• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe karşıyım

"Kültür" kavramından haberdar mısınız? "Din" ya da....

Hiçbir Türk, hele ki hiçbir anne bekar kızından torun sahibi olmak istemez. Yeryüzünde size ait bir ada var ve siz yanınıza aldığınız üç seyle birlikte "aşk" "sevgi" bazlı yasıyorsanız onu bilemem.

Annesini aramış, torun geliyo demiş, anne de hoş geldi sefa geldi demiş :D Ütopya yaratmışsınız kuzum siz

Son düzenleme:
bu tip cümleler sarfeden çok kişiye rastladım.şu an hepsi evli.:60:ben de onlardan biriyim.:17:
öyle ya da böyle evlilik gerçekten gerekli.asilik zamanları bitip mantık oturunca anlıyor insan.
90lı yıllarda evliliğe karşıyım lafları pek modaydı.özgürlüğün simgesiydi.ama şimdi çok demode oldu.:68:

beraber zaten yaşıyoruz. herkes nasıl derdini paylaştıysa ben de paylaştım. ailesi baskılara başlarsa bunu nasıl onları kırmadan engelleyebiliriz diye düşünüyordum, bu yüzden bu başlığı açtım.
ama görünen o ki çooook yanlış bir ortamda açmışım.

sanırım en iyisi bu konunun daha fazla yorum almaması olacak.
yorum yapanlar adına ben utanıyorum çünkü, kadınların kendilerini böyle görmeleri çok acı.

burada herkes sizin gibi dusunmek zorunda deil. esiyle mutlu olamayanlar gecinemeyenler kendi kararlariyla evliliklerine son verirler ki bu evlilik disi yasayipta cocuk dogurmaktan daha iyidir.. siz masturbasyon vs vs derken utanmiyorsunuz da konuya yorum yapinca mi utaniyorsunuz yorum yapanlar adina siz nasil konuyu actiysaniz herkeste fikrini soylemekte ozgur bu fikrin dogru oldugunu dusunen bir kac kisi disinda kimse sizinle ayni fikirde olamaz ...

Hiçbir Türk, hele ki hiçbir anne bekar kızından torun sahibi olmak istemez. Yeryüzünde size ait bir ada var ve siz yanınıza aldığınız üç seyle birlikte "aşk" "sevgi" bazlı yasıyorsanız onu bilemem.

Annesini aramış, torun geliyo demiş, anne de hoş geldi sefa geldi demiş :D Ütopya yaratmışsınız kuzum siz

:60::60::60::60::60: :65::65:

ayrıca BEN DE EVLİLİĞE KARŞIYIM.

ÇÜNKÜ BOŞANMALARIN EN BÜYÜK SEBEBİ EVLİLİKMİŞ.

:67::67::60::60::60:

herkesin fikirlerine saygı duymak gerekir ancak burası türkiye.sevgi,aşk,birliktelik evet harika.nikah yok nasıl olacak dost hayatı mı yaşayacaksınız?insanlar ilişkinize ne gözle bakacak?herkesi geçtim anneniz babanız ne düşünecek?atıyorum siin kız ne yaptı evlendi mi diyecekler aileniz o bilmem hangi şehirde sevgilisiyle yaşıyor mu diyecekler?
insanlara göre yaşanmaz,kimseyi ilgilendirmez belki evet ama hangi ülkede nasıl bir toplumda yaşadığınız çok önemli attığınız adımlarda...

Belediye başkanının verdiği yetkiyle evlenmek Medeni Kanunla gelmiş olan her iki tarafın (özellikle de) kadınların mağdur olmaması için yapılan bir uygulamadır. Biliyorsunuzdur önceleri kadın boşanamıyordu... (daha şurda 100 senelik geçmişi yok yani)
Bundan önce de evlilik kurumu vardı ve (hala da var olan) dini nikahla sağlanıyordu.

Anadolu medeniyetleri müzesine gittim. Dünyanın en eski evlilik belgesini bir taşın üzerine (ufacık) kazınmış halde olduğunu gördüm.
M.Ö 4500 mü öyle bişey...
Medeniyetin başından beri var olan bir şey yani....

Peki şart mı?
Ben de sevişmek için belediyeden izin alınması gerekmesini saçma buluyorum.
Ülkemizde zaten o da serbest. :)
İsterseniz hiç evlenmeyin de anlamadığım şu,

"Madem bu kadar önemsemiyorsunuz, sadece kağıt üstünde yapın gitsin."
İki insanın zaten var olan ilişkisinin kağıt üzerinde/resmiyette görünmesi neden sizi rahatsız ediyor?

yapıcı yorumun için teşekkürler.
ama sadece neler geliyor aklıma biliyor musun?
mesela bir serçe, ölen eşinin başında günlerce ağlıyor ve sonunda o da ölüyor. filler de böyle.
aslanlar, köpekler...
ya da bir çocuk mesela, hiç hesapsız sevgisini veriyor karşısındakine. korkmadan, hesap yapmadan, kendini güvenceye almadan. seviyor, sadece seviyor...
yani elbette ki, bir kağıdı imzalamak görünürde hiçbir şey kaybettirmez kimseye.
ama buradaki yorumlardan da anlayacağımız gibi, o kağıdı imzalamanın geri planında bir hesapçılık var. aşka güvenmemek var. kendini sağlama alma isteği var. haklarını güvenceye alma isteği var.
bütün bunlar bana o güzel duyguyu, aşkı kirletiyor gibi geliyor.

hele de evliliğin bazı kesimlerce nasıl görüldüğünü, kızların başlık parasıyla alınıp-satılınıldığını, görücü usülüyle evlenmeleri, evliliği ve üremeyi bir görev gibi algılayanların olduğunu gördükçe...

herkes sızın gıbı dusunseydı nasıl olurdu tahmın edın bakalım:19:

Evlilik bana gore sadece kagit uzerinde degil bayanlar.. evliligi sacma bulanlar karsi olanlar kendine guvenemeyen insanlardir..

burada herkes sizin gibi dusunmek zorunda deil. esiyle mutlu olamayanlar gecinemeyenler kendi kararlariyla evliliklerine son verirler ki bu evlilik disi yasayipta cocuk dogurmaktan daha iyidir.. siz masturbasyon vs vs derken utanmiyorsunuz da konuya yorum yapinca mi utaniyorsunuz yorum yapanlar adina siz nasil konuyu actiysaniz herkeste fikrini soylemekte ozgur bu fikrin dogru oldugunu dusunen bir kac kisi disinda kimse sizinle ayni fikirde olamaz ...

masturbasyon derken utanmam gerekiyormuş demek... hımm bunu öğrendiğim çok iyi oldu.

bu tip cümleler sarfeden çok kişiye rastladım.şu an hepsi evli.:60:ben de onlardan biriyim.:17:
öyle ya da böyle evlilik gerçekten gerekli.asilik zamanları bitip mantık oturunca anlıyor insan.
90lı yıllarda evliliğe karşıyım lafları pek modaydı.özgürlüğün simgesiydi.ama şimdi çok demode oldu.:68:

:60::60:bana da cok demode gelıyo ve karsımdakını cocuk gıbı dusunuyorum cıddıye almıyo zaten kımse ben evlenmem dıyenlerı cunku once onlar gıdıyo:1:

masturbasyon derken utanmam gerekiyormuş demek... hımm bunu öğrendiğim çok iyi oldu.

yorum yapanlar adina utaniyormussunuz konuyu neden aciyorsun o zaman bu yorumlarin gelecegini bildigin hal de biz hakaret etmiyoruz burda fikirlerimizi soyluyoruz konuyu aciyorsan gelecek yorumlarada acik olacaksin

Aşık olduğunuz adamın soyadını taşımaktan gurur duymanın nasıl bir şey olduğunu bilseydiniz böyle konuşmazdınız. Ne olduğunu bilmediğiniz bir durum hakkında nasıl yorum yapabiliyorsunuz merak ettim doğrusu...

P.S: Olumlu eleştirilere cvp yazıyorsunuz :) Bizi ihmal etmeyin ltfn :))

herkes sızın gıbı dusunseydı nasıl olurdu tahmın edın bakalım:19:

ben söyleyim herkes ondan ona yaşar anası babası belli olmayan çocuklar dünyaya gelir.bilmeden kardeşler kardeşlerle evlenir.yani kısacası siz diyorsunuz ya evlilik çıkarcılık falan.inanın herkes sizin yaptığınızı yapsa dünya çok iğrenç bir yer haline gelirdi.

benim dediğim güzel bir birliktelik yaşamamak değil, sadece evlenmemek. ve bu özgürlük nidalarıyla ortaya atılmış bir söylem de değil. sadece gerçekten gereksiz. bence tabulardan ve ezbere söylemlerdensıyrılarak düşünürseniz siz de bunu farkedeceksiniz.

ben bu forumda kızlık zarı da kızlık zarı diye tutturup sonra yıllarca kocasıyla ilişkiye girmekten korkan kadınlar görüyorum, evlilik de evlilik diye tutturup evlenene kadar mastürbasyon bile yapmamış kadınlar görüyorum, kocacım da kocacım diye tutturup kocasının kendisini aldatmasına bile göz yuman kadınlar görüyorum.

bunların hepsi çok üzücü. bütün bunlar hakkında tamamen o kadınların leyhine söyleyecek çok şeyim var. ama söyleyeceklerimi sindirecek bir bakış açısına sahip olmadıklarından susuyorum.
tamamen onların iyiliği için konuşacak olsam da, onlara saygımdan susuyorum.

amma velakin... benim evlenmeden çocuğum olursa en kötü, en çirkin lafları söyleyecek olanlar da yine bu kadınlar...
işte bu yüzden diyorum ki, ben sizin zihniyetinizi değiştiremem. en fazla eleştirebilirim.
ama siz de saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. çirkin laflarınıza ket vurmak zorundasınız.

ben geçen gün hamile olduğumdan şüphelendim de, ilk işim annemi arayarak hadi sana torun geliyor, iyisin diyerek ve gülerek bunu paylaşmak oldu.
evet biz böyle bir aileyiz.
evet biz abuk sabuk tabularla değil, sevgi ve aşkı baz alarak yaşarız.
evet, benim ve sevgilimin arasındaki ilişki "bir gün beni ortada bırakıp giderse" korkusuyla yaşanan bir ilişki değil.
ben mal mıyım ki beni ortada bıraksın. komik olmayın lütfen. ben aşk diyorum, siz hala ortada bırakmak diyorsunuz, çocuğuna bilmem ne derler diyorsunuz... sahi siz aşk nedir gerçekten biliyor musunuz?

kusura bakmayın sizin fikrinize sonsuz saygım var ama bir soru sormak istiyorum siz zaten hızla bozulan toplum ahlakını daha çok bozmak için özel mi yetiştirildiniz..

oh ne güzel annenizde babanıza müjde vermiştir..Töbe yarabbim ya Allah aşkına ne halt yerseniz yiyin ama biraz ar biraz edep biraz saygı ..

Ayrıca nerelisiniz merak ettim yurdumun hangi güzel şehrinden...

Son düzenleme:
Aşık olduğunuz adamın soyadını taşımaktan gurur duymanın nasıl bir şey olduğunu bilseydiniz böyle konuşmazdınız. Ne olduğunu bilmediğiniz bir durum hakkında nasıl yorum yapabiliyorsunuz merak ettim doğrusu...

P.S: Olumlu eleştirilere cvp yazıyorsunuz :) Bizi ihmal etmeyin ltfn :))

bu soyadı meselesi de ayrı bir hakaret zaten...
ataerkilliğin en çirkin yönlerinden biri. kadın erkeğin soyadını taşımalı... kadınlar da bunu göğüslerini gere gere kabul ediyorlar. akıl almaz bir şey.

Ayrıca insanın tamamen özgür olduğunu düşünmüyorum.Hayvanlar özgürdür.İnsanların sorumlulukları vardır. Tamamen özgür olduğunu düşünenler canları ne isterse yapıyor eşinden mi ayrılmak istedi hemen aldatmak mı istedi ,gece eve mi gelmedi ,nasılsa özgür nerek var ki örnekler çoğaltılabilir ..

Dedim ya saygı duyuyorum yazdıklarıma sizde saygı duyuyorsunuzdur nasıl olsa..

bukadar yeterli bencede. :81::81::68:

ben söyleyim herkes ondan ona yaşar anası babası belli olmayan çocuklar dünyaya gelir.bilmeden kardeşler kardeşlerle evlenir.yani kısacası siz diyorsunuz ya evlilik çıkarcılık falan.inanın herkes sizin yaptığınızı yapsa dünya çok iğrenç bir yer haline gelirdi.

bence de şuan kı dünyadan daha bı pis dunya olurdu bunu da dusunemıyorum:18:arkadas bıraz buyuk dusunse anlıcak da

Back
X