- 7 Ağustos 2011
- 349
- 208
- 123
- Konu Sahibi PERSONA NON GRATA_
Bu hale biz getiriyoruz erkekleri. Fedakarlık mi? Emin ol erkekler için yapılan fedakarlığın bir anlamı yok. Saçını süpürge etmeyeceksin. Biraz akıllı olmak lazım. Oturup anlaşma yapmak lazım. Evin giderlerini 2ye bölün yarısını sen yarısını o odesin. Kalan parayi da isteyen istediği gibi kullansın. Ben söyle yapıyorum. Gelen paranın bir kısmına altın alıyorum. Kimsenin haberi yok. Kalan parayi borçlara ve ihtiyaçlara harcıyorum. Yani bir köşe de her zaman para tutuyorum. Aylığıni aldığında gidip bir çeyrek alsan her ay şimdiye epey biriktirmistin. Biraz akıllı ol. Seni senden başka kimse düşünmez. Adamlar kadın yatakta olsun ister gerisi boştur. Sürekli beklenti içindesiniz. Yani erkeklerden birsey beklemeyeceksin. Kadın aklı ile erkeğin aklı bir değil. Evde ne eksik bulaşık mi var çamaşır mi birikti bilmez. Çünkü adamlar böyle yetişmiyor. Bunu anlayin. Sen canım yardım eder misin diyeceksin edecek. Tatlı dil kullanacaksınız. Sorunları buyutmeyeceksiniz. Erkekler hep ailesi için önemli. Yani annesi babası için bir şeyler yapmak ister. Bende anneme kız kardeşime yardım ediyorum. Evine eşya alıyorum. Kocamın ruhu bilmez. Bilse de bir şey diyemez. Onların ihtiyacı varsa yaparım. Aynı şekilde erkekte yapar. Şimdi parayi Ailene harcıyorsun diye beni mi boşayacak ? Burada dengeyi sen kuracaksin. Tamam Ailene yardım ediyorsun ama bizimde şu ihtiyacimiz var yardimci ol diye vicdan yapacaksın. Evi yönetme senin işin adamı da yoneteceksin. Inatlasmadan. Adamlarla inatlasilmaz. Tatlı dil hep. Iletisim zayıf olduğu için sorunları cozemiyorsun. Biraz kurnaz ve akıllı olacaksın. Emin ol senin kocan dan daha iyisi yok. Hep erkekler aynı. Şu formu baştan tara hep aynı dertler. Bunun tek çözümü sende. Onu parmağında oynat. Bunun yöntemini öğren. Kendini üzme. Düşünme. Çünkü geneli aynı.
Şu yoruma harfiyyen katıldığımı yazacaktım kii, son sayfalarda boşanma aşamalarına geçtiğinizi yazmışsınız.
Bu yaşadığınız sıkıntıları belki çoğu kişi evliliğin ilk yıllarında çekmiştir. Ama boşanmak yani ne bileyim bunun için bencede boşanılmaz. Ben öyle kolay kolay boşan gitsin diyemiyorum kimseye. Yuva kolay kurulmuyor çünkü. Bizler daha yuvayı kurmadan bi kaç olumsuz şeyde hemen boşanmayı çözüm olarak görüyoruz. Böyle olmamalı bence. Şahsi fikrim.
Eşiniz ne dedi boşanma talebinize?