evliliğim

berlingoes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2022
252
61
48
33
kızlar selam,

eşimle tam arayı düzelttik diyoruz hep bişeyler çıkıyor. biz kv ile altlı üstlüyüz.
eşimn kız kardeşi rahatsızlndı küçük bebeği var hepimiz çok üzüldük. alt katta annesinde duruyor. eşimde üzülüyor tabi kardeşine ama son 3 gündür suratı beş karış bana yansıtıyor. Bende biraz trip yaptım. işte ben trip yapınca bizimki hemen alınıyor malesef. dedim çok moralsizsin tamam bende üzlüyorum ama elimiznden geleni yapıcaz dedim. işte sen anlayışsızsın vs demeye başladı.

ki çalışıyorum haftasonumu onlara ayırıyorum yardım etmeye çalışıyorum.

babamlara gittik orda zaten hep öyle . (inkar ediyor öyle olmadığna)

yok ben senin her dediğini alıyorum yapıyorum demeye başlıyor hemen zorun ne diyor.
(ben kendi paramı kazanıyorum alıyoruz beraber diyorum.) aşırı alıngan artık yoruldum. (kendi ailesine aşırı düşkün onlara yapamıyor laf söyleseler bile yarabbi şükür diyor)

hiç kendisiyle konuşmak içimden gelmiyor nedense

birde mesela bişey anlatıyor o eşini dolduruyomuş bilmem ne diye hemen benimki atlıyor öyledir belki diye

hiç birşeye yorum yapmayacağım kimseye karşı kendimi savunmayacağım bunu istiyor. ama kendi annesi kardeşi yapabilir
siz onun bir uzvu değilsiniz. bireysiniz. fikriniz var. duygularınız var. görüşleriniz var. kardeşi hastayken tef çalıp oynamadınız ya. ne düşüyor bu konuda size görev olarak. destek olmak. kardeşi ile ailesi ile bir kavganız, düşmanlığınız yoksa destek olursunuz zaten. bunun dışında kendinizi heba etmenin manasız olduğu apaçık. güçlü taraf olarak kalmanız iş bile görür.
erkeklerin ben duyguları genelde yüksek.
ama eşinizin sizin geliriniz olmasına rağmen her istediğini alıyorum demesi sizi yoksayışı ile alakalı zaten. orada bile ben diyor saçma egosu.
evet sensin. ağasın paşasın. emret öleyim modu onun istediği mod demek ki.

Kardeşi hastayken suratını asmasına niye laf ediyorsunuz? Ailenizdeyken suratını asıyor dediğiniz bu günlerdeyse normal ama hep öyleyse ben onsuz giderdim herhalde.

Bir şey anlatırken “belki de öyledir, şöyledir” diye alternatif sunmak da normal. “Evet çok haklısın” mı desin sürekli. Bana sıkıntı biraz sizde gibi geldi açıkçası.

Benim eşimin de bu huyu var. Tek olumsuz yanı diyebilirim ve engel de olamiyor. O yuzden uzerime alınmıyorum. Benimkinin ortada bi sorun olmasina bile gerek yok, gun içinde ii kere elini kolunu bi yere vursa "bugun bi ugursuzluk var" diyor ve ölümüne depresyondaymis gibi korkunc karanlık bi ruh haline giriyor. Ben de hic artik duzeltmeye veya laf anlatmaya ugrasmiyorum. Dumduz burnundan getiriyorum. Köpek çekiyorum bildiginiz. Ne halin varsa gor benim enerjimi bozma diyorum. Bi sire sonra normale dönüyoruz. Cook igrenc bi huy bence. Ama ailesi icin, bana "onlara yeterince yardimci olmuyorsun" tarzinda afra tafralara girse, hic oyle kolay duzelmem ben de. Alsa yiyip yutmam oyle bir seui. Yegeni hasta olabilir, üzücü, ama banane suclusu ben miyim? Ya da neden ben onlar uzgun diye bi hallere girmek bir seyler yapmak zorunda miyim derim. Kendinizi ezdirmeyin ya. Haddini bilsin bu ne böyle. Sanki sizin ne sucunuz var

Kardeşim hasta olsa benimde moralim bozulur suratım asık olur. Normal yani adamın üstüne gitme bence onuda anla. Empati kur.

Eşim gibisiniz sanırım. Moralim bozuk olduğunda hadi düzel hemen der, düzelemeyince de küser.
Aynı evin içinde size yansıyacak tabi ki, adamın morali bozuk. Sihirli değnek değsin, hadi hemen neşelensin istiyorsunuz ama o işler öyle olmuyor. Birbirinizi rahat bırakabilirsiniz. Eşinize zaman verebilirsiniz. Yanındayım, geçecek diyip sırtını sıvazlayıp gidip odanızda kitabınızı okusanız kendinizi oyalasanız çok daha iyi. Kötü niyetle yapmıyorsunuz eminim, iyi olmasını keyfinin yerine gelmesini istiyorsunuz ama yönteminiz doğru değil.

Adamın belli ki kendi içinde halletmesi sindirmesi gereken konular var biraz kendi haline bırakın

Benim kardeşim hasta olsa canımdan can gider. O esnada biri bana niye moralsizsin diye trip atsa bana yaptığı son şey olur bu.
Biraz empati yapın.

kardeşinin rahatsızlığı nedir?
küçük çocuğu varmış bide Allah şifa versin

eğer tehlikeli zor bir hastalıksa tabii üzgün olacak adam birde ilgi mi bekliyorsunuz

ailenizin yanında hep mi böyle yoksa şuan için mi böyle?
eğer şuan içinse normal.. hep böyleyse bir ayar çekin veya o gelmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…