• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliği bitiren sebepler nelerdir?

Esasen temeli maddi sorunlar babası ile çalışıyor ben kendi işini kursun istiyorum yolumuzu ayıralım ama onun cesareti kendine güveni yok asalak gibi babası ile rüzgarda sürüklemeyi seçiyor, erkek olarak her bakımdan yetersiz kısacası
diger bir mesajda araba aldıgını borcu oldugunu yazmışsınız kendi işini kurmaya teşvik etmek neden.
hazırda kurulu işi bozması yeni iş için elinde yeterli parası oldugunu mu düşünüyorsunuz.
sizde çalışın mesleginiz yoksa dışarıdan okuyup kurslara gidip bir meslek sahibi olabilirsiniz.
siz bu evliligi bitirmeyi düşünseniz bile ailenin aldatılan ablanıza erkekdir yapar demişse sizdemde eşine destek ol birlikte çabalayın der.
arabanın borcunu ödemekte zorluk çektiginde satar çok da risk alınamayacak bir durum degil.
siz önce kendinizi düşünüp neler yapabilirime kafa yorun

Mutlak bir cevabi yoktur bu sorunun bence, erkek aldatmıyo küfür etmiyo içkisi kumarı yok dövmüyo diye şükredecek değilim ne münasebet lütuf mu bu, ben de onu aldatmıyorum dövmüyorum sonuçta değil mi

Benim için artık evli kalmak istememek geçerli bir sebeptir ilave bahane bulmak zorunda değilim

Şartlar değişince insanlarda değişiyor önce sözler sonra davranışlar can yakıyor sonrası koca bi boşluk ve soru işaretleri... seven insan dokunur kıskanır gözünden sakınırsa sanırım ben sevilmiyorum çocuk akıllı bi koca ile 9 yıla kadar geldik ama bir ömür yanim da olacağına inancım kalmadı.ne çok şey var içimde anlatmak istediğim ama konuşamayacak kadar da yorgun hissediyorum sanırım bitiyoruz artik .bunu yazdım yıllar sonra açıp okumak için...
Şimdi ben bunları aileme anlatsam bana diyecekleri dövmüyor sovmuyor eviniz arabanız herşeyiniz var içkisi kumarımi var seni mi aldattı sanki diyecekler kimse beni anlamaz ki sevgi yoksunluğu ilgisizlik asagilama şiddet sayılmıyor toplumda malumunuz, ablam aldatildi on gün sonra geri yolladılar erkektir olur öyle şeyler diye elinde de.meslek olmayınca kalıyorsun sudan çıkmış balık gibi , ama bu bi hayat arkadaşı olma yolculuğu ise ben inancımı yitirdim ev arkadaşı olabiliriz evet bakalım nerde biter bu arkadaşlık...
kişilerin beklentilerine yada evliliğin rutınıne göre değişir..
aldatma, sürekli devam eden şiddet psikolojik yada fiziksel her türlüsü, eve karşı sorumsuzluk bunlar net bir şekilde boşanma sebebi bence....
ama birde şu yanı var kişi bencildir, sizinle iletişimi yoktur, arada cinsel yada duygusal bir bağ kalmamıştır, gelecek beklentileriniz hayata bakış açınız örtüşmemiştir, bir taraf onaran diğer taraf bir şekilde yıkan taraf olmuştur bunlarda zamanla ilişkiyi zedeler ve ayrılığa yol açar...
ayrılık zor tabiki ama kimse kimseye muhtaç değil, dik durmalı her daim erkek eline bakmamalı ve bazen hayatı eşiniz yokmuş gibi yaşamalı eşi hayatın merkezine koymamalı kesinlikle...

diger bir mesajda araba aldıgını borcu oldugunu yazmışsınız kendi işini kurmaya teşvik etmek neden.
hazırda kurulu işi bozması yeni iş için elinde yeterli parası oldugunu mu düşünüyorsunuz.
sizde çalışın mesleginiz yoksa dışarıdan okuyup kurslara gidip bir meslek sahibi olabilirsiniz.
siz bu evliligi bitirmeyi düşünseniz bile ailenin aldatılan ablanıza erkekdir yapar demişse sizdemde eşine destek ol birlikte çabalayın der.
arabanın borcunu ödemekte zorluk çektiginde satar çok da risk alınamayacak bir durum degil.
siz önce kendinizi düşünüp neler yapabilirime kafa yorun
Bunları soyledim okumak istediğimi çalışmak istedigimi yillarca izin vermedi şimdide git çalış napayım.okusaydin diyor git garson tezgahtar falan ol krediyi ödersin diyor.Aksam oluyor hadi üçüncüyü yapalım da sen evde otur boşa çıkma moduna getiriyor abuk sabuk harekelerde işte iş konusu da çok derin detaylı bi çırpıda anlatabilsem keşke

Bunları soyledim okumak istediğimi çalışmak istedigimi yillarca izin vermedi şimdide git çalış napayım.okusaydin diyor git garson tezgahtar falan ol krediyi ödersin diyor.Aksam oluyor hadi üçüncüyü yapalım da sen evde otur boşa çıkma moduna getiriyor abuk sabuk harekelerde işte iş konusu da çok derin detaylı bi çırpıda anlatabilsem keşke
dışardan okuyun meslek okullarına başvurun.
bunu kredi ödemek için degil yarın için yapın.
eşler arasında bazı erkekler pek de hoşlanmaz kararlarına karışılmasına sizin eşinizde böyle biri galiba.
bırakın borçları ile başbaşa siz elinizdeki inkanları kısıtlamadan olması gereken kadar yaşayın
emin olun çok da düşünceli olmamak lazım erkegin yanlış dogru kavramı zamanla oluşuyor

Merhaba bayanlar, öncelikle bu foruma yeni katıldım ve yeni konu açmayı beceremediğimden burada kendimden de biraz bahsetmek istiyorum. Konuyu açan arkadaşla problemimiz hemen hemen aynı. 1.5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 1.5 yıl sevgili ve nişan dönemimiz var.Aslında ilk başta fikirlerimiz uyuşuyordu, neredeyse bakış açımız aynıydı. Birlikte yurtdışına çıkalım, oraya gidelim, bunu yapalım, ilerde çocuğumuz olunca koyacağımız isim bile içimizden geçirdiğimiz aynıydı. Fakat evlendikten sonra bu durum ikimiz de çalıştığımız halde işten eve gelelim TV karşısında tüm zamanımızı geçirelime dönüştü. Yaptığım ev işini beğenmez oldu. İşten geç geldiğim için yemek yapmaya vaktim kalmadı bunları yüzüme vurdu. Halbuki annesi 2 sokak ötede birer tabak fazla yapıp bize de verebilirdi. Zaman zaman kendi annem yaptı getirdi zaman yapan annesine gittik yedik vs vs... Evimiz yok az birikmiş paramız var ev alamıyoruz bari araba alalım ben işe onunla gidip geleyim dediğimde sürekli karşı çıktı. Eşimin işyeri servisi var ben toplu taşıma kullanıyorum. Ve eşim 32 bense 24 yaşındayım. En son artık bana annene git ve bir daha gelme sen bu evde yaşamaya layık değilsin dedi... 15 gündür annemin evindeyim, çok üzülüyorum ama o bana ne zaman açacaksın davayı diye baskı yapıyor. Ben asla açmam inata bindirdim diyor ve ben de çok uzatma taraftarı değilim.Çoğu konuda aslında hep kendini düşündüğünü şimdi dışardan gözle baktığımda anlayabiliyorum. Tek sorun bunlar değil tabiki ama benim de ne anlatmaya ne de hatırlamaya gücüm var. Burada daha önce bu tür bir durum yaşayıp sonrasında kendini toparlamış bayanlardan tecrübeleirini ve fikirlerini rica ediyorum...

Merhaba bayanlar, öncelikle bu foruma yeni katıldım ve yeni konu açmayı beceremediğimden burada kendimden de biraz bahsetmek istiyorum. Konuyu açan arkadaşla problemimiz hemen hemen aynı. 1.5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 1.5 yıl sevgili ve nişan dönemimiz var.Aslında ilk başta fikirlerimiz uyuşuyordu, neredeyse bakış açımız aynıydı. Birlikte yurtdışına çıkalım, oraya gidelim, bunu yapalım, ilerde çocuğumuz olunca koyacağımız isim bile içimizden geçirdiğimiz aynıydı. Fakat evlendikten sonra bu durum ikimiz de çalıştığımız halde işten eve gelelim TV karşısında tüm zamanımızı geçirelime dönüştü. Yaptığım ev işini beğenmez oldu. İşten geç geldiğim için yemek yapmaya vaktim kalmadı bunları yüzüme vurdu. Halbuki annesi 2 sokak ötede birer tabak fazla yapıp bize de verebilirdi. Zaman zaman kendi annem yaptı getirdi zaman yapan annesine gittik yedik vs vs... Evimiz yok az birikmiş paramız var ev alamıyoruz bari araba alalım ben işe onunla gidip geleyim dediğimde sürekli karşı çıktı. Eşimin işyeri servisi var ben toplu taşıma kullanıyorum. Ve eşim 32 bense 24 yaşındayım. En son artık bana annene git ve bir daha gelme sen bu evde yaşamaya layık değilsin dedi... 15 gündür annemin evindeyim, çok üzülüyorum ama o bana ne zaman açacaksın davayı diye baskı yapıyor. Ben asla açmam inata bindirdim diyor ve ben de çok uzatma taraftarı değilim.Çoğu konuda aslında hep kendini düşündüğünü şimdi dışardan gözle baktığımda anlayabiliyorum. Tek sorun bunlar değil tabiki ama benim de ne anlatmaya ne de hatırlamaya gücüm var. Burada daha önce bu tür bir durum yaşayıp sonrasında kendini toparlamış bayanlardan tecrübeleirini ve fikirlerini rica ediyorum...
anlattığınız sorunlar günümüzde o kadar yaygın ki. artık insanlarda özellikle erkeklerde evliliği götürme olgunluğu yok. sevgilisinden ayrılır gibi eşinden ayrılıyorlar. sizin durumunuzda eşinizin size ne sevgisi ne de saygısı kalmış. sizden ayrılmaya bahane arıyor. aileler ne diyor bu duruma?

Merhaba Aynill, daha önceki kavgalarımızda da ben dayanamayıp annemin yanına gittiğimde 1 hafta kaldım ve ailesine söylememiş bunu gizlemişti. Daha sonra ben annesini arayıp söylediğimde öğrendiler. Ayrıca annesi biz evlenirken yeni evimize eşyalarımızı yerleştirirken bana dedi ki; oğlum erken evleniyor abisi 35 yaşında evlenmişti oğlum 30 yaşında evleniyor demişti. Nedenini bilmediğim bir şekilde beni sevmiyor ve istemiyor belki eşi öldüğü için uzun süredir benim eşim yanında kalıyordu. Bu seferki gelişimde de ailesinin her şeyden haberi var ama 1 kere ne beni ne de annemi aramadılar. Benim de büyük hatalarım var tabiki çok fevriyim sinirliyken ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor. Bir kıza yakışmayacak sözler söyledim ama yine de bunları hakettiğimi düşünmüyorum sonuçta 'Eşşeğin canı yanarsa atı geçermiş' derler değil mi?

Konunuz burada kaynamış. "Bir derdim var " ı tıklayın, yukarda sağda konu aç diye bir yer. Oradan yazıyorsunuz. Kendi konunuz olursa daha fazla dönüş alırsınız

• Beğen
Reactions: rve
Back
X