• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim iyi gitmiyor

Canım çalışıyor musun bilmiyorum ama bence eşin ben bütün gün çalışıyorum karım bütün gün evde yapması gereken bi çocoğuna bakmak ona bile bakamıyor diye düşünmüş olabilir.Gerçek öylemidir?Tabi öyle olduğunu düşünmüyorum ama erkekler bizim kadar ince düşünemiyor.Onlara göre bir bayan ev hanımıysa tüm gün evde bi yemek arada bir de temizlik yapar falan.Onlar dünyanın sorumluluğunu yüklenmiştir omuzlarına geçim dertleri vardır vs.Ne olursa olsun yaptığını hiçbir şey affettirmez ama arada çocuk varsa tavrını koy fakat küslüğün dozunu kaçırma derim.Çocuğuyla hiç ilgilenmediğine göre kafasına göre kadını görevleri erkeğin görevleri diye bir ayrım yapmış olmalı.Sıkıntılı bir durum ama kurtarmak istiyorsan bu durumu ve eşini seviyorsan,ona güzel bir yemek hazırla biraz kendine bakım yap güzel bir akşam yemeğinden sonra onunla konuşmayı dene ama hemen konuya girme sadece olanların seni çok üzdüğünü dile getir neden yaptın diye sorma.Çünkü bunu kendi de bilmiyordur ve verdiği cevap senin acını dindirmicektir.Sen sadece çok kırıldığını bir daha böyle bir olay olursa bunu alttan alamayacağını ve tamir edilemez boyutlara götürebileceğini evliliğinizi belirt bence.Sonra olayı büyütmeden tatlıya bağlamaya çalış.1 kaç gün suyuna git hoşlandığı şeyleri yap sonra hiç baş başa tatil yapamadığınızı falan dile getir ya da seni başka neler rahatsız ediyorsa ama bunları gergin ortamlarda söyleme onun en mutlu olduğu neşeli olduğu anlarda dile getir. onu suçlar gibi de değil sadece sohbet havasında şöyle yapsak daha iyi olmaz mı yıllardır bu şekilde yapıyoruz bir değişikliğe nedersin şeklinde...İnsan kaybetmek çok kolay kuzum ama kazanmak zor madem bir evladın var onun hatrına mutlu bir aile ortamında büyümesi adına biraz sen çaba göster.En azından elimden geleni kendi adıma yaptım demenin iç huzurunu yaşarsın bir şey kaybetmezsin inan.Mutluluklar dilerim sana umarım yaralarını çabuk sararsın

canım eşim öğretmen şuan tatilde zaten çalıştığı dönemlerde de haftada 1,5 gün çalışıyordu. ben memurum haftanın beş günü çalışıyorum yemeğimi yapıyorum temizlik yetiştirebildiğim kadar çocuğa annem bakıyor. eşim gece yarılarına kadar televizyon izler öğlene kadar yatar. yıpranan o mu ben mi

sen onu bunu bırak o tokat için süründür kocanı. bitane toakt atan adam bunu yapacak kapasitede demekki. bu işler 1 tokatla bitmiyor neyazık ki. 1 sene 2 sene hiç bişey olmaz sonra yine bişey olur sen ne olduğunu anlamadan yapıştırı verir bitane daha. o yüzden bu konunun üzerine git. ayrica yardım alırsan terapi gibi içindeki baskıyı azaltabilirsin, böyle eskiyi düşüne düşüne kendini yiyip bitirme, değmez. asla elin adamına da kendini ezdirme hele dayak :olmaz:

bende ayni derttem muzdaribim canim sana tavsiye veremicem oyuzden kelin ilaci olsa kendi basina surermis hesabi. Ama sunu diyebilrm birinin degisceni ummak kendni kandirmak gbi bisey cunku kimse deismio huylu huyundan vazgecmio cnm

ben arkadaşlarıyla birlikte balayı ve tatil yapmanızı anlayamadım.sebebini merak ettim,özel bir sebebi var mı..anlarım bir defa gidilir birlikte de her seferinde de olmaz ki.
hiç de kendini boynu bükük,ezik falan hissetme,ne güzel bir işin varmış.ayaklarınız yere basıyor.bazen bu tarz şeyler,sessiz ve tepkisiz kalındığı için de olabiliyor.karşımızdaki bizi yeterince düşünmüyor.
eşinizin 1,5 gün çalışması da kötü olmuş.daha ağır bir programı olsaydı biraz daha yorulurdu.sanki,çalışmıyor gibi bir şey,bu da onu tembelliğe itmiş.en azından siz gelene kadar biraz ev işi yapsa,çocukla ilgilense daha iyi olurdu.biraz sorumluluklarının artması gerekiyor.

cnm kayınvalidenle sorunundan ahtırlıyorum seni sanırım onun aileside size destek değil belki büyüklerden yardım alın diyicem ama aklıma direk senin emziriken sana zorlamaları geldi ebnimde bebeğim 8 aylık ve kesinlikle eşinin bebeğe ilgi alakası çok önemli onun ilerki gelişimi içinde artık bebeklerimiz büyüyor ve hertürlü huzursuluğun farkına varmaya başlıyıcakları dönemler geliyor lütfen biranevvel eşinin farkına varmasını sağla ama dırdırla deil güzellikle

ben çalışlmıyorken bile inan öyle zıkıştığım anlar oluyorki çocukların şimdi tam sıkıntılı zamanları ek gıda yemezler dişleri çıkacak türlü dertler ayağa kalkma çabaları var düşe kalka büyüecekler ben 2 aylıktı bebeğim ana kucağından uçtu yüzüstü resmen uçtu eşim bana inanılmaz destekti en çokta eşinin tokadına şaşırdım bu erkekler ilgilenmedikleri gibi birde çocuğu nasıl uytuyorsunuz he işte vericen eline al uyut bakalım napıyo ama insan yapamıyor işte vallhi kendi kendinede uyuduğğu var ama hertürlü deniyor insan uyusunlar die vallhi düştüğünemi üzülüceksin çocuğun yoksa tokatınamı eşinin bir arkadaş yazmış cidden bu konuda taviz verme asla bu çok sinir bozucu

kendini daha fazla ezdirme bu zamana kadar tavrına koymadığın hata olmuş..ama artık iş ablanın yanında sana tokat atmasına kadar gelmiş..biraz burnu sürtsün eşinizin..sonrada karşınıza alın sakin bir dille düşüncelerinizi dile getirin...mutsuzum diyorsunuz bu mutsuzluk ilerde çocuğunuzunda mutsuzluğuna kendi içinde problemler yaşamasına bile sabep olabilir..

Allah yardımcın olsun.Ne diyeceğimi bilemiyorum.Ben senin yerinde olsam sabredemezdim herhalde.

ilgisizlik insana herşeyi yaptırır sakın sende bi hata yapma ama gercekten cok üzüldümhayatta tahammül edemeyeceğim şeydir ilgisizlik allah kimseye yaşatmasın ama yapacagın tek şey herşeyi konusmak nedenleri öğrenmek çünkü böle huzursuz mutsuz bir hayat çekilmez allah yardımcın olsun cnm benım

derler ya bekara karı boşamak kolay diye şuan bana sorsalar derim ayrılırım diye ama olmuyo işte

canım ne yap et eşini aile terapistine götürmeyi sağla
bence bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir.umarım düzelir canım

bu arada kendini ezdirme asla bunu yapma. o kimki sana vuruyor.öyle bir ceza verki eşine bidaha sana el kaldıramasın çok sinir oluyorum bu tip erkeklere dışarda süt dökımüş kedi gibi dolanırlar eve geldimi aslan gibi kükrerler.

sinirlerim bozuldu resmen bencil işte bence yol ver gitsin bırak ömür törpüsü yaa ne demek sana ablanın yanında el kaldırıyor terbiyesiz adam böyle tipler ne uzar ne kısalır evin var araban var işinde var sana zaten kocalık yapmıyormus gölge etmesin bari Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı neyse o olsun canım.

eşinin kendisine ve ailesine alttan ala ala onları bu hale getirmişsin..

sana bu kadar kaba ve bencil davranmasının başka bir sebebi var mı acaba?
saatlerce bilgisayarda ne yapıyor hiç takip ediyor musun?

bilgisayarda genelde facebookta poker oynuyor. bir ara değişik sitelere girdiğini gördüm kavga ettik çocuk yoktu o zaman evi terk etmiştim geldi özür diledi falan ama hala ben girmedim diye inkar edip duruyordu. şuan giriyorsa daha tedbirli davranıyordur diye düşünüyorum genelde geçmiş silinmiş oluyor. bilgisayarı nasıl takip edebilirim sizce aklıma takıldı şuan bu arada bana tavır yapıyor konuşmuyor benimle

Çok üzüldüm canım. Allah sana sabır versin. Kendinden ne kadar ödün verirsen eşin o kadar daha tepene çıkacak potansiyelde. ışin var, evin var daha ne olsun. Unutma güçlü olan sensin.Seni sindirme politikası uyguluyor. Ailevi problemler de cabası.

Öncelikle o tokatın acısını eşinden çıkar derim. Çıkar ki bir daha tekrarlanırsa "bir daha hiç birşey eskisi gibi olmaz. Bunu göze al" de. Hatasını anlasın ve korksun. Sonrasında da onu umursamıyor gibi görün. Bebeğinle çok mutlu vakit geçir onun yanında. Ne oluyor desin, bir şaşırt bakalım. Tüm bunlardan sonra sana bir adım yaklaşıyorsa ne ala, yaklaşmıyorsa da kendi bilir senin kaybedecek hiçbir şeyin yok.

dediği gibi yapın bari,ayrı kalın biraz,belki aklı başına gelir.Ayrıca çok üzülüyormuş gibi davranmayın,şuana kadarki davranışlarınız hiiç işe yaramamış,bundan sonra tam tersi davransanız acaba kafasına dank edermi? Psikolojik destek alması gereken asıl insan eşiniz aslında,sizin gitmeniz tek taraflı bi işe yaramaz ama kendinizi rahatlatmak amacı ile işe yarar belki. Ama çok ezdirmeyin kendinizi,anladığım kadarıyla eşiniz sizi hakeden biri değil malesef

valla canim benim, cocuk hernekadar senin cocugunsa , esininde cocugu. bakmasi gerekir demiyorum, bakmak ZORUNDA! bunu sen alistiracaksin esine! yapabildigin seyi yapsan dahi yapamiyorum gel yardim et de! mesela bebegi yikarken, yada sen mama hazirlarken o altini degistirsin! aman yapamaz deme! olsun öyle yada böyle degistirir. önemli olan degistirmesi degil, sana yardimci olmasini saglamak! inan benim esim hicbirsey bilmiyordu bebegin bezini degistirebilirmisin dedigimde ben anlamam yapamam diyordu. bende yaprsin hadi degistir diyordum. inan bebegi giydirirken yavrumu ne hallere sokuyorkaydirigubbakcemile3 ama olsun ögrensin ve sorumlulugunu bilsin. inan birgün alt pantolonun giydirmis, en ic citcitli zibinini pantolonun üstünden giydirmis ve o sekilde citcitlamis sempatiksalakcinni
yada bir ev süpürür yani süpürüldü demeye sahit isterimsempatiksalakcinni hertaraf toz pis icinde güya sübürmüs! ama hicbirzaman ne bicim süpürmüssün demem. aa cok güzel olmus tesekkür ederim derim! yani önemli olan esinin biseyler yapabilmesi , sana yardimi dokunabilmesi, fakat bunu YAP KALDIR; SÜPÜR SEKILINDE DEGIL, YAPARMIISN; SÜPÜREBILIRMSIN felan gibi kibar sekilde dersen belki bir faydasi dokunabilir!

canım eşim öğretmen şuan tatilde zaten çalıştığı dönemlerde de haftada 1,5 gün çalışıyordu. ben memurum haftanın beş günü çalışıyorum yemeğimi yapıyorum temizlik yetiştirebildiğim kadar çocuğa annem bakıyor. eşim gece yarılarına kadar televizyon izler öğlene kadar yatar. yıpranan o mu ben mi

Tatlım eşin ne öğretmeni?haftanın 1.5 günü çalışması mümkün mü ki anlamadım.Ücretli öğretmen falan mı?Zor bir durum Allah kolaylık versin işin bu kısmını bilmiyordum tabi

canım eşim hayatta aile psikoloğuna gitmez bazen ben tek gitsemmi diye düşündüm ama ne diyeceklerki tek başıma ne yapabilirimki ama şuna karar verdim iki gündür konuşmuyorum konuşmamaya devam edeceğim gerekirse boşanmayı bile teklif edeceğim.eşimle oturulup konuşulmaz

bencede düzelmeyecekse hiç çekme boşuna,,,
devam edeceksen bile kendine çeki düzen vermeden bunun mümkün olmayacağını anlaması lazım...
yoksa tepene çıkar dicem ama adam çoktan çıkmış zaten...
alsanaalsanasmile

bilgisayarda genelde facebookta poker oynuyor. bir ara değişik sitelere girdiğini gördüm kavga ettik çocuk yoktu o zaman evi terk etmiştim geldi özür diledi falan ama hala ben girmedim diye inkar edip duruyordu. şuan giriyorsa daha tedbirli davranıyordur diye düşünüyorum genelde geçmiş silinmiş oluyor. bilgisayarı nasıl takip edebilirim sizce aklıma takıldı şuan bu arada bana tavır yapıyor konuşmuyor benimle

bilgisayar takip programları var...
herşeyi kaydeder... geçmişi silse bile...
ama çocuğum var vs ayrılamam gibi düşünceniz varsa hiç kurmayın...

Back
X