• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim iyi gitmiyor

setu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
954
6
0
Ankara
2006 ağustos ayında evlendim bizim evliliğimiz biraz zor oldu. babam vefat etmeden bir ay önce bana ev almıştı ilerde kirada oturmayım diye. 17 yaşımdayken babamı kaybettim. üniversiteye başladım okul bitti işe girdim. babamın aldığı ev oturduğumuz apartmandaydı. eşimle tanıştık annem herşeyi normal karşılamıştı eşim benim ilk erkek arkadaşımdı. bir yıl flört dönemimiz oldu. evlenmeye karar verdiğimizde annem yanlızım dedi babamın aldığı daireye oturun dedi. tabi eşim kesinlikle kabul etmedi. bende annemi bırakmak istemedim çünkü ben tek çocuktum. beni evlatlık alıp büyütmüşlerdi. zaten eşimin aileside evlatlık alındığım için ilk başta beni istememişlerdi. uzun bir süre ayrı kaldık böyle bir sene sürdü. sonunda eşim benim evimde oturmayı kabul etti. ailesini nasıl ikna ettiğini hala bilmiyorum. eşim öğretmen annesi babası öğretmen okumuş bir aileydi. evliliğimizde problemli oldu. nişanlandığımızda ben işten çıktım. işyeri sorunlarından dolayı. araba almıştım kredi taksitlerini ödemede zorlanıyordum. nişanlım ve ailesi işsiz olmamı büyük bir problem haline getirmişlerdi iş arıyordum ama bulamıyordum. evlenirken hiçbirşey istemedim herşeyin ucuzunu aldılar sesimi çıkarmadım. çoğu şeyleri kendimiz aldık. hala evimde eksikleri tamamlıyorum. bunların lafını bile etmem önemli şeyler değil. bizim ailemiz biraz daha onlara göre kapalı düğünümüzü orduevinde yaptılar ucuz olsun diye çoğu kapalı akrabalarımız gelemedi. evlendik yaşadığım gerginliklerden dolayı ilk bir yıl eşimle ilişkiye giremedim psikolojik yardım aldım bir yıl sonra evliliğimiz yeni başlamıştı. eşim tedavi sırasında bana hiç destek olmamıştı ona kapris yaptığımı düşünüyordu ve bana çoğu zaman ilgisiz davaranıyordu. ilk bir yıl çok ağladım kimseye bişey söyleyemedim. doğru dürüst işim yoktu durmadın kayınvalidem tarafından iş konusunda dolaylı yollardan laf işitiyorum. eşime anlattığımda bana bağırıp çağırmıştı ailemle ilgili bana hiçbir şey söyleme diye. 2008 yılında devlet memurluğuna başladım hemde çok iyi bir kurumda herkes çok şaşırmıştı. 2010 yılında bir kızım oldu şuan dünya tatlısı sekiz aylık bebeğim var hayatımın anlamı herşeyim.ama bu kadar geçen zaman içinde evliliğim bana göre mutsuz geçiyor. eşimi çok seviyorum ama eşim evlendikten sonra değişik bir insan olup çıktı aslından nişanlıyken bu halleri vardı ama gözümü karartıp evlendim yaşadığımız gerginliklerden oluyordur diye düşünüyordum. biliyorum çok uzun yazdım ama inanın içim boşaltmaya ihtiyacım var. hafta sonu yaşadığım olaylardan sonra hep bunları düşünüyorum. hafta sonu ablam geldi. ablam diyince beni akraba içinden evlat almışlar dört yaşımdayken kendi öz ailemi tanıyorum babam ben küçükken vefat ettiği için annem beni vermek durumunda kalmış. aslında beş kardeşiz ben en küçükleriyim. neyse ablam kızımı özlediği için gelmişti. cumartesi günü eşim bilgisayrda oyun oynuyor kızımızı çok seviyor ama hiç bakmaz sadece sever. çocuğa annem bakıyor. tuna babasına doğru yürümeye çalışırken pat diye yere düşüp kafasını vurdu ben arkama dönüktüm. çocuk onun gözü önünde düştü ama döndü bana vurdu çocuğa niye bakmıyorsun diye ilk defa böyle bişey yaptı ablamın yanında ablam odaya girdi müdahale etmemeik yanına gittiğimde bana üzülmüş ağlıyordu bende oturdum ağladım ama ablamın yanında belli etmemey çalıştım. eşimde vurdu kapıyı gitti. ertesi gün tunayı uyutmaya çalışıyoruz ablam ver kucağımda biraz pışpışlyım dedi. eşim geldi niye böyle uyutuyorsunuz çocuğu dedi. yatırın uykusu gelince uyusun dedi bende ben hep böyle uyutuyorum dedim. eşim bana döndü niye böyle uyutuyorsun diye bağırdı tartışmaya başladık bana ne zaman uykusu gelirse uyusun dedi bende hafta içi çalışıyorum geç uyursa ben nasıl yatıp dinleneyim dedi zaten gece kaç kere emzirmeye süt sağmaya derken kaç kere kalkıyorum. bana sen zaten hiç zevklerinden ödün verme dedi yatıyorsun on saat uyuyorsun diye bağırdı. Bana bunları söyleyen kişi bütün gün bilgisayarın başından kalkmayan şu ana kadar tunaya bir lokma bişey yediremeyen bir insan bu lafları bana söylüyor. Seninle üç dört ay görüşmesek ne iyi olur dedi bende ne halin varsa gör nereye gitmek istiyorsan git dedim. İki gündür konuşmuyorum şimdi benimle konuşmaya çalışıyor ama artık bu hareketlerinden dolayı nefret etmeye başladım. Şimdi düşünüyorum bugüne kadar ondan en ufak beni mutlu edecek tek söz duymadım ben bu kadar kötü bir insanmıyım her şeyimi onunla paylaştım birgün olsun bu ev benim araba benim demedim. Geçen beş yıllık evliliğimize bakıyorum baş başa bir tatilimiz bile yok her sene arkadaşlarıyla tatile çıkıyoruz. balayımızı bile arkadaşlarıyla geçirdik. ben sorunun ne olduğunu anlamıyorum. ona nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.​

üzüldüm gerçekten durumuna,istersen eşinle adam akıllı otur konuş neden hoşlanıp hoşlanmayacağını açık açık söyle gerekirse göz dağı ver ama bu şekilde devam etmesine izin verme...
isterseniz aile psikoloğuna başvurabilirsiniz..

üzüldüm gerçekten durumuna,istersen eşinle adam akıllı otur konuş neden hoşlanıp hoşlanmayacağını açık açık söyle gerekirse göz dağı ver ama bu şekilde devam etmesine izin verme...
isterseniz aile psikoloğuna başvurabilirsiniz..

canım eşim hayatta aile psikoloğuna gitmez bazen ben tek gitsemmi diye düşündüm ama ne diyeceklerki tek başıma ne yapabilirimki ama şuna karar verdim iki gündür konuşmuyorum konuşmamaya devam edeceğim gerekirse boşanmayı bile teklif edeceğim.eşimle oturulup konuşulmaz

eşime bazen bana karşı çok ilgisizsin diyorum ben öyle şeylerden hoşlanmam der. bazen evli çiftlerde görüyorum biirbirlerine canım hayatım derler ben böyle bir söz hiç duymadım ben çokmu abartıyorum

illa bana canım desin, hayatım desin diye bekleme, herkesin bir tarzı vardır, durumuna üzüldüm, allah yardımcın olsun ama dikkatli davranmakta fayda var, cünkü senin bir evladın var...

canım anlattıkların şaka gibi vallahi eşiniz çocuk düştü diye size nasıl tokat atar yahuu hemde kendi gözünün önünde düşmüş çocuk birde ablanızın yanında ne kadar ayıp canım sen çok sabırlısın vallahi ben kesinlikle böyle bir kocaya böyle bir eşe hayatta katlanmam tahammül edemem baksanıza adam pskoloğa bile gitmez diyosun ilk bir yılda neler yaşamışsın off zor gerçekten böyle erkekle ömür geçmez bence al karşına adam gibi konuş seni seviyosa biraz daha dikkat eder gerekirse boşanacağını söyle napıyo bakalım:delphin:

eşime bazen bana karşı çok ilgisizsin diyorum ben öyle şeylerden hoşlanmam der. bazen evli çiftlerde görüyorum biirbirlerine canım hayatım derler ben böyle bir söz hiç duymadım ben çokmu abartıyorum
canımsın yaa tatlım tabikide abartmıyosun bu insanın içinden gelmesi gerekiyor zorla birine yaptıramazsın bunları biz eşimle flört döneminden beri canım aşkım hayatım bu şekilde hitap ederiz kızgın olduğumuz zamanlar bile ben eşime bana böyle böyle hitap et demedim asla o da bana ama herkes te böyle değil canım inan

evliliğimi gözden geçirdiğimde mutsuzum ama ona göre sorun yok ortada herşey normal canım hayatım demesin önemli değil ama birazcık ilgi göstersin akşamları oturup sohbet edelim bunları istiyorum ama eşim sanki evde tek başına yaşıyormuş gibi davranıyor. beş yıldır böyle bu saatten sonra değişeceğini zannetmiyorum. eşimle oturup konuşamıyorum bir iki kere denedim konu çok başka şeylere kaydı.

canım allah yardımcın olsun hepmi böyleydi yoksa bebekten sonramı değişti peki.ama kendini ezdirme bir tokat attıysa arkasının gelmeyeceği ne malum sakın buna izin verme.

evliliğimi gözden geçirdiğimde mutsuzum ama ona göre sorun yok ortada herşey normal canım hayatım demesin önemli değil ama birazcık ilgi göstersin akşamları oturup sohbet edelim bunları istiyorum ama eşim sanki evde tek başına yaşıyormuş gibi davranıyor. beş yıldır böyle bu saatten sonra değişeceğini zannetmiyorum. eşimle oturup konuşamıyorum bir iki kere denedim konu çok başka şeylere kaydı.
offff zor canım yaa ama kendini ezdirme canım koy tavrını otur ciddi ciddi konuş demiştim ama bak sana bu adam konuşmaktanda anlamıyo tokatla başlar devamını getirir sakın izin verme canım sen mutsuzsan o çocukta mutsuz olucaktır o yuvada

en büyük kavgamızı ailesiyle yaptık. düğünde takı takılırken memleketten gelen öz annem köy kadını olduğu için düğün teferruatlarını bilmez takı takılırken yanımda durup beni izliyordu kayınvalidem gelip ablama anneni oturturmusun demiş ablamın morali çok bozuktu ben bunları çok uzun zaman sonra duydum. köylülerden gelin alırsan böyle olur gibi laflar yapmış. ailesini aradı buraya gelin konuşalım diye annesi kem küm yaptı ben böyle yapmak istemedim diye ama eşim benden bir özür bile demedi herşeyi sineye çektim ama şimdi niye bu kadar boyun büküyorum diye kendime kızıyorum

en büyük kavgamızı ailesiyle yaptık. düğünde takı takılırken memleketten gelen öz annem köy kadını olduğu için düğün teferruatlarını bilmez takı takılırken yanımda durup beni izliyordu kayınvalidem gelip ablama anneni oturturmusun demiş ablamın morali çok bozuktu ben bunları çok uzun zaman sonra duydum. köylülerden gelin alırsan böyle olur gibi laflar yapmış. ailesini aradı buraya gelin konuşalım diye annesi kem küm yaptı ben böyle yapmak istemedim diye ama eşim benden bir özür bile demedi herşeyi sineye çektim ama şimdi niye bu kadar boyun büküyorum diye kendime kızıyorum
yok artık bu ne terbiyesizlik kayınvalden güya okumuş değilmi nasıl böyle cümleler kurar en önemlisi eşin nasıl göz yumar ne demek köylüler yaa ay çok kızdım şimdi kayınvaldene ama en çok eşine eşin seni hiç ailesine savunmamışki insan sevdiğini değil aileye anasına dahi ezdirmez kayınvaldem bana saygısız hiç laf edemez eşim ettirmez asla gerçi bende o na etmem o ayrı yani eşinize şaştım ben evet neden her şeyi sineye çektiniz zaten ev sizin araba sizin ee çalışıp çocuğunuza gül gibi bakabilirsiniz neden şimdi seviyorum demeyin tek taraflı sevgi mi olur siz seviyosunuz da peki eşiniz?

sizce bir psikoloğa gidip danışsam ama tek başıma gidip sorunlarımı anlatsam

kendini iyi hissetmeni deşarj olmanı sağlayacaksa psikoloğa gidebilirsin.
Ama senin sorunun kendinle değil eşinle...ve konuşamıyorsun, iletişim kuramıyorsun.
Bana şöyle geldi Eşin senin ev, araba gibi varlığının altında eziliyorda seni ezmeye çalışarak üstünlük kurmak istiyor gibi...

canım ezdirme kendini işin var evin var ( evet senin evin evlilikte senin benim olmaz ama böyle adamlara yapacaksın Çok üzgünüm çoook) umursama onu çek git umrumda değilsin havalarında ol sengözlerimebaksanabsinir oldum ya anneciğine söylediklerine kurban olsunlar öyle okumuş cahiller o köylü anaya Çok üzgünüm çoook akılları sıra seni sahipsiz görüp ezmeye kalkmış eşinde aileside ezdirme kendini

yazını okudum inan çok ama çok üzüldüm
sen elinden geleni yapmışsın
ama eşinin hiç bir çabası yok malesef
birde üstüne üstlük ablanın yanında sana şiddet uygulaması affedilir bir durum değil
bence konuşma çabaalrına hiç cavep verme
kendi işin var evin var onda sadece sevgi istiyorsun ama o bunu bile veremiyor

cevaplarınız için çok sağolun evet artık bu duruma dur diyeceğim zaten ik gündür konuşmuyorum bakalım ne olacak kendisi konuyu açarsa içimdekileri dökeceğim yoksa şimdilik sessiz kalmak istiyorum üstüne gidip ben konuşmak istediğimde kendini önemsediğimi zannediyor.

Canım çalışıyor musun bilmiyorum ama bence eşin ben bütün gün çalışıyorum karım bütün gün evde yapması gereken bi çocoğuna bakmak ona bile bakamıyor diye düşünmüş olabilir.Gerçek öylemidir?Tabi öyle olduğunu düşünmüyorum ama erkekler bizim kadar ince düşünemiyor.Onlara göre bir bayan ev hanımıysa tüm gün evde bi yemek arada bir de temizlik yapar falan.Onlar dünyanın sorumluluğunu yüklenmiştir omuzlarına geçim dertleri vardır vs.Ne olursa olsun yaptığını hiçbir şey affettirmez ama arada çocuk varsa tavrını koy fakat küslüğün dozunu kaçırma derim.Çocuğuyla hiç ilgilenmediğine göre kafasına göre kadını görevleri erkeğin görevleri diye bir ayrım yapmış olmalı.Sıkıntılı bir durum ama kurtarmak istiyorsan bu durumu ve eşini seviyorsan,ona güzel bir yemek hazırla biraz kendine bakım yap güzel bir akşam yemeğinden sonra onunla konuşmayı dene ama hemen konuya girme sadece olanların seni çok üzdüğünü dile getir neden yaptın diye sorma.Çünkü bunu kendi de bilmiyordur ve verdiği cevap senin acını dindirmicektir.Sen sadece çok kırıldığını bir daha böyle bir olay olursa bunu alttan alamayacağını ve tamir edilemez boyutlara götürebileceğini evliliğinizi belirt bence.Sonra olayı büyütmeden tatlıya bağlamaya çalış.1 kaç gün suyuna git hoşlandığı şeyleri yap sonra hiç baş başa tatil yapamadığınızı falan dile getir ya da seni başka neler rahatsız ediyorsa ama bunları gergin ortamlarda söyleme onun en mutlu olduğu neşeli olduğu anlarda dile getir. onu suçlar gibi de değil sadece sohbet havasında şöyle yapsak daha iyi olmaz mı yıllardır bu şekilde yapıyoruz bir değişikliğe nedersin şeklinde...İnsan kaybetmek çok kolay kuzum ama kazanmak zor madem bir evladın var onun hatrına mutlu bir aile ortamında büyümesi adına biraz sen çaba göster.En azından elimden geleni kendi adıma yaptım demenin iç huzurunu yaşarsın bir şey kaybetmezsin inan.Mutluluklar dilerim sana umarım yaralarını çabuk sararsın

Back
X