Evliliğim bitiyor mu bilmiyorum

ataman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2011
25
0
36
Balıkesir
çok aşırı derce kavga ediyoruz mutlu günlerimizde oluyor ama daha çok kavga ve daha 8 aydır evliyiz.kavga ettiğimizde ayrı odalara çekiliyoruz ve birbirimizle hiç konusmuyoruz bi kaç gün.ama bi zaman sonra bu olaylar insanı bogmaya baslıyo.ısten yorgun geliyo acısını benden cıkartıyor.illa kavga edicek bi sebep çıartıyor ortaya.yavas yavas ondan uzaklastığımı hissediyorum.o kadar delicesine severken şimdi bu hallere gelmemiz beni sasırtıyor.benim butun laflarım ona batıyor.evliliğimin bu kavgalardan dolayı yavas yavas bittiğini düşünmeye basladım artık.ilk baslarda şiddet görmüştüm ama şimdi gidicem korkusuyla sanırım elini bile kaldıramıyor.ama kavgalarımız hiç çekilmez oluyor.benim boyumu aşmaya başladı bazı sorunlar.ben boşanmaktan korkmuyorum hiç ama pişman olurmuyum bilemiyorum.ne yapmayalım sizce...

daha evliliğin çok yeni belki zamanla düzelir diye umut etmiştim okurken ama şiddet olayını duyunca kararsız kaldım..
al karşına konuş. anlat senden bu tavırların yüzünden uzaklaşıyorum de:97:
eğer geçinmek huzurlu olmak istoyosan ben varım ama hep böyle devam edecekse zorlanıyorum de..
çiftlerin birbirine alışması için belli bi zaman lazım haliyle..
sonuçta iki farklı insan bi hayatı paylaşacak...
tabiki sorun çıkar ama bunu şiddete vardıracak kadar olmaması gerek diye düşünüyorum:42:

Son düzenleme:
Eşimle kavga ettiğimde hiçbir zaman ayrı yatmaya kalkışmadım aksine gece uyurken bile sarılırdım ona oda bana aynı şekilde küs yatmak hiç istemezdim gözüme uyku girmezdi zaten ama araya kavga gırdımı ıs değişir aynı evde bile kalmazdım beni herseyı affederım ama aldatmak ve siddeti asla

Dur bakalım daha çok yeni evliliğin. Şiddet bence kabul edilebilir bişey değil, bence pişman olduğu için eşin artık yapmıyordur. En azından öyle ümit ediyorum. Maveranın dediği gibi al karşına mantıklı bir şekilde konuş. Evliliklerin sallanmasının sebebi iletişim kopukuluğu. Konuştuğum konudan çok konuşma şeklin önemli tabi.

Yorgun olmadığı, keyifli olduğu bir zamana denk getirip konuşun sakin bir şekilde. İşi mi çok ağır, yoksa işinde mi mutsuz, büyük şehirde iseniz, mesafeler mi onu yoruyor bir bunları değerlendirin. Belki bu konuds bir çözüm üretilebilir. Daha çok hangi konulardan kavga çıkıyorsa, o konular yoğunlaşıp, bir birinizi anlamaya çalışın (ama tekrar o konuda kavga etme aşamasına da gelmeyin tabi). Maddi sıkıntılar olabilir, siz bu konuda ne yapabilirsiniz bunları gözden geçirin.

İkinizde evlliğe, yeni sorumluluklara alışmaya çalışıyorsunuz, bazı sorunların çıkması doğal. Ama her ne kadar artık yapmıyorsa da başlarda şiddet uygulamış olması hiç hoş değil tabi. Kavga sonrası biraz ayrı kalmak sakinleşmek açısından iyi bir şey ama günlerce uzatmak işi küs kalmaya götürmek işleri daha da çözümsüz hale getirebilir. Sevginizi, saygınızı kaybetmeden meseleleri konuşarak halletmeye bakın. Bu arada hamile kalmamaya da özen göstermeniz iyi olur bence.

Şiddet olayı kötüymüş ama pişman olmuştur heralde ki bir daha yapmamış

Bence olay birazda şundan kaynaklanıyor sen bütün gün evde oturuyosun o ise çalışıyor yorgun geliyor senin sosyalliğini yaşaman için tek beklentin o, onunsa başka sıkıntıları var... Bence sen de çalışmalısın ki ikinizde eşit konumda olun ve birbirinizle didişmeyin.

tatlım ya daha çok yeni evlisiniz insan evlenmeden önce ne kadar gezip tozsada tanıdığını zannedeiyor ama iş aynı evde yaşamaya gelince aslında hiç öyle olmadığını anlıyor.
evlilik sabır ve fedakarlık işi.
tabi tek taraflı değil............:71:

ya biz kadınların en büyük sorunu bu zaten: söz konusu ilişkiler olduğunda gerçekçi olmamak/olamamak. hep iyi ihtimalleri düşünüp, tüm planları buna göre yapmak. evliliğin daha başında sana el kaldıran bir adamdan bahsediyoruz. ben de bu gerçekçi yorumları yazarken mutlu mutlu yazmıyorum, yanlış anlaşılmasın. kadınlara yapılan zulümlere dayanamadığım için sinirleniyorum, kadınlar kendilerini koruyamadakları zaman üzülüyorum, en kötüsü sanki bunları yaşamak onların kaderiymiş gibi olanları normal karşıladıkları zaman çaresiz kalıyorum. 8 aylık evliliğin başından ne olur? demek ki daha çok yeniyken vurdu sana, şimdi de hakaret ediyormuş. çelik'in bir şarkısı vardı: söyle yarim kim daha çok seviyor?

evlilikler en az 1 senede oturuyormuş duyduğuma göre.. sizde arkadaşların dediği gibi konuşmaya çalışın. eğer onu sinirlendirecek tavırnız varsa biraz dikkat edin belki oda dikkat eder sizdeki değişikliği görüp. çaba harcayın bence evliliğiniz için. tabi bunu yaparken de ezilmeyin iyice..
inşallah düzelir. Allah yardımcınız olsun

bende kızlar gibi şiddeti okuyana kadar düzelir falan diyordum ... ya kavga tabiki olacak ama bence senin yapman gerekn şu demişsin ya kavga ettinten sonra ayrı odalara çekilip oturuyoruz diye sinirin geçince bence tekrar yanına gitmelisin ve bu sefer sakince konuyu halletmeye çalışmalısın ... ama şiddet konusunu bilemiyorum hele ki tekrar olursa inan ne yazacağımı şaşırım ama kızgınlık anlamında

şiddet konusunda eşinin pişman olduğu ve bir daha yapmayacağı ihtimalini düşünerek yazıyorum.her evlilikte ilk seneler sıkıtılı geçer bu bazen 2-3 yılı bile bulur
sana tavsiyem tartışma sırasında yüzgöz olmayın asla küs kalmayın.yeri geldiğinde alttan almayı bilin zıtlaşmak inatlaşmak çare değil:50:
eşinin keyifli olduğu zamanlarda ona sıkıntılarını anlat zamanla herşey yoluna girer diye düşünüyorum
ama iki önemli nokta var bana göre biri eşin kötü söz kullansa bile sen kullanma aradaki saygıyı tamamen bozma diğeride küs kalmayın:31:

evet bence de küslüğü çok abartmayın yatağa küs girmeyin ve evet bazen bi tarafın alttan alması gerekir eve yorgun geliyor demişsin sen de biliyorsun bak yorgun diye düşünüp alttan almalısın zaten sonradan birbirinize alışırsınız huyunuzu bilirsiniz bu tartışmalar olmaz diye düşünüyorum ...

bende 8 aylık evliyim ve bizdede hala tartısma oluyor küsüyoruz ilk baslarda eşim ben küstüğümde soğuk davrandığımda aramız düzelince dikkate alıyordu üzüldügüm meseleyi ama artık almıyor dikkate herhalde oda demiştir hep böyle zaten diye tartısmalar sıradan gelmıstır bilmiyorumkı sanırım evliliğin oturması zaman alıyor bizde katlanıyoruz mecburen ama şiddet olduğu zaman işin rengi değişir Allah kimseye vermesin..

benim en çok hazmedemediğim yapıyo ediyo bi kaç gün sonra geliyo özür dilme çabalarına gıdıyo.ben her zaman esnek ve yumusak davranıyorum.ilk aylarda şiddet uyguladı ama şimdi yok.ufak tefek itmeler kakmalar oluyo ama onlar bana şiddet değil.il başlarda çok kötüydük çok şiddet vardı ama sanırım aştık.onunla konusucam dedığınız gibi yapıcam ve şuanda iş arıyorum.yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim:nazar:

benim en çok hazmedemediğim yapıyo ediyo bi kaç gün sonra geliyo özür dilme çabalarına gıdıyo.ben her zaman esnek ve yumusak davranıyorum.ilk aylarda şiddet uyguladı ama şimdi yok.ufak tefek itmeler kakmalar oluyo ama onlar bana şiddet değil.il başlarda çok kötüydük çok şiddet vardı ama sanırım aştık.onunla konusucam dedığınız gibi yapıcam ve şuanda iş arıyorum.yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim:nazar:

Eşin sinirli bir yapıya sahip ilk ay şiddet ne demek ya.. Neden kavga ediyorsunuz genelde :97:

benim ev işlerime çok karışıyor bu yuzden çogunlukla ama genelde de ufak tefek sorunlar küçükken büyük hale geliyo yani pireyi deve yapıyo

Back
X