• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe karşıyım

ceycu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
249
3
0
İstanbul
selam arkadaşlar.
uzun süreli bir ilişkim var, seviliyor ve seviyorum. onun ailesinin hatrı için çok resmi olmayan bir şekilde nişanlandık. benim için büyükleri sevindirme operasyonundan başka bir şey değildi bu çünkü ben evliliği gayet gereksiz ve saçma buluyorum.
iki insan birbirini sever, hayatlarını beraber geçirir, isterlerse de çocuk yaparlar, o kağıt ve imza parçasına ne gerek var allah aşkına?
beraber yaşlanırız istersek ama o evlilik kağıdına hiç gerek yok ve bunu sonuna kadar savunacağım.
umarım ailesi gereksiz sorunlar çıkarmaz...

Kızımı düşündüm de bir an. Ben teliyle duvağıyla gelin olarak görmeyi çok isterdim onun.

O halde nüfus cüzdanlarımız da olmasın değil mi..?
Kim kime dum duma....

Son düzenleme:
selam arkadaşlar.
uzun süreli bir ilişkim var, seviliyor ve seviyorum. onun ailesinin hatrı için çok resmi olmayan bir şekilde nişanlandık. benim için büyükleri sevindirme operasyonundan başka bir şey değildi bu çünkü ben evliliği gayet gereksiz ve saçma buluyorum.
iki insan birbirini sever, hayatlarını beraber geçirir, isterlerse de çocuk yaparlar, o kağıt ve imza parçasına ne gerek var allah aşkına?
beraber yaşlanırız istersek ama o evlilik kağıdına hiç gerek yok ve bunu sonuna kadar savunacağım.

düşüncelerinize saygım var.
evet bazen erkekelrde bunu formalite gördükleri için evlenmiyorlar..
bir erkeğin hakkı olduğu kadar bir bayanında böyle bir hakkı olmalı.
ama şahsi düşüncem bunun toplum arasında gayrimeşruluğa iteceği yönünde..
evlilikteki amaç sahiplenme duygusunu resmiyete dökmektir.
:98:

selam arkadaşlar.

Bence siz bu konuyu tartışma ortamı yaratmak için açtınız. Ne de olsa KK üyeleri böyle değişik konuları severler birazdan yazınlanları okumaya hazır ol psikolojin bozulabilir.:27:

sadece evliliği toplumun yarattığı bir formalite olarak görüyorum. doğada böyle bir şey yok. doğada olan, esas olan aşktır, sevgidir. benim de tek istediğim bunlar.

Bence siz bu konuyu tartışma ortamı yaratmak için açtınız. Ne de olsa KK üyeleri böyle değişik konuları severler birazdan yazınlanları okumaya hazır ol psikolojin bozulabilir.:27:

umarım sadece saldırma amacıyla yaklaşan arkadaşlar dediğiniz gibi yapmazlar.
psikolojimi bozmayın ne olur=) sadece içimden geçenleri söyledim ben.

sadece evliliği toplumun yarattığı bir formalite olarak görüyorum. doğada böyle bir şey yok. doğada olan, esas olan aşktır, sevgidir. benim de tek istediğim bunlar.

Sevdiğin adama çok mu güveniyorsun mesela çocuğunuz oldu o ne olacak garip bir düşünce..

Dön bak dünyaya.... Nerde yaşıyorsunuz siz? Birlikte yaşayıp çocuklarınız olduğunda ne cvp vereceksiniz?

Off daraltıyo bu tip insanlar beni.

umarım sadece saldırma amacıyla yaklaşan arkadaşlar dediğiniz gibi yapmazlar.
psikolojimi bozmayın ne olur=) sadece içimden geçenleri söyledim ben.

Maalesef burası artık insanların insanlara hakaret etme forumu oldu. önemli olan değişik görüşlere saygı duymaktır.

Son düzenleme:
Bende karşıyım amaaaan aşk olsunda istediği zaman tekmeyide bassın :27:kaza ile hamile kalırda çocuğum olursa kimlik falan değil evladıma :6:

sevdiğim adama tabi ki çok güveniyorum yoksa nasıl seveyim?
çocuk için evlilik kağıdı neden gereksin, bu düşünceyi zaten hiçbir zaman anlayamadım.
bir ilişkinin tek güvencesi aşktır bence. o da bizde bolca var:)
belediyenin verdiği bir tutam kağıt nasıl güvence olabilir?

selam arkadaşlar.

evlilik neden sacma olsunki bence sizin yazdiklariniz sacma insan mutlu yuvasi olsun sevdiginin soyadini tasisin ister evlilik disi cocukta neyin nesi daha neler.. gelecek nesillere kotu bir ornek daha :97: insanin bi gururu olur evlenmeden ayni cati altinda yasamak ve cocuk yapmak :60: boyle sacma sapan konulari neden acarlar anlamiyorum :1:

sevdiğim adama tabi ki çok güveniyorum yoksa nasıl seveyim?
çocuk için evlilik kağıdı neden gereksin, bu düşünceyi zaten hiçbir zaman anlayamadım.
bir ilişkinin tek güvencesi aşktır bence. o da bizde bolca var:)
belediyenin verdiği bir tutam kağıt nasıl güvence olabilir?

3 sene sonra o çok güvendiğiniz aşk bitince,
kucağınızda çocukla kalınca ne yapacaksınız?
bunu maddi anlamda sormuyorum,belkide kendinize yeticeksiniz,
peki çocuğunuza ilerde ne cevap vericeksiniz?

bunu yetişkin insanlara anlatırsın anlarlar veya anlamazlar, ama kendinden bu kadar eminsen anlamamaları da senin için sorun değildir zaten önemsemezsin. buraya kadar bizi ilgilendirmez
ama çocuğunuz olursa, o çocuğa herkesin neler diyceğini, o çocuğun neler düşünüceğini ve hissediceğini bi düşün istersen. derdini çeken çocuğunuz olmasın sonra...

Sorun nedir anlamadım?
Madem evliliğe karşısınız o zaman beraber yaşayın..
Sevdiğiniz adamın ailesi itiraz ederse de erkek arkadaşınız çocuk değil ya elbet onları ikna eder diye düşünüyorum!

ben bu forumda kızlık zarı da kızlık zarı diye tutturup sonra yıllarca kocasıyla ilişkiye girmekten korkan kadınlar görüyorum, evlilik de evlilik diye tutturup evlenene kadar mastürbasyon bile yapmamış kadınlar görüyorum, kocacım da kocacım diye tutturup kocasının kendisini aldatmasına bile göz yuman kadınlar görüyorum.

bunların hepsi çok üzücü. bütün bunlar hakkında tamamen o kadınların leyhine söyleyecek çok şeyim var. ama söyleyeceklerimi sindirecek bir bakış açısına sahip olmadıklarından susuyorum.
tamamen onların iyiliği için konuşacak olsam da, onlara saygımdan susuyorum.

amma velakin... benim evlenmeden çocuğum olursa en kötü, en çirkin lafları söyleyecek olanlar da yine bu kadınlar...
işte bu yüzden diyorum ki, ben sizin zihniyetinizi değiştiremem. en fazla eleştirebilirim.
ama siz de saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. çirkin laflarınıza ket vurmak zorundasınız.

ben geçen gün hamile olduğumdan şüphelendim de, ilk işim annemi arayarak hadi sana torun geliyor, iyisin diyerek ve gülerek bunu paylaşmak oldu.
evet biz böyle bir aileyiz.
evet biz abuk sabuk tabularla değil, sevgi ve aşkı baz alarak yaşarız.
evet, benim ve sevgilimin arasındaki ilişki "bir gün beni ortada bırakıp giderse" korkusuyla yaşanan bir ilişki değil.
ben mal mıyım ki beni ortada bıraksın. komik olmayın lütfen. ben aşk diyorum, siz hala ortada bırakmak diyorsunuz, çocuğuna bilmem ne derler diyorsunuz... sahi siz aşk nedir gerçekten biliyor musunuz?

Sorun nedir anlamadım?
Madem evliliğe karşısınız o zaman beraber yaşayın..
Sevdiğiniz adamın ailesi itiraz ederse de erkek arkadaşınız çocuk değil ya elbet onları ikna eder diye düşünüyorum!

beraber zaten yaşıyoruz. herkes nasıl derdini paylaştıysa ben de paylaştım. ailesi baskılara başlarsa bunu nasıl onları kırmadan engelleyebiliriz diye düşünüyordum, bu yüzden bu başlığı açtım.
ama görünen o ki çooook yanlış bir ortamda açmışım.

sanırım en iyisi bu konunun daha fazla yorum almaması olacak.
yorum yapanlar adına ben utanıyorum çünkü, kadınların kendilerini böyle görmeleri çok acı.

Belediye başkanının verdiği yetkiyle evlenmek Medeni Kanunla gelmiş olan her iki tarafın (özellikle de) kadınların mağdur olmaması için yapılan bir uygulamadır. Biliyorsunuzdur önceleri kadın boşanamıyordu... (daha şurda 100 senelik geçmişi yok yani)
Bundan önce de evlilik kurumu vardı ve (hala da var olan) dini nikahla sağlanıyordu.

Anadolu medeniyetleri müzesine gittim. Dünyanın en eski evlilik belgesini bir taşın üzerine (ufacık) kazınmış halde olduğunu gördüm.
M.Ö 4500 mü öyle bişey...
Medeniyetin başından beri var olan bir şey yani....

Peki şart mı?
Ben de sevişmek için belediyeden izin alınması gerekmesini saçma buluyorum.
Ülkemizde zaten o da serbest. :)
İsterseniz hiç evlenmeyin de anlamadığım şu,

"Madem bu kadar önemsemiyorsunuz, sadece kağıt üstünde yapın gitsin."
İki insanın zaten var olan ilişkisinin kağıt üzerinde/resmiyette görünmesi neden sizi rahatsız ediyor?

Back
X