Evli_mutlu olmak isterdim

Bu hale biz getiriyoruz erkekleri. Fedakarlık mi? Emin ol erkekler için yapılan fedakarlığın bir anlamı yok. Saçını süpürge etmeyeceksin. Biraz akıllı olmak lazım. Oturup anlaşma yapmak lazım. Evin giderlerini 2ye bölün yarısını sen yarısını o odesin. Kalan parayi da isteyen istediği gibi kullansın. Ben söyle yapıyorum. Gelen paranın bir kısmına altın alıyorum. Kimsenin haberi yok. Kalan parayi borçlara ve ihtiyaçlara harcıyorum. Yani bir köşe de her zaman para tutuyorum. Aylığıni aldığında gidip bir çeyrek alsan her ay şimdiye epey biriktirmistin. Biraz akıllı ol. Seni senden başka kimse düşünmez. Adamlar kadın yatakta olsun ister gerisi boştur. Sürekli beklenti içindesiniz. Yani erkeklerden birsey beklemeyeceksin. Kadın aklı ile erkeğin aklı bir değil. Evde ne eksik bulaşık mi var çamaşır mi birikti bilmez. Çünkü adamlar böyle yetişmiyor. Bunu anlayin. Sen canım yardım eder misin diyeceksin edecek. Tatlı dil kullanacaksınız. Sorunları buyutmeyeceksiniz. Erkekler hep ailesi için önemli. Yani annesi babası için bir şeyler yapmak ister. Bende anneme kız kardeşime yardım ediyorum. Evine eşya alıyorum. Kocamın ruhu bilmez. Bilse de bir şey diyemez. Onların ihtiyacı varsa yaparım. Aynı şekilde erkekte yapar. Şimdi parayi Ailene harcıyorsun diye beni mi boşayacak ? Burada dengeyi sen kuracaksin. Tamam Ailene yardım ediyorsun ama bizimde şu ihtiyacimiz var yardimci ol diye vicdan yapacaksın. Evi yönetme senin işin adamı da yoneteceksin. Inatlasmadan. Adamlarla inatlasilmaz. Tatlı dil hep. Iletisim zayıf olduğu için sorunları cozemiyorsun. Biraz kurnaz ve akıllı olacaksın. Emin ol senin kocan dan daha iyisi yok. Hep erkekler aynı. Şu formu baştan tara hep aynı dertler. Bunun tek çözümü sende. Onu parmağında oynat. Bunun yöntemini öğren. Kendini üzme. Düşünme. Çünkü geneli aynı.

Şu yoruma harfiyyen katıldığımı yazacaktım kii, son sayfalarda boşanma aşamalarına geçtiğinizi yazmışsınız.
Bu yaşadığınız sıkıntıları belki çoğu kişi evliliğin ilk yıllarında çekmiştir. Ama boşanmak yani ne bileyim bunun için bencede boşanılmaz. Ben öyle kolay kolay boşan gitsin diyemiyorum kimseye. Yuva kolay kurulmuyor çünkü. Bizler daha yuvayı kurmadan bi kaç olumsuz şeyde hemen boşanmayı çözüm olarak görüyoruz. Böyle olmamalı bence. Şahsi fikrim.
Eşiniz ne dedi boşanma talebinize?

Şu yoruma harfiyyen katıldığımı yazacaktım kii, son sayfalarda boşanma aşamalarına geçtiğinizi yazmışsınız.
Bu yaşadığınız sıkıntıları belki çoğu kişi evliliğin ilk yıllarında çekmiştir. Ama boşanmak yani ne bileyim bunun için bencede boşanılmaz. Ben öyle kolay kolay boşan gitsin diyemiyorum kimseye. Yuva kolay kurulmuyor çünkü. Bizler daha yuvayı kurmadan bi kaç olumsuz şeyde hemen boşanmayı çözüm olarak görüyoruz. Böyle olmamalı bence. Şahsi fikrim.
Eşiniz ne dedi boşanma talebinize?
Hemen verilmiş bir karar değil 4 yıldır çözülemeyen problemler.bosanma protokolünü imzaladı ve tv seyrediyor.düşünün olayın ciddiyetini

Kızımın uyanmasını bekliyorum adliyeye gitmek için ama uyanmadı yarına kaldı.galiba sabah 1 ders izin alıp hemen gideceğim.eşim olacak adam şimdi geldi tv karşısına geçti izliyor.dünya umurunda değil.deli olacağım bu ne umursamazlık.yada nasılsa ondan vazgecemeyecegimi düşünüyor ama çok yaniliyor
onun umursamazligi sizi germesin. ustunuzdeki yukten, negatif enerjiden kurtulmaya adim atmissiniz. kararli durun yeterli. taviz tavizi dogurur.

Nereden başlayacağımı bilemiyorum.Simdi tenefus arasında gözlerim dolu olarak yazıyorum.Öğretmenim eşimle 7 yıldır beraberiz 4 yıldır evliyiz.bu 4 sene bana bir ömür gibi geçti.28 yaşındayım ama yolun sonunda gibiyim.Zor sartlarda okudum.Her şeyi çalışarak çabalamaya kazandım.Doğu görevim çıktı ülkenin bir ucuna yıllarca öğrencilerime ışık unut oldum.Eşimle de orada tanıştık.ikimizde eğitimli insanlarız.3 yıl birbirimizi güya tanıdık.Ama ben hiç bir şeyi tanımamışim şu anda fark ediyorum.Evlenmeye karar verdik .Her şey bundan sonra başladı.Ailesi hiçbir yarım etmedi.Benimde kesinlikle hiç bir beklentim olmadı.ama yıllarca onların borçlarını ödedik.Eşim sürekli ailesine kredi çekti bende evi geçirirdim.Ama hep anlayışlı oldum benim ailem de zor durumda olsa ne yapardım dedim.Hem okulda çalış hem evde.eşimin daha bir bardağı kaldırmış ligi yoktur.evet beni sevdi mi sevdi.o kadar.ailesi beni resmen satılacak inek gibi gördü.tartismalarimizda kesinlikle alttan almaz günlerce kuş kalabilir di.sonra kızımız oldu.kızına karşı iyi bir baba çok sevkatli ama iyi bir değil sinirlenince gözü görmez.Benim yaptığım fedakarlıklar yıllarca çektiğim asla umrunda olmaz.Ailesi biziráat maddi manevi batırdı ama onlara karşı en ufak söz koca bir tartışma ve günler süren kuşluk.benim ailem ise sürekli maddi ve manevi yarım eder.annem iki yıldır kızımıza bakar bir teşekkür yok.inanın hiçbir beklentim yok ailesinden yanlış anlamayın.ama her tartışmada benim susup Altan almam gerekiyor neden ben kadınım.ev işlerini tek yapmam lazım ben kadınım.ama evi ben geç indirip faturalar onun harçlığı bende.neden o ailesine yardım eder.hep aynı bahane ne yapayım.siz söyleyin ben ne yapayım.boşa geçen yıllarımızı yanayım.kaç yıllık öğretmenim kenarda kuruş yok.kızım hastalandı hastaneye götürecek parayı bulamadım.ve umrunda değil boşandıktan kapı orda diyor.çünkü ondan var geçemeyeceğim kızımı babasız bırakmayacağima inanıyor.ama çok düşündüm bir sonumuz yok ve dava açmaya karar verdim.sizlerden fikir istiyorum .şu konuya da açıklık getireyim.ailesinin borçları tamamen keyfi babasının gazino borçları kardeşinin tatil borçları kredi kartları vs.lütfen bana yardımcı olun.öğrencilerim bana bakıyor ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.yazım hataları için özür dilerim telefondan yazıyorum

taviz tavizi doguruyor bazen ne yazikki.
3 yilda az cok belki isaret gormussundur de konduramamissindir.
bu aile ve esin seni gercekten salisan isci gidi gormusler, guzelce yemisler zehir zikkim olsun.
en sinir bozucu sey bence calisan gelin alip ustunden gecinmek.
durumlari sen daha iyi bilir ve yorumlarsin ama artik bosanma laflari acilmis ve kapi orda denmisse hicte arkana bakma derim.
ayrica esinin seni sevdigine nasil emin olabiliyosun onuda bilemedim,
sevmek nasil biesey biz kadinlarca onuda cozebilmis degilim.
hakkinda hayirlisi cnm, ama kimsenin akrsisinda ezilmeye hakkin yok, sen statu, kariyer sahibi bir kadinsin, kendi ayaklarin ustunde durabilecek durumdasin, kendini ezdirme bence.

Hemen verilmiş bir karar değil 4 yıldır çözülemeyen problemler.bosanma protokolünü imzaladı ve tv seyrediyor.düşünün olayın ciddiyetini
Canim hem evi gecindiriyosun hem çalışıyosun hem evin temizliği bütün yükü sende hem kocandan madd
Şöyle bi düşünüyorum da hem çalışıp evi gecindircem hem evin yükü bende olucak. Kocamin ailesine keyfi para yedirmesinden 5 kuruş cebimde para olmucak üstüne iki söz etmeye hakkım olmucak sen kadınsın susucaksin denilip kapı gosterilcek vs vs vs yazarken sinir oldum içim şişti yemin ederim. Ya sen okumuş öğretmen olmuşsun zaten evi gecindiriyosun kimseye muhtaçligin yok. Omzuna almışsin koca bi kamburu taşıyıp duruyosun. Senin yerinde olsam bosanirim kızımı alırım annen zaten kızına bakiyomus en azından kazandığımı kendim yerim keyfimce yasarim hayata 10 kere gelmiyoruz

Galiba sinirle yazdığınız için cümleler hep devrik.yani öğretmenlerin hep bu konuda özenli olması gerektiğini düşünürümde.neyse konu bu deil tabi : BOŞAN...

deil degil DEGIL.
kadin burda bosanicam 4 yildir hayat zindan oldu diyor cikmis ogretmenlerin daha duyarli olasi bilmem ne geyigi yapiyorsun.
Allah askina biraz akil izan.
gayet de duzgun derdini anlatmis hepimiz konuyu gayet guzel anladik, neresi devrik neresi anlasilmadi, ben bir hizmette bulunup aciklarim sana,
pess dogrusu peess.
kadinalrin dertlerine boylesi umursamaz boylesi sacma yaklasan yine kadinlar...

Biliyor musunuz neden ben diye çok düşündüm.Bunları hak edecek ne yaptım .Anladım ki çok fedakarlığın sonu bu oluyor.İnanır misiniz kızlar bugün e kadar bir bardağı alıp yerine koymadı.hamile olduğum zamanda bile herşeyi ben yaptim.beni aslında hiç sevmemiş.seven insan sevdiğine kızarmış hic

özetle kocan çalışıp sülalesine bakıyor sen de kocana. aslında dolaylı yoldan senin paranı emeğini ailesine aktarıyor. ne kadar gurursuz utanmaz asalak insanlar var . bi de evin reisiyim lideriyim erkeğim diyormuş pehh. pabucumun ev reisi.

deil degil DEGIL.
kadin burda bosanicam 4 yildir hayat zindan oldu diyor cikmis ogretmenlerin daha duyarli olasi bilmem ne geyigi yapiyorsun.
Allah askina biraz akil izan.
gayet de duzgun derdini anlatmis hepimiz konuyu gayet guzel anladik, neresi devrik neresi anlasilmadi, ben bir hizmette bulunup aciklarim sana,
pess dogrusu peess.
kadinalrin dertlerine boylesi umursamaz boylesi sacma yaklasan yine kadinlar...
Çıktı yine bir avukat piyasaya.eminim çok duyarlısındır kadın dertlerine.açıklamana gerek yok canım şükür bizde okuduk.böyle konuşan hep boşa konuşur.nyse tamam sen haklı ol da mutlu ol yeterki:ukala:

Benim nacizane fikrim kadınlara çok fazla yük bindirilmesi. Evlilik bizans oyunları olmamalı. Şu şu taktikleri uygulayacaksın, böyle böyle yapacaksın olmamalı. Karşılıklı saygı sevgi tatlı dil olsun tamam. Onun dışında taktik kasmak istemiyorum ben. Yanında rahat olduğum, ben olduğum insanla evli olmak istiyorum.

Çıktı yine bir avukat piyasaya.eminim çok duyarlısındır kadın dertlerine.açıklamana gerek yok canım şükür bizde okuduk.böyle konuşan hep boşa konuşur.nyse tamam sen haklı ol da mutlu ol yeterki:ukala:

cevaba bak !! supersin dogrusu.
okudun anladin maden kadinin yazisini niye sacmaca elestriyorsun, yok ogretmenler daha duyarli olmaliymis,
bosa konusan birisi varsan sensin gibi geldi bana.

Biliyor musunuz neden ben diye çok düşündüm.Bunları hak edecek ne yaptım .Anladım ki çok fedakarlığın sonu bu oluyor.İnanır misiniz kızlar bugün e kadar bir bardağı alıp yerine koymadı.hamile olduğum zamanda bile herşeyi ben yaptim.beni aslında hiç sevmemiş.seven insan sevdiğine kızarmış hic

Çok fedakarlık her zaman iyi olmayabiliyor. Lütfen kendinizde sorun aramayın. bu evliliğin yürümemesinin sebebi asla ve asla siz değilsiniz. Bir evliliği yürütmenin tek sorumlusu da kadın değildir. Evlilik nasıl iki insan arasında oluyorsa, iki insan da birlikte yürütür. Çocuk büyütmüyorsunuz sonuçta. Yetişkin bir adamla hayat paylaşıyorsunuz. Asla kendinize suç bulmayın. Siz elinizden geleni yaptınız.

Bence çok bencilmiş.....Halbuki değer verip,kıymet bilmek çok zor olmasa gerek...Ama bu bana muhtaç mantığı neden peki,ev sorumluluğu,maddi sorumluluk yani bu adam bu hayatın neresinde ve nasıl mutlu?biraz evvelde yazmıştım sanırım, sadece iyi evlat olmak onlar için mutluluk kaynağı sanırım...Neyse dönsün annesinin evine doya doya mutluluğu yaşasın....

cevaba bak !! supersin dogrusu.
okudun anladin maden kadinin yazisini niye sacmaca elestriyorsun, yok ogretmenler daha duyarli olmaliymis,
bosa konusan birisi varsan sensin gibi geldi bana.
Herkesle aynı eleştiriyi yapmam gereken bir kural var da,ben mi görmüyorum..nyse valla sen haklı ol çünkü öyle bir mide bulantım var ki şuanda,tek derdim bu.sevgiler saygılar benden size:KK61:

ben böyle adamlara sinir oluyorum, sinirr!!!! herşeyi kadından bekleyen, aynı şartlarda çalışılmasına, eve ekmek getirilmesine rağmen bir de evde köle muamelesine maruz bırakılan, üstüne üstlük maddi yük de sırtına bindirilen zavallı kadınlara üzülüyorum...senin durumunda son aşamaya gelinmiş gibi. mutsuz olduğun bir hayatı yaşama. annesi babası ayrı çocuklar eksik filan büyümüyor. aksine huzursuz ev ortamından uzakta oldukları için çok daha sağlıklı büyürler. kararından vazgeçme...

Back
X