Daha çok yenisiniz ve dolayısıyla daha evliliğe alışma aşamasındasınız. Bu süreç erkek için değil ama kadınlar için çok sancılı oluyor. Bütün düzenimizi bırakıp evlenmek, yeni şehir, yeni ev, yeni iş... Saymakla bitmez yani. Siz kendi sektörünüzde iş bulamıyorsanız da başka bir sektörde işe girseniz bu kadar bunalmazsınız. Ve birbirinizi daha yeniyken yıpratmayın tartışmalarla ve kavgalarla. İçinde bulunduğunuz psikolojiyi anlıyorum ama bunu eşinize fazla yansıtmayın derim.Merhaba hanımlar, size bir derdimi açmak ve sizden fikir almak istedim.
Ben henüz 7 aylık yeni evliyim. Eşim tayinli bir meslekte çalıştığı için şehrimi, işimi, her şeyimi bırakıp severek evlendim. Mesleğimle ilgili çok emek vermiş biri olarak hemen iş aramaya başladım. Ancak eşimin işi sebebiyle nasıl olsa gidecek gözüyle bakılarak kimse iş vermedi. Hem evde tek kalmak, hem gelecek kaygısı yaşamak, arkadaşımın olmaması, birden ev işlerine gömülmek beni bunalttı. Ailemle konuştuğumda da eşimi sevdiklerini ama çalışmadığım için içlerine dert ettiklerini anladım.
Bir de yeni evliyken saçma sapan sorunlardan tartışmalar çıkmaya başladı. Bazen ben büyük tepkiler veriyordum. Bazen durduk yere sıkıntıdan mutsuz oluyordum. Böyle olunca onun da sabrı kalmamaya başladı.
Herşeyden şikayet ettiğimi, hep mutsuz olduğumu, ona kendini hep yetersiz hissettirdiğimi söyledi. Ona bunların şartlardan dolayı olduğunu söylesem de bana böyle demeye devam etti. Artık daha sık tartışıyoruz ve sabaha da yansıyor bu. Soğukluk oluyor aramızda. Bu hep böyle devam eder mi yoksa geçici mi sizce?
Bir müddet sürer, bu arada ben 4.5 yıllık evliyim daha çook yeni alışıyorum evliliğe. Kasma yani daha 7 ay ne kiMerhaba hanımlar, size bir derdimi açmak ve sizden fikir almak istedim.
Ben henüz 7 aylık yeni evliyim. Eşim tayinli bir meslekte çalıştığı için şehrimi, işimi, her şeyimi bırakıp severek evlendim. Mesleğimle ilgili çok emek vermiş biri olarak hemen iş aramaya başladım. Ancak eşimin işi sebebiyle nasıl olsa gidecek gözüyle bakılarak kimse iş vermedi. Hem evde tek kalmak, hem gelecek kaygısı yaşamak, arkadaşımın olmaması, birden ev işlerine gömülmek beni bunalttı. Ailemle konuştuğumda da eşimi sevdiklerini ama çalışmadığım için içlerine dert ettiklerini anladım.
Bir de yeni evliyken saçma sapan sorunlardan tartışmalar çıkmaya başladı. Bazen ben büyük tepkiler veriyordum. Bazen durduk yere sıkıntıdan mutsuz oluyordum. Böyle olunca onun da sabrı kalmamaya başladı.
Herşeyden şikayet ettiğimi, hep mutsuz olduğumu, ona kendini hep yetersiz hissettirdiğimi söyledi. Ona bunların şartlardan dolayı olduğunu söylesem de bana böyle demeye devam etti. Artık daha sık tartışıyoruz ve sabaha da yansıyor bu. Soğukluk oluyor aramızda. Bu hep böyle devam eder mi yoksa geçici mi sizce?
Ama şöyle düşünün siz çalışıyor olsaydınız kendinize yalnız başınıza vakit ayırmak isteyecektiniz. Belki spor, belki kitap okuma belki bi duş ne bileyim. Yani eşinizin spor yapmak istemesi çok çok doğal.Şimdiden çok teşekkür ederim yazdıklarınız için. Elimden geleni yapıyorum vakit geçirmek adına. Kitap okuyorum, belgesel izliyorum, evde spor yapıyorum, dışarı çıkıp yürüyüş yapıyorum. Bir şekilde gün geçiyor. Ama bazı akşamlar eşim evde spor yapmak istiyor mesela, yada arkadaşıyla dışarda buluşmak istiyor. O zaman patlıyorum ben evliyken yalnız kalmak için mi evlendim diye. Adam evde spor yapmak istiyor ama sporu, duşu, yemesi 2 saat. Aslında ben de çalışsam sorun olmazdı ama şu an yalnız hissediyorum işte.
Eşimin arkadaşlarının eşleriyle tanıştım kafa dengi olamadım pek. Hep mutsuz değilim tabiki ama modum düştüğünde eşim hep şikayet ettiğimi düşünmeye başladı sadece.
Geçici canım evliliğin ilk bir yılı çok zor oluyor. Aynı evde yaşamak birbirinin huyuna suyuna alışmak kolay değil. Muhtemelen evde yalnız çok zaman geçirdiğin için canın sıkılıyor ve bunu ona da yansıtıyorsun. Bence kendine bir hobi edin bulunduğun şehirde yeni kurslara git hem oralarda arkadaşlarında olur.Merhaba hanımlar, size bir derdimi açmak ve sizden fikir almak istedim.
pandemide evlendim iş yeri evden çalışmaya geçti. eşim de gece çalışıyor gündüz evdeydi.Merhaba hanımlar, size bir derdimi açmak ve sizden fikir almak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?