Evliliğe yakın panik ataklarım

Açıkçası evlilik sorumluluğunu alacak bir yapıda değilsiniz gibi geldi, çünkü sevgililik dönemini daha evlenmeden özlüyorsunuz. Terapi alma imkanınız varsa alın derim ya da evlilik ile ilgili kişisel gelişim kitabı alıp okusanız biraz kafanızı odaklayın, nişanlınızı da soğutmayın kararsızlıklarınızla, aileden başlayan bir sıkıntınız var gibi geldi, sırf anneniz mürüvvet görsün diye evlenmek istiyor gibisiniz kafanızı kurcalayan çok şey var, bir düzenim olsun, nişanlım hep benimle olsun vs. isteğiniz yok gibi. Acele etmeyin derim. En güzel evlilik bile olsa kafanız hazır değilse mutlu olabilecek bir yuva olmayabiliyor.

Adam yine iyi sabrediyor ben olsam çoktan ayrılmıştım. Ne güzel herkese karşı şefkatli ve kadınlara gerçekten değer veren biri. En iyisi ayrılın, sizin saçmalıklarınızla daha fazla vakit kaybetmesin. Bu arada gerçekten sevseydiniz evlilikten korkmazdınız. Annelerimiz mürüvvetimizi görsün diye evlenilmez. Çocuk oyuncağı değil bu.

Bana duygunuz geçmedi. Nişanlınıza derinden bir bağ duyduğunuza inanmadım keşke o ayrılsaydı falan demişsiniz.
Anlattığınız olaylar da bir şey yok. Özellikle dayıya yanlış konuşuyorsun falan demesini takdir ettim ben de olsam dönüp dayı ne anlatıyosun sen diye tepki verirdim helal olsun valla. Teyzesi konusunda da nişanlınıza hak verdim. Komple nişanlınız haklı yani.
Yani şimdiden böyleyse evlenince daha çok boğulursunuz. Uyuşamıyorsunuz ayrılın yani o da kendine, kafasına uygun biriyle evlensin. Birazcık üzülür ama unutur. Yoksa dünyayı cehennem edeceksiniz belli.

Aynı yaştayız ama ben 25 de evlendim🙂 sakin ol hem sen bu adamı seviyor musun , insanlığı merhameti sana davranışı nasıl
Bizim kendi problemimiz yok iyiyiz ama genelde onu neden yaptın bunu neden yaptın tarzında tartışıyoruz hep dış dünyayla ilgili

Valla nişanlınız korkmalı gibi duruyor buradan bakınca. Dayınız patavatsızın teki, adam konuşup ağzının payını vermiş. Çocuğu herkes alır arabaya. Siz takıntılı olabilirsiniz ama nişanlı konunuzda sürekli annenizin ne dediği yazıyor? Sağlıklı mı cidden ruh haliniz?

Bizim kendi problemimiz yok iyiyiz ama genelde onu neden yaptın bunu neden yaptın tarzında tartışıyoruz hep dış dünyayla ilgili
Cnm konuları abartma, hoşlanmadığın şeyleri güzelce belirt , sen şimdiden çok büyütürsen evlenince hemen bıkar zaten , kendi haline bırak abartma, sen özgürlüğün için telaş ediyorsun bide eş adayının ailesi ile ilgili kaygıların var , baktin seni sarmadılar az görüşürsün ama esin sana özgürlük vermezse, ailesine bağımlıysa birdaha düşün tabi ama bence sorun senin evlilik korkun bence bir danışmandan yardım al.. Bu zamanda temuz adam yok adamı boşuna kaçırma elinden sonra üzülürsün ardından..

Valla nişanlınız korkmalı gibi duruyor buradan bakınca. Dayınız patavatsızın teki, adam konuşup ağzının payını vermiş. Çocuğu herkes alır arabaya. Siz takıntılı olabilirsiniz ama nişanlı konunuzda sürekli annenizin ne dediği yazıyor? Sağlıklı mı cidden ruh haliniz?
Evet haklısınız ve kimseyle anlaşmayacağımı düşünmeye başladıö hele bir de cimri kıskanç biri çıksaydı karşıma kalbime inerdi heralde,Hiç evlenmemeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım

Dünyada bir tek siz yaşamadığınıza göre, bu tartışmalar devam edecek.

Asıl problem sizin nişanlınızı sevmemeniz. O yüzden naapsa gözünüze batıyor. Aşkın gözü kördür, sizin gözler tam aksine fazla açık.

Cnm konuları abartma, hoşlanmadığın şeyleri güzelce belirt , sen şimdiden çok büyütürsen evlenince hemen bıkar zaten , kendi haline bırak abartma, sen özgürlüğün için telaş ediyorsun bide eş adayının ailesi ile ilgili kaygıların var , baktin seni sarmadılar az görüşürsün ama esin sana özgürlük vermezse, ailesine bağımlıysa birdaha düşün tabi ama bence sorun senin evlilik korkun bence bir danışmandan yardım al.. Bu zamanda temuz adam yok adamı boşuna kaçırma elinden sonra üzülürsün ardından..
Yok alesi mükemmel insanlar,onlarla bir sorunum olmaz ama ben evlilik insanı değilim sanırım kendim üzüldüğüm için üzülmüyorum onu üzdüğüm ve annemi üzdüğüm için üzüntülüyüm

İyi de adam anlattığınız her örnekte sonuna kadar haklı. Üşüyen bir çocuğu görmezden gelse, teyzesinin sıkıntısına yüz çevirse, dayınızın rezalet laflarına "aynen dayı aynen" dese duvardan duvara çarpardık burada.

Çocuğun arabaya binmesine özellikle fazla tepki vermişsiniz. Eğer herkes maskeliyse 15-20 dakika süren bir yolda tehlike olacağını sanmıyorum. Şehir turu atmıyorsunuz sonuçta.

Tedavi olmadan evlenirsen şimdiden geçmiş olsun adamcağıza. Hergün hergün bana sıkıntı çıkaran emin olmadığını söyleyen biriyle ben devam etmezdim orası ayrı konu. Bir kendinize dışardan bakın yahu çok naz aşık usandırır siz sevmiyorsunuz orası belli yakında karşı tarafta bıkar

Nişanlınız istemiyorsan ayrılırız demiş,sizde keşke kendi ayrılmayı isteseydi diyorsunuz. Ne evlilik.ne ayrılık sorumluluğunu üzerinize almak istemiyorsunuz.Kafanız çok karışık ve tartışmaları çıkaran tarafta muhtemelen sizsinizdir,diye düşünüyorum.
Emin değilseniz hemen evlenmeyin.Nişan süresini biraz uzatabilir,bu arada bir evlik terapisti veya ilişki uzmanına gidebilirsiniz.Çünkü,bu şekilde evlenirseniz,huzur bulamayacak ve huzur veremeyecek,mutsuz olacaksınız gibi duruyor.

İyi de adam anlattığınız her örnekte sonuna kadar haklı. Üşüyen bir çocuğu görmezden gelse, teyzesinin sıkıntısına yüz çevirse, dayınızın rezalet laflarına "aynen dayı aynen" dese duvardan duvara çarpardık burada.

Çocuğun arabaya binmesine özellikle fazla tepki vermişsiniz. Eğer herkes maskeliyse 15-20 dakika süren bir yolda tehlike olacağını sanmıyorum. Şehir turu atmıyorsunuz sonuçta.
Ben dayımla aynen dayı diye konusmasını beklemiyorum sadece çok fazla tepki veriyor yani bağırmıyor etmiyor ama kaç yasında adam sonucta karşı çıkınca saygısızlık oluyor gibi grliyor bana

Adama dünyayı dar etmişsiniz buradan bakılınca öyle görünüyor. Onu neden yaptın bunu neden yaptın diye tartışan da sizsiniz sanırım. Evlilikle ilgili korkularınızı anlayabilirim ama bunların arkasına sığınıp bir insanın özgürlük alanına bu kadar müdahale edemezsiniz. Koyun gibi güdemez, nerede ne söyleyeceğine karar veremezsiniz nişanlınızın. Kaldı ki kızdığınız davranışları oldukça haklı ve mantıklı davranışlar. Nişanlınıza karışmak noktasında kendinizi tutsanız, bunu yapamıyorsanız ayrılsanız mı acaba?

Merhaba,nişanlıyım düğüne yaklaştıkça bende bir panik ataklık evlenmekten korkma hali başladı,hep var dı da artık çok üst seviyede annem hep derdi zaten sen nasıl evlencen cok korkaksın diye.Rüyalarıma giriyor gelinlikle görüyorum kendimi ve çok mutsuz uyanıyorum.Bu durumları yaşayan oldu mu ,özellikle nişanlımın her hareketi bana batmaya başladı kendimi de onu da yiyip bitiriyprum,dün akşam tamam için rahat edecekse bitirelim dedi ama ona da cesaretim yok,karar veremiyorum sıkıştım kaldım kaçıp gitmek istiyorum :KK43: Keşke diyorum sevgili kalsaydık hep hiç ciddiyete dökmeseydik evlilik bana göre değilama annem çok ısrar etti mürevetini göreyim diye.Nişanlım çok anlayışlıdır ailesi de oyle desteklerler beni herkonuda karışmazlar,fazlasıyla cömert,çalışkan ve merhametli özellikle cocuklara ve kadınlara karşı zaafı var ,yanlış anlamayın yani koruma iç güdüsü.Mesela geçen yağmurda durakta 13 yaşlarında bi cocuk vardı bizde karşıda arabada sipariş bekliyorduk,minibüsler dolu geliyor almadı cocugu hiçbiri bi baktım dönerken çocugu arabaya aldı evine bıraktı hiç tanımıyor kızdım pandemi var napıyorsun diyeçok tartıştık,yine yakın zamanda kendi teyzesinin kocasına kafayı taktı teyzesini dövüyor diye kıyamet koptu tartıştık polise gidin başına iş alacaksın diyorum,geçen hafta da bir aile ortamında bulunduk benım dayım biraz konusmasını bilmez,işte kadınları başımıza çıkardılar şımarttılar evde oturacaklar falan tarzı konuştu orda hemen anladım nişanlım kızardı bozardı ve tabiki dayımla atıştı yanlış konusuyorsun dayı falan diye çok moralim bozuldu bi dünya kavga ettik.Diyor beni boyle kişilerle muhattap etmeyin ama hayat bu hep düzgün insanlarla karşılaşamayız diyorum.Ve hep bı tarz olaylarda nişanlımı buluyor Şaka gibi,karışma kimseye diyorum biliyorum iyi niyetli ama bu konuda tartışıyoruz sürekli Ve bu hareketleri batmaya başladı bana,Biraz kendini törpüledi ama her gün ayrılık konusunu açıyorum o da bıktı pireyi deve yapıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi ,diyorum acaba evlilikten mi korkuyorsun yoksa karşındaki kişiyle mi istemiyorsun evlenmek ,başka evliliğe giden ciddi ilişkim olmamıştı sevgililk dönemi çok güzeldi keşke hep oyle kalsaydı,annem de dalga geçiyor sen takıntılısın diye bir akıl fikir verin napıcam ben:KK43:
ömür boyu bekar kalmayacaksın ya neden korkuyorsun bismillahirahmanirahim de git yuvanı kur ne emekler veriliyor şu duruma gelene kadar

Merhaba,nişanlıyım düğüne yaklaştıkça bende bir panik ataklık evlenmekten korkma hali başladı,hep var dı da artık çok üst seviyede annem hep derdi zaten sen nasıl evlencen cok korkaksın diye.Rüyalarıma giriyor gelinlikle görüyorum kendimi ve çok mutsuz uyanıyorum.Bu durumları yaşayan oldu mu ,özellikle nişanlımın her hareketi bana batmaya başladı kendimi de onu da yiyip bitiriyprum,dün akşam tamam için rahat edecekse bitirelim dedi ama ona da cesaretim yok,karar veremiyorum sıkıştım kaldım kaçıp gitmek istiyorum :KK43: Keşke diyorum sevgili kalsaydık hep hiç ciddiyete dökmeseydik evlilik bana göre değilama annem çok ısrar etti mürevetini göreyim diye.Nişanlım çok anlayışlıdır ailesi de oyle desteklerler beni herkonuda karışmazlar,fazlasıyla cömert,çalışkan ve merhametli özellikle cocuklara ve kadınlara karşı zaafı var ,yanlış anlamayın yani koruma iç güdüsü.Mesela geçen yağmurda durakta 13 yaşlarında bi cocuk vardı bizde karşıda arabada sipariş bekliyorduk,minibüsler dolu geliyor almadı cocugu hiçbiri bi baktım dönerken çocugu arabaya aldı evine bıraktı hiç tanımıyor kızdım pandemi var napıyorsun diyeçok tartıştık,yine yakın zamanda kendi teyzesinin kocasına kafayı taktı teyzesini dövüyor diye kıyamet koptu tartıştık polise gidin başına iş alacaksın diyorum,geçen hafta da bir aile ortamında bulunduk benım dayım biraz konusmasını bilmez,işte kadınları başımıza çıkardılar şımarttılar evde oturacaklar falan tarzı konuştu orda hemen anladım nişanlım kızardı bozardı ve tabiki dayımla atıştı yanlış konusuyorsun dayı falan diye çok moralim bozuldu bi dünya kavga ettik.Diyor beni boyle kişilerle muhattap etmeyin ama hayat bu hep düzgün insanlarla karşılaşamayız diyorum.Ve hep bı tarz olaylarda nişanlımı buluyor Şaka gibi,karışma kimseye diyorum biliyorum iyi niyetli ama bu konuda tartışıyoruz sürekli Ve bu hareketleri batmaya başladı bana,Biraz kendini törpüledi ama her gün ayrılık konusunu açıyorum o da bıktı pireyi deve yapıyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi ,diyorum acaba evlilikten mi korkuyorsun yoksa karşındaki kişiyle mi istemiyorsun evlenmek ,başka evliliğe giden ciddi ilişkim olmamıştı sevgililk dönemi çok güzeldi keşke hep oyle kalsaydı,annem de dalga geçiyor sen takıntılısın diye bir akıl fikir verin napıcam ben:KK43:
anneniz evlen dedi diye evlenmeyin. insan sevdiği biriyle aynı eve girmekten korkmaz, tam tersi mutlu olur gün sayar.
ayrıca nişanlınız anlattığınıza göre iyi biri yazık etmeyin adama.

Yok alesi mükemmel insanlar,onlarla bir sorunum olmaz ama ben evlilik insanı değilim sanırım kendim üzüldüğüm için üzülmüyorum onu üzdüğüm ve annemi üzdüğüm için üzüntülüyüm
Cnm ne zamana kadar bekar kalacaksın yaşın evlilik yaşı küçük sayılmazsın, böyle bir adamı acaba birdaha bulabilecek misin, şuan etrafımda birsürü bekar kız var ve düzgün erkek bulamamaktan şikayet ediyorlar hemen bir terapiste görün, yanlış kararlar verme şans insana bu hayatta her zaman gülmez, kader bizim elimizdedir olayları kendi irademizle yönetiriz, sonra ah vah etmenin hicbir anlamı olmuyor, ya sonra bir psikopata denk gelirsen ne yapacaksın bir de bu acıdan bak derim

Ben dayımla aynen dayı diye konusmasını beklemiyorum sadece çok fazla tepki veriyor yani bağırmıyor etmiyor ama kaç yasında adam sonucta karşı çıkınca saygısızlık oluyor gibi grliyor bana
Kaç yaşında olursa olsun. Böyle konuşan birine nişanlınızdan önce ortamdaki kadınların zaten tepki vermesi lazım.

Sadece annenizle konuşmanız yeterli değil. Bu hissettiklerinizi bir uzmanla konuşmalısınız. Yoksa ikiniz de mutsuz olacaksınız.

Back
X