Evliliğe alışma süreci

book thief

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2014
928
1.090
Herkese merhaba. Henüz çiçeği burnunda 2 haftalık evli biri olarak siz deneyimli üyelerden tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum. Evliliğe alışma süreci sizin için ne kadar sürdü? Sorunlar yaşadınız mı? Sorunların bitmesi, düzen oturması ne kadar sürdü? Benim evliliğim henüz çok çok yeni ve azıcık bile alışamadım.. En azından gelecekte bu durum geçiyor mu? Lütfen tecrübelerinizi esirgemeyin. Belki benim gibi insanların evliliklerini kurtarırsınız..

Herkese merhaba. Henüz çiçeği burnunda 2 haftalık evli biri olarak siz deneyimli üyelerden tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum. Evliliğe alışma süreci sizin için ne kadar sürdü? Sorunlar yaşadınız mı? Sorunların bitmesi, düzen oturması ne kadar sürdü? Benim evliliğim henüz çok çok yeni ve azıcık bile alışamadım.. En azından gelecekte bu durum geçiyor mu? Lütfen tecrübelerinizi esirgemeyin. Belki benim gibi insanların evliliklerini kurtarırsınız..
Hayırlı olsun öncelikle . Alışma Süreci bence herkese göre değişir daha cok yenisin tabi ki düzene girmesi herşeyin belli bir zaman gerektirir. Tadını cıkar bu günlerin gerisi gelir zaten

Biz çok çabuk alıştık.
Büyük koşturmacalar ve yorgunluğumuzun üzerine evimizde uyumak, uyanmak, yemek pişirmek, yemek,maç izlemek süper hissettirdi bize.

Hayırlı olsun umarım çok mutlu olursun benimkisi çok zor olmustu eşime alışmak vede onun bana alışması çok zaman aldı bir yıl oldu şimdi darısı sana

zorlandığınız konular neler? yani evliliğin neyine alışamadığınızı hissediyorsunuz? biraz daha detaylı yazarsanız yardımcı olabiliriz böyle genellenebilecek bir durum değil çünkü. benim için alışma süreci hiç olmadı, nikahtan döndük aynı hayatı sürdürdük, sanki yıllardır evli gibi uyandık sabahına. bu biraz evlenmeden önceki yaşantına, eşinle ne kadar süredir tanıştığına ve evlilikten beklentilerine göre değişir.

bızde degısen bırsey olmadıgı gıbı-alışam surecı dıye bırseyde olmadı bız onları coktan asmıstık evlenmeden once bızımkı formalıte-adet yerını bulsun evlılıgı oldu cunku zaten evlı gıbıydık ve bu durumu herkes kabullenmıstı :KK66:
ama aynı evde yasayınca senın ak dedıgıne o kara derse bır sure anlaşmazlıklar cıkabılıyor...sonra zamanla esler bırbırının huyunu suyunu ogrenınce ne kavga kalıyor ne stres, tabı bazıları aılesını falan cok ozluyor kadınlar ıcın dıyorum bunu yada tam tersı adam aılesıne asırı duskün oluyor hala ana kuzusu modunda takılıyor bu gıbı durumlarda sorunları asmak daha zor oluyor :KK66:

bızde degısen bırsey olmadıgı gıbı-alışam surecı dıye bırseyde olmadı bız onları coktan asmıstık evlenmeden once bızımkı formalıte-adet yerını bulsun evlılıgı oldu cunku zaten evlı gıbıydık ve bu durumu herkes kabullenmıstı :KK66:
ama aynı evde yasayınca senın ak dedıgıne o kara derse bır sure anlaşmazlıklar cıkabılıyor...sonra zamanla esler bırbırının huyunu suyunu ogrenınce ne kavga kalıyor ne stres, tabı bazıları aılesını falan cok ozluyor kadınlar ıcın dıyorum bunu yada tam tersı adam aılesıne asırı duskün oluyor hala ana kuzusu modunda takılıyor bu gıbı durumlarda sorunları asmak daha zor oluyor :KK66:
aynen bizde uzun süredir ailemizden ayrı yaşıyorduk, hep beraberdik zaten. o yüzden evlilik sadece imza atıp uzak çevreye ilan etmek oldu

zorlandığınız konular neler? yani evliliğin neyine alışamadığınızı hissediyorsunuz? biraz daha detaylı yazarsanız yardımcı olabiliriz böyle genellenebilecek bir durum değil çünkü. benim için alışma süreci hiç olmadı, nikahtan döndük aynı hayatı sürdürdük, sanki yıllardır evli gibi uyandık sabahına. bu biraz evlenmeden önceki yaşantına, eşinle ne kadar süredir tanıştığına ve evlilikten beklentilerine göre değişir.

zorlandığım konular öncelikle aynı evde yaşamak, yani yaptığı her şey batıyor. onun haricinde çalışıyorum ve ev işleri çamaşır vs yapmaya halim kalmıyor ama evin halini görünce de acayip sinirleniyorum, eve de alışamadım aslında her şeyi ben seçtim ama bir türlü evim olarak göremedim. ve tabi bu süreci etkileyen ailemden ayrı yaşamaya alışamamak da var.. yaşantımızda bizim de bir şey değişmedi aslında aynı evde yaşama kısmı hariç, o kısım da yetiyor :))

daha yolun başındasınız, o yüzden size tavsiyem ev işlerini üstlenmeyin. sonra üstünüze kalır:KK43: evin halini takmamaya çalışın, bırakın biraz da eşiniz rahatsız olsun, o teklif edince beraber yapın:KK66:

eşim yardımcı oluyor zaten, ama ben arkasından tekrar geçiyorum hemen hemen yaptığı her şeyin :KK43: bu beni daha da sinirlendiriyor o kadar basit bir şeyi nasıl beceremez diye :mad:

ailesini çok özleyen bazılarından biri de benim :KK14: her gittiğimizde veya ailem her aklıma geldiğinde ağlıyorum. sevdiğim insanla evlendim ama ailemden ayrı yaşamak ister istemez eşime karşı öfke oluşturuyor bende :KK43:

ilk defa kendı evın olunca eve alısma surecı oluyor; ben evlenınce degılde, ılk kez yalnız kalınca bır sure tuhaf hıssettıydım ama cabuk alıstım cunku ozgurlugume cok duskunum :KK66:
ev ıslerı senı yorar bu cok normal bende bazen ısyan bayragını cekıyorum ...
bırde kendımı ovmek gıbı olmasın ama elımden her ıs gelır, dagınıklıgı pıslıgı de hıc sevmem gozume batar o nedenle ıste bırakmam evde ama esım alıstı benım tıtızlıgıme-hamaratlıgıma elını bırseye surmez.
ben zorlarsam, yap dersem yapar ama ona da hep bır bahanesı vardır yok sıgaramı ıceyım yok cayımı ıceyım ondan sonra falan fılan bazen sopa atasım gelıyor adama :KK66:
bırde kendısı de dagınık pıs bır adam degıldır ama mesela hep salonda corap gezer, camasır yıkancak mesela sepet tasar alıpta makıneye atmaz ne de olsa ben yapıyorum, hep soylerım cay bardaklarını calkala makıneye at yok anammm ılla yarısı dolu lavaboda bırakır, ben sabah kalkar calkalar makıneye atarım, çöpü ben tutusturmasam elıne alıpta dısarı cıkarmaz, evde ne eksık ne fazla bılmez ben evın erkegı gıbıyım aynı zamanda falan fılan bunlar bazen ınsanın gozune cok batıyor ama sonra zamanla alısıyorsun orta yolu buluyorsun :KK66:

belki haddime değil, onlarca yıllık evli değilim ama kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum. erkeklerin çoğu (takıntılı istisnalar hariç) evin temizliğine, yemeğin hazır olmasına, vs kadınlar kadar takılmaz. aksine rahat etmek, evin her yerine yerleşmek, istediği yerde çorabını çıkarmak, istediği zaman istediği yerde aburcubur yemek isterler. ki bence en doğal haklarıdır da. onu yapma, bunu şöyle yap gibi uyarılar sıklaştıkça evi benimseyemezler. zaten toplumda ev işlerini kadın yapar algısı var maalesef. bu da kılıf olur, tüm evin sorumluluğunu kadına yüklerler. hele kadında ilk günden tüm işleri omuzladıysa vay haline... işte bu yüzden biraz rahat olmak lazım. bırakın dağınık kalsın, mikrop kapmayacak kadar steril olsun yeterli eviniz:-) evliliğin ilk günleri, bu genç ve çocuksuz günler geri gelmeyecek. evin tozuna kirine vereceğiniz dikkati beraber vakit geçirmeye harcarsanız ikiniz de mutlu olursunuz:KK53:

üc yildir evliyim ve daha esim kendiliginden yerdeki cöpü alip atmaz yerine. Su eslere is nasil yaptirabiliyorsunuz ? Yoksa benimki dogustan mi böyle :KK11:

belki haddime değil, onlarca yıllık evli değilim ama kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum. erkeklerin çoğu (takıntılı istisnalar hariç) evin temizliğine, yemeğin hazır olmasına, vs kadınlar kadar takılmaz. aksine rahat etmek, evin her yerine yerleşmek, istediği yerde çorabını çıkarmak, istediği zaman istediği yerde aburcubur yemek isterler. ki bence en doğal haklarıdır da. onu yapma, bunu şöyle yap gibi uyarılar sıklaştıkça evi benimseyemezler. zaten toplumda ev işlerini kadın yapar algısı var maalesef. bu da kılıf olur, tüm evin sorumluluğunu kadına yüklerler. hele kadında ilk günden tüm işleri omuzladıysa vay haline... işte bu yüzden biraz rahat olmak lazım. bırakın dağınık kalsın, mikrop kapmayacak kadar steril olsun yeterli eviniz:-) evliliğin ilk günleri, bu genç ve çocuksuz günler geri gelmeyecek. evin tozuna kirine vereceğiniz dikkati beraber vakit geçirmeye harcarsanız ikiniz de mutlu olursunuz:KK53:
ızlenımlerınız tam yerınde ama ıste ev ısı ıle ılgılı kısım bırazda kadının krakterıne baglı ben asla dagınıklık ıstemem takıntım var hersey yerlı yerınde olacak ve hep boyleydım ben, temızlık desen gozume batarsa bırsey anında yaparım hastada olsam ılla ev temız olacak yoksa kendımı mutsuz hıssedıyorum.
yemek konusunda rahatımdır o da esım yemek sectıgı ve yemek yemeyı cok sevmedıgınden kaynaklı, yaparsam ona degıl kendıme yaparım bırlıkte yerız :KK66:

biz her şeyi beraber yapıyoruz ilk günden beri. ikimizin de ayrı ayrı tek başına yaşadığımız evlerimiz varken tanıştık. sonra ortak başka bir ev tuttuk herşeyi sıfırdan beraber yaptık nişanlılıkta. ev aramaktan temizliğine, eşya seçimi yerleştirmesine kadar.. ayrı ayrı aldığımız bir çay kaşığı bile yoktur. evlenince de birlikte yapmaya devam ettik temizliği yemeği alışverişi.. bazen ben söylerim bu haftasonu temizlik yapalım ev kirlenmiş diye bazen o farkeder plan yapar. beraber yapınca 2 saatte ev pırıl pırıl oluyor zaten sonra da keyfimize bakıyoruz. birara ikimiz de yorgunduk detaylı temizlik için yardımcı çağırdık. siz de çok yoruluyorsanız temizlik için yardımcı çağırabilirsiniz.

ızlenımlerınız tam yerınde ama ıste ev ısı ıle ılgılı kısım bırazda kadının krakterıne baglı ben asla dagınıklık ıstemem takıntım var hersey yerlı yerınde olacak ve hep boyleydım ben, temızlık desen gozume batarsa bırsey anında yaparım hastada olsam ılla ev temız olacak yoksa kendımı mutsuz hıssedıyorum.
yemek konusunda rahatımdır o da esım yemek sectıgı ve yemek yemeyı cok sevmedıgınden kaynaklı, yaparsam ona degıl kendıme yaparım bırlıkte yerız :KK66:
eskiden, bundan 3 yıl falan öncesine kadar bende acaip takıntılıydım, bekar evine annemin yaptığı temizliği bile beğenmezdim düşün yani:KK12: sonra ne oldu bende anlamadım, biranda kafamda başka bir pencere açıldı sanki. hayat çok kısa diye düşünmeye başladım. bu tarz şeylere kafa yorana kadar sarılır kocama film izlerim anı yaşarım daha iyi diye bir mantık oturttum:KK50:

eskiden, bundan 3 yıl falan öncesine kadar bende acaip takıntılıydım, bekar evine annemin yaptığı temizliği bile beğenmezdim düşün yani:KK12: sonra ne oldu bende anlamadım, biranda kafamda başka bir pencere açıldı sanki. hayat çok kısa diye düşünmeye başladım. bu tarz şeylere kafa yorana kadar sarılır kocama film izlerim anı yaşarım daha iyi diye bir mantık oturttum:KK50:
canım temızlık dedıgınbır saat bıleemdın ıkı ssatımı alan bırsey zaten ve kocam evde yokken yaparım ben bu tarz ıslerı sadece bulasık camasır anlık yıkanır onu da makıne yıkıyor vaktımı almıyor zaten :KK66:
ama tabı cok tıtızlenmemek lazım, hanı tıtızım ama oyle zırt pırt ıs yapmam haftada bır temızlık gunumdur, bırıktıkce camasır bulasık yıkanır -toplanır-yerıne yerlesır- yemek gunluk bırsey zaten :KK66:
ama dagınıklıga tahammulum yokk , yatmadan her yerı duzeltırım-muhakkak sabah yatagımı toplar evden oyle cıkarım ınsnalık halı bırde bırı gelse-hastalansanız falan ev toplu dursun :KK66: kiri gösteren dagınıklık cunku :KK66:

üc yildir evliyim ve daha esim kendiliginden yerdeki cöpü alip atmaz yerine. Su eslere is nasil yaptirabiliyorsunuz ? Yoksa benimki dogustan mi böyle :KK11:
ben eşimle ilk sevgili olduğumuzda evine gitmiştim bir kere hasta olduğunda. daha ilk haftalardı. aman yarabbim ev bildiğiniz çöp ev gibiydi:KK61: nasıl kaçtığımı bilemedim. ben bu eve bir daha gelmem, hassasım zaten sürekli enfeksiyon sorunum var dedim. evin tek oğlu, annesi ablası çok düşkünler eşime ve sağolsunlar çok da düşünceli insanlar. yıllardır 6 ayda bir evine gelip a dan z ye herşeyi temizleyip, ütüleyip gidiyorlarmış. annem gelecek zaten bugünlerde, temizler dedi. benim kafam attı. annesiyle tanışır tanışmaz söyledim, artık lütfen gelip oğlunuza temizlik yapmayın size de yazık. ben böyle bir evlilik yürütemem, onunda alışması lazım dedim:stop: annesi de haklısın kızım nasıl istersen dedi. benimki o çöp evden haftalarca çıkamadı ama sonuç mükemmel:KK31:o gün bugündür benden titiz oldu maşallah. bide benim enfeksiyon hassasiyetimden (ki çoğu zaman naz yapıyorum:-)) dolayı hasta olmayım diye elinde çamaşır suyuyla geziyor banyo tuvalet yıkıyor ben kullanmadan:KK53: çünkü sistitim bir başlarsa her türlü zevkimiz kesintiye uğruyor malum:p

X