• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe bağlı işten ayrılma

bogakizii

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.335
1.025
333
Merhaba kızlar,
İkcı hatunlar burada mı 💪🏻

Evliliğe bağlı işten çıkmalarda kıdem tazminatı hesaplaması mı yapılıyor bileniniz var mı? Yani devletin belirlediği üst limit üzerinden mi ödeme yapılıyor?

En büyük derdimiz bu olsun
İyi günler ☺️

Merhaba kızlar,

Evliliğe bağlı işten çıkmalarda kıdem tazminatı hesaplaması mı yapılıyor bileniniz var mı? Yani devletin belirlediği üst limit üzerinden mi ödeme yapılıyor?

İyi günler ☺️

Hayir normal hesaplama yapilir
Maasinizdan fazla tazminat alamazsinizki

Merhaba kızlar,

İyi günler ☺
kıdem tazminatınız ne kadr ise o ödeniyor ancak iş yerinde 1 seneyi doldurmuş olmanız gerek ve evlendiğiniz tarihten itibaren 1 yıl içinde alınıyor. ihbar tazminatınız ödenmiyor. istifa dilekçenize evlilik sebebi ile ayrıldığınızı ve tazminatınızın tarafınıza ödenmesini istediğinizi belirtmeniz gerekli

Ama üst limit var diye biliyorum ondan sordum. Mesela brüt maaşım 15bin diyelim bu çarpı yıl olmuyor dimi?

Üstlimit mi? öyle birşey yok yol yemek maas neyse o yıla çarpılır ödeme yapılır. 15.000 brüt se 11.000 net eder yo kyemek toplam çarpı yıl olur bu kadar

Üstlimit mi? öyle birşey yok yol yemek maas neyse o yıla çarpılır ödeme yapılır. 15.000 brüt se 11.000 net eder yo kyemek toplam çarpı yıl olur bu kadar
hayır tavan denilen birşey var ve belirtiliyorsa yol yemek diye maaşta bunlar çıkartılarak ödeme yapılır

Merhaba kızlar,

İyi günler ☺
Kıdem tazminatı tavanı 7.177 TL şuanda, eğer brütünüz bu rakamın üstündeyse tavandan hesaplanır. diyelim ki bulunduğunuz kurumda 10 yıllık çalışansınız, örnek veriyorum; 7.177*10=71.770 TL alırsınız.
İhbar tazminatı kurumun insiyatifine kalmış, ben evlilik sebebiyle ayrılırken bana ödemişlerdi.

Kıdem tazminatı tavanı 7.177 TL şuanda, eğer brütünüz bu rakamın üstündeyse tavandan hesaplanır. diyelim ki bulunduğunuz kurumda 10 yıllık çalışansınız, örnek veriyorum; 7.177*10=71.770 TL alırsınız.
İhbar tazminatı kurumun insiyatifine kalmış, ben evlilik sebebiyle ayrılırken bana ödemişlerdi.

Vergi vs kesinti oluyor mu peki?
Bir arkadaşım askerlik sebebiyle ayrıldı işyerinden, “hayır tavandan yatırmamışlar ama brüt maaşımdan baya bi vergi kesintisi yapmışlar öyle yatırmışlar” gibi bir şeyler söyledi de ben de ondan aslında bu konuyu açtım 🤔

dediğim çıkar gidip muhasebe deaprtmanınıza spruk aynını dicek

Bir arkadaşım askerlik sebebiyle ayrıldı işyerinden, “hayır tavandan yatırmamışlar ama brüt maaşımdan baya bi vergi kesintisi yapmışlar öyle yatırmışlar” gibi bir şeyler söyledi de ben de ondan aslında bu konuyu açtım 🤔
tabii ki vergi kesintisi oluyor. aşağıdaki linkten hesaplayabilirsiniz, aşağı yukarı doğru çıkar rakamlar.

Hayır. Sadece evliliğin ilk yılında var böyle bir istifa hakkı tanınıyor. Sonrasındaki istifalarda tazminat ödenmiyor diye biliyorum. 170'i arayıp en sağlıklı bilgiye ulaşabilirsiniz.

tabii ki vergi kesintisi oluyor. aşağıdaki linkten hesaplayabilirsiniz, aşağı yukarı doğru çıkar rakamlar.
kıdem tazminatında sadece damga vergisi olur, gelir vergisi kesintisi olmaz. İhbarda gelir vergisi kesintisi olur.

Hayır. Sadece evliliğin ilk yılında var böyle bir istifa hakkı tanınıyor. Sonrasındaki istifalarda tazminat ödenmiyor diye biliyorum. 170'i arayıp en sağlıklı bilgiye ulaşabilirsiniz.
evet nikah tarihinden itibaren 1 yıl içinde "evlilik sebebiyle işten ayrılmış" olması gerekiyor. 1 yılı geçerse bu sebeple tazminat alamaz. dilekçe ve evlilik cüzdanı fotokopisi gerekli.

doğru bir cevap kardeşim aynen doğru evlendiğiniz andan itibaren 1 yıl içinde çıkmanız gerek bir yıl geçtiği takdirde bu hakkınız biter

Bende evlilik sebebiyle çıkacağım inşallah 🙏 muhasebeci olduğum halde kıdem hesaplamayı bilmiyorum malesef

Ust limit uzerinden odeme yapilir,damga vergisi kesilir. İhbar almadiginiz icin gelir vergisi kesilmez diye biliyorum. Degismediyse tabi bu kurallar. Ben o sekilde almistim 2015te. Maasim ust limitin neredeyse 2 kati oldugundan dolayi bir miktar da elden para almistim. O sirket inisiyatifine bagli bir durum tabi her yer vermez

İş yerinizde 1 yılı doldurmak şartı ile evlilik tarihinizden itibaren 1 yıl içinde evlilik sebebi ile istifa ederseniz kıdem tazminatı alabilirsiniz.
Kıdem tavan tutarı 6 ayda 1 değişir. İsterseniz 10 bin alın tavan ücret ne ise ona göre hesaplanır. İhbar alamazsınız.

Back
X