• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe yakın panik ataklarım

zaman34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
198
248
103
Merhaba,nişanlıyım düğüne yaklaştıkça bende bir panik ataklık evlenmekten korkma hali başladı,hep var dı da artık çok üst seviyede annem hep derdi zaten sen nasıl evlencen cok korkaksın diye.Rüyalarıma giriyor gelinlikle görüyorum kendimi ve çok mutsuz uyanıyorum.Bu durumları yaşayan oldu mu ,özellikle nişanlımın her hareketi bana batmaya başladı kendimi de onu da yiyip bitiriyprum,dün akşam tamam için rahat edecekse bitirelim dedi ama ona da cesaretim yok,karar veremiyorum sıkıştım kaldım kaçıp gitmek istiyorum :KK43: Keşke diyorum sevgili kalsaydık hep hiç ciddiyete dökmeseydik evlilik bana göre değilama annem çok ısrar etti mürevetini göreyim diye.Nişanlım çok anlayışlıdır ailesi de oyle desteklerler beni herkonuda karışmazlar,fazlasıyla cömert,çalışkan ve merhametli özellikle cocuklara ve kadınlara karşı zaafı var ,yanlış anlamayın yani koruma iç güdüsü.Mesela geçen yağmurda durakta 13 yaşlarında bi cocuk vardı bizde karşıda arabada sipariş bekliyorduk,minibüsler dolu geliyor almadı cocugu hiçbiri bi baktım dönerken çocugu arabaya aldı evine bıraktı hiç tanımıyor kızdım pandemi var napıyorsun diyeçok tartıştık,yine yakın zamanda kendi teyzesinin kocasına kafayı taktı teyzesini dövüyor diye kıyamet koptu tartıştık polise gidin başına iş alacaksın diyorum,geçen hafta da bir aile ortamında bulunduk benım dayım biraz konusmasını bilmez,işte kadınları başımıza çıkardılar şımarttılar evde oturacaklar falan tarzı konuştu orda hemen anladım nişanlım kızardı bozardı ve tabiki dayımla atıştı yanlış konusuyorsun dayı falan diye çok moralim bozuldu bi dünya kavga ettik.Diyor beni boyle kişilerle muhattap etmeyin ama hayat bu hep düzgün insanlarla karşılaşamayız diyorum.Ve hep bı tarz olaylarda nişanlımı buluyor Şaka gibi,karışma kimseye diyorum biliyorum iyi niyetli ama bu konuda tartışıyoruz sürekli Ve bu hareketleri batmaya başladı bana,Biraz kendini törpüledi ama her gün ayrılık konusunu açıyorum o da bıktı pireyi deve yapıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi ,diyorum acaba evlilikten mi korkuyorsun yoksa karşındaki kişiyle mi istemiyorsun evlenmek ,başka evliliğe giden ciddi ilişkim olmamıştı sevgililk dönemi çok güzeldi keşke hep oyle kalsaydı,annem de dalga geçiyor sen takıntılısın diye bir akıl fikir verin napıcam ben:KK43:

Fazla iyi niyeti ve siniri başına iş açacak
Yahu az önceki yorumumda ironi yaptım. İyi niyetli adamdan neden korkulur kocaman adam neden başına bela alsın. Bu kadar korkmayın iyilikten. Her gün ayrılık lafı açmak ayrı bir olay. Hep tatlış insanları üzüyorsunuz zaten 😔

Ben olsam 13 yaşındaki çocuğu bende alırdım ama diğer anlattıkların senin abartman gibi geldi.
Her hareketi batıyor diyorsun.
Gerçekten seviyor musun?

Hepimizin korkuları oldu/olacak ama sen biraz uçlarda yaşıyorsun.
Evet sanırım ben evlilikten korktugum için bahane arıyorum ya da bilmiyorum,çok yıprandık

Merhaba,nişanlıyım düğüne yaklaştıkça bende bir panik ataklık evlenmekten korkma hali başladı,hep var dı da artık çok üst seviyede annem hep derdi zaten sen nasıl evlencen cok korkaksın diye.Rüyalarıma giriyor gelinlikle görüyorum kendimi ve çok mutsuz uyanıyorum.Bu durumları yaşayan oldu mu ,özellikle nişanlımın her hareketi bana batmaya başladı kendimi de onu da yiyip bitiriyprum,dün akşam tamam için rahat edecekse bitirelim dedi ama ona da cesaretim yok,karar veremiyorum sıkıştım kaldım kaçıp gitmek istiyorum :KK43: Keşke diyorum sevgili kalsaydık hep hiç ciddiyete dökmeseydik evlilik bana göre değilama annem çok ısrar etti mürevetini göreyim diye.Nişanlım çok anlayışlıdır ailesi de oyle desteklerler beni herkonuda karışmazlar,fazlasıyla cömert,çalışkan ve merhametli özellikle cocuklara ve kadınlara karşı zaafı var ,yanlış anlamayın yani koruma iç güdüsü.Mesela geçen yağmurda durakta 13 yaşlarında bi cocuk vardı bizde karşıda arabada sipariş bekliyorduk,minibüsler dolu geliyor almadı cocugu hiçbiri bi baktım dönerken çocugu arabaya aldı evine bıraktı hiç tanımıyor kızdım pandemi var napıyorsun diyeçok tartıştık,yine yakın zamanda kendi teyzesinin kocasına kafayı taktı teyzesini dövüyor diye kıyamet koptu tartıştık polise gidin başına iş alacaksın diyorum,geçen hafta da bir aile ortamında bulunduk benım dayım biraz konusmasını bilmez,işte kadınları başımıza çıkardılar şımarttılar evde oturacaklar falan tarzı konuştu orda hemen anladım nişanlım kızardı bozardı ve tabiki dayımla atıştı yanlış konusuyorsun dayı falan diye çok moralim bozuldu bi dünya kavga ettik.Diyor beni boyle kişilerle muhattap etmeyin ama hayat bu hep düzgün insanlarla karşılaşamayız diyorum.Ve hep bı tarz olaylarda nişanlımı buluyor Şaka gibi,karışma kimseye diyorum biliyorum iyi niyetli ama bu konuda tartışıyoruz sürekli Ve bu hareketleri batmaya başladı bana,Biraz kendini törpüledi ama her gün ayrılık konusunu açıyorum o da bıktı pireyi deve yapıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi ,diyorum acaba evlilikten mi korkuyorsun yoksa karşındaki kişiyle mi istemiyorsun evlenmek ,başka evliliğe giden ciddi ilişkim olmamıştı sevgililk dönemi çok güzeldi keşke hep oyle kalsaydı,annem de dalga geçiyor sen takıntılısın diye bir akıl fikir verin napıcam ben:KK43:
Cnm bu durumlar normal bir sakinleş nişanlını da bunaltma; sadece güzelce konuş deki ilişkimize zarar verecek herşeyden uzak durmanı istiyorm , şimdi sen böyle yazınca aklıma kendim geldi, parçalanmış bir yuvanın evladıydım ve güven sorunum hat safhadaydı , eşim bu durumu bildiği için hep yanımda oldu, eşime evet diyene kadar adamcağızın 2 yılı gitti ; evlendik çok şükür iyiyiz ailesi bazen karışacak olur eşimle önceden bu durumları konuştuğum için ailesini evimize karıştırmamaya çalışır ,Bende saygı çerçevesinde görüşmeye çalışıyorum, yani demem o ki güven problemi evlenene kadar geçmiyor, ben nisanliyken ailesi biseye gereksiz karışmıştı korkumdan hemen ertesi gün nisan atmak için nişanlımı çağırıp yüzüğü verecek oldum ki nişanlım benimle oturup güzelce konuştu ikna etti , ailesi de durumu anlayıp geri çekildi biraz , bu dönemler normal nisanlinla herşeyi konuş seni anlar inşallah, panik yapma lütfen evlenince daha iyi oturdu bizim ilişkimiz bende esimde bir ohh dedik😅 ama bazen ailesi sinirimi bozsa da iyi anlaşmaya çalışıyorum 😇

Hergün ayrılık lafı eden birine sabreden kişi birgün ayrılır ama blöften değil gerçekten
Sabırlı ve iyi niyetli insanlar gidince geri dönüşü olmaz
Keşke o ayrılsa ,benim yapamadığımı yapsa ama ayrılmaz kimseyi yarıyolda bırakmaz bir de çok evlenip baba olmak istiyor

Anlattıklarında bir şey yok..Dayım kadınlar hakkında o kadar atıp tutarken nişanlım sussa rahatsız olurdum ben.Dayım da olsa hatalı kişiye hatasını söylemeli ama üslup önemli.Üslubunu aşıp olayı terbiyesizliğe taşıdıysa haklıyken haksız duruma düşer tabi.

Şiddet gören teyzesini koruması da güzel bir şey.Ama napmış net yazmamışsınız.Gidip eniştesini mi dövmüş ?? Şiddet varsa doğru değil tabi ama teyzesinin yalnız olmadığını göstermek adına konuştuysa çok da hatalı sayılmaz.

Çocuğu evine bırakması da takdir edilecek bir sey bence.Şahsen ben yapamam ama yapanla da kavga etmem hani,güzel bir sey cünkü.

Ben anlattıklarınız kadarıyla nişanlınızda bir problem göremedim.Aksine gurur duymanız gerekirdi die düşünüyorum. Gerçekten onu sevdiğinize emin misiniz?? Her gün ayrılma muhabbeti yaptığınız ilişkiden hayır gelmez söyleyim.Nişanlınızın doğruları sizin doğrularınızla tersse ayrılın ama ayrılma tehditiyle kimseyi değiştiremezsiniz bunu unutmayın.Laçkalaştırmayın ilişkinizi.Kimse değişmez.Ya böyle kabul edin ya ayrılın özetle.

Evet iyi olmanın kötü ve yanlışlara karşı sessiz kalmayanların eleştirildiği dünyaya geldik sonun da..Gözlerim bunuda gördü..Eskiden tam tersi olunca eleştirirdik..Bıraksın elalemin çocuğunundan ona ne bıraksın kadınlar dayak yesin, aşağılansın..Siz kendi hayatınıza bakın..Zaten dünyaya ne için geldi ki.Yiyip içip, yatıp sadece krndimizi düşünelim yeter...Keşke herkes nişanlınız gibi olsa..Zaten kötülüklerin bu kadar çoğalması ve rahatça yapılmasıda banane başkasından zihniyeti değil mi..Ama unutmayın ki bir gün sizde bir insanın methametine muhtaç kalabilirsiniz..Bence siz bu zihniyetle evlenmeyin o adamla..Dünyada kalmış az iyi adamdan birinin kafası rahat eder

Annen hakli gibi malesef. İyi biriyse neden korkuyorsun omur boyu bekar kalmayi dusunuyorsan o
Cocuga cok buyuk haksizlik yaptin karsinda evlenmek isteyen biri var ve hayatini mahvediyorsun. Evliliktede boyle sorun cikaracaksaniz evlenmeyin ya bir gun uzulur iki gun uzulur herkes yoluna bakar yani

Anlattıklarında bir şey yok..Dayım kadınlar hakkında o kadar atıp tutarken nişanlım sussa rahatsız olurdum ben.Dayım da olsa hatalı kişiye hatasını söylemeli ama üslup önemli.Üslubunu aşıp olayı terbiyesizliğe taşıdıysa haklıyken haksız duruma düşer tabi.

Şiddet gören teyzesini koruması da güzel bir şey.Ama napmış net yazmamışsınız.Gidip eniştesini mi dövmüş ?? Şiddet varsa doğru değil tabi ama teyzesinin yalnız olmadığını göstermek adına konuştuysa çok da hatalı sayılmaz.

Çocuğu evine bırakması da takdir edilecek bir sey bence.Şahsen ben yapamam ama yapanla da kavga etmem hani,güzel bir sey cünkü.

Ben anlattıklarınız kadarıyla nişanlınızda bir problem göremedim.Aksine gurur duymanız gerekirdi die düşünüyorum. Gerçekten onu sevdiğinize emin misiniz?? Her gün ayrılma muhabbeti yaptığınız ilişkiden hayır gelmez söyleyim.Nişanlınızın doğruları sizin doğrularınızla tersse ayrılın ama ayrılma tehditiyle kimseyi değiştiremezsiniz bunu unutmayın.Laçkalaştırmayın ilişkinizi.Kimse değişmez.Ya böyle kabul edin ya ayrılın özetle.
Haklısınız..teyze olayı şöyle teyzesi birkaç yıldır çekiyor kocasından dayak ve biryere göndermiyordu şikayet etse bile şikayetini geri alıyor kadın gidecek yeri yok,sonra işte nişanlım devreye giriyor bana söylemedi ama biliyorum baya tartakladılar adamı ama düzeldi sonra adam.işte bunları kafama takıyorum ve genelde bu sorunlar üzerinde panik oluyorum

Back
X