Evliliği takıntı haline getirdim

kostowas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
74
1
96
İstanbul
merhaba

benım 2,5 senelık bı ılıskım var ve 2 sene daha var evlenmeme;sorun şuki ben evlenememyi takıntı haline getirdim.Ne zaman bi arkadasım evlense eve gidip benım niye evim yuvam olmuo neden evlenemıyorum dıye aglıyorum.
yasım 26 benım hıcbı engelım yok erkek arkadasımın bazı durumlarından dolayı beklmemız gerekıo 2 sene(
sorunum şu gercekten depresyona girdiğimi hissediyorum bu yüzden ve cok şiddetli kavgalar edıoruz bu drumdan dolayı .Ben bile kendıme inannamıyorum bu kadar cok uzuluceğimi sorun ediceğimi soleselerdi hayatta inanmazdım ama suan kendımı cok kötu hissedyorum ve bu moddan naparsam yapıyım cıkamıyorum
acil önerileriniiz ve desteklerinizi bekliyorum :2::2::2:

canım belli bi yaşı geçtikten sonra bütün bayanlar böyle düşünüyodur bence. ilk bikaç arkadaş düğünü olmasa bile sonrakilerde "bu da evlenmiş ben hala bekarım" diye düşünmüşlüğüm çok olmuştur. ama neden evlenemiyosunuza ki eğer ikinizde çalışıyosanız bence başka sebepler mantıksız.

ikimizde calısıorujz maddı olarak bi sıkıtımız yok cok sukur bizim sorun
umuz daha askerliğini yapmamıs olması ondan evlenemıoruz seneye yazın gtcek

hııhhh evlen de gör....o zmnda baska bunalımlara gırer bgunlerıne sukredersınnsıkma canını canım hayrlı zmnda hayrlsı olsun

ewt bende bu hallerıme sasırıorum acıkcası bosta değilim dusunmek ıcın fazla zamanım olsun
bız pek grusemıyoruz benım aılemden dolayı telde konusmamız bıle sorun oluo her dısarı cıkısta ayrı bır sorun babm bılmıo tabıkı annemde onunla gttgmı bıldgı ıcın her seefrınde sorun cıkarrıo ilşkimizi hem düzgünce asayabilmemız için hemde artık zamanı geldi de gecio bile durumundan dolayı evlenmek istyorum
bende sevgilisi olmayan arkadaslarım bızım de olsa dediklerinde bısrü sıkıntısı vvar bı ılıskının bole daha rahatsın emin ol dıorum ancak bır ınsanla mutluluğunu uzuntunu hayatını paylasmak baska bısıy evlilik elbetteki zor ama bu kadar kötü birsey olsa herhalde %99 evlenmezdi die düşünüyorum

bende sevgilimle 2 yıldır beraberim ve evlilik için önümüzde hiç bir engel yok..iş güç para askerlik ev hepsi tamam ama evlilik için 2013 dedik...hiç acelem yok valla şu an ikimizde tatlı tatlı paramızı kazanıp flört etmenin keyfini yaşıyoruz..nasıl olsa evlenince zaten yıllarca beraber olucağız..

Varmış daha, askerden gelicek sonra işi hazır mı ev faln ?

neyse bunaltmim seni canım, sana gerekli olan tek şey sabır takma kafana

Bana da oluyor bazen üzülme :)
benim ilişkim 4 yıllık ve şuan askerde sevgili,
gelecekkte kredileri kapatacağız da sonra birikim yapıcaz
ehh sonun da kısmetse de evlenicez

bizden sonra tanışanlar patır patır evlendi
ne yapamm oyyy ne yapammm

6 senelik ilişkim var daha okuyoruz o 3. sınıfa geçti.. Neyse benm okul okadar önemli değilde daha 21 yasındayım oda 26. askerliğini yapmadı evimiz yapılıcak daha beni istemelerine bak evlenmeye demiorum istemelerine 3 sene var. O zaman ben napim :d yat kalk şükret haline canım herşeyde bi hayır var sabret sadece koca bu kaçmıyo ya sıkıysa kaçsın

evvelki zamanlar gibi değil, ben de bazen üzülüyorum şimdi oh ne güzel ne yapardık falan diyorum da evlilik de büyük sorumluluk maddi manevi oturmadan yapılınca evde hır gür oluyor. hoş, oturtmadan da evlenip mutlu olan insanlar var ama herkesin evliliğe bakışı ayrı, yani senin bi arkadaşın 20lerin ilk yarısında evlendi sen 30 yaklaşırken belki de 30da evlendin farketmez. ben 8 yıldır aynı kişiyle beraberim 5 senedir sevgiliyiz 27 yaşındayım iki tarafında ailelerin durumu iyi ama bizim işimizde kazandığımız paralar belli şimdi evlenelim desek evlenilir de sonrasında ne olur bilemiyorum. ben arkadaş düğünlerine altın - giysi - ayakkabı - uçak bileti yetiştirmekden bezdim resmen ama napalım herkesin hayatı kaderi yaşadıkları beklentileri osu busu ayrı.

Bende 26 yaşındayım... benim daha çok üzülmem lazım... çünkü bi sevgilim bile yok..

senin gene en azından ciddi düşündüğün bi ilişkin var... onu bulamayanlarda var... şükret haline...

canım askerliğini yapmış olsaydı keşke şimdiye kadar. ama bende nişanlıyım ve evlenmeme iki yıl var açıkcası evlilik haberleri aldığımda sinir olsamda nasıl olsa evlenicem bekralığın tadını çıkarayım demeden de edemiyorum :)))

çok takma kafana bence herşeyin hayırlısı....

seni çok iyi anlıyorum benimde annem biliyor ve her evden çıkışım sorun oluyo.. baskı yapıyor evlen diye benim ilişkim 4 yılına girdi bizim sorunumuzda para artık 2 senemi 3 senemi kaç sene sürer kesin bişeyde yok çok üzülüyorum çok ağladığım zamanlar oluyo yaş 25 e geldi benden bi yaş küçük kızkardeşim var bizim ailede evlilikte kızlar sıra bekler.. annem diyo evlen kardeşin senimi beklicek .. gelen çok çok iyi zengin kısmetlerin hepsini teptim veee sevgilimle evlilikten konuşunca kırıyo beni biliyorum parası yok die üzülüyo konuşmak istemiyor ama arada hiçmi hayal kurmıcaz bende kızdım evlenmiyorum dedim .. kafamdan atmaya çalışıyorum evliliği .. alsamm başımı gitsem.. kimse olmasa.. yalnız ben ve kitaplarım.. hayat çok zor..:25:

evlenmeyende pişman evlenende ben anlamadım bu işi insan oglu her zaman elındekının tersını ıstıyor zaten benım arkadaslarım evlenmeden once bı evlensek dıyorlardı evlendıler sımdı bana aman en guzel zamanlarmıs bekar zamanlar dıyorlar...hiç kafaya takmaya gerek yok Rabbim ne zaman hayırlısıysa o zmn karsımıza cıkarır ve hiç sorun cıkmadan yuvadan ucar gıderız zaten sonrada bızde evlenenler gıbı ahh ahh baba evı en rahat yermıs keske bekar olsaydım derız onun ıçın hiç uzulmeyın ıcınde bulundugunuz zamanın tadını cıkarın elbet herseyı yaşayacagız Allahın ıznıyle...

Aynı sorun bendede var. Gerçi ben bekarlığın ve ailemle geçirdiğim zamanın tadını çıkarıyorum. 3 Yıllık bir ilişkim var. Nerdeyse 4. senemize giricez. okul bitsin dedik askerlik bitsin dedik bitti. hızla bütün engelleri aştık. iş konusunda takıldık kaldık. Allaha şükür kendimize ait bir evimizde olacak. Tek engelimiz şu an iş. Onuda aşarsak evlenicez inşallah. ne diyelim kısmet işte istiyorsun olmuyor bazen. Demek doğru zaman şimdi değil. Elbet bir gün kavuşuruz diyorum. Allah ayırmasın inş

Yeni evlenecekler için örnek olması ümidiyle..

Ben 28 yaşında evlendim. Benimde sayısız talibim, sayısız reddedişlerim oldu. Görücü usulü de, tanışarak da bir sürü kişiyle konuştum, görüştüm. Eve geldiğimde içimdeki ses hep ıı ıhhh bu değil diyodu. Arkamda sayısız; 'tanıştırıldığımız manada değil ama arkadaş olarak görüşebiliriz-ler' ordusu kurmuştum aracıları üzmemek için. Artık annem kızmaya başlamıştı nolur sanki evleniversen, beğeniversen birini diye. Dedem bile hasta yatağında beni sayıklar olmuştu, niye evlenmiyo bu kız diye..

Fiziksel olarak hiç bir sorunum yoktu, hatta güzel olduğumu dahi iddia edebilirim. Konu-komşu, dost-düşman, eş-dost habire bana ne zaman evleniyosun, yok mu daha bişeyler?, Eğer cevap hayırsa (-ki hep hayırdı), bizim bi tanıdık var.. ile devam ediyordu. Evde kalmak deyiminin artık benim için de kullanılacağını hisseder olmuştum ve o sıralar evlenmek için cidden can atıyordum; herkesin çenesini kapatmak için. Kötü niyetliler arkamdan dedikodumu yapıp seviniyorlardı biliyordum. Fakat elimden hiçbirşey gelmiyordu, hissetmediğim bir şey yap-a-mayacaktım çünkü mizacım buna uygun değildi.

Sonra bir gün tamamen evlilik ve aşk fikrinden uzaklaşmışken ve hatta yalnız yaşam planları yaparken, arkadaşlığından çok hoşlandığım, aslında kendisinden de hoşlandığım fakat bana arkadaştan farklı gözle bakmayan O (eşim), çünkü 2 aydır sadece arkadaştık, çeşitli imalar yapmaya başladı. O imalı süreç harikaydı diyebilirim. Zaten ona karşı boş değildim, onunda benden hoşlandığını ima etmeye başlayınca üstelik bunu o kadar güzel bir dille yapıyordu ki, ayaklarım yerden kesilmişti emin olun ve 28 yaşından sonra ben aşık olduğumu hissetmiştim! Hemde sırılsıklam!!!

Ailelerimizle tanışmamız 1 hafta, onları tanıştırmamız ve sözlenmemiz 1 haftada olup bitti. 2 haftada nişanlanmış olduk ve benim sabırsız eşim daha fazla beklemek istemedi ve nikah dairesinden gidip gün aldık, hemde 15 gün sonrasına.. delikafadulden
Aileler çıldırmış ne aceleniz var hiç hazırlığımız yok accık daha bekleyin diye dursunlar biz kafamıza koyduğumuzu yaptık. Telaşlı, sıkışık, karmakarışık, çokkkk ama çokkkkk yorucu fakat yorucu olduğu kadar da keyifli 15 gün geçirdik ve jetttt hızıyla evlendik. Nikah cüzdanını elime alana kadar buna inanmak istemiyordum, birinin çıkıppp nayıırrr bu nikah olamazzzz diyeceğinden, herhangi bir terslik çıkacağından korkuyorudum.

Ama olmadı ve biz evlendik :lepi:

Sonra beklemeye başladım hani şu eşin dostun ya da toplumun belirlediği kriterler vardır yaaa (bu arada biz hiç bir nişan-nikah-düğün ritüellerine uymadık)
Bekledim..
O bahsedilen evlilikte erkeğin değişmesini bekledim, aşkın bitmesini bekledim, bir terslik çıkmasını bekledim, büyük kavgayı bekledim, birbirimizden sıkılmayı bekledim, bekledim de bekledim.. Öyle böyle derken 1 seneyi doldurduk evlilikte, ama bu beklediklerim hiç olmadı kızlar, aksine sevgimiz günden güne büyüdü, birbirimizi daha iyi tanıyıp hassasiyetlerimizi öğrendik ve ona göre davranmaya başladık ve bu evlilikte tek amacımız birbirimizi nasıl mutlu edeceğimizi düşünmek ve bunun için çırpınmaktı.

Geriye bakınca düşünüyorum da bazen, O'na diğerlerinden farklı davranmamıştım, yani hani taktik, oyun, tavır falan derler yaaa, öncekiler için hiçbir anlamı olmayan ben, O'nun için eşsiz, bulunmaz bir kraliçe oluverdim. ışte kısmet dediğimiz şey de burada başlıyor arkadaşlar. O benim kısmetimdi, ben daha yaratılmadan çok önce alnıma yazılandı O. Ama ben O'nun gibi birisinin gelmesi için çok dua ettim kızlar, yıllarca hep onu tasvir ederek dua ettim, fiziksel ve zihinsel olarak ne istediğimi biliyordum ve hep onun için Allah'a yakardım, zamanı geldi ve birbirimizi bulduk.

Yaşım geçti evlenemiyeceğim diye düşünen arkadaşlarıma örnek olur umarım yaşadıklarım. Dua etmekten hiç vazgeçmeyin. Bir gün eşim de bana yıllarca dualarında hep beni çağırdığını söyledi, bende onu çağırmıştım. Ondan da bunu duyunca Yüce Rabbimin ne kadar büyük olduğuna yeniden hayret ettim.
Sizde dualarınızı esirgemeyin ve hiç vazgeçmeyin. Hayırlısını isteyin hep Allahtan inanın O en hayırlısını bulup önünüze getiriyor..

TIFF kullanıcısından alıntıdır...

canım son paragrafa dikkat et
canınıda sıkma hiç her şeyin bir zamanı vardır

cnm bu düşünce malesef bazen bendede oluyo kıskanıyorum falan saçmalık ama kontrol dışı oluyo istemeden seni çok iyi anlıyorum ama çokta sıkma canını zamanı gelince olur zaten oluruna bıark acale etme

kızlarr hepinize cok tesekkür edrimmm cok güzel yorumlar yapmıssınız
durumumu sole özetliyim ev var ;benimde onunda işi var askerden gelince o bakımlardan herhangi bi sorun olmaz .
ama şu zaman ve sabır olayı işte
insan tek zannedio içindeyken ama aynı sekilde olan başkalrını da grünce tek değilim ne hissettiğimi anlayan destek olan insanlar var diye cok mutlu oldummm.
herkesin beklentisi farklıdır tabe.
ewt bende flörtün tadını cıkarmak istyorum ama herkesin aile biçimi farklı ben artık sevdiğim insanla ttaile gitmek,akşamları eğlenmeye gitmek,bunları onunla yapmak ve saatlere bağlı kalmamak istyorum.
daha dansetmedik bile ole ozel bi ortamımız hiç olmadı.
ewet bi kısım var evlilik için acele etmeyen ve flortun tadını cıkaryorum dyen arkadaslar
ama ne bekledıgınız ve bunların ne kadarını gerceklestrebıldıgın onmlı dıe dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…