Evliliğim bitiyor sanırım. Suçlu ben miyim?

Keşke ağır laflar etmeseydiniz büyük hata olmuş.siz nasıl ettiği lafları nasıl unutucam diyorsanız o da öyle düşünüyor.malesef bu laflar unutulmuyor evlilige zarar veriyor.size danışmadan birşey yapması büyük hata ama bu böyle duzeltilmez.bence bir daha bu hatayı yapmayın.esinizle güzelce konuşun ve bu sözlerin gerçek olmadığını onun soykediklerinin de gerçek olmadığını bildiğini soyle.Bir konuda karar alırken beraber alalım bu beni çok üzüyor diye net bir şekilde şöyle .

Ohoooo her kavganin sonunda boşanacaksa millet memlekette evli kalmazdi. Elbetteki anlasamadiginiz tartistiginiz noktalar olacak belki buyuk belki kucuk tartismalar ( buradan kastim asla fiziksel siddet degil yanlis anlasilmasin diyalog halindeki tartismalar).

Ayric her anlasmazlik sonrasi agiza alinan bosanalim kelimezi iliskiyi asiri lackalastiyor bence. Genc sevgililer gibi olmadi ayrilalimdan farksiz kiliyor evliligi. Ki ortada cozulemeyecek bir sorunda görmedim. Hemen evlilik bitirme olaylarina gitmeyin. O yuvayi kurarken harcadigini emeginzi bu kdr kolay çöpe atabilecek misiniz?

yanlış anlamayın ama...yani hepimiz insanız tartışmalar tabii olacak ben sahsım adina aman aman dört dörtluguz diyemem yanliz sizin yazdiklarinizu okuyunca aklimdsn ilk gecen "seytan baya sevinmistir bu kavgaya" demek oldu
sebebi de siz agir mesaj yazmissiniz zaten kocaniz yapi itibari ile altta kalmaz oda size saydirmis siz bebeginizi dusunerek aman tin diyemeyip odadan cikamayip kendinize stres yapip ona cevap vermissiniz rahatlayamamissiniz saatlerce kavga etmissiniz.

tabiiki fikrinizi soyleyin kendinizi mudafa edin ama bazi insanlar ilkinde degil ikincinde bile anlamiyorlar. boylelerini suskunlukla tabiiri cezalandirmak daha dogru olur.

bende hamileyim ve sizi anliyorum.maalesef cok susan bi insan bende degilim ama ne bilim okuyunca ilk aklimdan bunlar gecti paylasmak istedim..

Madem birbirinizi çok sevip ağlıyorsunuz niçin öyle geri dönüşü olamayan çirkin laflar kullandınız kı.Bana göre evliliği ayakta tutan sevgi değil saygıdır ve sizde maalesef saygı kalmamış.Hakkınızda hayırlısı inşallah.

Ya defalarca guzellikle uyardigim bir konuda tekrar tekrar hata yapmasindan sıkıldım. Guzellikle anlamiyor belli ki dedim ve bir de kavga yolunu deneyeyim dedim dun. Ama bu kdar uzayacagi, bu kadar agir konusacagini bilemezdim. Ben de karsiligini verdim sadece yani o agir konusacak kalbimi kiracak kizdiracak ben sus pus mu olacagim? Ne ekerse onu bicer... Su an pisman olmus ki hicbirr sey olmamis gibi davraniyor. Ben de ayni sekilde. Bosanmak oyle kolay degil
canım benim herşey geçer merak etme bizde eşimle hamileyken çok sorun yaşadık senin anlattıkların kadar ağır hemde bende senin gibi ağladım çook ağladım ama şimdi düşünüyorum da yazık değil mi değer mi... şimdi sana söylüyorum sen artık tek kişi değilsin bebeğini üzme lütfen buna değmez inan olsun o herşeyden kıymetli eşinin senden habersiz bi karar alması hoş değil amaa bunu sen zamanla aşabilirsin... evliliğin ilk dönemlerinde oluyor çünkü erkek hala kendini tek sanıyor düzelicek merak etme. ortada daha doğmamış bi bebek var ve boşanmak için bi neden yok...

Ya hem çocuğumuzun hem benim hayatımı etkileyecek konularda hep kendi başına kararlar alıyor. Hani kendisi küçük ailemizin reisi ya, ailem için en iyisini ben bilir ben yaparım düşüncesine sahip. Bizi böyle sahiplenip koruması, ailesi için en iyisini yapmaya çalışması çok hoş. Ama biraz fazla bilmişlik var kocamda. Herşeyin doğrusunu kendi bilir. Ben ona göre yeterince olgun değilim ve hayatımızı ilgilendiren konularda doğru kararlar verebileceğime inanmıyor. Biraz yaşım gereği neşeliyim ve eşime şımarmayı seviyorum daha fazla ilgi gösterdiği için. Ama ona karşı şımarmam sanırım beni onun gözünde çocuk yapıyor ve fikirlerimi pek ciddiye almıyor. Bu da benim moralimi bozuyor. Yerinde davranıyorum halbuki ya sürekli çocuk gibi hareket de etmiyorum ki. Yeri gelince çocuk gibi şımarırım neşelensin diye, yeri gelince ağır oturaklı mantıklı bir hanım olurum. Acaba yapamıyor muyum yeterince... Ebeveynimmiş gibi davranıyor bazen ya. O kadar mı çocuksuyum gerçekten... Onun gözünde olgun bir bayan olmayı nasıl başarırım yardım edin. Ne yapayım ki despot mu olayım şakalaşmayayım mı şirinlik yapmayayım mı hiç?:KK17:

Ohoooo her kavganin sonunda boşanacaksa millet memlekette evli kalmazdi. Elbetteki anlasamadiginiz tartistiginiz noktalar olacak belki buyuk belki kucuk tartismalar ( buradan kastim asla fiziksel siddet degil yanlis anlasilmasin diyalog halindeki tartismalar).

Ayric her anlasmazlik sonrasi agiza alinan bosanalim kelimezi iliskiyi asiri lackalastiyor bence. Genc sevgililer gibi olmadi ayrilalimdan farksiz kiliyor evliligi. Ki ortada cozulemeyecek bir sorunda görmedim. Hemen evlilik bitirme olaylarina gitmeyin. O yuvayi kurarken harcadigini emeginzi bu kdr kolay çöpe atabilecek misiniz?

Boşanmak istediğimi ve boşanacağımı nereden çıkardınız ki? Boşanma derecesine gelmekten kastım kavganın boyutuydu. Sadece korktum yani kaybetmekten evliliğimde ilk defa dün saygı sınırını aştık biraz sonuçta bu önemli bir şey. O yüzden sadece beni korkuttu ama boşanma gibi bir niyetim yok öyle kolay mı oyun oynamıyoruz aldatmamış dövmemiş kumar oynamamış şerefsizlik yapmamış sadece kalbimi kirdi hata yapti ama konusulup cozulebilecek bir mesele. Bosanacagim adamdan niye cocuk yapayim ki yoksa. Evliligin bitmesinden kastim suydu o kadar siddetli kavga ettik ki eyvah dedim acaba hep boyle mi olacak artik bitme yoluna mi giriyor evliligim dedim. Saygi sinirini da biraz astik gibi cunku.(kufur edilmedi yanlis anlasilmasin) Sadece korktum yani dün o kavgadan. Ben boyle siddetli kavgalara alisik degilim cunku. Ama cok sukur korktugum gibi degilmis su an iyiyiz hicbir sey olmamis gibi.

Nereden baslasam bilemedim. Esimle ilk defa bu kadar büyük kavga ettik ve ilk defa ciddi anlamda bosanma lafını ağzımıza aldık. Hamilelikten olsa gerek ben daha bir duygusal, alıngan ve agresif oldum ufacık seyden nem kapıp sinirlenir oldum.
Fazla uzatmadan meseleyi kisaca anlatacagim. Bizim dogumdan once bebek icin daha kullanisli bir eve tasinma planimiz vardi duruma gore. Oturup beraber konusmustuk. Aksam ustu aradi beni. Beyefendi kafasina gore bana danismadan baska bir plan yapmis. Ve emri vaki bir sekilde "oyle degil boyle yapacagim" seklinde konustu telefonda. Mesele tasinmaktan vazgecmesi ya da tasinmak degil. Her konuda bir karar verirken genelde bana danismadan burnunun dikine gider. Halbuki ben once bana danismasini fikrimi sormasini istiyorum ve daha once cok uyardim cok tartistik bu huyu yuzunden. Bunu surekli yaptigi icin cok sinirlendim. Bir yerden sonra artik cekilmiyor patlama noktasina geldim ve agir bir mesaj yazdim saydim sayistirdim. Agir oldu kabul ediyorum. Ama kendisi de benden geri kalmadi. Mesele bambaskayken sevgimizi sorguladi kadinligima kadar laf degdirdi. Ben de o canimi acittikca daha agir konustum ikimizin de agzi zehir zembelek ve aksam 8 den bu yana kavgamiz yeni bitti. En son bir sure yuzunu gormek istemedigimi soyledim is bosanmaya gitti.
Ama onu cok seviyorum ve her ne soylediysem canimin yanmasindan dolayiydi. Yoksa her bir kotu sozu soylerken icim kan agladi. Aksamdan beri aglamaktan yuzumun kanı cekildi.

Onun da su an cok agladigini biliyorum. Ben de onun canini cok yaktim. Ama bazi laflarini ne olursa olsun affedemem gibi geliyor. Duygularim karma karisik. Ne yapmaliyiz ona nasil bir yaklasimda bulunmaliyim? Hatam varsa nerede hata yaptim?
ya sen cocugununa odaklansana bırak yapsın senı rezıl etmıyor ya görüslerine saygı göster -belkıde onun sözunun gecmesını istiyor akıllı bırıyse bırak o ugrassın

Ya bazen hemcnslerimide anlamıyorum anlattıklarına göre adam senin ve çocuğun için fazla korumacı ve sizin için en iyisini düşünme yapma çabasında , bazen ebeveynmis gibi davraniyor diyorsunda bu seni çocuk gördüğü anlamına gelmiyor , benim esimde en son sözü ben söylerim der bu evde , beni çocuk gibi simartir ayaklarımı öper gidiklar , eve istediklerini alır bana sormadigi zamanlarda çok olur ama ben bunu problem yapmam benim cocukmu sanıyor diye Allah'a şükür ilgileniyor bizi düşünüyor derim geçerim evle benle ilgili herşeyi danışmak zorunda degilki ailemizin reisi hepte benim iyiligimi düşündüğü için ona güvenim tam. Ortada çok büyük bişey olursa şehir değişikliği , ev.tasima vs boyle bu konuda fikrimi soylerim çok karşı çıktığım biseyse oda tamam der , ama sorun surda onun sormasını beklemem konu hakkında fikrimi kendim söylerim eğer büyük bir mevzuysa.. seni kinayamam belki çok ayrintici birisindir bu konuda rahatsız olmuş olabilirsin ama bence hiç büyütülecek bir mevzu değil , böyle şeylerle evliliğini yıpratma. Bebişin mutlulukla gelsin..

Back
X