Evliliğim için ?

Lin_an

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2016
4
1
1
36
selamlar kızlar. Öncelikle uzuun zamandır üye olduğumu ancak buraya ilk kez konu açtığımı söylemek istiyorum. Benim derdim daha çok kendimle ilgili. Ben çok el bebel gül bebek büyümüş biriyim yani okuldu dersti pek bi işin ucundan tutmadım tutmamıda istemedi ailem. Şımarık asla değilim ama rahatıma düşkün bir insanım malesef. 2 senelik evliyim ama bu süreçtede ev işleri olsun misafir ağırlama olsun alışamıyorum bir türlü misafir gelcekse aşırı gergin oluyorum yanlış eksik bişey olcakmış gibi sonrasındada eşimle hep tartışıyoruz oda sağolsun hiç alttan almıyor olsu büyüyorda büyüyor. Bu durumu nasıl aşabilirim ne yapmam gerek kızlar bir akıl verin bana nolur

Misafir geliceği zaman kendinizi çok kasmayın. Yapabildiğinizi yapın. İlk zamanlar öyle oluyo sonra alışıyosunuz.

Zamanla alışırsın. .
Sakin ve istekli ol biraz . .
Hazırlıkları yap,hazırlıklı ol . .
Tedirgin olma. .

Bende başlarda öyle diyodum zamana ihtiyacım var diye ama 2 sene geçti bende bi değişim yok başlardaki kadar değilim yinede ama tartışmalar oldukça eşim sürekli her seferinde aynısını yapıyosun diyor aslında biraz alttan alsa bende sakinleşicem ama yok.

Siz yapabileceğinizi elinizden geldiğince yapın gerisini de boşverin karı koca bu tür şeyler için birbirinizi üzmeyin değmez.

Esinle konus istersen sen boyle yaptikca panikliyorum de. Bende de bebegimiz dogdugunda olmuştu boyle . o agladikca esim bana bagriodu ben ona bagriodum ikimizde mal mal bagrioduk panikten :))))
Bizde daha çocukta yok şimdi böyleyse olunca nasıl olacak düşünmesi bile korkutuyor :)

büyütülmemesi gereken bir konu onunda farkındayım ama aşamadık bir türlü misafir sorununu.

Bence esin ile oturup konusmalisin sonucta hani gerginlik ve panik yaratilacak bir durum olmasada, insan ister istemez laf isitince eli ayagi birbirine giriyor.

Daha cok misafir agirlayarak daha cok ev isi yaparak bu sorunu asabilirsin ....

Bizde daha çocukta yok şimdi böyleyse olunca nasıl olacak düşünmesi bile korkutuyor :)

büyütülmemesi gereken bir konu onunda farkındayım ama aşamadık bir türlü misafir sorununu.
Bak misafir gelecegi zaman kendin plan yap once su sonra bu sonra bu diye.esin konusmaya baslayinca da ben planimi yaptim de karistidma isind.cok bikiosan kendin yap de sussun otursun kadin işine karışmasın

Bende bekarken elimi ev isine surmedim desem yeridir. Evlenince yemek filan biraz biraz basladim. Bende 2senelik evliyim neredeyse.
Misafirin nesine panik oluyorsun ki? Yemek yapmak mi panik ediyor nedir mesela?
Ben umursamam acikcasi hersey mukemmel olcak diye bisey yok.

2 sene olmuş alışmanız lazım artık.. el yatkınlığınız tecrübeyle kazanılacak bir şey.. ilk yemeklerim fena değildi ama yaptıkça döktürmeye başladım.. eşim annemden güzel yapıyosun elin çok lezzetli çok şanslıyım der.. ama hergün bi şeyler yapardım denerdim.. emek verdiğiniz zaman her şeyi yaparsınız..
Siz çabalayın eşinizden de destek olmasını bekleyin..
Cesaret olsun diye anlatıyorum ilk yemeğim ıspanak kavurmasıydı tuzu fazla kaçmış.. sebze ot türevleri tuzu çok sevmiyomuş onu öğrendim zehir gibi ıspanaktan sonra ama eşim üstüne yoğurt döküp afiyetle yemişti :))

Bende çok el bebek gül bebek büyüdüm evli degilim ama çok misafir ağırladım. Ben senin yerinde olsam gider dışarıdan alırdım. Bir sürü ev yapımı kek börek çörek yapan yer var. Bir tek çeşit yap gerisini öyle hallet. İnsanlar karşısındaki insana göre modifiye olurlar. Kasma kendini. Benden bu kadar de olsun bitsin. Sevgilime hep söyledim benden ev hanimligi konusunda cok fazla bir şey bekleme diye;-)

eşim senle yemek yap diye mi evlenmiş?
beğenmiyorsa kendi yapsın

2 sene olmuş canım niye bu kadar kasıyorsun ki kendini..
Tabi ki eksiklerin olacak, hepimizin oluyor.
Beğenen gelir, beğenmeyen gelmez. Misafir için ben olsam kendimi bu kadar kasmaz hele eşimle hiç tartışmam. Beğenmeyen gelmesin derim olur biter.
Sonuçta madalya takacak değiller ya sana, kendini kasarak huzursuzluk yaratma boş yere.

Ben de öyleyim ve misafir sevmiyorumda. O yüzden senede 2-3 kere misafir ağırlarım eşim de bunu biliyor o yüzden üstelemez. Bir de çalıştığım için zor geliyor bana böyle işler.

Bende hiç anlamam o işlerden.. Misafir gelecekse panik oluyorum bende. Yılda bikere gelen tiplerde panik oluyorum ama :) evim temiz oluyor genelde,temizlikle uğraşmıyorum. Çalışan kadın var o arada dondurucuya börek fln hazırlayıp koyuyor çıkarıp pişiriyorum. Bikaç tanede hazır bişeyler al ev yapımı olan yerlerden tamam işte. Misafir gelmeden servisleri açıyorum masaya,ikramlarıda koyuyorum ortaya oldu bitti işte.

benim 3 yıldır öyle.
misafir sevmeyen biri haline geldim. o da farkında.
ama kendime yüklenmiyorum. ağır bi işim var çünkü.
ancak sen yardım edersen alabiliriz misafir diyorum eşime.
o da ona göre kendi müsaitliğine bakarak çağırıyo.
öyle baştan hamarat 4 4lük bi görüntü çizip sonra altından kalkamamaktansa bu daha iyi.
beceriksizim napıyım diyom.
alışsın böyle amaaan, salla.

5 yıllık evliyim. geçmedi bende.. aynı şekilde oluyorum o gün.

Eşimin ailesi bu konuda abartılılar biraz ikram vs çok oluyo bende aynı kıvamda olmaya çalıştıkça sonuç bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…