Evli ve çalışan bayanlar, size bir sorum var

gxuxl_endam06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
141
0
96
Ankara
merhaba kızlar, evlisiniz ve çalışıyorsunuz. kendi paranızı kazanıyorsunuz.:dance: şahsi ihtiyaçlarınız olduğu gibi haliyle eşinizle paylaştığınız ortak hayata ait ortak harcamalarınız da var. bazıları bütün parasını/maaşını eşine veriyormuş. hatta maaş kartı eşinde olup da ne kadar aldığından haberi olmayanları duydum. bazıları da hayatta zırnık vermiyor eşine. ikisinin de doğru olmadığını düşünüyorum. bir orta yol olmalı. siz ne dersiniz, nasıl hallediyorsunuz bu meseleyi??

benim bankada hesabım var yani maaş hesabım. eşimde maaşını yada kazandığı diğer paraları o hesaba yatırır. tüm ihtiyaçları ben karşıladığım için kart hep bende. gerekirse ona parayı ben veriyorum. idare bende yani ama ortak hesap.

benim maaşım bende duruyor onun maaşı bitince benimkinden harcıyoruz. evleneli 1 yıl olacak henüz bu problem olmadı eşim kendi maaşı bitmeden benden istemiyor.

Bende calisiyorum, bizde de durum ikimizin hesabi ve kartlari ayri
fakat benim sifremi esim bilir onunkini de ben...
Genelde faturalar giderler onun hesabindan yapilir benim hesaptaki paraya pek
dokunmuyoruz birikim amacli...
Ha bide onun karti onda benim kartim bende kaliyor, ufak harcamalari kendi hesabimdan yapiyorum...

merhaba kızlar, evlisiniz ve çalışıyorsunuz. kendi paranızı kazanıyorsunuz.:dance: şahsi ihtiyaçlarınız olduğu gibi haliyle eşinizle paylaştığınız ortak hayata ait ortak harcamalarınız da var. bazıları bütün parasını/maaşını eşine veriyormuş. hatta maaş kartı eşinde olup da ne kadar aldığından haberi olmayanları duydum. bazıları da hayatta zırnık vermiyor eşine. ikisinin de doğru olmadığını düşünüyorum. bir orta yol olmalı. siz ne dersiniz, nasıl hallediyorsunuz bu meseleyi??

merhaba konu iyi fakat ağustos annelerinde olmaması gerekiyordu cnm yanlış yere açmıssın konuyu yerimseniben ..Bu konudaki yorumum ise şahsi ihtiyaclarımız için çalışmıyoruz ki biz artık sonuçta evliyiz ve hayat müşterek.Eşim bana banka kartımı maaşımı sormaz.Ay sonu zaten paraların gideceği yerler bellidir ki birikimlerimizde..Bence olması gereken budur.Sonuçta iki farklı hayat bir evde buluşuyor ve birlikte adımlar atılıyor..

merhaba konu iyi fakat ağustos annelerinde olmaması gerekiyordu cnm yanlış yere açmıssın konuyu yerimseniben ..Bu konudaki yorumum ise şahsi ihtiyaclarımız için çalışmıyoruz ki biz artık sonuçta evliyiz ve hayat müşterek.Eşim bana banka kartımı maaşımı sormaz.Ay sonu zaten paraların gideceği yerler bellidir ki birikimlerimizde..Bence olması gereken budur.Sonuçta iki farklı hayat bir evde buluşuyor ve birlikte adımlar atılıyor..

canım acemiliğime verin:)) genel olarak nereden konu açıyorum???:uhm:

benim maaş günüm ay sonu eşimin maaş günü ay ortası.ay sonu ödenecekleri ben ay ortası ödenecekleri yada masrafları eşim karşılıyor.bizde problem yaşamıyoruz.sonuçta evimiz aynı yaşantımız aynı.özel harcamalarımızada karışmayız.maaş hesabıda yapmayız.sen ne kadar aldın ben ne kadar aldım gibi sorunlarımızda yok çok şükür.

benim işyerim haftalık uslü olduğu için genelde benim paramla ufak tefek harcamaları yaparız eşiminkinle ise büyük kredileri taksitleri falan öderiz.(araba kredimiz varda]

Valla Ortada Giderler Ortsk Olunca .gelirler De Mecburen Ortak Harcniyor.
Bir Ara Ben Maaşimi Borçleri Dağitarak Bitiridim.harçliğimi Eşimden Aliridm Oda Kredi Kartlarina Yatirirdi.şimdi Tek çalişna Benim Ama Hallaediyoruz. Allah Büyük

vallahi muhasebeci olduğum için midir nedir paralar hep benim kontrolümde olur.Parasını kuruşu kurusuna bana getirir. Eşim benden para almayı çok sever. eğer paralar onda olursa çok harcar. kime harcar tabi yine bana harcar süpriz yapmayı çok sever. her zaman hoşgörmem o yüzden yeterince para ister. aslında bence en güzeli paraların erkekte olması. bütün herşeyi kontrol etmek çok zor oluyor zaman zaman insan sıkılıyor. ama artık ortak yapıyoruz herşeyi ödemeleri, o yapıyor paralar benden çıkıyor kalanı idare eden yine benim. Benim aşkım bir melek onu çok seviyorum.

Bizde de parayı idare eden benim. Paramızı birleştirir ortak harcarız ama idare bende olur çünkü benim eşim para harcamayı pek bilmez, para varsa sürpriz yapmayı çok sever o yüzden evin para uzmanı benim:))

para konularında eşimdem çok memnunum maaşını alır ve bana verir benim maaşımda bende kalır sonuç olarak yine ikimizin parası lazım oldukça benden ister.allah razı olsun 9 senelik evliyiz sorun olmadı bu zamana kadarŞeniz

Gerkli harcamalar için ben belli bir bütçe ayırıyorum.Bir kısmınıda;maaşım 1/4 ünü diyeyim; her ay ayırıp aileme vercem demiştim eşimtim eşime.Borçlarımız vardı her zaman veremiyordum.Şimdi aileme veriyorum o kadar meblaayı.Özel ihtiyaçlarımızı kartlarımızdan alırız.Herkes kendi ihtiyacını karşılar gibi.Ama bizim böyle olmasının nedeni aynı evde yaşayamıyoruz biz.Eşimle ben başka şehirlerde (ben ailemleyim) tayinciyiz.Haliyle çok bi ortak kese durumu yok.İhtiyaçlar ve borçları beraber ödüyoruz şimdilik.
Ama beraber olsaydıkta bu şekilde olurdu ektradan birde ortak hesap açtırıdık.Ben emek ediyorum kartımı ona neden teslim edeyim ki ? Saolsun o da anlayışla karşılıyor zaten...

Benim maaşımda bende kalır,eşim elektriği suyu neti teli kirayı yani bütün giderleri kendisi karsılar ben kendi ihtiyaclarımı karsılarım maasımın yarısını bir kenara ayırırım(birikim amaçlı) dokunmam,ve esimin yetişemediği parası kalmadıgı durumlarda ben takviye ederim gül gibi geçinip gidiyoruz bu sekılde...bugune kadar ben vermeyi teklıf etsemde eşim asla maaşımı almayı kabul etmedi...

sorun edilmemesi gereken bir konu...gelir belli gider belli,senin maaşın benim maaşım hesabı yapılması çok saçma.maaş günlerimiz aynı,maaşı aldığımız gün geçeriz netin başına borçlarımızı öderiz zaten birimizin maaşı biter.kalanıyla da öbür maaşa kadar idare ederiz.hiç de bir problerm çıkmaz maaşallah:))

merhaba canım,biz eşimle aynı anda alıyoruz maaşımızı evleneli henüz bir sene olmadı şükürler olsun bir problem yaşamadık.eşim maaşı bana verir akşama hesap yaparız faturalar otomatik ödemede kredi kartları ev kirası v.s.onları ben hallderim kalan para olduğunda bende kalır.eşim harçlığını alır bittikçe benden alır.benim kredi kartımda yoktur eşim ek kart çıkarmıştı.banka hesabımızda ortak kullanımda.böyle gayet güzel ben memnunum.

eşim en başından kendi maaşını kendine harca dokunmam ona dedi..
evin ihtiyaclarını eşimin maaşından görüyoruz.. ihtiyac oldugunda ben kendım temin ediyorum ..
kendı maasını da ortak şekilde giderlere ayırırız.. şükür sorun yaşamadık bu konuda..

Back
X