Evlilige Duygusal Yatirim Yapmak

Kizlar bu sorulari özellikle sordum, cünkü ben bu konuya” ah ah kocamdan su derdim var “ diye bir baslik atsaydim, eminim bir sürü cevap gelirdi.
Iste asil sorun burada yatiyor, evliligimize duygusal yatirim yapmiyoruz neyin bizi iyi hissettirdigini ne sekilde sevildigimizi bilmiyoruz. Esimiz bizi nasil seviyor biz nasil sevilmek istiyoruz farkinda degiliz. En son ne zaman sevildigimi iliklerime kadar hissettim ya da esime en son ne zaman sevildigini, kabul edildigini hissettirdim diye sormuyoruz kendimize.
Ondan sonrada gelsin basliklar," mutsuzum bosaniyorum, hamileyim terkedildim, agliyorum dövüldüm vs.".

Bana garip gelen, aramizda hakikaten cok tecrübeli akilli kadinlar var, ama ne yazik ki birbirimizin tecrübelerinden
faydalanamiyoruz. Hep bir aci, drama , ya da dise dokunur bir dedikodu olmali, ki birbirimizi fark edelim, konusalim.
Oysa evlilik evvela kendinin farkinda olmaktir, dertlenmek, dert anlatmak, kötü tecrübeleri paylasmak kolay.
Ama ya iyiler, bizim yapmamiz gerektigini bilmediklerimiz, ögrenmek zorunda olduklarimiz?
Garip hakikaten, iki el bir bas icin degil mi?

Yazdıklarınızı okuyunca Gary Chapmanın Beş Sevgi Dili adlı kitabı geldi aklıma...Chapman insanların sevgilerini farklı şekilde ifade ettiklerini çiftler birbirinin sevgi dillerinin bilmeden hareket ettikleri için sorunların yaşandığını savunuyor... Burada açılan konuların özüne baktığın zaman katılmamak elde değil yazarın söylediklerine...Burada açılan konularda eşime şunu yaptım bunu yaptım ama o bana böyle davrandı...Eşiniz sizi kırıyor tamam ama acaba siz eşinize sevildiğini hissettirebiliyor musunuz? Sizin için Seni Seviyorum sözü sevgi gösterisi iken eşinize yanında bulunuyor olmanız sevgi gösterisi olmaya yetiyordur belki... Karşılıklı anlaşmanın özü sevgi dillerimizi öğrenebilmekte yatıyor bence...

Bana gelince güzel sözler ya da hediyeler duygusal yatırım değildir bana göre...Ben hastayken benim için çırpınması,bir şey istediğimde kendi isteklerini göz ardı edip benim isteğimi yapmaya çalışması ve tensel temas yatırımdır...

Ben de duygusal yatırımımı onun için bir şeyler yaparak, arkadaşlarının yanında gururunu okşayarak ve onun düşüncelerine önem vererek yapıyorum :34::34::34:

Son düzenleme:
evet konustum ama anlamıyor malesef yeterki ilişki olsun o gun ne desem yapar buda benı mahvedıyor..normalde bıse ısterım asla yapmaz param yok su bu ama akşam süprizim var desem nerden bulur eder o parayı dedıgımı yaparr..bazende küserim gönlümü almaz bılee hıc bıse yokmus gıbı davranırr sen neye kustunkı der.. yanı umrunda degılım ama iş iliskiye gelınce dünyaları önüme sserıyor....

o gun alısverıse gıdelım evde bıse kalmadı dedım süt falan ...köpürdü tabı hıc sevmez masrafı ama masraf degıl zaruruo bunuda bılmez görmez malesef.. neyse ben kustum ama artık dayanamadım 2 cocugumuz var yanı evde eksık olması gayet normal yanı..tam bır haftaa yaa bır hafta hıc bıse olmamıs gıbı gıttı geldı işe ben cocuguma mamayı su ile yaptım bu nasıl bısedır bılemezsınız... en son gelmıs bana sen nıye kustunkı dıyoo.. yaa umrunda degılım evde bende... bende dayanamdım anlattım sen bu evı dusunuyormusun hıc dedım süt varmı bebek bezı varmı mama varmı ekmek varmıı..ama yoookkk bız kımımkı dedım ... hemen kalk dedı gıdıyoruz zorla alısverıs yaptırdı bana bende sevındım gönlumu alıyor dedım... eve geldık ne yapsa begenırsınız..ben senı bosamı goturdum sende bana hedıyemı ver dedı... basımdan asagı kaynar sular dokuldu sırf o iş için alış verıs yaptı yanı...

Bazi insanlar cinselligi garip bir bicimde algiliyor evet, kendinizi nasil kötü hissettiginizi anlayabiliyorum.
Ne yazik ki anlamak yeterli degil.
Allah esinizi islah etsin. Amin

Yazdıklarınızı okuyunca Gary Chapmanın Beş Sevgi Dili adlı kitabı geldi aklıma...Chapman insanların sevgilerini farklı şekilde ifade ettiklerini çiftler birbirinin sevgi dillerinin bilmeden hareket ettikleri için sorunların yaşandığını savunuyor... Burada açılan konuların özüne baktığın zaman katılmamak elde değil yazarın söylediklerine...Burada açılan konularda eşime şunu yaptım bunu yaptım ama o bana böyle davrandı...Eşiniz sizi kırıyor tamam ama acaba siz eşinize sevildiğini hissettirebiliyor musunuz? Sizin için Seni Seviyorum sözü sevgi gösterisi iken eşinize yanında bulunuyor olmanız sevgi gösterisi olmaya yetiyordur belki... Karşılıklı anlaşmanın özü sevgi dillerimizi öğrenebilmekte yatıyor bence...

Bana gelince güzel sözler ya da hediyeler duygusal yatırım değildir bana göre...Ben hastayken benim için çırpınması,bir şey istediğimde kendi isteklerini göz ardı edip benim isteğimi yapmaya çalışması ve tensel temas yatırımdır...

Ben de duygusal yatırımımı onun için bir şeyler yaparak, arkadaşlarının yanında gururunu okşayarak ve onun düşüncelerine önem vererek yapıyorum :34::34::34:

Cok sevdigim bir kitap, neredeyse ezberledim diyebilirim :)

Son düzenleme:
gerçekten çok güzel bir konu olmuş.bende 1,5 yıllık evliyim ama 7 yılık bir ilişkimizden sonra evlendik.ama bize 7 8 yıl gibi değil 1 yıl gibi geçmiş gibi geliyor.ilişkiye yatırım yapmayı hiç düşünmedim böyle bişeyde akılıma gelmedi.her anımızı o kadar dolu dolu yaşıyoruzki her konuda.eşim sadece özel günleri sevmez ama onun dışında hediyreleri mutlaka olur şaşırtır beni.kendimi çok şanslı görüyorum eşim her konuda anlayışlı sevgi dolu şuan 2 aylık hamileyim ev temizliğini kendisini yapıyor zevkle isteyerek bir kere sıkıldım yoruldum dediğini duymadım.biz bekarken çok sarıldık birbirimize sevgi dolu bazaen gel sarılım der unutmaması çok ama çok güzel.tabiki bende eşime karşı elimden gelen özeni sevgimi sadakatimi herşeyimi eşime adıyorum.bir kere daha dünyaya gelsem yine eşim dderim yine eşim.yatırımın anlamı sevgisye sevgi aşksa aşk tutkuysa tutku herşey mevcüt allahıma bin şükür.şimdi bebeğimizi bekliyoruz hamile olduğumu öğrendinde eşimin o bakışlarını ömrüm boyunca unutamam sanırım.evlilik gerçekten çok önemlemiymiş bir ömür geçirebileceğiniz bir insanı bulabiliyorsanız asla bırakmayın derim her şeyin başı ve davamı sevgi saygı hiç yitirilmemesi gereken iki önemli duygu.

Evliliklerimiz hakkında olumlu paylaşımlar yapmamız iyi bir enerji oluşturacaksa ki neden olmasın ben de katkıda bulunmak isterim...
Eşimle çocuk yaşta tanıştık 15 yaşındaydık, bunun da etkisi var mıdır bilmem hiç kıyamayız birbirimize...
Sevgi birçok arkadaşın da dediği gibi alınan pahalı hediyelerle gösterilmez ki...
1 paket sütü bile ağır olur düşüncesi ile bana taşıtmıyorsa eşim budur sevgi, sabah gözümü açtığımda yüzümde sıcak bir el hissetmektir benim için...
Hasta olduğumda çorabımı giydirmesidir...
İşe yaradığından şüphe duysa da henüz evdeki bitmeden yedek salyangoz kremimi almasıdır...
İçinden gelmediği zamanlarda bile sırf ben istiyorum diye el kızartmaca oynamasıdır...
Martılara birlikte simit atmaktır sevgi bizim için...
Yaz ayında bile içeceğim suyu benden önce o içip test ediyorsa soğukluğunu budur sevgi...

Eşim işten gelmeden sırf onun için süslenmemdir...
O seviyor diye ona özel olsun diye saatlerce uğraşıp adına özel kurabiyeler yapmamdır...
Her fırsatta sevgimi dile getirmemdir...
Hasta olduğunda başında sabahlamamdır...
Ekmeğin köşesini bile dilimden saydığından az yemesin diye köşeyi saklamamdır...
Hiç yemek yapmayı bilmediğim halde seviyor diye ellerimle mantı yapmamdır...

Kırgın bile olsak beni öpmeden işe gitmemesidir...
Birbirimize karşı sonsuz bir merhamete sahip olmamızdır...
Ben üzülmeyim diye bilerek masa tenisinde yenilmesidir...
Bana ağırlık olmasın diye zaman zaman çok doldurduğum turuncu çantamı kimseye aldırmadan taşımasıdır...

Evet seviyorum ben bu adamı, Rabbim nazarlardan saklasın, sevgimize sevgi katsın, bizi ayırmasın inşallah...
Allah herkese evinde huzur versin inşallah...

Küçük şeylerden mutlu olmasını bilmeliyiz, elimizdekiyle yetinmeli, bizden yükseklere özeneceğimize, bizden daha kötü olanların durumuna bakıp şükretmeyi bilmeli onlar için de dualarımızı eksik etmemeliyiz...

Son düzenleme:
Ben evli değilim henüz bir eşim yok ama eş'im olacak 2 yıldır ilişki sürdürdüğüm bir sevgilim var..
e okadar zamanda insan elbette küsüyor, elbette kırıyor, kırılıyor, mutlu oluyor yeri geliyor sevinçten ağlıyor..
Mesela ben onun evinde alışveriş yapmamıza fırsatımın olmuyor diye o işteyken kendi ailemin yaşadığı evden sırf ona yemek yapabilmek için evden yemek malzemeleri götürüp onun işten geleceği ana kadar heyecanla ellerimle yemek pişiririm, oda yemek tuzlu, tuzsuz, pişmemiş bile olsa yer ellerine sağlık bitanem demeyi eksik etmez, hatta bi keresinde bildiğimiz pişmemiş tavuğu yedi beni kırmamak için, çiğ tavuk bile yedim dese yeridir yani :9:
Ona ogün gelemeyeceğimi söyler ama evine gidip güzel bi masa ve onu karşılayacak güzel bi sevgili hazırlar ve süpriz yaparım :)
onun işten o dağınık saçlarıyla gelip ben süslendim diye gidip hazırlanıp, saçını başını yapıp yemeğe öyle oturmasıda beni çok mutlu eder..
Sırf ben istiyorum diye tıka basa tok olsak bile waffle yemeye gideriz, o yiyemez onunkinide ben yerimm ( tatlıya her zaman limitim vardır :23: )
Birlikte uyuduğumuz gecelerde kim arkasını dönse diğerimiz döner ona sarılırız, insanlar el ele uyuyabilirmi ? biz uyuyoruz. yatakta onun eli,kolu, bacağına değmeden uyumak istemiyorum ayrı uçlarda bile olsak en azından ayaklarımız karışmıştır birbirne..
uyandığımda bir çift koca göz beni izler, kedi gibi saçlarımı okşar,sever, narin narin öper..
Aşk güzel.. mutlu olmak güzel, rabbim herkese nasip etsin bu duyguyu inşallah..
Ben fantezileri geniş bir kadınım dışarda giyemeyeceğim bir elbiseyi sırf eşim üzerimde beğenir diye alıp ona süslenecek kadar hayat dolu, üşenmeyen biriyim. çok kadın tanıyorum fazla kilolarından kurtulmak istediğini söyleyipte tek bi adım bile atmayan, eşi için süslenmeyen bi göz kalemi bile çekmeyen..
Evin kirine tozuna bulaşığına dalıp kendimize bakmayı unutmayalım bayanlar, bi erkek eve geldiğinde evin temiz olduğunu anlamaz çoğunlukla " aa hayatım ev ne kadar temiz mis kokuyor" demezler ama biz kendimize baktığımızda " bitanem bugün çok güzelsin" derler
oyüzden bırakın evleriniz 2. planda kalsın, öncelik hep sizin olsun..

Ikimizde cok yogun calisiyoruz ve ayri ayri seyler yasiyoruz gün boyu, aksam eve geldigimizde illaki uzunca sariliriz birbirimize, onun boynundaki aldigim kendi kokusu ve parfümünün kokusu beni mest eder. Aynisini sabah kalktigimizdada yapariz. Niyemi? Inan bende bilmiyorum niye, öylesine olustu iste zamanla.
Özellikle kimse yoksa illaki tensel cok yakinizdir.
Esimde sevdigim en büyük özelligi dogrucu olmasi, bende öyleyim.
Onun icin cevre hic mi hic önemli degil annesi ve kizkardesi dahil, bende öyleyim.
Biliyorum cok yanlis ama hersey onunla cok güzel, bunu söylememek lazim belki ama verdigi güven ve cesaret o kadar güzelki.

Ailemi secemedim, dinimi secemedim, dilimi secemedim. Ama iki seyi cok iyi sectim bu hayatta: oda meslegim ve esim :)
Beni cok mutlu ediyorlar.
Maddi degil ama manevi birbirimize cok deger veriririz, birsey birbirimizden isterken bile ricada bulunarak söyleriz.
Ben esimden cok seyler ögrendim, eeee nede olsa cagdas, modern ve en önemlisi cahil ve gerici olmayan bir esim var.
Bence mutsuz evliliklerin cogu, cahil bir hayat arkadasi secersen olur. Beni anlamayan dinlemeyen deger vermeyen, ben erkegimde erkegim diyen maco tiplere hayatta pas vermedim.
Her gün esim benim sevgimle besleniyor bende onun sevgisiyle besleniyorum. Zaten anaci bir tarzim var, herseyi cok sevdigim icin, Allahda hep bana yardim ediyor.
Bahcemdeki ciceklerim bile daha cok aciyor, cünkü onlara cok ilgi ve alakayla yaklasiyorum.

işten gelirken hergün para verip gül almasa da sokakta caddede gördüğü veya şirketin bahçesindeki çiçeklerden 1 tane kopartıp saklar eve girince saçıma takar sıcacık öper sarılır:) inanmayacaksınız belki ama bu her gün böyle...her gün!
cumartesi pazar kahvaltı genelde ona aittir ve her defasında hazırladığı bir yemeğe kalp çiçek şekli verip sunar önüme bide gözümün içine bakar o anda tepkimi hemen görsün diye kıyamam ben ona:)
çayıma şekerimi atar karıştırır,o pc de oyun oynarken ben ya salonda tv izlerim ya balkonda kitap okurum bi an elinde bol köpüklü 2 türk kahvesi ile karşımda uzun boylu esmer yakışıklı dünyanın en karizma adamı belirir o tek gamzesiyle bana gülümseyerek geçer karşıma birlikte kahve içeriz(şekerini pek tutturamasada ellerinden zehir içerim ben onun) :)
sabaha karşı uyandırır 4-5 gibi bazen...yavrum hadi kokoreç yemeğe gidelim der eşofmanlarla fırlar çıkarız günün ilk ışıklarında biz evimize el ele sarmaş dolaş gireriz müthiş keyifli bu...
aracımız var fakat geçen sene 2 adet bisikletle geldi eve:)) güzel havalarda genelde pazar günü 1 saat bisiklet süreriz yan yana arka arkaya yarış yapıp:)
akşamları salata yetiştiremediğimde yanıma gelir uyduruk salatalarından yapar ama ben çok severek yerim benim için yapıyor sonuçta:) (salatasız yemek yememde)
ailemle arası mükemmel iyidir,2 günde bir arar hal hatır sorar sohbet eder,hele babamla mükemmel geçiniyorlar...
kardeşimle kardeş gibidir herşeyiyle ilgilenir...
duş alınca saçımı tarar bazen ve bundan zevk alır...
ayda 1 balığa gideriz,tutamasakta gideriz:)) orada içtiğimiz 2 bira ufak mangalımız salatamız dünyanın en güzel en lüks sofrasından bile çok değerli benim için...
hiç hoşlanmadığı halde benle market alışverişlerinde sıkılmadan sorun çıkarmadan zevkle yanımda bulunur..çünkü benim market alışverişim saatler sürer:)
henüz bir çocuğumuz yok,4 yıllık evliyiz...4 yılda çıktık+söz+nişan..8 yıldır hayatımda bu adam...yaşıtız ikimizde 30 yaşındayız ama çok eğlenceliyiz:)
beni bile isteye asla 1 gün üzmemiştir..elbette atışıp kavga etmedikmi? tabikide ettik ama 5 dk küs kalmadık,kalamayızda zaten..dışarıda bizi gören sevgili zannediyor evliyiz dediklerimiz hep şaşkın şaşkın bakar yüzümüze:))))
sanıyorum tüm bu yukarıda yazdıklarımdan sonra dediğiniz o duygusal yatırımı kocişim fazlasıyla yapıyor bize...
bense ona deli gibi aşık,deli gibi hayran,tutkun,ölesiye seviyorum....
bu da benim yatırımım:)

Son düzenleme:
Elossa Allah nazarlardan korusun canim.
Allah tüm evlenmek isteyenlere ve evlilere senin gibi güzel bir evlilik nasip etsin.

Demekki dogru secim yapildiginda mutlu evlilikler oluyor.
Balik bastan kokarmis, yani bir arkadasligin veya iilskinin basinda bazi seyleri gördügünüzde ben bu adami degistiririm demeyin.
Cünkü o adam neyse odur, degismez. Herkes kendi rengini gösteriyor aslinda ama bazen biz kadinlar bunlari görmek istemiyoruz ve evlendikten sonra amanda ben ne yaptim diyip ömrümüzü mahv ediyoruz.
Tabiki burada ufak tefek seyleri kastetmiyorum, benim dediklerim: siddet, yalan, kumar, uyusturucu, tembellik vs. vs...bunlari görüpde degistirenini hic görmedim, var ise birisi burada söylesin basarisinin sirrini....

Elossa Allah nazarlardan korusun canim.
Allah tüm evlenmek isteyenlere ve evlilere senin gibi güzel bir evlilik nasip etsin.

Demekki dogru secim yapildiginda mutlu evlilikler oluyor.
Balik bastan kokarmis, yani bir arkadasligin veya iilskinin basinda bazi seyleri gördügünüzde ben bu adami degistiririm demeyin.
Cünkü o adam neyse odur, degismez. Herkes kendi rengini gösteriyor aslinda ama bazen biz kadinlar bunlari görmek istemiyoruz ve evlendikten sonra amanda ben ne yaptim diyip ömrümüzü mahv ediyoruz.
Tabiki burada ufak tefek seyleri kastetmiyorum, benim dediklerim: siddet, yalan, kumar, uyusturucu, tembellik vs. vs...bunlari görüpde degistirenini hic görmedim, var ise birisi burada söylesin basarisinin sirrini....

canımm çok teşekkür ederim aminn..cümlemizin yuvasını korusun Allahım...
evet erkekler değişmez ama şekli değiştirilebilir,seviyorsa değer veriyorsada ödün verebilir,taviz verebilir bu o kadar kolay ki..
o kadar basit ki bir erkeğe istediğin şeyi yaptırmak...
dayak,şiddet v.b. alışkanlıkları olanlar zaten bu konularda alt yapı sahibi olduklarından alışkanlıklarından vazgeçmezler bencede...
çok şükür ki ne bir dayağın D si,ne hakaretin H sı görmedim...ömrüm boyuncada görmem inşlh..

işten gelirken hergün para verip gül almasa da sokakta caddede gördüğü veya şirketin bahçesindeki çiçeklerden 1 tane kopartıp saklar eve girince saçıma takar sıcacık öper sarılır:) inanmayacaksınız belki ama bu her gün böyle...her gün!
cumartesi pazar kahvaltı genelde ona aittir ve her defasında hazırladığı bir yemeğe kalp çiçek şekli verip sunar önüme bide gözümün içine bakar o anda tepkimi hemen görsün diye kıyamam ben ona:)
çayıma şekerimi atar karıştırır,o pc de oyun oynarken ben ya salonda tv izlerim ya balkonda kitap okurum bi an elinde bol köpüklü 2 türk kahvesi ile karşımda uzun boylu esmer yakışıklı dünyanın en karizma adamı belirir o tek gamzesiyle bana gülümseyerek geçer karşıma birlikte kahve içeriz(şekerini pek tutturamasada ellerinden zehir içerim ben onun) :)
sabaha karşı uyandırır 4-5 gibi bazen...yavrum hadi kokoreç yemeğe gidelim der eşofmanlarla fırlar çıkarız günün ilk ışıklarında biz evimize el ele sarmaş dolaş gireriz müthiş keyifli bu...
aracımız var fakat geçen sene 2 adet bisikletle geldi eve:)) güzel havalarda genelde pazar günü 1 saat bisiklet süreriz yan yana arka arkaya yarış yapıp:)
akşamları salata yetiştiremediğimde yanıma gelir uyduruk salatalarından yapar ama ben çok severek yerim benim için yapıyor sonuçta:) (salatasız yemek yememde)
ailemle arası mükemmel iyidir,2 günde bir arar hal hatır sorar sohbet eder,hele babamla mükemmel geçiniyorlar...
ayda 1 balığa gideriz,tutamasakta gideriz:)) orada içtiğimiz 2 bira ufak mangalımız salatamız dünyanın en güzel en lüks sofrasından bile çok değerli benim için...
hiç hoşlanmadığı halde benle market alışverişlerinde sıkılmadan sorun çıkarmadan zevkle yanımda bulunur..çünkü benim market alışverişim saatler sürer:)
henüz bir çocuğumuz yok,4 yıllık evliyiz...4 yılda çıktık+söz+nişan..8 yıldır hayatımda bu adam...yaşıtız ikimizde 30 yaşındayız ama çok eğlenceliyiz:)
beni bile isteye asla 1 gün üzmemiştir..elbette atışıp kavga etmedikmi? tabikide ettik ama 5 dk küs kalmadık,kalamayızda zaten..dışarıda bizi gören sevgili zannediyor evliyiz dediklerimiz hep şaşkın şaşkın bakar yüzümüze:))))
sanıyorum tüm bu yukarıda yazdıklarımdan sonra dediğiniz o duygusal yatırımı kocişim fazlasıyla yapıyor bize...

Öncelikle tesekkür ederim, bizimle paylastiginiz icin.
Okurken cok mutlu oldum , zira kötü koca hikayelerinden daral gelmisti:27:
Dogru kisiyle evli oldugunuzu düsünüyorum ve mutlulugunuzun daimi olmasini diliyorum.
Bence cok zenginsiniz.

Öncelikle tesekkür ederim, bizimle paylastiginiz icin.
Okurken cok mutlu oldum , zira kötü koca hikayelerinden daral gelmisti:27:
Dogru kisiyle evli oldugunuzu düsünüyorum ve mutlulugunuzun daimi olmasini diliyorum.
Bence cok zenginsiniz.
rica ederim,asıl ben teşekkür ederim böyle bir konuda hikayemi paylaşmama vesile olduğunuz için:)
kesinlikle bende öyle düşünüyorum,hayatımın en doğru kararlarından bir tanesi,en büyük nimetim ve dediğiniz gibi ççookk zenginim..:nazar:

bugün bende aynı koonuyu düşündüm....ben eşimi çok seviyorum ama sevdigimi fazla belli edemem yani canım cicim diyemem..o ise tam tersi romantik hep güzel şeyler söyler..bende çok istiyorum belli etmeyi ama olmuyor...galiba kayınvalidem ve kayınpederim bizimle oturdugu için yapamıyorum......ama eşim gayet rahat keske bende olabisem...çözümü olan varmı kızlar.....

okurken bır yandan duşunuyordum hangı kıtaptan alıntı dıyecek ya da boyle bır eş olsun ısterdıınız degıl mı...gıbı bır sonuc beklıyordum
halen şoktayım:)

okurken bır yandan duşunuyordum hangı kıtaptan alıntı dıyecek ya da boyle bır eş olsun ısterdıınız degıl mı...gıbı bır sonuc beklıyordum
halen şoktayım:)

canım benim çevremdeki bikaç arkadaşımında evliliği böyle yani inanılmaz bişi değil ki bunlar..
aslında sadece %10 nunu kapsıyor bu yazdıklarım..mesela bugün ben izinliydim o da izin aldı,sabah dişimi çektirdik sonra gittik bilmediğimiz bir okulun kermesi varmış bahçesinde 1-2 saat eğlendik pastaya böreğe dolmaya sarmaya hücum ettik,göbüşleri doldurduk :)))
ufaklıkların gösterlerini seyrettik,bilmediğimiz tanımadığımız ailelerin çocuklarını seyrederkenki mutluluklarına şahit olduk,bazılarını bizde telimizle videoya çektik eğlendik.....ve bu arada akşam yemeği yapmaktan kurtuldum:))) bi makarna salata cola tamamdır:))
birebir bizim içimizde yaşamanız lazım 1 kaç gününüzü bizle geçirmeniz lazım ki anlaşılabilelim:)

bu konu çok güzel olmuş, çok olumlu. ben bekarım, o yüzden örnekler veremiyorum. evli arkadaşlar çok güzel paylaşımlarda bulunmuş, hep sorunlar görmek can sıkıcı, böyle mutlu detaylar, mutlu paylaşımlar görmek çok hoş. herkesin yuvası sıcak, mutluluğu daim olsun maşallah nazar değmesin :nazar:

canım benim çevremdeki bikaç arkadaşımında evliliği böyle yani inanılmaz bişi değil ki bunlar..
aslında sadece %10 nunu kapsıyor bu yazdıklarım..mesela bugün ben izinliydim o da izin aldı,sabah dişimi çektirdik sonra gittik bilmediğimiz bir okulun kermesi varmış bahçesinde 1-2 saat eğlendik pastaya böreğe dolmaya sarmaya hücum ettik,göbüşleri doldurduk :)))
ufaklıkların gösterlerini seyrettik,bilmediğimiz tanımadığımız ailelerin çocuklarını seyrederkenki mutluluklarına şahit olduk,bazılarını bizde telimizle videoya çektik eğlendik.....ve bu arada akşam yemeği yapmaktan kurtuldum:))) bi makarna salata cola tamamdır:))
birebir bizim içimizde yaşamanız lazım 1 kaç gününüzü bizle geçirmeniz lazım ki anlaşılabilelim:)

bız evlılıgımızın başından berı alışverışımız harıc hep yanımızda bırılerıyle gezdık eglendık..başbaşa sayılıdır gezdıgımız (eglendıgımız )dıyemeyecegım
cunku o kadar bırleşık yaşamışızkı arkadaşlarla dostlarla başbaşa eglenmeyı yok ettık..
şimdı sorsam eşime hakkımda herhangı bırşey bılırmı şüphelıyım..
neyse konu dışına sapmayalı..
bızımkınınde var elbet ıyı yanları gormek ıstedıkten sonra kı 18 yıldır beraberız...

bu arada allah mutlulugunuzu daım etsın...

Son düzenleme:
bız evlılıgımızın başından berı alışverışımız harıc hep yanımızda bırılerıyle gezdık eglendık..başbaşa sayılıdır gezdıgımız (eglendıgımız )dıyemeyecegım
cunku o kadar bırleşık yaşamışızkı arkadaşlarla dostlarla başbaşa eglenmeyı yok ettık..
şimdı sorsam eşime hakkımda herhangı bırşey bılırmı şüphelıyım..
neyse konu dışına sapmayalı..
bızımkınınde var elbet ıyı yanları gormek ıstedıkten sonra kı 18 yıldır beraberız...

bu arada allah mutlulugunuzu daım etsın...

canım bizde yanımızda kimseyle hiç gezmedik diyebilirim:)
çok tşk ederim bu arada:)

esiyle arasi iyi olanlar yani"yatirmi iyi yapanlar" öncelikle size masallah diyorum umarim daim olur.
bana gelince cok sevdim ben esimi ama cok kendimden vazgecercesine.o kadar sevdimki bi an olsun ben demedim hep o vardi benim icin. o ne sever o ne ister vs vs.
sonuc yorgunluk pismanlik hayal kirikligi.
bu yaptiklarimin karsiligini beklemedim elbet ama en azindan aile olmak istedim.oysa esimin zaten bi ailesi vardi,onlardan her darbe aldiginda ben vardim yaninda. icine akittigi göz yaslarini görsdm.oysa o ilk firsatta yine onlari tercih etti...
üzgünüm coooook.
gidesim var ama bir tane dünyalar tatlisi ve babasina asik evladim var.

Bögürtlen seni cok iyi anliyorum cünkü ablamin evliligide aynen anlattiklarin gibi.
Bir türlü enistem ailesine gösterdigi ilgiyi ve sevgiyi kendi ailesine veremedi...Isin ilginc yani enistemin ailesi cok güzel enistemi kullaniyorlar oda bunun farkinda ama yinede maddi yardimini onlardan esirgemiyor, oysaki kendisinin iki cocugu var.
Ne kadar sacma degilmi, kendi ailenin riskini al götür calismayan, tembel ama bir o kadar kurnaz insanlara ver.
Ablamda ne yapsin iki cocugu var neticede ama cok üzülüyor, cok. Keske bende ablama yardim edebilsem ama elimden hic bir sey gelmiyor.
Enistemle konustum kac kere ama degisen bir sey yok.

Back
X