- 20 Mayıs 2011
- 10.285
- 30
- 408
Kizlar bu sorulari özellikle sordum, cünkü ben bu konuya” ah ah kocamdan su derdim var “ diye bir baslik atsaydim, eminim bir sürü cevap gelirdi.
Iste asil sorun burada yatiyor, evliligimize duygusal yatirim yapmiyoruz neyin bizi iyi hissettirdigini ne sekilde sevildigimizi bilmiyoruz. Esimiz bizi nasil seviyor biz nasil sevilmek istiyoruz farkinda degiliz. En son ne zaman sevildigimi iliklerime kadar hissettim ya da esime en son ne zaman sevildigini, kabul edildigini hissettirdim diye sormuyoruz kendimize.
Ondan sonrada gelsin basliklar," mutsuzum bosaniyorum, hamileyim terkedildim, agliyorum dövüldüm vs.".
Bana garip gelen, aramizda hakikaten cok tecrübeli akilli kadinlar var, ama ne yazik ki birbirimizin tecrübelerinden
faydalanamiyoruz. Hep bir aci, drama , ya da dise dokunur bir dedikodu olmali, ki birbirimizi fark edelim, konusalim.
Oysa evlilik evvela kendinin farkinda olmaktir, dertlenmek, dert anlatmak, kötü tecrübeleri paylasmak kolay.
Ama ya iyiler, bizim yapmamiz gerektigini bilmediklerimiz, ögrenmek zorunda olduklarimiz?
Garip hakikaten, iki el bir bas icin degil mi?
Yazdıklarınızı okuyunca Gary Chapmanın Beş Sevgi Dili adlı kitabı geldi aklıma...Chapman insanların sevgilerini farklı şekilde ifade ettiklerini çiftler birbirinin sevgi dillerinin bilmeden hareket ettikleri için sorunların yaşandığını savunuyor... Burada açılan konuların özüne baktığın zaman katılmamak elde değil yazarın söylediklerine...Burada açılan konularda eşime şunu yaptım bunu yaptım ama o bana böyle davrandı...Eşiniz sizi kırıyor tamam ama acaba siz eşinize sevildiğini hissettirebiliyor musunuz? Sizin için Seni Seviyorum sözü sevgi gösterisi iken eşinize yanında bulunuyor olmanız sevgi gösterisi olmaya yetiyordur belki... Karşılıklı anlaşmanın özü sevgi dillerimizi öğrenebilmekte yatıyor bence...
Bana gelince güzel sözler ya da hediyeler duygusal yatırım değildir bana göre...Ben hastayken benim için çırpınması,bir şey istediğimde kendi isteklerini göz ardı edip benim isteğimi yapmaya çalışması ve tensel temas yatırımdır...
Ben de duygusal yatırımımı onun için bir şeyler yaparak, arkadaşlarının yanında gururunu okşayarak ve onun düşüncelerine önem vererek yapıyorum

Son düzenleme: