Evlilige Hazir Miyim ?

The

bir mimarım bir de anne.
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2018
7.094
16.424
248
Merhaba kizlarr :)
Evlenmeme yalnızca 1 hafta kaldi.. Nisanlimla aylar hatta yillardir bu ani bekliyoruz. Birbirimizle guzel bir iletisimimiz, guzel bir bagimiz var. Onu gercekten cok seviyorum, birlikteyken egleniyoruz, muhabbet edebiliyoruz, bos Oturma durumumuz yok. Genel hatlariyla bir sıkıntımiz yok. Bugun kendi evimizde sabahtan aksama kadar birlikteydik. Ama kendimi çok boslukta hissettim. Garip bir şekilde evlilikten beklentim bu muydu diye dusundum. Sanırım benim en buyuk yanlisim buyuk beklentiler icerisine girmekmis. Ailemi ozledim, kendi odami ozledim.
Şu an ondan ayrilip ailemin evine geldim, ozluyorum tabiki. Ama ait oldugum yer ailemin eviymis gibi hissediyorum.
Sizce ben evlilige hazir mi degilim yoksa bu hislerim normal mi?

Galiba o tuhaf his evlenirken oluyor . Bende de öyleydi . Şimdi hala anneme gidince ‘anne evi başka diyorum ‘ ama evime de dönünce ‘ayy Yok insanın evi gibisi yok’ diyorum :)
Eğer nişanlını yeteri kadar tanıyor, mutlu olacağına inanıyorsan , hazırsındır. Böyle hissetmen bir nebze normal .. doğup büyüdüğün ev sonuçta .
Şimdiden mutluluklar dilerim :nazar::KK49:

Yaklaşık 25 yıldır evli olan bir teyzeyle konuşmuştum...Ait olduğu yerin hala ailesinin evi olduğunu hissediyormuş sen düşün gerisini...

Evlendikten sonra 6 7 ay kadar daha bu duyguları hissedecek ama 1 sene geçtiğinde ailenizin evindeyken ‘aman bir evime gideyim ben’ diye çıkıp geleceksiniz.
Çok normal bunlar.
Ama evlilikten muhteşem bir şey beklemeyin.
Genelde ailesi tarafından fazlaca baskı gören kadınlar iyi ki evlenmişim çok güzel bir şey diyor çünkü özgürlük, birey olma, evinde karar mercii vs.
Ama zaten dik duran bir kadına evlilik her türlü külfettir.
Buna tek dayanabilme sebebi aşk ve güzel geçirilen anlar.
Yoksa kimse çorap don yıkarken ‘ay ne iyi ettim evlendim’ demiyordur.

Galiba o tuhaf his evlenirken oluyor . Bende de öyleydi . Şimdi hala anneme gidince ‘anne evi başka diyorum ‘ ama evime de dönünce ‘ayy Yok insanın evi gibisi yok’ diyorum :)
Eğer nişanlını yeteri kadar tanıyor, mutlu olacağına inanıyorsan , hazırsındır. Böyle hissetmen bir nebze normal .. doğup büyüdüğün ev sonuçta .
Şimdiden mutluluklar dilerim :nazar::KK49:
Çok tesekkur ederim. Onu tanidigima inaniyorum nisanlimla alakali bir Suphem yok. Ben sadece icimdeki bu hissi atamiyorum. Insallah gecicidir tesekkur ederim :)

Evlendikten sonra 6 7 ay kadar daha bu duyguları hissedecek ama 1 sene geçtiğinde ailenizin evindeyken ‘aman bir evime gideyim ben’ diye çıkıp geleceksiniz.
Çok normal bunlar.
Genelde ailesi tarafından fazlaca baskı gören kadınlar iyi ki evlenmişim çok güzel bir şey diyor çünkü özgürlük, birey olma, evinde karar mercii vs.
Ben ailemin evinde ne baski goruyorum ne de istemedigim bir durum. Yani su an tamamen Ozgurum aslinda ve bu evden kurtulma dusuncem olmadi hic. Insallah evliligin o guzel anlari her seyi bastirir:)

Yaklaşık 25 yıldır evli olan bir teyzeyle konuşmuştum...Ait olduğu yerin hala ailesinin evi olduğunu hissediyormuş sen düşün gerisini...
Oho.... Benim daha evlenmeden boyle hissediyor olmam normal sanirim :)

Ben ailemin evinde ne baski goruyorum ne de istemedigim bir durum. Yani su an tamamen Ozgurum aslinda ve bu evden kurtulma dusuncem olmadi hic. Insallah evliligin o guzel anlari her seyi bastirir:)
İşte evliliğin aslında yük olacağı kadınlardansınız.
Çünkü bir evi tümüyle idare edebilmek, eş ve aile ilişkileri, sosyal hayat ve eğer çalışıyorsanız iş hayatını beraberce dengede götürmek oldukça zor.
Ne kadar güzel ki sevdiğiniz ve sevildiğiniz biriyle bu yola girecek, tüm zorlukları beraber göğüsleyeceksiniz.
Yorucu, gereksiz ve gerçekten kadının yükü sırtladığı bir durum olsa da, sevdiğiniz kişiyle yaş almak, saçlarının ağardığını gün be gün görebilecek olmak katlanılır kılıyor durumu.
İnşllah çok mutlu olursunuz ve hayatınızda hep iyi ki onunlayım diye bahsedersiniz.

Tamam da cok normal hisler. Sen bence ani yasamaya odaklan, yok olur mu yok alisirmiyim derdine girme, düsünme.
Önüne ne cikarsa o ani yasa. Insan binbir türlü düsüncelerin icine dalabiliyor.
Yasamadan hicbirseyi bilemeyiz.
Baba evin hala baba evin bu arada, sadece yeni bir baslangic yapiyorsun. Hala annenin babanin biricik kizisin.

Tamam da cok normal hisler. Sen bence ani yasamaya odaklan, yok olur mu yok alisirmiyim derdine girme, düsünme.
Önüne ne cikarsa o ani yasa. Insan binbir türlü düsüncelerin icine dalabiliyor.
Yasamadan hicbirseyi bilemeyiz.
Baba evin hala baba evin bu arada, sadece yeni bir baslangic yapiyorsun. Hala annenin babanin biricik kizisin.
Haklisiniz sanirim ileriyi dusunmekten ani kaciriyorum. Yorumunuz icin tesekkur ederim :)

Evliliğin çok sıkıcı olmaması için, evdeki yapılması gereken herşeyi siz yapmayın ortak yapın ki evlilik sizi bunaltmasın.
Yani nasıl başlarsanız öyle devam eder.
Şimdiden mutluluklar :)

Çok normal bunlar.
:) yazdıklarınız çok hoş , haklısınız , bende aynen size katılıyorum . . 35 yaşında evlendim 8 aylık evliyim , iyi bir işim var , bazen temizlik yaparken eşimin donlarını makinaya atarken özellikle '' ben deli miyim ^'' evlilik bu muymuş , demiyor değilim.

en başta bende çok zorluk çekmiştim, annemlere misafirliğe gidince kalkarken ağlamaklı olurdum :KK14: ama geçenlerde eşim evde yoktu annem de kaldım gece doğru düzgün uyuyamadım kendi evim değil diye :) bi süre sonra evinizi benimseyeceksiniz

Ailemin evinde herhangi baski altinda degildim. Istedigim gibi gezer, eve sabahta gelirdim. Evde rahat hareket ederdim ve mutfaga girip bir tabak yemek yapmisligim yoktu. Annem yaptirmazdi ben de cok gonullu degildim :KK70:

Ilk yil olan kv, kp derdi haric genelde evliligimi mutlu gecirdim ve hic aile evini ozledim diye mutsuz mutsuz dolanmadim devamli. Ailemi ozluyordum elbet ama gidip gorup donuyorduk. Kendi evimi cok seviyorum.

Sirf ev işi yapiliyor diye evlilik zor bisey diyemem kendi adima. Sonsuza kadar aile evinde yasayip camasirlarini annene yikatamazsin sonucta. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşimle evlenirken onu 16 yıldır tanıyordum ve 9 yıldır da sevgiliydik bende sürekli acaba doğrumu yapıyorum diye düşünüyordum. Sanırım evlilik öncesi normal olan şeyler eğer başka tereddütleriniz yoksa nişanlınıza karşı normal bu düşünceler.

Back
X