum buna engel olur aldırmaz diye mecbur sakladım ödeyebilirm sandım

inşallah düzelir ipin ucunu kaçırınca tutmak zor oluyor Allah bankaların eline düşürmesin verdikçe verdiler bende engel olamadım ta ki vermeyene kadar ama sor ki nasıl pişmanım ihtiyacım olmayan o kadar çok şey aldım ki son zamanlarda alamıyordum da artık bu neyin hırsı isteği asıl şimdi sorgulamaya başladım gerçeklerle yüzleşince
Bankalar al bunu git kendine etek gömlek al demiyor ki, kredi kartıyla çok güzel yatırım yapıp kar eden insanlar da var. İş yerine her gün başka birşey mi giyiyorsun? Eviniz kaç metre kare nasıl sığdırıyorsun. Kartlarını iptal et ve ekonominizi bir süre eşin yönetsin

Bu kadar yüklü borç neden oldu? Evi siz geçindiriyorsunuz diye mi? Adam da bir tuhaf. Eve hiçbir katkısı yok borçları gizlediğiniz için boşanmak istiyor. Siz niye borçları gizlediniz?
Hadi diyelim boşandınız. Ee bu adam 3 çocuğun nafakasını vermeye hazır mı? Gücü buna yetecek mi? Kazanılan mallar mahkemelik olunca ne olacak ?
Her ikiniz açısından da zor bir süreç olur. Ama eve hiçbir katkısı olmayan biri için borca girmek akıl kârı değil. Üstelik boşanmak da istemiyorsunuz. Ne dememiz gerek bu durumda?
eve hiç bir katkısı yok değil var tabiki özellikle yeme içme kıyafet dışındaki harcamaları ödemeleride o yapıyor başta bunu belirtmemişim ben haddinden fazla harcamışım o yüzden özellikle çocuklar olunca insan dayanamıyor hayır diyemedim ipin ucu kaçtı

işte burda sorun zaten bunu söylediğimde onu kapatırız onun devamı gelmemesi lazım normalde ama kendimi durduramıyordum çocuklara eve çok harcıyodum buna engel olur aldırmaz diye mecbur sakladım ödeyebilirm sandım
Siz para yönetiminde zorlanıyorsanız bırakın eşiniz yönetsin size de harçlık versin. Benim eşim de para yönetiminde zorlanıyor bu yüzden ben yönetiyorum. Bazıları elindekini harcamaya meyilli. Eşimin bu sebepten kredi kartı bile yok şaşırtıcı belki ama olması gereken bu. Oturduğu yerden alakasız şeyler sipariş edebiliyor yoksa.

Bankalar al bunu git kendine etek gömlek al demiyor ki, kredi kartıyla çok güzel yatırım yapıp kar eden insanlar da var. İş yerine her gün başka birşey mi giyiyorsun? Eviniz kaç metre kare nasıl sığdırıyorsun. Kartlarını iptal et ve ekonominizi bir süre eşin yönetsin
evet sorun bende zaten geçmişte sahip olamadığım şeyleri şuan çocuklarım için kendim için fazla fazla sahip olmak istedim çalışıyorum nasılsa öderim diye aldıkça aldım ve çok pişmanın yeme içmeyi geçtim de kıyafet harcamaları insanı mahvediyor

eve hiç bir katkısı yok değil var tabiki özellikle yeme içme kıyafet dışındaki harcamaları ödemeleride o yapıyor başta bunu belirtmemişim ben haddinden fazla harcamışım o yüzden özellikle çocuklar olunca insan dayanamıyor hayır diyemedim ipin ucu kaçtı
O zaman kocan haklı. Ama ben kocanın yerinde olsam şunu yaparim. Boşanmak abartı. Yok daha neler yani.
Yapılacak şey şu : Sizin maaşın hepsini borca verecek. Kendi kazancını çocuklara ve eve harcayacak. Yani siz elinizi eteğinizi çekip tamamen borcunuzu kapatmak için çalışacaksiniz. En mantıklısı bu. Bunu teklif edin ona. Ama başta söylememek çok yanlış olmuş. Ben evime gelen kargoyu bile kocama söylüyorum. Böyle bir şey yapsam sanırım hoş şeyler olmazdı.

Konu sahibi bu sizin ilk hatanız değilmiş zamanında bu kadar yüklü olmasa da ara ara bu duruma düşmüşsünüz ,dilerim eşinizle aranızı düzeltirsiniz akabinde hemen tedavi olun .Sonuçta bu da bir bağımlılık

Bundan seneler evvel 20 yaşında falandım (şu an 37 yaşındayım), kredi kartı borcu yapmıştım ödeyememiştim, patronumdan borç istemiştim, sağolsun o da vermişti ödemiştim, maaşımdan kesmişti falan filan..
bu olay bana ders oldu ve ben ondan sonra hiç ödemesini yapamayacağım parayı harcamadım, hep temkinli davrandım, kardeşime bile kredi kartı kullanmayı yasakladım vs. şimdi de maaşları alınca hesabımızı yaparız ona göre harcama yaparız.
özetle mesela ben hatalarımdan ders çıkarmışım.

siz neden hatalarınızdan ders çıkaramadınız konu sahibi?

Bundan seneler evvel 20 yaşında falandım (şu an 37 yaşındayım), kredi kartı borcu yapmıştım ödeyememiştim, patronumdan borç istemiştim, sağolsun o da vermişti ödemiştim, maaşımdan kesmişti falan filan..
bu olay bana ders oldu ve ben ondan sonra hiç ödemesini yapamayacağım parayı harcamadım, hep temkinli davrandım, kardeşime bile kredi kartı kullanmayı yasakladım vs. şimdi de maaşları alınca hesabımızı yaparız ona göre harcama yaparız.
özetle mesela ben hatalarımdan ders çıkarmışım.

siz neden hatalarınızdan ders çıkaramadınız konu sahibi?
işin içine çocuklar girince tutamadım kendimi ama çok pişmanım faizler bu kadar yüksek değildi ödüyordum

evet sorun bende zaten geçmişte sahip olamadığım şeyleri şuan çocuklarım için kendim için fazla fazla sahip olmak istedim çalışıyorum nasılsa öderim diye aldıkça aldım ve çok pişmanın yeme içmeyi geçtim de kıyafet harcamaları insanı mahvediyor
Peki boşanma eşiğindeyiz derken eşin naptı aksiyon aldı mı? Samimi bir özür ve davranış değişikliği ile herşey yoluna girer inşallah. Bir de çocukları böyle alıştırmak hiç iyi değil, 2 istediğinden 1 ini almalısın çocuk da olsalar ekonomi yönetimini ufaktan öğrwnmeliler

işin içine çocuklar girince tutamadım kendimi ama çok pişmanım faizler bu kadar yüksek değildi ödüyordum
çocukların biri 3 yaşında, diğerleri kaç yaşında? nasıl bi istekleri olabilir ki anlayamadım, özel okul ücreti falan mı var?

benim kızım 4 yaşında, en fazla pastaneden kurabiye istiyor.

Bunları niye başta söylemiyorsunuz , siz kendinize bile dürüst değilsiniz ki ! Yazdığıö yorumları siley

O zaman kocan haklı. Ama ben kocanın yerinde olsam şunu yaparim. Boşanmak abartı. Yok daha neler yani.
Yapılacak şey şu : Sizin maaşın hepsini borca verecek. Kendi kazancını çocuklara ve eve harcayacak. Yani siz elinizi eteğinizi çekip tamamen borcunuzu kapatmak için çalışacaksiniz. En mantıklısı bu. Bunu teklif edin ona. Ama başta söylememek çok yanlış olmuş. Ben evime gelen kargoyu bile kocama söylüyorum. Böyle bir şey yapsam sanırım hoş şeyler olmazdı.
şuan maaşım borçları kapatmıyor malesef aylık ödemeleri maaşımı geçiyor yine eşimin yardımına muhtaç oldum bir daha asla kendimi bu duruma düşürmeyeceğim gerçekler yüzüme tokat gibi vurdu bankaların sonsuz kredilerine kendimi kapatıyorum

Kendimi durduramıyorum nasıl saçma bir savunma şeklidir.

Borç yaptığınız parayla araba-arsa alınır
Gerçekten çok yazık

Eşinizin bu kadar tepki vermesinin sebebi de bunu alışkanlık haline getirmeniz.

Kendimi durduramıyorum nasıl saçma bir savunma şeklidir.

Borç yaptığınız parayla araba-arsa alınır
Gerçekten çok yazık

Eşinizin bu kadar tepki vermesinin sebebi de bunu alışkanlık haline getirmeniz.
işin içinde çocuklar oldumu onların istekleri hayır diyemiyordum nasılsa öderim diye banka faizleri katlanınca beni de bitirdi

Back
X