• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliği sıradanlıktan kurtarmanın yolları

Olmayan yollardır, başlarda heyecan vardır ama zamanla kalmaz, çevrenizdeki yaşlı ve orta yaşlılara bakın, işte evlilik aslında öyle bir şey. Doğurabiliyorsanız çocuk büyütün zaten heyecan arayacak vaktiniz de kalmaz. Ben doğuramadığım için iyice bok bir hal aldı mesela.
Sıradanlıktan çıkınca sıkıntı vardır demek . Mesela hastalık durumu ( Allah korusun hele ki çocuklar hastaysa ) , eşin işini kaybetmesi , evi su basması , beyaz eşyaların bozulması , konservelerin patlaması , alarmın çalmaması vs sıradanlığı bozar . Sabah kalk , kocanı işe gönder , çocukları okullarına bırak sonra kendi okuluna git . Öğleden sonrada çocukları topla , market ve fırına uğra , eve gel. Atıştırma saati , yemek hazırlığı , ödev kontrolü , yemek saati , bulaşık makinesi boşalt , çay iç , kitap oku , çiş ve diş fırçalama ritüeli çocuklara masal oku , eşin evi toparlasın , namaz kıl ve yat . Oohhh mis gibi hayat . Aksiyona ne gerek var . Zaten hayat çok curcunalı , yorucu . Evde bari sakinlik olsun , huzur olsun , akvaryum gibi olsun . İlla heyecan istiyorsan jenga oynayın ama alt kattakileri çok rahatsız etmeyin 😚
Siz de haklısınız.

Herkese merhaba, Eşimle ciddi problemler yaşamıyorum. Fakat son zamanlarda evliliğimiz sıradan bir hale geldi. Görünüşte herşey güzel gibi gözükse de bu sıradanlık ve heyecansızlik canımı sıkıyor. Sizler de bu durumu yaşıyor musunuz? Evliliğimiz daha heyecanlı ve keyifli hale nasıl gelir? Paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.
Bence evlilik keyifli hâle getirilebilecek birşey değil.keyifli şeyler yaparsın ama bu evlilikle ilgili olmaz.

Keşke ilk zamanlardaki heyecan hep sürse 😉
Eee sürmesin, başkasına geçin.neden bir ilişki ömür boyu sürmek zorundaymış gibi düşünülüyor hiç anlamıyorum.hayata neden kimse farklı açılardan bakmıyor.neden hep aynı kişilerle devam etmeye kendimizi zorluyoruz toplum olarak ?

Neden monotonluktan bu kadar korkuyorsunuz ve sürekli heyecan duymayı idealize ediyorsunuz ? Bu normal değil. Aşık olduğum zaman herşey çok güzeldi evet ams durmadan midede kelebekler, kafa bir milyon, öte git dediğinde gelen depresyonla yaşanmaz ki. Ben bu sıradanlığa bayılırım mesela. Aslında herşeyin rayında ve sıradan gitmesi ne büyük bir nimet. Sağlık olsun sevgi olsun heyecan da 20 yaşındakilere kalsın.

Eee sürmesin, başkasına geçin.neden bir ilişki ömür boyu sürmek zorundaymış gibi düşünülüyor hiç anlamıyorum.hayata neden kimse farklı açılardan bakmıyor.neden hep aynı kişilerle devam etmeye kendimizi zorluyoruz toplum olarak ?
Sen anlamazsın 🙄

Neden monotonluktan bu kadar korkuyorsunuz ve sürekli heyecan duymayı idealize ediyorsunuz ? Bu normal değil. Aşık olduğum zaman herşey çok güzeldi evet ams durmadan midede kelebekler, kafa bir milyon, öte git dediğinde gelen depresyonla yaşanmaz ki. Ben bu sıradanlığa bayılırım mesela. Aslında herşeyin rayında ve sıradan gitmesi ne büyük bir nimet. Sağlık olsun sevgi olsun heyecan da 20 yaşındakilere kalsın.
Katılıyorum. Evliliğin amacı zaten düzenli bir hayata geçmek, rutinler oluşturmak, sevdiğin insanla birbirine yaslanıp sıradan bir hayat yaşamak değil midir? Bunlar yoksa zaten o evlilik kötü ya da sorunlu bir evliliktir.

Evet anlamıyorum.hepimiz fabrikadan çıkmış gibi aynı şeyleri düşünme, aynı şeyleri yaşama derdindeyiz.benim gibi farklı düşünen de linçleniyor.
Yahu git işine allah aşkına. Herifin biri seninle evlenmek istese kim, ne, neci olduğuna bakmadan atlayacaksın. Yemiyoruz marjinal kadın ayaklarını.

Yahu git işine allah aşkına. Herifin biri seninle evlenmek istese kim, ne, neci olduğuna bakmadan atlayacaksın. Yemiyoruz marjinal kadın ayaklarını.
Zamanında farklı düşünen herkese böyle saldırıldığı için yıllarca cehalet ve sefillik içinde yaşadı insanlık.evet belki evlenmek isterim ama bu ilişki yaşamayı bilmeyen toplum yapısı nedeniyle olur.bir evlenen maşallah ölene kadar piyasaya uğramıyor çünkü.yeni yeni ilişkileri kim nasıl bulacak.millet bir koca buldum en azından diye kendini avutup, yapışmanın derdinde.erkekler de keza öyle.hanginizin aklından geçmiyor ki bu giderse başkasını nasıl bulacağım diye.hep muhtaçlıktan bazı şeyler ama kendi egomuz için bunları da yok sayıyoruz işte.

Zamanında farklı düşünen herkese böyle saldırıldığı için yıllarca cehalet ve sefillik içinde yaşadı insanlık.evet belki evlenmek isterim ama bu ilişki yaşamayı bilmeyen toplum yapısı nedeniyle olur.bir evlenen maşallah ölene kadar piyasaya uğramıyor çünkü.yeni yeni ilişkileri kim nasıl bulacak.millet bir koca buldum en azından diye kendini avutup, yapışmanın derdinde.erkekler de keza öyle.hanginizin aklından geçmiyor ki bu giderse başkasını nasıl bulacağım diye.hep muhtaçlıktan bazı şeyler ama kendi egomuz için bunları da yok sayıyoruz işte.
İlişki yaşamayı bilmeyen sensin ama bebeyim. İlişki yaşamak demek ondan ona atlamak demek değil ki. Gerçi sen de haklısın, seni sevdiği için yanında duracak bir adam yok ki, balını alan kaçıyor.

Bu giderse başkasını çok rahat bulurum. Ama niye gitsin? Mutlu, huzurlu, sevdiğin adamla, güven ilişkisi içinde bir ömür yaşamak varken neden huzursuzluk çıkarıp gönderelim de tekrar tekrar aynı şartları başka biriyle sağlamak için uğraşalım? Ne gerek var?

İlişki yaşamayı bilmeyen sensin ama bebeyim. İlişki yaşamak demek ondan ona atlamak demek değil ki. Gerçi sen de haklısın, seni sevdiği için yanında duracak bir adam yok ki, balını alan kaçıyor.

Bu giderse başkasını çok rahat bulurum. Ama niye gitsin? Mutlu, huzurlu, sevdiğin adamla, güven ilişkisi içinde bir ömür yaşamak varken neden huzursuzluk çıkarıp gönderelim de tekrar tekrar aynı şartları başka biriyle sağlamak için uğraşalım? Ne gerek var?
O kadar seviyorlarsa sıkılmasınlar madem ne diyeyim.

Olmayan yollardır, başlarda heyecan vardır ama zamanla kalmaz, çevrenizdeki yaşlı ve orta yaşlılara bakın, işte evlilik aslında öyle bir şey. Doğurabiliyorsanız çocuk büyütün zaten heyecan arayacak vaktiniz de kalmaz. Ben doğuramadığım için iyice bok bir hal aldı mesela.
Sürekli birşeyler yapmakla sıkılmak bence aynı şeyler değil.ruhunu beslemeden istersen bütün gün birşeyler yap yine sıkılırsın.öyle olsa herkes eline bir iş alır depresyona falan giren olmazdı.ruhunu beslersen sıkıntın geçer.

Evlilik her akşam havai fişekler patlattığımız bir oluşum değil. İnsanız bazen sıkılırız. Her sıkıldığımız insanı hayatımızdan çıkaramayız ki bu insan aynı yastığa baş koyduğumuz eşimiz. Ciddi problem oluşturuyorsa bu sıkılma durumu oturulur konuşulur karşılıklı çözüm aranır. En azından evlilik olgunluğuna erişmiş insanlar böyle yaparlar.

Evlilik her akşam havai fişekler patlattığımız bir oluşum değil. İnsanız bazen sıkılırız. Her sıkıldığımız insanı hayatımızdan çıkaramayız ki bu insan aynı yastığa baş koyduğumuz eşimiz. Ciddi problem oluşturuyorsa bu sıkılma durumu oturulur konuşulur karşılıklı çözüm aranır. En azından evlilik olgunluğuna erişmiş insanlar böyle yaparlar.
Peki.

Allah hastalık,kaza,bela vermesin. Onun dışında hiçbir hayatı sıradan görmüyorum şahsen ben. Her gün ne yaşayacağınızı,ne sohbet edeceğinizi biliyor musunuz mesela? Ben bilmiyorum o yüzden sıradan değil diye düşünüyorum😊ya da kendimi avutuyorum böyle diyelim ahdknd

Mesela bu gece sevişecek misiniz? Önceden plan yaptınız mı? Plansız yaptığınız her şey sıradışıdır.

Kedi ulaşamayacağı ciğere mundar dermiş. Evlenecek adam bulsan nefes alsa yeter diye evleneceksin gelip burada komiklik yapma bari ya😂😂😂

Sıkılmıyoruz zaten sen rahat ol.
Burada sıradanlıktan kastı sıkılmak değil. Hele senin mini minnak beyninin hep çalıştığı seksle ilgili bir monotonluktan sıkılmaktan da bahsetmiyorlar. Aynı adamla beraber bir hayat sürmek sıkıcı değil gayet güzel bir şey.
Çocuğu paslaşacak birini bulsa konu sahibi de hayatına heyecan katar zaten sen bulamadığın aşka sevgiye yan

Kedi ulaşamayacağı ciğere mundar dermiş. Evlenecek adam bulsan nefes alsa yeter diye evleneceksin gelip burada komiklik yapma bari ya😂😂😂
Biraz kişilerden çok fikirlere önem verseniz.öyle bir laf vardı.vasat insanlar kişileri, aydın insanlar fikirleri konuşur diye.o tazr birşeydi.şurada kendi hayatımızdan bağımsız yorum yapamayacak mıyız ? Sigara içen biri sigara içmeyin, çok zararlı diyemez mi yani?sanki herkes her söylediğini kendi uyguluyor.bu arada evlenmek isteyen de oldu.ben yanaşmadım.

Biraz kişilerden çok fikirlere önem verseniz.öyle bir laf vardı.vasat insanlar kişileri, aydın insanlar fikirleri konuşur diye.o tazr birşeydi.şurada kendi hayatımızdan bağımsız yorum yapamayacak mıyız ? Sigara içen biri sigara içmeyin, çok zararlı diyemez mi yani?sanki herkes her söylediğini kendi uyguluyor.bu arada evlenmek isteyen de oldu.ben yanaşmadım.
Fikirler insanlarından bağımsız değildir. Sigara zararlı diyip içmeye devam etmesi değil, sigara zararlı sen içme diyip kendi içiyorsa evet herkes önce kendin bırak der. Doğalı da budur.
Kendi kayatında karşılığı olmayan fikirleri yazman komik oluyor.

"Aynı adamla ömür mü geçer Gülben?" - Tuğba Ekinci

Back
X