Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun öncelikle evliliğiniz yoluna girsin yaşananlar bıçak gibi kesilsin atılsın mutlu huzurlu bir yuvanız olsun inşallah ama böyle devam edecekse Allahım size ayrılma gücü versin bir gram üzülmeden çekip gitmeyi nasip etsin

gözünüzde lütfen çok büyütmeyin eşinizi. Bilmiyorum herkes mi geçiyor bu yollardan benimde eşimle ilk evlendiğim sıralar tartışmalarım oluyordu. Bitirecek raddede değildi ama yeni evliliğin verdiği alışma süreci psikolojisi bana çok farklı hissettiriyordu. Biz ceviz kabuğunu doldurmayacak şeylerden tartışıyorduk yeni evliyiz e ne kadar zaman geçirmiş olursak olalım aynı evin içine girince insan farklı oluyor. Mesela o zamanlsr düşünürdüm benim evliliğim hep kavgalarla mı tartışmalar mı geçecek sebep büyük olmasada anlaşamadığımızı düşündüğüm için böyle evlilik olmaz diyordum e ama yeni evliyim ya ben asla boşanamam böyle gidersede devam edecek hayatım bitti bu evliliğe hapsoldum bırakamam diyordum. Zaman geçti her şey değişti. Şimdi o ufak tartışmalar bitti çok nadir oluyor ama eğer devam etseydi bugün ki ben ayrılırım. İlk zamanlar korkunç gelirdi bana eşimsiz yaşayamam diye düşünürdüm. Sırf bu yüzden evlilikten tiksinmiştim niye evlendim diye ağlıyordum ya bir gün bana çok kötü birşey yaparsa yine bırakamıcam mı diyordum çok şükür geçiciymiş Allah uzak etsin kötü bir durum olsa ardıma bakmam. Gözümde büyüttüğüm bir insan değil çünkü. Lütfen dönüp eşinize bakın üzülerek söylüyorum ki size hissettirdiği kötü duygulara odaklanın ama bunu bitirecem diye de yapmayın sadece bu kim ya ben çok değerliyim bu böyle devam ederse bunun sonu gelir diyin. Dik durun aileniz sizi ne şartlarda büyüttü ne emeklerle. Sakin olun köşenize çekilin ağlamayın, tartışmayın birden bire çok değişin ama değişimi içinizde başlatın sonra bırakın akışa bitecekse bitsin devam ediyorsa etsin.