- Konu Sahibi baydanmerve
-
Evliliğimde tekrar heyecanı yakalamak istiyorum diyorsunuz ama bir yandan da eşim baştan beri sert biri,hiç konuşamazdım diyorsunuz. Konuşamadığınız,birşeyler paylaşamadığınız bir insanla evlenince böyle oluyor haliyle. Kaldı ki nişanlandıktan hemen sonra heyecanımı yitirdim diyorsunuz, nişanlıyken düzelmiyorsa evlenmeseydiniz keşke. İnsanları değiştirmek zordur çünkü...
İlla da ben bu evliliği düzelteyim diyorsanız, eşinizin istediği şekilde özenli olun, ev işlerinde, kendi bakımınızda... Eğer o yine duyarsız olursa da ben senin istediklerini yapıyorum ama sen hala aynısın dersiniz. Bakalım o zaman neyi bahane edecek...
Siz kendiniz çözümü bulmuşsunuz bence. Mutluluk rolü yaparım, duygularımı saklarım sonra mutlu olduğuma ben de inanırım demişsiniz. Siz mutlu olduktan sonra etrafınızdaki herkes mutlu olur. Ama gerçek böyle mi? yani bastırdığınız duygular zamanla birikip, infial uyandırmayacak mı? Böyle bir sorun olmayacaksa çözüm yolu iyi. Çünkü bugün problem gibi görünen şey yarın anlamsız bir şeye dönüşüyor. Ufak tefek şeylere kafayı takmadan mutlu olmaya çalışmak, dırdırı kesmek, pek bir şey beklemeden yapıcı olmak tıkanan ilişkinize nefes aldırır. Daha sonra bu tavır değişikliği eşinizin davranışlarına da yansır ve zamanla her şey düzelir.
şu an bende nişanlıyım ben seni anlıyorum ne tür beklentiye girdiğinide anlıorum bende beklentıdeyim hiç tık yok ortada nişanlımdan değil ailesi hiç oralı bile olmuyorlar ben şuan kendimi nişanlı gibi deıl sevggili fibi hissediyorum nişanlımla canım bi gün sende onun gibi davran oda farkına varır belkı hatasının:26:
nişan dan sonra mı değişti öncesinde böyle değilmiydi yani,
daha çok yeni evlisiniz şimdiden bu konuları kafanıza takarsanız yıpranırsınız
bende yeni evliyim benim eşimde yapmaz süpriz falan bilmez daha doğrusu ,
ama bilirim ki bi bakışı bikaç lafı süprize bedeldir ,bilirim ki beceremediğinden yapmıyor
işin özü fazla beklentiye girrmemek en güzeli sanırım biraz güzel yönlerini düşün, yoksa mutsuz olursun
Aslinda bunu da yapmisim farknda olmadan.. mesafeli olurdu bana karsi. Hep ilgi gosteren ben olutdum.kendimi geri cekmisim.. farkinda olmadan.. ilgi goreneynce cekilmisim..smdi ilgi goruyorum.
Aslinda esim dusunceli ve ilgilidir.ama onceki hissettiklerim ve bastirdiklarim ortaya cikiyo sanirim..
Bilmytm napicam bilmyrm.. ne hissettigimi bilmyrm suan da
Inanin bilmytm.. aslinda karisik.. nisanliligimi hatrlamiyorum tam olarak..
Ben dr sizin gibi dusundum hep.. bi bakisi bi lafi.. brklentiye girmedim hic.. ama zaman gecip arkama donunce ... smdi sorguluyorum.. neden diye... hep gormezlikte geldim mutlu olmaya calistim..hep biseyleri bastirdim, unuttum ya da unutmus gormemis gibi yapyim.. boyle yaptigim icin bu duruma geldim sanirm.. ve artik mutsuzum... ama esimi cok sevyorum..
birde hamileymişsiniz sanırım , tabi daha fazla ilgi görmek ve el üstünde tutulmak istiyorsunuz, işte erkekler bazı duyguları bizler kadar yoğun yaşamıyorlar nedense,
kendini çekin bakalım biraz , soğuk davranmayın ama ilgili de davranmayıon bişeylerin ters gittiğini anlıyacaktır,umutsuzluğa kapılmayın
Sanırım evliliğinizde bir problem yok. Hamileliğinizin verdiği duygu karmaşasıyla önceki ufak tefek kırgınlıklarınızı hatırlayı kendinizi üzüyorsunuz hepsi bu. Herkesin evlilikten önce,evlilik sırasında sorunları olur. Affettiysek sonradan tekrar hatırlamanın bir anlamı yok. Kadınlar kolay kolay unutmazlar kırgınlıklarını ama hatırlamak da evliliğe iyi gelmiyor.
Suan zaten boyleyim ama bilmeden farkinda olmadan boyleyim... hamileligimin basindan beri cok ilgili aslinda.. onun ilgi gostermesi acisinda donum noktasiydi. Ama diyorm ya eski eksiklikler bama bunlari hissettiriyo sanitim.. gecmisi unut yaa bitti gitti diyorum kendime..ama o zaman gerek yok onrmsi dediim seyker suan benm icin cok onemliymis onu anladm..
Isten gekir ben uyuyo okurum..ilgilenir kalkar sofrayi hazirlar.beni uyandirir. Beni sever bebegimizi sever. Hep konusur.hayaller kurar. Bulasiklari yikar. Bazen cay demler.bazen evdeki isleri yapar.. evi supurur temizler.. bu konuda asla hakkini yyemem..
Suc ben de aslnda.. o zamnalarda teklif ettiklerini ben reddettim aklimca dogru olan oydu. Hatta o isterken hyr diye ikna ettim onu.. ama smdi yasamak istyrm.. suc ben dr.. esim her seyi yapiyorr
Biraz kendine odaklansan. Ne bileyim başka meşgalelerle uğraşsan acaba kafanı dağıtıp bu durumu daha az düşünmeni sağlar mı? Çünkü düşündükçe içinde daha da büyür herşey. Hem başka şeylerle uğraşman kendine güvenini de getirir, eşinden beklentini azaltır.
Öğrendiğim tek şey var. Biz eşlerimizi değiştiremiyoruz maalesef. Ancak kendimizi değiştirebiliyoruz.
Sahte mutluluk bir süre sonra içindeki şeylerin patlamasına yol açar. Paylaşmayı ve iletişim yollarını denemelisin. Ancak çok da eşinin üstüne düşme, çünkü kaçan kovalanır misali sen çok üstüne düştükçe o senden uzaklaşır.
evet eşine birşey deme hakkın da yok aslında çünkü sen istememişsin yada o anlar şartlar o durumu gerektirmiş ve onu yapmnışsınız bak ilgisinden de bahsediyosun iyi yanlarından da , kafanda büyütme hamilelik psikolojisine ver başka şeylere odaklan
bu güzel günlerinde ne kendini ne de eşini üzme hamileliğini atlat bebeğini sağlıkla kucağına al sonra ertelediğiniz hayallarinizi 3 kişi olarak gerçekleştirirsiniz geçmişi irdeleme geleceğie dönelik hayaller kuur
Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?