Evliliğimde çok mutluyum diyenler sırrınız nedir?

Ben çok aşık filan değilim eşime..Öyle sırılsıklam filan yani:49:
Ama 10 seneyi geçti birlikteyiz,birbirimizi iyi tanıyoruz.Kızacağımız şeyleri biliyoruz hassas noktalarımıza göre davranıyoruz.Temkinliyiz.Düzegelen şekilde yaşamıyoruz hayatımızı.Birbirimizin olduğunu biliyoruz evde.Hassasız.Birbirimizi seviyoruz,değer veriyoruz.Ve saygı duyuyoruz.
Birde dünyalar tatlısı kızımız var.Ona endeksliyiz.
Özel bir çabamız yok mutlu olmak adına.eve atıyoruz ilk fırsatta kendimizi.evimizde huzurlu ve mutluyuz.
:nazar:

Şu gerçekçiliğini çok beğeniyorum :) bunu bir kez daha söylemiştim ama yine söylemek istiyorum çok doğalsın çokkkkkk

Eşimle biribirimizi 11 yıldır tanıyoruz2tanedekuzumuz var.Aşık falanda değilim eşime.Aşk geçici bir duygudur. Ama onu çok seviyorum. Birbirimize sadık birer sevgiliyiz. Birbirimizin hoşlanmayacağı şeyleri yapmayız Aile meselelerimize kimseyi karıştırmayız. Öyle kavgamız gürültümüzde pek olmaz.Eşim Annemden sonraki sığındığım tek liman konu problem ne olursa olsun.Hayatta çogu şey şans sen ne kadar iyi olursan ol karşındaki iyi olmadıktan sonra. Allahıma şükürlar olsun ben çok şanslıyım. Kendimi onun yanında hep güzel özel hissetmişimdir bunu da hissettirmiştir. Ama bende ona aynı şekilde davranmışımdır.Bu işin sırrı biraz şans biraz saygı dır.

Hayatta çogu şey şans sen ne kadar iyi olursan ol karşındaki iyi olmadıktan sonra.

Buna kesinlikle katılıyorum.

Allah'ım ben de bir gün bu başlığa evet çok mutluyum, sırrı da bu yazabilmek isterdim. Ama imkansız görünüyor :2:

Son düzenleme:
şimdiye kadar ki mutluluğumuzu benim istikrarsızlığıma borçluyuz..
her tartışmada küsmede haklı yada haksızda olsam kıyamayıp hemen barışmak istediğim için
genelde çok sorunlar olmuyor.ama kendime saygımda iyice köreliyor.
bakalım bu tartışmamızda yine aynı gurursuzluğu yapacakmıyım?
bikerede o beni alttan alsın..

9 yıldır evliyim.3çocuğumuz var.mutluyum çok şükür.kavga edersek ben çok uzun tutmam hemen konuşurum.eskiden eşim küserdi ama şimdi oda hemen yumuşuyor.genelde tartışmalarımız evin içinde kalır.ailelerimize asla yansıtmayız.birbirimize saygı duyarız.asla birbirimizin sevmediği şeyleri yapmayız.ve birbirimize her konuda çok güveniriz.tabiki şans tek taraflı olmuyor.eşim iyi bir insan onu seviyorum...................:48:

4 yıllık evliyim 2 yaşında kuzum var
aşığım hala çoook seviyorum ben herşeyimi yanında inanılmazzzz huzurluyum her işe gittiğinde insanın içi acır mı ayrılıyoruz die benim acıyor
evlilikte en önemli unsur HOŞGÖRÜ SAYGI SEVGİ :nazar: :nazar::nazar:
allahım ağzımızın tadını bozmasın

:nazar:
4 yıllık evliyim 2 yaşında kuzum var
aşığım hala çoook seviyorum ben herşeyimi yanında inanılmazzzz huzurluyum her işe gittiğinde insanın içi acır mı ayrılıyoruz die benim acıyor
evlilikte en önemli unsur HOŞGÖRÜ SAYGI SEVGİ :nazar: :nazar::nazar:
allahım ağzımızın tadını bozmasın

:nazar::nazar::nazar::nazar: amin..
herkese güzel,mutlu ve huzur dolu evlilikler nasip etsin Rabbim

bir çok kişi tartışırken kadın susarsa iyi olur diyo ama bizim tartışmalarımızda da nişanlım niye konuşmuyosun diye kızıyo :))) bense susmak istiyorum, ters bu adam terss normal değil...valla bak

bazen tartışırken karşındakininde tartışmaya katılmasını istersin katılmadığındada umursanmıyormuş giibi hissedersin sizin durum öle galiba:1:

evet sanıyorum öyle :) ama ben de bazen susup sakin sakin oturmayı istiyorum. neyse buna da şükür :)

Gercekten hepinizin dedigi gibi SEVGI, SAYGI VE GÜVEN.. Bunu sakin unutmayin.
Ben evli degilim ama sevgilimle ayri sehirlerdeyiz, o cok duygusaldir, romantikdir bense cok inatci, sinirli, ve küstügümde baya uzatan biriyim..
Böyle telefonda felan konusurken bazen basim agrir, oda hemen anlar "bitanem neyin var iyimisin, ne olur sana birsey olmasin yalvariyorum" der. Yani dur daha birsey bile demedim :) Sonra hemen aglar ben senin icin ölürüm diye. Bazen ufacik bir sorun icin hemen küserim ona, bidahada konusmayacam diye kendi kendime söylenirim ama onun sesini duyunca oyle bir rahatliyorum ki, inanin uyurken bile kalbim gülüyor.

Bazen ona sakadan derim bir erkekle boyle boyle oldu diye, oda ben bitaneme ölümüne kadar, allaha güvendigim kadar güveniyorum dedi.

Elimden tutmak istediginde, gözlerimin icine bakar "bitanem elini tutabilirmiyim" der... Sarilmak istediginde bile gözleri dolar ve bana sarilirken icine ceker...
Yanima yaklasir ama dokunmaya kiyamaz, bunu her haliyle belli ediyor.. Ufacik bir kizdigimda inanirmisiniz kendine zarar veriyor, mutlaka bir yerini kanatiyor, ileniyor kendine hak ettim diyor, ben seni nasil üzebildim, nasil basardim diye agliyor.. :(

Bana demisti ki; Elini kalbine koy ve dinle ben herzaman ordayim diye.. Bende herzaman dinliyorum..

Gercekten sevdikten sonra, sana guvendikten sonra hic bir sorun olmuyor..

Yengem evlenmeden önce bana bi söz söylemişti hep kulağımda küpedir

evlilik ip gibidir bir çekerse diğeri bırakacak yoksa iki taraf aynı anda çekerse ipler kopar ve bağlasanda düğümler kalır

hepte öyle yaparız birbirimize hiç bizamanda saygısız ve ağır laflar söylemeyiz herkes yeri ve zamanını bilşir ve nekadar kavgada etsek tartışsak küssekte yataktaa kimse birbirine sırtını dönüp yatmazz

kendini beğenmek sevmek yetmiyor malesef ki evlilikte. :50: ben özellikle kendimle çok barışık biriyim. ama eşim bir türlü benimle barışık olamadı. ilk başlarda deliler gibi aşık olan sabahlara kadar konuşan koca gitti. beni umursamayan, ortamda hesaba almayan, evde yüzüme bakmayan bir koca olup çıkmıştı. ben başaramadım.

canım ya sen ayrılmışsın bizimkide zaman zaman çekilmez hal alıyor. seviyorum ama umursamaz halleri deli ediyor beni.bizi anlatmışsın

sevgi saygı güven zaten olması gereken tabii bunların yanında hoşgörü varsa birbirinizi her halinizle kabul edip değiştirmeye çalışmıyorsanız ömür boyu evlliğiniz sürer ..Allah herkese mutlu yuvalar nasip etsin..

Cok mutlu bir evliligim var ve 10 senedir evliyim.
Sirrim su:
- erken yasda evlenmedim
- evlendigimde ayaklarimin üstünde durabiliyordum, meslegim cebimdeydi.
- cok sevdim ( ama en cokda karekterini sevdim: dürüst, az ve öz konusan vs. vs. )
- gelinligim böyle olsun, dügünüm söyle olsun, su kadar altin takilsinla gecirmedik zamanimizi, sadece önemli olan seye baktik, oda ikimizdik.
- realist olmak cok büyük avantaj, yani ne önemli ne önemsiz hayatta?
- ana kuzusu degil, daha cok hanimin kuzusu gibi, kim ne derse desin neticede illaki benim söyledigim söz onu rahatlatiyor. Bende öyleyim ona ama.
- bu hayatta huzuru tek buldugum yer, esimin yani. Bunuda o hissediyor.
- aslinda disarida cok güclü bir kadin ama evde kocasinin göbegine basini yaslayip tv seyreden birisiyim iste. Belki sirrim bu: derin sevgi....derin saygi....ve sadece ikimiz.....

Hayatta herseyim kötüydü ama meslek ve es seciminde tam 24`den vurdum, zaten hayatta önemlide olan bu ikisi. Yani es ve is secimi, gerisi gelip gecici, yaralar kapaniyor.

Hayalimdeki evliliği anlatmışsınız.:nazar: Allah mutluluğunuzu daim ve sevdiklerinizle yaşlanmayı nasip etsin. bizlere de..

ben evli değilim ama 6 yıldır devam eden,evlilik düşündüğümüz ciddi bir ilişkim var.Tüm sayfaları okudum tek tek.Ben de mutlu bir ilişki yaşıyorum,ama 6 yılımın hepsi bulutların üzerinde geçti dersem yalan olur.Sıralamam gerekirse,
1)Ben erkek arkadaşımla o kadar çok kavga ederim ki,ne ben susmasını bilirim ne de o buna rağmen kavgalarımız eğer uzaktaysak en fazla 1 gün yan yan yanaysak 5 dk sürer.Üstelik de ilk önce erkek arkadaşım yumuşar,hemen sırnaşır bana.Çünkü ben kavgada bağrılmasından hiç hoşlanmadığımı çok söylemiştim ona,ama baktım huylu huyundan vazgeçmiyor ben bi bağırmaya başladım mı sus pus olur.Al sana bagırmaksa bagırmak işte diye inletirim yeri gögü,o anda kafasına dank eder :9: eger haklıysanız alttan almayacaksınız,ama bagırıp cagırdıktan sonra da uzatmayacaksınız.o bana sırnasınca ben de hemen ona sırnasırım kavga biter ya da en cok yaptıgımız sey önce bagırıp cagırırız sonra 2 dk sessizlik olur ve birbirimizin gözünün içine bakıp kahkalarla gülmeye baslarız.sonra da sorunumuz neyse bu sefer gülerek konusup hallederiz.ama ister kavgamız büyük olsun ister küçük kimseye anlatmayız.ama sadece kavgayı da deil ben mutlulugu da anlatmayı sevmem,çünkü nazara cok inanırım:nazar:
2)mesela ben erkek arkadasımla cocuksu konusurum,cok hosuna gider yapmayacagı seyleri bile yaptırabilirim böylece.tabi öyle hani tiki kızların konusması olur ya askooomm diye :9: o sekilde deil de daha masumane.en basiti bana ne demem de mana ne işte sen meni niye götüymüyon falan tarzı konusurum cok hosuna gider,hatta o da böyle konusmaya baslar.bazen beni mutlu edince eger onun ofisindeysek çıkarım ofisindeki kanepeye zıplarım böyle cocuk gibi,bi yandan da ona iltifat ederim zıplarken.Aman allahım sen ne kadar tatlısın der kosar sarılır hemen :69:tabi bunu begenmeyen,hatta salakca bulan erkekler de olabilir.zaten her zaman da yapmam böyle seyler.nabza göre serbet vermek lazım :66:
3)ben bi bayanın kendini eve kapatması taraftarı değilim.çünkü insan kendini eve kapatınca bu sefer sorunları düşünüo ve eve gelen eşini güler yüzle karsılamak yerine somurtup duruyo.bunu da yasadım çünkü.su anda okuyorum ve yaz tatilinde bostum,resmen basının etini yemiştim.oysa işte çok yoruluyo ve bazen tek istediği gelip hemen uyumak oluyodu ama ben bütün gün onunla görüşemediğim için aksam da erken yatınca köpürüyodum.bi de o tüm gün hiç olmazsa dısarda hava alıyo,değişik yüzler görüyo ama ben evde kendimi kapatınca sıkıntıdan ona patlıyodum.
4)bazen ne yaparsak yapalım her türlü saygıyı sevgiyi ilgiyi gösterelim bi an geliyo ve karsınızdaki size hiçbi tepki vermiyo.malesef bunu da yasadım.öyle bi zaman geldi ki ben ona güzel msjlar atınca bile sinirine dokunuyodu,bana msj atma diyodu.yılların birikimi vardı üzerinde hem ilişki yönünden,hem maddi olarak işlerinin kötü olması yönünden,ne yapsam yaranamıyodum ve biz 1,5 ay ayrı kaldık.bu sürede hiç görüşmedik ama sonra bi araya gelince karsımda değişmiş bi adam buldum.ilgisiz,sevgisini göstermeyen,soguk adam gitti bunların tam tersi bi adam geldi.bu değişikliğin nedenini sorunca da senin değerini yoklugunda,seni kaybedince anladım dedi.yani ilişki tıkanınca evli bile olunsa biraz uzaklasmanın iyi gelecegine inanıyorum ben.ama bu öyle tabi ben annemin evine gidiyorum deil de daha gürültüsüz patırsısız bi nefes alma olmalı.
Aslında daha cok sey var da yazacagım baya bi uzattım farkındayım :26: erkek arkadasım da ayakkabımı baglar benim,hatta kendisi çıkartır.saclarımı taramayı çok sever,bana yemek hazırlar.abilerinin yanında bile elleriyle yemek yedirir.hatta ben utanırım baya masanın altından hemen bi uyarı atısı yaparım :9::9: ben illa mutlu aileden gelmesi gerektiğine de inanmam.benim erkek arkadasım aksine mutsuz bi aileden gelir.annesini lisedeyken kaybetti,babası 1 yıl sonra yeniden evlendi ve düğün yaptı üstelik davullu zurnalı.maddi yönden kimse de destek olmadı kendisine.o yüzden ailenin degerini daha cok bilir.üstelik öyle mükemmel fiziğe sahip çok güzel bi insan da deilim,aksine kilolu da bi bayanım.ama onun yanındayken mutlaka temiz,sacım yüzüm gözüm makyajım kıyafetim düzgün olur.kendimizi ilişkiyi canladırmak için yok sürpriz yapayım,romantik olayım moduna sokmuyoruz.aksine bunları yaparken karsılık beklemeden yapıoruz zaten karsılıgını da kendiliğinden almıs oluyoruz.umarım evlenince de böyle devam eder:nazar:

bence karşıdakine güven çok önemli... güven olsunki sevgi çoğalsın...insan sevmeyi bilmeliki ona göre doğru sana göre yanlış olanı kabullenmeyi öğrenebilsin...saygıyı gölgesi gibi istesede yok edememeli ki sevgisi hiç bitmesin...hoşgörülü olmalı ki saygısı yok olmasın...yeri geldiğinde kendi bile buna inanmasa dahi çevresine karşı maske takabilmeyi öğrensin...o evde yaşanan huzursuzluklar boşanma safhasına gelmedi ise aileler bunu bilmemeli ki belkide siz gülüp oynaşırken onların içi sizin için sızlamasın...yeri geldimi konuşmalı yeri geldimi sağır dilsiz hatta hafıza kaybı yaşayıp unutulmalı ki geriye dönüp dönüp bakılmasın tekrar tekrar can yakmasın...bunların hepsi birbirine bağlıdır.tabi ki daha birçok şey var.kızlar, erkekleri ne çok sıkıcak ne de çok rahat bırakacaksınız...onların da tatmin olmaya ihtiyaç duydukları bir egoları var ve asla ailesini kötülemeyin sadece farkında olmasını sağlayın...şimdilik bu saatte aklıma gelen bunlar...

Ben evli değilim; ama nişanlımla ilişkimi değerlendirecek olursam birçok sorunu nasıl aştığımızı anlatabilirim. Öncelikle bir ilişki de bazı şeyleri baştan kabul etmek gerekiyor.
1.ERKEK EGOSU: şunu söylemeliyim ki eğitim durumu ne olursa olsun, aldığı eğitim karşımızdaki erkeğin bir Türk erkeği olduğu gerçeğini değiştirmez:)) Huyları farklı farklı olsa da hepsinde aynı beklentiler vardır. bir adım önde olmak isterler. eşleri çalışıyorsa ondan fazla maaş almak, kılığına kıyafetine ve sosyal hayatına karışmak gibi isteklerin altında yatan temel nokta, ne kıskançlık ne de başka birşeydir. sadece bir adım önde olmak arzusudur. Bir adım önde olmak ise ona kendisini daha güçlü hissettirir.Benim nişanlım da farklı değildir. Biz ilk başlarda, ikimizin de kendi ayakları üzerinde durup kendimize çok güvenmemizden dolayı çok sorun yaşardık.O hep bu şekilde davranılsın isterdi. uzun yıllardır yalnız yaşadığım için, izin almak, danışmak vb. konular ona itaat ediyormuşum gibi gelir ve zoruma giderdi. Bu nedenle çok zıtlaşırdık. Sonra ben baktım ki ipleri kaptırmamak derdiyle sürekli tartışıyoruz ve bi bakıyorum ki dediklerimi yapmıyor. o zaman karar verdim.:74: madem patron sen olmak istiyorsun, ol bakalım dedim içimden. "Sen bilirsin canım, nasıl istersen bitanem, şuraya gidebilir miyim dedikçe baktım ki isteklerim olmaya başladı. adam sözümden dışarı çıkmıyor ve çok mutlu. Neden? Çünkü kendisini reis, errrkek ve otorite olarak görüyor. Yani aslında erkekleri mutlu eden şey sadece böyle hissetmek. beni hiç kırmıyor artık, hangi konu olursa olsun, sen bilirsin dediğimde, sen nasıl istiyorsan öyle yapalım hayatım der. O halde şimdi size soruyorum: patron kim? benim bitanecik aşkım kendini patron zannediyor. Halbuki kararları kim alıyor? Ben. o halde patron da ben, ipler de bende. Ama bırakın erkeğiniz kendisini patron sansın. Bir adım geride durmayı bilin. Çaktırmadan yönetin. Amacımız dediğimizi yaptırmaksa, nasıl yaptırdığınız önemli değil.:60:
2. ARANIZA KİMSEYİ SOKMAMAK: Bizim de her ilişki de olduğu gibi sorunlarımız oldu. Ama ben ne aileme ne de en samimi arkadaşıma aramızdaki sorunu yansıtmadım. sorun bile olsa sadece ikimizin olsun istedim. Bir başkasının yanında tartışmamak, ya da küs olduğumuz zamanlarda bile, yanımıza biri geldiğinde hiçbir şey yokmuş gibi davranmak önemli diye düşündüm. Çünkü, gerek ailemin, gerek arkadaşlarımın bana olan sevgilerinden dolayı farkında olmadan nişanlıma tavır almalarını istemedim. ve baktım ki biz birbirmize ne kadar kızsak da bir gülüşle, bir dokunuşla hemen unutabiliyoruz, ama başka biri öğrendiğinde gururumuza dokunuyor, kolayca affedemiyoruz mevzu büyüyor.
3. DOKUNMAK: ben ona heyecanla bir şey anlatırken de, kızarken de, mutluyken de hep dokunarak yaptığımı farkettim. hatta inanmayacaksınız ama tartışırken bile normal bir tonda, tane tane, konuşup, bir yandan da hemen elini bulup el ele tutuşarak, eli elimde konuşurum. bakarım ki siniri geçmiş, muhallebi kıvamına gelmiş:1: hatta bazen elini vermek istemez, bana dokununca böyle zamanlarda sinirim geçiyor dokunma diyor:93:
4. SAYGI: insanların birbirini en çok kızgınken kırdığı düşünülürse, en dikkatli olunması gereken zaman da, bu dönemdir bence. kızgınken kelimeleri daha dikkatli seçmek, aşağılayan, hakaret içeren, kişiliğine yönelik sözler kullanmamak gerektiğini düşünüyorum. zaaflarından, takıntılarından ve komplekslerinden vurmaya çalışmak köprüleri yakmamıza yol açabilir.
5. AİLESİ: Elbetteki kimse kimsenin ailesinden durduk yerde nefret etmez. kendince muhakkak ki haklı gerekçeleri vardır. Ama onlar onun ailesi!!! ben en baştan bunu kabullendim. Adamı seviyorsan ve istiyorsan ailesine de katlanacaksın...Çünkü ailesine laf ettin mi senden kötüsü yoktur. Gelinsin ya, haklıyken haksız duruma düşersin. Ne mi yapıyorum. Asla ailesini karşıma almam. Hoşlanmadığım bir şey yapsalar da bire bir diyaloglara girmekten, yüz göz olmaktan kaçınırım. Hep mesafeli dururum. kandil, bayram, özel gün atlamam ben ısrar ederim hadi sizinkilere gidelim diye. Sevilen, düşünceli gelini oynarım:34:
benim aklıma gelenler bunlar:)

-klişe olacak biraz ama sevgi ve saygı...

öncelikle birbirinizin isteklerine saygı duyacaksınız,en basitinden eşiniz bi su istediği zaman "kalk kendin al"derseniz o evlilik pek hayırlı olmaz.
-birbirinizi sıkmayacaksınız arkadaşlarıyla 1 gün vakit geçirmek isterse tabi ki kocacım deyip izin verecek ve zırt pırt aramayacaksınız..

(çünkü bende öyleyim nereye gidersem gideyim eşim her yere izin verir):nazar:
-güveneceksiniz

yok face ine bakiim,yok maillerine bakiim,yok mesajlarına bakiim derseniz o adam delirir yapmayacağı varsa da yapar(tabi arada bakmak lazım ama sürekli değil)
-dokunacaksınız ve öpeceksiniz

konuşurken sohbet ederken kolunu,yanağını okşayın,öpün bir anda o kadar hoşlarına gidiyor ki :70::69:
karşılığını da çok güzel alıyorsunuz...
Ben yaşadıklarımı anlattım
yaklaşık 2 yıllık evliyiz ilk günden farkımız yoktur,böyle de devam edeceğine inanıyorum(allah bozmasın:nazar:)
:nazar::nazar::nazar:

Back
X