evliliği idare etmenin yolları , Nasıl huzur mutluluk yakalanır

Nasıl dıyeuım yemek cay duxenlı yaparsam durduk yere kızan bırı degıl ben uzatırsam tartışmayı ve soylenırsem kendı kendıme cok işte o Zaman cok kızıyor . Hakaret karşılıklı oldu bende cok ettım oda etti .
İşte hakaret etmek ve hakaret yemek çok yıpratıyor evliliği ne karşı tarafa güven nede kendinde özgüven kalmıyor

Nedense gözümde cemaat okulunda çalışan bir adam canlandı bir de afrikadayız deyince. Eşe itaat-cennetin anahtarı falan :duduk:

Kendi tecrübemden de yola çıkarsam, iki tarafın da geçinmeye gönlü varsa idare etmeye gerek kalmaz, aksi durumda da ömrün tükenir. Aslına bakarsan idare etmeye çalışarak ömür tüketmeye de gerek yok.

Nedense gözümde cemaat okulunda çalışan bir adam canlandı bir de afrikadayız deyince. Eşe itaat-cennetin anahtarı falan :duduk:

Kendi tecrübemden de yola çıkarsam, iki tarafın da geçinmeye gönlü varsa idare etmeye gerek kalmaz, aksi durumda da ömrün tükenir. Aslına bakarsan idare etmeye çalışarak ömür tüketmeye de gerek yok.
Yo hayır . Birincisi eşe itaat konusu islam da gerçekten var bu bilinen bşr gerçek bunun tarikatla cemaatle alakası bile yok . Ikıncısı illa afrıkada cemaat mı var acaba burda esnaf olan bı cok insan var bızde onlardan birisiyız bı sure sonra dönücez .

Yo hayır . Birincisi eşe itaat konusu islam da gerçekten var bu bilinen bşr gerçek bunun tarikatla cemaatle alakası bile yok . Ikıncısı illa afrıkada cemaat mı var acaba burda esnaf olan bı cok insan var bızde onlardan birisiyız bı sure sonra dönücez .
Ben de inançlı bir insanım, lakin eşe 'itaat' konusu dinden çok içinde yaşadığımız kültürle alakalı, bunu kabul edelim. Çoğu hoca takımının yuva diye yutturmaya çalıştıkları olgu erkeği üstün kadını ise köle gibi gören değer vermeyen bir düzenden ibaret. Sonra da niye boşanmalar artıyor. E çünkü bir cinsiyeti kayırırken ötekini yok sayıyorsun, ötekileşenin de ruhu-bünyesi-nefsi durumu kabul etmeyip kurtulmak istiyor normal olarak.

Kadın erkeği, erkek de kadını mutlu etti mi, birbirlerinden razı oldular mı asıl o zaman yuva olur o ev. Bu da (daha önce dediğim gibi) iki tarafın da istemesiyle olur.

Allah gönlünüze göre versin, selamlar

Aminnnn
Ben de inançlı bir insanım, lakin eşe 'itaat' konusu dinden çok içinde yaşadığımız kültürle alakalı, bunu kabul edelim. Çoğu hoca takımının yuva diye yutturmaya çalıştıkları olgu erkeği üstün kadını ise köle gibi gören değer vermeyen bir düzenden ibaret. Sonra da niye boşanmalar artıyor. E çünkü bir cinsiyeti kayırırken ötekini yok sayıyorsun, ötekileşenin de ruhu-bünyesi-nefsi durumu kabul etmeyip kurtulmak istiyor normal olarak.

Kadın erkeği, erkek de kadını mutlu etti mi, birbirlerinden razı oldular mı asıl o zaman yuva olur o ev. Bu da (daha önce dediğim gibi) iki tarafın da istemesiyle olur.

Allah gönlünüze göre versin, selamlar
herkesın Allah yardımcısı olsun . Evlilik cok zor cok başka bır durum . Bekarlık rahat ama tabı ONUNDA bır sınırı var .

Bence siz de aşağılık kompleksi var. Sürekli esinizden üstün olma gibi bi çabanız var. Her söylediğine karşılık vermek, hakaret ederek üste çıkmaya çalışmak vs.. önce kendinize çeki düzen verin. Kendinize olan güveni tekrar kazanmya çalışın. Hakaret ederek üstünlük sağlamak kimseyi yüceltmez... Aksine olgun, aklı başında, kültürlü insanlar bu tür davranışlar sergilemez.. siz kendinizi geliştirdikce özgüveniniz artacaktir. Bu süreçte esinizden hiç birşey beklemeyin. O sizde ki değişimi farkettikce kendi de değişir. Anladığım kadarıyla aslında ikinizde bu kavgalardan huzursuzluktan bıkmışsnz. Ama ikiniz de önce karşı tarafi duzeltmeye calisiyorsunuz. Siz önce bi kendinizi düzeltin de. Çocuğa da yazık.

Bence siz de aşağılık kompleksi var. Sürekli esinizden üstün olma gibi bi çabanız var. Her söylediğine karşılık vermek, hakaret ederek üste çıkmaya çalışmak vs.. önce kendinize çeki düzen verin. Kendinize olan güveni tekrar kazanmya çalışın. Hakaret ederek üstünlük sağlamak kimseyi yüceltmez... Aksine olgun, aklı başında, kültürlü insanlar bu tür davranışlar sergilemez.. siz kendinizi geliştirdikce özgüveniniz artacaktir. Bu süreçte esinizden hiç birşey beklemeyin. O sizde ki değişimi farkettikce kendi de değişir. Anladığım kadarıyla aslında ikinizde bu kavgalardan huzursuzluktan bıkmışsnz. Ama ikiniz de önce karşı tarafi duzeltmeye calisiyorsunuz. Siz önce bi kendinizi düzeltin de. Çocuğa da yazık.
Dikkate alıcam sagolun

afrika da yaşıyorum deyince hatırladım sizi ,sizin eşinizle ilgili sıkıntılarınız var,kilosu,uyuması,işi,uzakta olmanız vsv vs lakin ben konularınız okuyunca aldığım cevapalara da bakınca hala eşinizi sevip sevmediğiniz konusunda tereddüt yaşadığınızı düşünüyorum ,bu şekilde tartışarakta evliliğinizi yıprattığınız aşikar bence önce sizin bir psikiyatriye gitmeniz gerekir diye düşünüyorum

slm kızlar 8 aylık evliyim tamda aradığım soru evliliği idare etmenin bir yolu gerçekten var mı nasıl huzurlu mutlu olunabiliyor tecrübelerinize çok ihtiyacım var evliliğin ilk yılı herkeste sürekli tartışarak mı geçiyor :110:

slm kızlar 8 aylık evliyim tamda aradığım soru evliliği idare etmenin bir yolu gerçekten var mı nasıl huzurlu mutlu olunabiliyor tecrübelerinize çok ihtiyacım var evliliğin ilk yılı herkeste sürekli tartışarak mı geçiyor :110:

tartıştığınız şeylere bağlı

ya çok büyük şeyler değil ama ikimizde çok sinirliyiz en ufak tartışmada günlerce konuşmuyoruz mesela dün biraz sesim yükseldi diye bana çok kızdı sonra gidip özür diledim ama triplere devam günlerce konuşmaz artık

iki taraf sinirli olmaz bir taraf susacak diğeri sakinleşince diğeri konuşacak,eşiniz de özür dilemesini bilecek sizde

Evliliği yürütebilmenin tek altın kuralı kadındaki zeka;Allah bize öyle bir zeka vermiş ki kullanmasını bilen kadın değil saftirik erkeğini ;bu dünyayı tek parmağıyla yönetebilir...
Öncelikle kocanı çözeceksin ona küçük küçük testler yapacaksın bu kocanı çözmeye yardımcı olur.Daha sonra ne sever ne sevmez bunlarıda bildikten sonra yavaş yavaş alttan alttan;sana bağlı,sensiz nefes almaktan bile hoşlanmayan bir adam kıvamına getireceksin...Daha sonrada sen bir saat ilgenirsen onun 4 saat ilgilenmesi kaçınılmaz olacak...
Haaa baktın böyle olmuyo ters tepilmekten hoşlanıyo ,zoru seviyo...O zaman da belli saygı çerçevesinde burnundan getireceksin.

Hakaret,şiddet,aldatma var ise işin içinde gözünün yaşına bakmadan kapının önüne koyuvereceksin...

Ama sanırım sizin koca burnundan getirilecek bir koca:(
Cidden soruyorum nasıl o kıvama getirdiniz kocasınızı????

Cidden soruyorum nasıl o kıvama getirdiniz kocasınızı????
Benim Kocam çok zor bir insandı kendiside diyor ben böyle değildim nasıl bu hale geldim diye;hergün ailesini arayıp beni de aratıp; toplantılar düzenleyen bir adamdı.Haftanın en az 5 günü onlarlaydık hiç ters tepki göstermedim tamm dedim. Ama bende ki sevgiyi,ilgiyi görünce ve tatlı dille ikaz edince o da anlayışla karşıladı ve artık ayda 1 veya 2 kere toplanıyoruz;bu en küçük örneği mesela.
Gerçekten sevmek,saygı göstermek,ilgili ve şevkatli olmak gerekiyor 1 koyuyorsun ortaya 5 alıyorsun.E buda zamanla oluyo şıppıdana olmuyo çünkü alıştırıyorsun zoruna giden bişey yaptığı ;anda elini ayağını çekince diyo ki aklından" ben sensin bir hiçmişim" diyo ve daha çok bağlanıyo.
Eğer bunları gösterdiğin halde erkekte düzelme yoksa o adam da hiçbir halta yaramaz!!!!

özür diledim işte basit bir şey için 2 gündür konuşmuyor benimle ve araya soğukluk giriyor bıktım tartışmaktan

Ailemle bagim olmadigindan esimle cok mutlu olmak istedim elimden gelen herseyin cok daha fazlasini yaptim ona ailesine ..ama nafile sessiz kaldikca efendiligmi bozmayim aman benim bi kusurum olmasin diye kendimden saglugimdan evladmdan herseyden fedakarlik yptim.ama salak yerine koyuldum..hic degerim kiymetim olmadi..ama simdi cok mesafe koydum esimde dahil kimsenin beni uzmesine izin vermiyorum ben uzuyorum...anlayacigin bazi adamlar sevgiden saygidan deger gormekten hoslanir bazilarida esek yerine koyulmaya alistklari icin insanliktan anlamaz..herkese anladigi dilden konusucan..

Back
X