• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim

Adam seni istemiyor
Dahası aileni de arayıp bunları söyleyip üzüyor
Sen de oturup ağlayıp yalvarıp gitmesine engel mi oluyorsun
Gururundan gözlerim yaşardı benim de

İlk tavsiyem boşan. Yapamıyorsan Çift terapisine gidin? Aileni arıyorum gelip seni alsınlar ne demek seni ailen oraya bırakıp kaçtı öyle mi evlendiniz bu ne şuursuz bi cümle. Boşanmayacaksanız ilk kural sorunları ailelere taşımamak olsun

Ben bile buradan eşinize tapar gibi sevdiğinizi fark ettim tabiki adam her tartışmada gözden çıkaracak sizi.hele bı sizi kaybedeceğini anlasın bakın ozmaann tatlı merhametli karıncayı incitmeyen biri olur.adam keşke karıncaya davrandığı gibi davransa size

Bölggg bu ne be evlilik bu degil bu iki ergenin firtinali aski

Evlilik saygidir sevgidir siz evcilik oynuyorsunuz

27 ve 28 yaşlar evlenmek için küçük de değil. yazdıklarınıza bakınca evliliğiniz alıntı yaptığım cümlelerin özeti gibi duruyor. bu kadar merhametli bir adamın yanında nasıl 127 hissediyorsunuz? bize anlatamadığınız seyleri bence bir psikologa ya da aile danışmanına anlatın onlar bir çözüm bulabilirler.

bu nasil sevgi hic anlamadim
kkda cok okuyorum. sizin adam size deger vermiyor, evliliginize kiymet vermiyor, her kavgada "anana ariyorum anan seni alsin" diyor.
ama çok seviyorsunuz🥰
öbürünün kocasi kalmış şeyini sokacak kadin bulmak icin internette maymun olmuş ona buna yaziyor, firsat buldukca keyifle aldatiyor
ama kadin onu çok seviyor
bir digerinin kocasi "normalde melek gibi", sinirlenince saclarini yolup iki tekme atiyor.
ama kadin onu cok seviyor
bu nasil bir sevgi? sevgi dedigin herseye ragmen nasil kalabiliyor?
bence sizin sevgi kavraminiz hatali. muhtemelen sacmasapan degerleri olan bir ailede ne kadar kötü davransa da, size gereken özeni göstermese de sizi sevdigine inanan bir ailede dogup boyle bir sevgi algisi gelistirdiniz.
kendinizle olan sorunu cozmeden bilmem bu adamdan kurtulabilir misiniz?
hos kurtulmak da istemiyormussunuz.
madem bunca seyine ragmen seviyorsunuz o zaman suyuna gidin adamin. kavga cikarmayin

Tamamını okuyamadım bile. Ya siz çok gereksiz yere ağlayıp duruyorsunuz ya da karıncayı bile incitmez çok merhametlidir dediğiniz eşinizin size hiç merhameti yok.
Evliliğin ilk 2-3 senesi zordur derler, karşılıklı olarak uyumun oturulması beklenir ama sizin evliliğinizde fazlaca ağlama ve drama var. İki taraf için de ayrılmak daha sağlıklı görünüyor.
Başkasıyla daha sonra bir hayat kuracak düşüncesi sizi geri tutmasın. Hem egoist bir bakış açısı hem de kendinizi daha zora sokan bir bakış açısı. Kavgaların da bir sınırı, saygısı vardır. Siz onu becerememişsiniz. Daha az yıpranmış olsaydınız evlilik danışmanına gidin derdim ama dikiş tutmaz görünüyor sizinki.

Eşim çok tatlı çok düşünceli merhametli karıncayı bile incitmez.
Evliliğimde çok yıprandım, çok fazla gözyaşı döktüm ve içim 27 değil 127 yaşında gibi. Her kavgamızda Her tartışmamızda eşim aileni arıyorum gelip seni alsınlar, ben yapamıyorum boşanalım diyor
Karıncayı incitmez ama seni incitir,
Eşin için karınca kadar değerin yok yani,
Ayrıca her tartışma da aileni arıyorum gelip seni alsınlar nedir?
Senin akli, cezai ehliyetin yok mu? Sanki kreşteki çocuğu velisine aldırır gibi
En başında siz sevip, anlaşıp, evlenmediniz mi? Bu evlilikte muhatabı siz değil de aileniz mi?
Ben eşimi gerçekten çok seviyorum. O benim her şeyim.çok severek evlendik. Benden sonra bir başkasıyla hayat kurabilme ihtimali beni yok ediyor. Acılar içinde kıvrandırıyor.
Bu düşüncelerin sağlıklı ve normal değil, bu sevgi de değil, kimse kimsenin herşeyi değildir.
Psikolojik destek almayı düşünmelisin

Aile ile olan evliliği bitmeden biz evlenmişiz gibi.
bu yeterli bir soru işareti değil mi sence? birebir benzer süreçlerden geçtiğim için ve ben de 1,5 yılda bu kadar yaşlandığım için sana söyleyebileceğim tek şey hayatını kurtar, kendini seç. ben de senin gibiydim. inan çok severek evlendim ama o karıncaya kıyamayan dediğimiz adamlar manipülatif çıkıyor maalesef. önceliğin sen olmadığın bir evlilik, sadece aynı evi paylaşıp eşe hizmet etmektir. henüz yeni boşandım bir tarafım tabi ki devamlı onu düşünüyor ama kendimi seçtiğim için de inan hiç pişman değilim. henüz çok yeni evlisin, zararın neresinden dönülse kardır. düzelme ihtimali görüyorsan tabi ki devam et ama görünen belli.

yazsam destan olur demişsiniz
yazmadan nasıl yorum yapabiliriz ki

evliliğin ilk zamanları gençler birbirlerine alışma süresi içinde kavga edebiliyor
bunları yadırgamıyorum ama her kavgada boşanma bir ihtimal olarak söylenmemeli
devamlı dile getirilmesi ilişkiyi sarsar
bunu sakin bir zamanda eşinizle konuşun
eğer konuşamıyorsanız
duygularınızı mektup şeklinde eşinize yazın
gerekirse aile terapisine gidelim deyin
seviyorsa çaba gösterecektir

Boşan densede Bosanmayacaksınız ama yanlış anlamayın veya anlayın yani başka türlü söyleyemeyecegim çünkü 😅
Çok pasif ve zavallı rolundesiniz. Eşiniz de bundan güç alıyor. Mesleğiniz varmış gençsiniz nedir bu ozguvensiz ve çocuk tavirlariniz. Eşinizi tepenize çıkarmışsınız. İşim olmasa dahi eger çocuğum yoksa kavga edince bana aileni aricam alsınlar diyen biri olacak s*ktirsn gitsin . Mis gibi dönerim baba evime pisliğinde boğulsun. Git deyince salya sümük ağlıyorsaniz ezik gibi o adam da sizi ezmeye devam eder. Herkes kavga ediyor herkes sinirleniyor bir insani kavga da tanırsınız yoksa diğer yüzleri hep sahtedir. Kavga da ne kadar cirkinlesiyorsa o kadar çirkindir. Diyorsunuz ya bosanalim dersem inadindan bosanir. Zaten bir adam inadindan bosanabiliyorsa peşinizden koşmak yerine bırakın gitsin. İnattan aldatirda her şeyi yapar o zaman bu adam. Kendinizi kandırmayın. Bana merhameti olmayan adam karıncayı ezmemis banane. Ya baştan ezeceksin kafasını bosanamiyosan dik durup hadi lan ara diceksin. Ya da paşa paşa sevişip sevişip ağlayacaksın.

Yürümüyor gibi.Ben evli değilim ama bir gün evlenirsem her zaman kendimi evliliğimden önce tutacağım.Her şeyden önce ben gelirim.Bu bencillik değil,hayatta kalma içgüdüsü.Günün sonunda herkes ve her şey gidebilir,ben kendimle kalırım.Rüyanızda boşanmak istiyorum diye sizi ağlatan bir evliliğe bu kadar tutunmaya çalışmayın.Değmez.

Evliliğinizi sürdüreceksiniz birlikte psikolojik destek alın, ilk yıllar zordur evet ama bu tartışma durumu normal iletişiminiz olur buna alışırsanız. Terapi almayacaksınız birlikte videolar izleyin Tülay Kök hanım var mesela açın saaaatlerrrce izleyin notlar alın birlikte kendinizi birlikte düzeltmezseniz(her şey karşılıklı) geçmiş olsun böyle yaşlanır gidersiniz.

Sonuna gelene kadar belki cozulur en azindan aileci degil dedim bi de aileciymis kos arkana bakmadan. Seni kaybetme korkusu yok ipleri eline vermissin . Bu saatten sonra kuyruğunu dik tutman gerekir . Karsisinda ne agliyorsun ki ? Eziklik geliyor bu karsidaki kisiye iyice saygi vs biter. Yapman gereken sey kaybetme korkusu vermen bu yoksa zaten yoluna bakman en iyisi. Seni cok iyi manipüle etmis izin verme buna

26-27 yaşında insanlar nasıl "Her kavgamızda Her tartışmamızda eşim aileni arıyorum gelip seni alsınlar" diyor, kafasında olabilir

bunu anlamıyorum

bakın evlenip de anyayı konyayı görmeyi anlarım
genelde şehirli, 1-2 çocuklu, yokluk sıkıntı görmeden büyümüş çocuklar evlenince
ego yarıştırmaktan, sen bana uy ben sana uymam yarışından eş olamıyorlar, anlarım
sıkıntıya gelemiyor
evin temizliği yemek yapmak bile büyük sorunlar, e yapmamış tabi,
sorumluluk bilmiyorlar , bütçe bilmiyorlar (b.k var evleniyorsunuz bişey bilmiyor halinizle, neyse)...bunları anlarım.

ama sene 2026 yahu siz 99-2000 filan doğumlusunuz
1950'lerde anadolunun bir nahiyesinde yaşayan taşralı dayı mı yaşıyor içinizde de "ailen gelsin seni alsın" filan, bu neyin kafası asla anlamıyorum.

bu yeni neslin oraya koysan dolmayacak buraya koysan almayacak bu enteresan karmaları çok ilginç

Ayrıca eşim çok fazla trip atan ve asla şiddet meyilli olmasa da çok çabuk sinirlenen biri.
Eşim çok tatlı çok düşünceli merhametli karıncayı bile incitmez. Çok saygılıdır.
Çok tatlı ama çabuk sinirleniyor? Düşünceli, merhametli ama tripcan? Hangi saygılı insan karısına her kavgada "Aileni arıyorum gelip seni alsınlar." der? Ailesi için de kendi halindeler demişsiniz, gelinler şanslı demişsiniz ama evde pişen yemeğe kadar soruyorlar? Zaten yazamam, yazmaya mecalim yok demişsiniz ama yazdığınız yerlerin de %80i çelişki. Keşke konuyu sadece başlık yazıp açsaydınız içini biz kendi aramızda doldururduk.

Neden kkda kocalar kavgada anneni/babanı arıyorum seni alsın diyor, ne saçma. Eşimle kavga kıyamet şekilde kavga edecek olsak bile demez bunu, beni alacaklar ee sonra koca evde kalacak, ne güzel hayat. Kim kimi alabilir, arabama atlar basar giderim -canım isterse-. İstemezse feriştahı gelsin dinlemem. Siz böyle kocadan korktuğunuz için basıp geçiyorlar işte. Ödün kopuyo adam boşayacak diye, seni sevse zaten bu dereceye getirmez, seni sevmeyen adama yalvar yakar evli kalmaya çalışıyosunuz.

Her kavgada aileni ara gelsin diyen adamdan koca olma ihtimali hiç yok. Çocuk musunuz veliniz sizi gelip alacak, böyle cibiliyetsiz heriflerle evlenip, hala daha ama çık iyidir o diyen kadınlara da çok üzülemiyorum açıkçası, bir de iyi bir mesleğim var diyorsunuz. Oturup ağlayın o zaman.

O size aileni arıyorum gelip alsınlar seni boşanalım dediği zaman sorun yok, ama siz tamam derseniz, kabul ederseniz asla dönüşü olmaz çünkü beyefendinin gururu var.
Okuduğum en saçma konu, bu forumda ilk sırada.

Back
X