• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe karşıyım

Allahtan herkes sizin gibi düşünmüyor. Ne hale gelirdik kim bilir...
Annenizi canı gönülden kutlamak istiyorum ne kadar genişmiş..
Siz kendinizi çok fazla birşey sanmışsınız. Aşk aşk diyosunuz kimse sizin gibi aşk yaşamıyor mu!
Çok mu özelsiniz siz.
Sanki ferhatla şirinin aşkını yaşıyosunuz ! Uyanın bir an önce!
Toplum kültüründen dinden bir habersiniz..
İmam nıkahıda gereksizdir ne önemi var dimi? haram baldan tatlı kızmıyorum size :1::1::1::1::1::1:

kusura bakmayın sizin fikrinize sonsuz saygım var ama bir soru sormak istiyorum siz zaten hızla bozulan toplum ahlakını daha çok bozmak için özel mi yetiştirildiniz..

oh ne güzel annenizde babanıza müjde vermiştir..Töbe yarabbim ya Allah aşkına ne halt yerseniz yiyin ama biraz ar biraz edep biraz saygı ..

inanın toplum ahlakını bozacak en son insanım. çalmıyorum, çırpmıyorum, gürültü yapıp kimseyi rahatsız etmiyorum, kimseye hakaret etmiyorum, kimseyi taciz etmiyorum, kimsenin kalbini bile kırmıyorum.
ar, edep, saygı da bunlar değil midir zaten? benim bildiğim bunlardır.

benim dediğim güzel bir birliktelik yaşamamak değil, sadece evlenmemek. ve bu özgürlük nidalarıyla ortaya atılmış bir söylem de değil. sadece gerçekten gereksiz. bence tabulardan ve ezbere söylemlerdensıyrılarak düşünürseniz siz de bunu farkedeceksiniz.

canım sen sevgilini evliliğe ikna edemedin herhalde başka bir yol arıyorsun kendine.
madem ezbere formaliteleri gereksiz buluyosun.girmezsin hiç gelinlik düğün olaylarına.sadece çocuk için kotla gidip bir nikah kıyarsın buna da mı üşeniyorsun.

Siz kendinizi çok fazla birşey sanmışsınız. Aşk aşk diyosunuz kimse sizin gibi aşk yaşamıyor mu!
Çok mu özelsiniz siz.
İmam nıkahıda gereksizdir ne önemi var dimi? haram baldan tatlı kızmıyorum size :1::1::1::1::1::1:

toplum kültürünü bilemem... nihayetinde bu toplum 13 yaşında çocukların kocaya verildiği bir toplum. o kültürden bihaber olmaktan son derece memnunum. ama benim dindarlığıma kimse laf edemez. orada edep ya hu! derim işte.
sevmek, sadece sevmek ne zamandan beri suç oldu da beni bi taşlamadığınız kaldı burda acaba sevgili hanımefendiler?

doğada dediğiniz gibi kavramlar evet yok ama bizim doğadaki diğer canlılardan bir farkımız var ki o da düşünme yetimizin olmasıdır. düşünebildiğimiz için de doğa kanunlarına göre yaşamıyoruz bunu medeni kanun açısından söylemiyorum yaşam biçimi açısından söylüyorum çıplak ve kıllı gezmiyoruz tek eşliliği savunuyoruz ( sizide o şekilde olduğunuzu düşündüm )vs vs

düşünebildiğimiz için insanlığı kontrol altına alabilmek için yani daha doğrusu insanların bir birine zarar vermemesi için bir birlerinin özel alanlarına saldırıda bulunmaması için herkes belli çerçevede özgür olabilmesi için (belli çerçeve diyorum özgürüm ben istediğimi yaparım diyerek başkasını hakkına gasp edilmemesi açısından çerçeve) kanunlar konulmuştur yine "düşünülerek".

kimseyi %100 tanıyamayız ki öyle anlar olurki olaylara verdiğimiz tepki düşündüğümüzden çok daha farklı olur ve kendimizi bile tanıyamayız. dolayısıyla aslında iki kişinin evliliğini kağıt üzerinde resmileştirilmesinin tek nedeni kişilerin birbirine seni seviyorumun ispatından çok ileride oluşabilecek maddi ve manevi ve çocuk için her türlü zararın kanunlar nezdinde de kabul görebilmesi için yapılan bir prosedür. bunu düğünlü dernekli telli duvaklı yapmaya bilirsiniz ama resmi olarak nikahın kıyılması ileride maddi durumlar için hak aramanızı sağlayacaktır. ruhani bir dünyada yaşamıyoruz malum

Aşkınıza bu kadar güvenmeniz güzel bir şey... Ama evlilik bu aşkı garantı altına almaktan cok gelecek nesilleri korumak açısından gerekli....sanırım her cocuğun annesini babasını bilmeye hakkı vardır..Hayat sizin istediğiniz gibi yaşama hakkınız var elbet...zamanla fikirler, insanlar ve aşklar değişebiliyor... herkez fikrini söylebilir ama fikrini kimseye dayatamaz diye düşünüyorum... eleştri boyutunu abartmamak lazım ...

toplum kültürünü bilemem... nihayetinde bu toplum 13 yaşında çocukların kocaya verildiği bir toplum. o kültürden bihaber olmaktan son derece memnunum. ama benim dindarlığıma kimse laf edemez. orada edep ya hu! derim işte.
sevmek, sadece sevmek ne zamandan beri suç oldu da beni bi taşlamadığınız kaldı burda acaba sevgili hanımefendiler?

herkes üstüne üstüne geliyosa ters yönde olabilir misin acaba? kocanla tatile gittiğinde hani evlilik cüzdanı ? yok biz çok rahatız aynı odada kalabiliriz mi diceksin al sana ne gözüyle bakan çalışanlar :)
eşinin soyadını taşımak var aile içinde yerini yurdunu bilmek var. evlenmeden bazı şeyleri yaşayabilirsin masturbasyonu bilmem nesi bunlar senin tercihin evet ama bunları yazıpta gelip de edepden haya dan bahsetme.. bilinçaltında pek hayırlı şeyler olduğunu düşünmüyorum...
birlikte olduğunuz insanın da sizin hakkınızda ne tarz düşünüleceğini umursamadan birşeyler yaşıyorsa bir kez daha düşünün derim sizinki mucizevi aşk mı

sizi fikrinizden geri çeviremeyiz kesinlikle ama bi tavsiyem olacak açında azıcık kuran-ı kerim meali okuyun sadece bu dünya için yaşamıyoruz....çok şükür halime yarabbim....

Ben size saygı duyuyorum burası demokratik bir toplum(öyle zannediyoruz)istediğinizi yapmakta özgürsünüz.Ama biz örfüyle,adetiyle "Türk"milletiyiz..Bu böyle gelmiş böyle gider,siz beraber yaşama fikrine,istediğiniz zaman çekip gitmeye saygı duyabilirsiniz.Ama bende size katılmıyorum.Ayrıca evliliğin aşkı kirlettiğini yazmışsınız çok şükür allah bozmasın:nazar:biz kocamla birbirimize sırılsıklam aşığız
eşim eve geleceği zaman kalbim pır pır eder,aynanın karşısına geçer onun için süslenirim bile...
Türk toplumuyuz biz,asla değişmeyiz geleneklerimizle geldik geleneklerimizle gideceğiz
Ayrıca;
Psikolglarımız,nikahsız birlikteliklerle 'özgürlüğünü elinde tutabildiğini' iddia eden kişilerin psikolojik rahatsızlıklarla birlikte birçok biyolojik hastalıklara maruz kaldığı ve evli birliktelik yaşayanlara nazaran daha kısa yaşadıklarını söylüyormuş.Bilginize....

Son düzenleme:
kuran-ı kerim'i defalarca okudum hanımefendi. ama okuduklarımdan anladığım sizinkiyle aynı olmamış demek ki... ne de olsa her göz bakar ama her göz aynı şeyi görmez.

Benim anlamadığım bu konuyu neden açtığınız?
Evlilik saçma istemiyorsunuz tüü kaka ee sonra derdiniz ne ?
Konu alanı "bir derdim var"
Evlilik üstüne yüzlerce fikir türetilebiir..Kimi sizin gibi kimlik kaybını savunurken kimileri bir günlük flörtünü bile nikaha götürür.İnsanlar çeşit çeşit..
Sizin amacınız tahrik etmek,konuyu tartışmak..
Yoksa evlenmek için deliren kızların bulunduğu bir sitede sırf konu olsun idye böyle bir başlık açmazdınız.

benim dediğim güzel bir birliktelik yaşamamak değil, sadece evlenmemek. ve bu özgürlük nidalarıyla ortaya atılmış bir söylem de değil. sadece gerçekten gereksiz. bence tabulardan ve ezbere söylemlerdensıyrılarak düşünürseniz siz de bunu farkedeceksiniz.

iyide;
ailen evlilik dışı bebek için sevinirken,
sen böyle özgür ruhluyken,
sırf kk daki kadınlara yada topluma yaranayım diyemi evleniyosunuz..
evlenme kuzum..
yaşa bekar hayatını..
zaten senin ailen çok medeni ! görüşlü..
:7:

kuran-ı kerim'i defalarca okudum hanımefendi. ama okuduklarımdan anladığım sizinkiyle aynı olmamış demek ki... ne de olsa her göz bakar ama her göz aynı şeyi görmez.

allahım gözünüzün önündeki perdeyi kaldırırda görürsünüz inş.....

ben şu an gerçekten tarafsız düşünmeye çalışıyorum. evliliği neden gereksiz bulduğumu elimden geldiğince anlattım.
neden gerekli olduğunu düşünüyorum sadece. toplum düzeni ve formal karışıklıklar olmasın diye olabilir...
ama kesinlikle hala ahlakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
bir imzaya bunca anlam yükleyenlerin zihin yapısını algılamam mümkün değil, kusura bakmayın.
imza varsa her şey mübah, imza yoksa tü kaka, öyle mi? komik bu yahu.

Son düzenleme:
ben bu forumda kızlık zarı da kızlık zarı diye tutturup sonra yıllarca kocasıyla ilişkiye girmekten korkan kadınlar görüyorum, evlilik de evlilik diye tutturup evlenene kadar mastürbasyon bile yapmamış kadınlar görüyorum, kocacım da kocacım diye tutturup kocasının kendisini aldatmasına bile göz yuman kadınlar görüyorum.

bunların hepsi çok üzücü. bütün bunlar hakkında tamamen o kadınların leyhine söyleyecek çok şeyim var. ama söyleyeceklerimi sindirecek bir bakış açısına sahip olmadıklarından susuyorum.
tamamen onların iyiliği için konuşacak olsam da, onlara saygımdan susuyorum.

amma velakin... benim evlenmeden çocuğum olursa en kötü, en çirkin lafları söyleyecek olanlar da yine bu kadınlar...
işte bu yüzden diyorum ki, ben sizin zihniyetinizi değiştiremem. en fazla eleştirebilirim.
ama siz de saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. çirkin laflarınıza ket vurmak zorundasınız.

ben geçen gün hamile olduğumdan şüphelendim de, ilk işim annemi arayarak hadi sana torun geliyor, iyisin diyerek ve gülerek bunu paylaşmak oldu.
evet biz böyle bir aileyiz.
evet biz abuk sabuk tabularla değil, sevgi ve aşkı baz alarak yaşarız.
evet, benim ve sevgilimin arasındaki ilişki "bir gün beni ortada bırakıp giderse" korkusuyla yaşanan bir ilişki değil.
ben mal mıyım ki beni ortada bıraksın. komik olmayın lütfen. ben aşk diyorum, siz hala ortada bırakmak diyorsunuz, çocuğuna bilmem ne derler diyorsunuz... sahi siz aşk nedir gerçekten biliyor musunuz?

bencede yanlış yerdesin saygı duyulmk istiyorsan onu saçma buluyorum bunu saçma buluyorum dememeli yada bu düşünceni kendin yaşamalı yansıtmamlısın .... aşk herkese göre değişebilir ve kimse bu ne biçim aşk bu ne bişi die sorgulayamaz ... sende saygı duyulmak istiyorsan önce saygı duy ... geleneklerimize saygı duy, yapımıza saygı duy sora gelip burda istediğin kadar ahkam kes... yazık bigün bnm kızım karşıma geçip böle bişiyi savunacaksa ben o günleri görmeden gözlerimi yummak isterimm

selam arkadaşlar.
uzun süreli bir ilişkim var, seviliyor ve seviyorum. onun ailesinin hatrı için çok resmi olmayan bir şekilde nişanlandık. benim için büyükleri sevindirme operasyonundan başka bir şey değildi bu çünkü ben evliliği gayet gereksiz ve saçma buluyorum.
iki insan birbirini sever, hayatlarını beraber geçirir, isterlerse de çocuk yaparlar, o kağıt ve imza parçasına ne gerek var allah aşkına?
beraber yaşlanırız istersek ama o evlilik kağıdına hiç gerek yok ve bunu sonuna kadar savunacağım.
umarım ailesi gereksiz sorunlar çıkarmaz...

evlilik gibi bir kurumu gereksiz bulan bir kişinin başkalarının hatrı için nişanlanması saçma geliyor bana bu hayat sizin hayatınız..düşüncelerinizle yaptıklarınız pek birbirini tutmuyor .....

Çok mu özelsiniz siz.

Canim cok guzel anlatmissin onun icin sadece sana katiliyorum :46:
Yorum budur. Bence bi kac kez okuyun bu yorumu. :10:

Soruya döneyim... Ailemizi kırmadan nasıl yapabiliriz demişsiniz.

Bir düğün yapın derim. Nikaha gerek olmadığını düşünmüyorsanız kimse sizi zorlayamaz, çocuk değilsiniz. Ya da onu da yapın. Ama ardından hemen boşanın. (?)

Aileler çocuklarının evlilik yaptıklarını görmek isterler.
Madem gönüllerini yapmak istiyorsunuz, onlara böyle bir düğünle güzellik yapın. Ne diyeyim :)

Benim düşüncem şu, ben evlilik kurumuna karşı değilim,. Çünkü ülkedeki herkes "aşk" evliliği yapmıyor.
Ve her kadın ya da erkek birbirine ölesiye bir tutkuyla bağlı değil...
O insanların da birbirleri üzerinde ve kanunlar önünde hakları olmalı ve korunmalı devlet tarafından.
Gönül ister ki herkes birbirine sadık olsun, ruh eşini bulsun... O zaman zaten yasal bir sürece gerek olmazdı.

Ama zamanımızda mümkünatı yok...

Herkes hayatını istediği gibi yaşamakta özgür. Ben resmi nikahı çok önemli ve gerekli buluyorum.
ama siz öyle düşünmüyorsanız ve bu toplumda yaşıyorsanız karşılaşabileceğiniz zorluklara hazır olmalısınız.

Başka bir tavsiyem de, bu durumun toplumun normlarına uygun olduğu bir ülkede yaşamanız olabilir...

Son düzenleme:
ben şu an gerçekten tarafsız düşünmeye çalışıyorum. evliliği neden gereksiz bulduğumu elimden geldiğince anlattım.
neden gerekli olduğunu düşünüyorum sadece. toplum düzeni ve formal karışıklıklar olmasın diye olabilir...
ama kesinlikle hala ahlakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
bir imzaya bunca anlam yükleyenlerin zihin yapısını algılamam mümkün değil, kusura bakmayın.
imza varsa her şey mübah, imza yoksa tü kaka, öyle mi? komik bu yahu.

haklısınız bunca imzayı atan imam nikahı kıydıran herkes aptal bi siz akıllısınız..........:27:

Sorun ne peki...:44:

Tamam kıymayın nikahı... olsun bitsin...

Zaten birlikte yaşıyomuşsunuz...

Sadece ailesine... " biz nikahsız yaşayacağız " diyecek o kadar....

Sorun bu mudur yani...

Ortam germek için süper bi konu, takdir ediyorum sizi...:46::46::46::46:

Back
X