Evli_mutlu olmak isterdim

Bu hale biz getiriyoruz erkekleri. Fedakarlık mi? Emin ol erkekler için yapılan fedakarlığın bir anlamı yok. Saçını süpürge etmeyeceksin. Biraz akıllı olmak lazım. Oturup anlaşma yapmak lazım. Evin giderlerini 2ye bölün yarısını sen yarısını o odesin. Kalan parayi da isteyen istediği gibi kullansın. Ben söyle yapıyorum. Gelen paranın bir kısmına altın alıyorum. Kimsenin haberi yok. Kalan parayi borçlara ve ihtiyaçlara harcıyorum. Yani bir köşe de her zaman para tutuyorum. Aylığıni aldığında gidip bir çeyrek alsan her ay şimdiye epey biriktirmistin. Biraz akıllı ol. Seni senden başka kimse düşünmez. Adamlar kadın yatakta olsun ister gerisi boştur. Sürekli beklenti içindesiniz. Yani erkeklerden birsey beklemeyeceksin. Kadın aklı ile erkeğin aklı bir değil. Evde ne eksik bulaşık mi var çamaşır mi birikti bilmez. Çünkü adamlar böyle yetişmiyor. Bunu anlayin. Sen canım yardım eder misin diyeceksin edecek. Tatlı dil kullanacaksınız. Sorunları buyutmeyeceksiniz. Erkekler hep ailesi için önemli. Yani annesi babası için bir şeyler yapmak ister. Bende anneme kız kardeşime yardım ediyorum. Evine eşya alıyorum. Kocamın ruhu bilmez. Bilse de bir şey diyemez. Onların ihtiyacı varsa yaparım. Aynı şekilde erkekte yapar. Şimdi parayi Ailene harcıyorsun diye beni mi boşayacak ? Burada dengeyi sen kuracaksin. Tamam Ailene yardım ediyorsun ama bizimde şu ihtiyacimiz var yardimci ol diye vicdan yapacaksın. Evi yönetme senin işin adamı da yoneteceksin. Inatlasmadan. Adamlarla inatlasilmaz. Tatlı dil hep. Iletisim zayıf olduğu için sorunları cozemiyorsun. Biraz kurnaz ve akıllı olacaksın. Emin ol senin kocan dan daha iyisi yok. Hep erkekler aynı. Şu formu baştan tara hep aynı dertler. Bunun tek çözümü sende. Onu parmağında oynat. Bunun yöntemini öğren. Kendini üzme. Düşünme. Çünkü geneli aynı.

Firdevs yöreoğlu gibisiniz vallahi:KK48:

canım olur mu hiç, benim asgari ücretle çalışan bir tanıdığım kendine bilezik yapıp duruyor, eşi hiç karışmıyor harcamalarına, sadece çocukları ile ilgili yüksek harcamaları adam karşılayamadığı için arkadaşım karşılıyor, özel kursa vs gönderiyor asgari ücret kazanmasına rağmen.
tabi herkesin durumu farklı da bu örnek verdiğim kişinin eşi de zengin falan değil yani.
temizlik fşrmasında çalışan bayanlar akşam üzerlerini bir değiştiryorlar vallahi bende yok o kıyafetler.hepsinde son çıkan telefon maaş günü gelsinde paramızı harcayalım modundalar bazısı kendine araba almış onun borcunu ödüyor imreniyorum kocalarıda öle memur değil özelde asgari ücretten biraz fazla alıyo.ben 3 kat maaşıma rağmen onlar kadar özgüvenim yok yahu

Nereden başlayacağımı bilemiyorum.Simdi tenefus arasında gözlerim dolu olarak yazıyorum.Öğretmenim eşimle 7 yıldır beraberiz 4 yıldır evliyiz.bu 4 sene bana bir ömür gibi geçti.28 yaşındayım ama yolun sonunda gibiyim.Zor sartlarda okudum.Her şeyi çalışarak çabalamaya kazandım.Doğu görevim çıktı ülkenin bir ucuna yıllarca öğrencilerime ışık unut oldum.Eşimle de orada tanıştık.ikimizde eğitimli insanlarız.3 yıl birbirimizi güya tanıdık.Ama ben hiç bir şeyi tanımamışim şu anda fark ediyorum.Evlenmeye karar verdik .Her şey bundan sonra başladı.Ailesi hiçbir yarım etmedi.Benimde kesinlikle hiç bir beklentim olmadı.ama yıllarca onların borçlarını ödedik.Eşim sürekli ailesine kredi çekti bende evi geçirirdim.Ama hep anlayışlı oldum benim ailem de zor durumda olsa ne yapardım dedim.Hem okulda çalış hem evde.eşimin daha bir bardağı kaldırmış ligi yoktur.evet beni sevdi mi sevdi.o kadar.ailesi beni resmen satılacak inek gibi gördü.tartismalarimizda kesinlikle alttan almaz günlerce kuş kalabilir di.sonra kızımız oldu.kızına karşı iyi bir baba çok sevkatli ama iyi bir değil sinirlenince gözü görmez.Benim yaptığım fedakarlıklar yıllarca çektiğim asla umrunda olmaz.Ailesi biziráat maddi manevi batırdı ama onlara karşı en ufak söz koca bir tartışma ve günler süren kuşluk.benim ailem ise sürekli maddi ve manevi yarım eder.annem iki yıldır kızımıza bakar bir teşekkür yok.inanın hiçbir beklentim yok ailesinden yanlış anlamayın.ama her tartışmada benim susup Altan almam gerekiyor neden ben kadınım.ev işlerini tek yapmam lazım ben kadınım.ama evi ben geç indirip faturalar onun harçlığı bende.neden o ailesine yardım eder.hep aynı bahane ne yapayım.siz söyleyin ben ne yapayım.boşa geçen yıllarımızı yanayım.kaç yıllık öğretmenim kenarda kuruş yok.kızım hastalandı hastaneye götürecek parayı bulamadım.ve umrunda değil boşandıktan kapı orda diyor.çünkü ondan var geçemeyeceğim kızımı babasız bırakmayacağima inanıyor.ama çok düşündüm bir sonumuz yok ve dava açmaya karar verdim.sizlerden fikir istiyorum .şu konuya da açıklık getireyim.ailesinin borçları tamamen keyfi babasının gazino borçları kardeşinin tatil borçları kredi kartları vs.lütfen bana yardımcı olun.öğrencilerim bana bakıyor ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.yazım hataları için özür dilerim telefondan yazıyorum
Sende ev gecirensin sonucta, ne gerek var ki boşanmaniz bence en sağliklisi, bu kadinlari neden bu sekilde para getirisi olarak görürler anlamam. Ilk zamanlar bende esimin ailesinin borclarini odedik. O da bize dugunde takilan takilarin parasiydi. Hepsini verince seslerini kestiler. Siz bir ailesinin kardesinin tatil paRasi babasinin zevki seylerini siz neden odeyin. Bu sacmalikta neyin nesidir ? Kizini dusun sen onun gelecegi babasindan ve kardesinden daha da onemli. Hep zaten erkek aileleri evlatlarini bir sigorta gibi gorur. Somururde somurur. Ne kadar yazik
Cok uzuldum sizin icin...

temizlik fşrmasında çalışan bayanlar akşam üzerlerini bir değiştiryorlar vallahi bende yok o kıyafetler.hepsinde son çıkan telefon maaş günü gelsinde paramızı harcayalım modundalar bazısı kendine araba almış onun borcunu ödüyor imreniyorum kocalarıda öle memur değil özelde asgari ücretten biraz fazla alıyo.ben 3 kat maaşıma rağmen onlar kadar özgüvenim yok yahu

ben de parama kıyamam aslında da :)
para kolay kazanılmıyorculardanım.

ama eşimde karışmaz yine de, hatta o bazen beni alışverişe teşvik eder.
hele ki aileme bir şey harcamışsam mutlu olur, iyi düşünmüşsün der :)

Ilk bastan elini masaya vuracaktin daha cocuk yokken simdi adamin elinde koz var cok taviz vermissin neden nicin? Simdide kapi orada diyor iste. Aglamakla bu isi cozemezsiniz icraat gerek.

kimseye oyle klavye basinda bosan diye yazmam
Bende bosandim bilirim cok zor
Ama sen bosan kuzum
Arkana bile bakma bu adam duzelmez cek restini bosan
Ayni sorunlari yasayan bir arkadasim vardi
Onunda kocasi surekli kazandigini ailesine goneriyordu ,ama kendi ailesine kit kanaat zor gecinemiyorlar
Ailesine gonderdigi para kumar ,pavyon parasiydi
Arkadasim dusune dusune kafayi yedi hala psikolojik tedavi goruyor
Ve ustelik hani desemki kendi calisip evi gecindiriyor,yok ev hanimi kendisi ve buna ragmen sinirleri alt ust oldu
Sen maasinla kizinada kendinede yetersin ,o kocanin sana hayri yok ;sirtindan geciniyor
birak kendi baksin ailesine ,sen kendine yeni bir duzen kur ,kendini cok ezdirmisssin

Arkadaşım dilekçe örneğini doldurdum akşam ondan da imza alıp yarın işleme koyacağım.düşünmek için çok z
Arkadaşım bak burada senin durumunda olup boşanan çok kadın var. Oku bak buradaki konuları göreceksin. Emin ol cok cok daha iyi olacak. Kendine yapma bunu olur mu? Boşaninca ne olur soyleyeyim; mesleğin var. Iyi bir semte güvenli bir eve taşınırsin. Annen cocuguna bakar. Tayinini başka okula çıkarirsin. Meraklı akrabalara kp min pavyon borcunu odemek istemedim der gecersin. Herkesle biraz daha mesafeli olursun kimse sana bulasamaz. İstediğin gibi annene babana gidersin. Kardeslerin varsa onlarla vakit gecirirsin. Kizini seneye kreşe verirsin. Olacaklar bunlar. Anılar, yasanmisliklar zorlar ama kocanın kotu huylarini yaz bir yere aklına geldikçe oku. Yerinde olsam profesyonel yardim da alirdim ben. Kendine guvenin gelir ve etrafı daha farklı bir gözle görürsün. Cok bunaldiginda yaz buraya. Herkes destek olur sana. Boşanma aşamalarını yaz. Hissettiklerini yaz. Buradaki yorumlar insana kendini daha güçlü hissettiriyor. ;-)

Tabiki konuştum arkadaşım ama hep bu son olacak cevabı aldım.vicdanen rahatsız oldum ama son olmadı.hiçbir zor günümüzde ailesi yanımızda olmadı manevi anlam da.aslında sorun maddi de değil para her zaman kazanılır.ama benim yaptığım fedakarlıklar göze gelmedi.hepsi benim görevim sayıldı.kadınım ev işi bende kadınım çocuk

Bende artık öyle düşünüyorum.benim ağlamasın hiç bir önemi yokmus
her iş kadının mı? bu nasıl eğitimli insan, geri kafalı.
valla bu zamanda erkekler kadını değil maaşını seviyor sanki. evde hizmetçi, yatakta cariye, dışarda eşi çocuğunun anası, bir de üstüne para kazanıyor. daha ne istesin? ballı kaymaklı kısmetsiniz böyle erkekler için.

Onca seyi kabul ettigin yetmemis bir de annene cocugu baktirtmissin. Annene bir tesekkur yoksa kadini neden kullandirtiyorsun? Yazik degil mi? Evlilik tamam bir kumar, nasil cikacagini bilmezsin sanstir bir yerde, ama sana cikan cikmis buna ragmen de devam etmek de bir secimdir

1,5 yılı geçmiş evliliğimde boşanma sürecindeyim,
Meslektaşız, eşim ev idaresinin müşterek olduğunu söyleyen ama aynı zamanda kendisinin evin reisi olduğu için hesap soramayacağımı söyleyen bir adamdı,
Karı koca arasında ayrı gayrı olmaz diyerek elimdekini avucumdakini verdim,
Gebeliğimin son ayında kendi paramdan 100tl alıkoymak istediğimde çpk çirkin laflar işittim,
Kendisine nişanlıyken kredi çekmişliğim bile var!
Peki sonuç ne?
Sevgili aile reisi ulu reis oturan boğa kocamın pavyonlarda benim paramı çatır çatır yediğini öğrendim!
Kenarda beş kuruş para yok, hiç bitmeyen borçlar hakeza öyle...
Şu an ayrıyız, yüklü bir tazminatla kendisinden boşanıyorum inşallah.

Ha bu arada nisan ayı maaşımın yarısı hala hesabımda :) istediğimi alabilirim birikim de yapabilirim, sırtımdaki kamburu silkeleyip attım.

Ben her seferinde başa sarar konuşur adam ederim diyorsanız kolay gelsin size ama adamın zihniyeti bozuk emin olun bu cinslerden bi mok olmaz.
P PERSONA NON GRATA_
Aynen arkadaşım sana katılıyorum hiç bir şey olmaz

Arkadaşlar dilekçeyi ve protokolü imzaladım.anlasmali boşanıyor.aileme süreç başladıktan sonra mı haber versem bilemedim.kızım şimdi uyuyor uyansın adliyeye gideceğim.dualarınızı esirgemeyin

Elinizde kiziniza evine bakmadigina dair kanitlar olsa keske. Ya cocugu babaya verirlerse?
Allah yardimciniz olsun.

Hemen boşanmadan önce konus senin laasın sana benim maasım bana de keseleri ayır kira faturalar ortak yarı yarıya de. Artık bıktığını söyle iki seçenek var ya o düzelecek yada ... evi yakın kurarsın babasından ayrılmaz senin hayatında fazla değisklik olmaz bence her halükarda evin babası sen oluyorsun... kendini kullandırma... küserse küssün adam rolleri karıstırmıs kadın küser nazlanır erkekte evi geçindirir... sizde tam tersi

Elinizde kiziniza evine bakmadigina dair kanitlar olsa keske. Ya cocugu babaya verirlerse?
Allah yardimciniz olsun.
Canım protokolde kızımın velayeti bana veriliyor.ayrıca bu yaştaki çocuğu anneye veriyorlar.ayrıca oda biliyor benden başka kimse kızıma benim gibi bakamaz

Hemen boşanmadan önce konus senin laasın sana benim maasım bana de keseleri ayır kira faturalar ortak yarı yarıya de. Artık bıktığını söyle iki seçenek var ya o düzelecek yada ... evi yakın kurarsın babasından ayrılmaz senin hayatında fazla değisklik olmaz bence her halükarda evin babası sen oluyorsun... kendini kullandırma... küserse küssün adam rolleri karıstırmıs kadın küser nazlanır erkekte evi geçindirir... sizde tam tersi
Canım maaşı krediye kesiliyor babasına çektiği krediye 1300 lira ödüyor.kredi kartına ve kendi

arkadaşlar ben öğretmen olan arkadaşlarıma bi uyarıda bulunmak istiyorum
geçen gün yakın bir erkek arkadaşım
sevgilisini özellikle öğretmen seçtiğini çünkü öğretmenlerin eve erken geldiğini hem para kazanıp hemde
ev işinde yardım beklemeyeceğini düşündüğünü söyledi
eşinizde de sanki biraz mantık evliliği kafası var zira

evet bu bakış açısı çok yaygın. özellikle kayınvalidelerin öğretmen gelin tercihinin sebebi bu.hem çalışsın hem eve erken gelsin tatili olsun. insan kullanmak bu başka bir şey değil.

Back
X