Evliliğimde çok mutluyum diyenler sırrınız nedir?

Gercekten hepinizin dedigi gibi SEVGI, SAYGI VE GÜVEN.. Bunu sakin unutmayin.
Ben evli degilim ama sevgilimle ayri sehirlerdeyiz, o cok duygusaldir, romantikdir bense cok inatci, sinirli, ve küstügümde baya uzatan biriyim..
Böyle telefonda felan konusurken bazen basim agrir, oda hemen anlar "bitanem neyin var iyimisin, ne olur sana birsey olmasin yalvariyorum" der. Yani dur daha birsey bile demedim :) Sonra hemen aglar ben senin icin ölürüm diye. Bazen ufacik bir sorun icin hemen küserim ona, bidahada konusmayacam diye kendi kendime söylenirim ama onun sesini duyunca oyle bir rahatliyorum ki, inanin uyurken bile kalbim gülüyor.

Bazen ona sakadan derim bir erkekle boyle boyle oldu diye, oda ben bitaneme ölümüne kadar, allaha güvendigim kadar güveniyorum dedi.

Elimden tutmak istediginde, gözlerimin icine bakar "bitanem elini tutabilirmiyim" der... Sarilmak istediginde bile gözleri dolar ve bana sarilirken icine ceker...
Yanima yaklasir ama dokunmaya kiyamaz, bunu her haliyle belli ediyor.. Ufacik bir kizdigimda inanirmisiniz kendine zarar veriyor, mutlaka bir yerini kanatiyor, ileniyor kendine hak ettim diyor, ben seni nasil üzebildim, nasil basardim diye agliyor.. :(

Bana demisti ki; Elini kalbine koy ve dinle ben herzaman ordayim diye.. Bende herzaman dinliyorum..

Gercekten sevdikten sonra, sana guvendikten sonra hic bir sorun olmuyor..

BU kadar romantiklik iyi değil en azından benim tarzım değil :9:

Son düzenleme:
bu da bişe aslında sizin adınıza güzel bir şey. ben şunu öğrenmek istiyorum aslında öyle çiftler var ki kocaam dedimi bin tane kocam karım dedimi gözleri ışıldıyan erkeler var bunun sırrı ne. ben bunu hep merak etmişimdir. mesela bir aile dostumuz vardı bize oturmaya geldiklerinde kocası ayakkabısını çıkarıp giyinmesine yardım ederdi. sırf karısı eğilip zahmet etmesin diye. ona çok sormak istedim fakat işte kimse anlatmıyor normalde pek böyle sırlarını. maşallah nazarım değmesin böyle çiftlerden görüşlerini bekliyorum. napıyorlar nasıl da bağlıyorlar eşlerini kendilerine :18:

cnm. benim hiç kimsenin evliliği 4 4lük değildir.mesla bizim bi komşumuz vardı aynı senin anlattığın gibi hatta daha da fazlası bir kere yüksek sesle bile tartıştıklarını duymazdık.böyle birbirlerinin gözünün içine bakardı bi de dünya tatlısı kızları vardı.o zaman ben daha evlenmemiştim.inşallah benimki de böyle olur falan derdim.sonrası tabi hüsran bi baktık kız hüngür hüngür ağlaya ağlaya geldi meğerse bunu kocası aldatıyormuş biz bile şok olmuştuk okadar aşık bi adam nasıl olurda karısını aldatırdı meğerse adamın gözlerindeki ışıltısı yeni yeni heyecanlardan ötürüymüş.böyle erkeklerde var maalesef...ayrıca sonradan öğrendiğimiz kadarıyla o kdarda zaten mutlu bi evlilikleri yokmuş.Allah ım nasıl bir düşünce bu erkeklerdeki anlayamıyorum.bildiğim kadarıyla aldatılmadım ama öyle bir şeyle karşılaşırsam ne yaparım bilmiyorum.ben evliliğimde mutluyum fazlası olmasın yeterki aldatımayayım.. cnm. bu arada kendini bu kadar üzme...neden kendinde bir problem arıyorsun belki de o senin için doğru insan değildir...senden ötürü olmayan mutlaka bir şeyler vardır.hem bence ayrıldığına hiç üzülmemelisin..öyle bir adamla her gün mutsuzluk çekilmez ki...kendinde bi şeyler arayacağına bence onun seni ne kadar mutsuzluğa sürüklediğini onun eksikliklerini düşün...düşün ki Allah ım sana çok şükür kabusum sona erdi diyebilesin...

Gercekten hepinizin dedigi gibi SEVGI, SAYGI VE GÜVEN.. Bunu sakin unutmayin.
Ben evli degilim ama sevgilimle ayri sehirlerdeyiz, o cok duygusaldir, romantikdir bense cok inatci, sinirli, ve küstügümde baya uzatan biriyim..
Böyle telefonda felan konusurken bazen basim agrir, oda hemen anlar "bitanem neyin var iyimisin, ne olur sana birsey olmasin yalvariyorum" der. Yani dur daha birsey bile demedim :) Sonra hemen aglar ben senin icin ölürüm diye. Bazen ufacik bir sorun icin hemen küserim ona, bidahada konusmayacam diye kendi kendime söylenirim ama onun sesini duyunca oyle bir rahatliyorum ki, inanin uyurken bile kalbim gülüyor.

Bazen ona sakadan derim bir erkekle boyle boyle oldu diye, oda ben bitaneme ölümüne kadar, allaha güvendigim kadar güveniyorum dedi.

Elimden tutmak istediginde, gözlerimin icine bakar "bitanem elini tutabilirmiyim" der... Sarilmak istediginde bile gözleri dolar ve bana sarilirken icine ceker...
Yanima yaklasir ama dokunmaya kiyamaz, bunu her haliyle belli ediyor.. Ufacik bir kizdigimda inanirmisiniz kendine zarar veriyor, mutlaka bir yerini kanatiyor, ileniyor kendine hak ettim diyor, ben seni nasil üzebildim, nasil basardim diye agliyor.. :(

Bana demisti ki; Elini kalbine koy ve dinle ben herzaman ordayim diye.. Bende herzaman dinliyorum..

Gercekten sevdikten sonra, sana guvendikten sonra hic bir sorun olmuyor..

cnm sevgılının burcu ne cok merak ettım de:82:

BU kadar romantiklik iyi değil en azından benim tarzım değil :9:

bencede :) hem bu kadar ağlayıp sızlayan bir erkek ya birşey saklıyordur onu kapatma çabası içerisindedir yada karakteri tam oturmamıştır. çünkü kendimden biliyorum. yeni konuşmaya başladığım erkek arkadaşımdan bişeyler saklamıştım. sanki hergün o sakladığım şeyi başkasından duyacakmış gibi gelirdi ve aynı şeyleri bende söylerdim çünkü kaybetme korkusu olurdu. ama çok şükür aramızda şimdi hiç sır yok. ve şu an evliyim onunla. hem de çooookkk mutluyum :64:

bencede :) hem bu kadar ağlayıp sızlayan bir erkek ya birşey saklıyordur onu kapatma çabası içerisindedir yada karakteri tam oturmamıştır. çünkü kendimden biliyorum. yeni konuşmaya başladığım erkek arkadaşımdan bişeyler saklamıştım. sanki hergün o sakladığım şeyi başkasından duyacakmış gibi gelirdi ve aynı şeyleri bende söylerdim çünkü kaybetme korkusu olurdu. ama çok şükür aramızda şimdi hiç sır yok. ve şu an evliyim onunla. hem de çooookkk mutluyum :64:

Canim cok haklisiniz.. bende fazla hoslanmiyorum boyle romantik seylerden ama ne yapabilirim o oyle iste :)

Bu arada burcu balik ;)

Sadece evliliğimde değil, hayatımın her alanında kendime düstur edindiğim bir kuralım var. 3 S kuralı.
Sır, sınır, sabır…
Sır: Herkese her şey söylenmez.
Sınır: Haddini bilmek lazımdır, her zaman her istediğini yapamazsın.
Sabır: Sabreden her zaman kazanır, sabırsız, hoşgörüsüz olunmamalıdır.
Evlilik tabi ki şans işidir. Karşı tarafın vicdanlı olması çok önemli ama, bizler de evlilik hayatımızı düzenleyebiliriz, olayların yönünü, mecrasını değiştirebiliriz. Buna inanıyorum.

Sırmıdır bilmem ama bir kaç şey söyleyebilirim sanırım
1. Herkes için nefes alacak bir alan bırakmak gerekir (arada yanlız başımıza plan program yapabiliriz)
2. Kısa süreli iş seyahatleri süper etkilidir (döndüğünde geçirilen vakit çok kıymetlidir)
3. Aileler ile ilişkilerin sınırı çok doğru konulmalıdır (iki aileninde katıldığı toplu yemekler tercihimizdir)
4. Kimse yapmak istemediği birşey için zorlamaz(illa arkadaşımın düğününe geleceksin denmez)
5. Rahatsız olunan şeyler anında paylaşılır içimizde büyütülmez (infilak kötü sonuçlara sebep olur)
6. Küsülse bile akşam yatak ayrılamaz (genelde yatakta barış sağlanır)
7. Asla hakaret edilmez ( hakaretler unutulmaz her seferinden gün yüzüne çıkar)
8. İstenilen bir şey için inat edilmez bir şekilde onunda aynı şeyi istediğini fark etmesi sağlanır :)
9. Mutlaka iş dönüşü sofra kurulurken günlük iş dedikoduları paylaşılır ve iş konusu orada biter.
10.Evde ki tüm işler makul olarak paylaşılır (ben yemek yapıyorsam soğanları o doğrar)

Eklenecek bir çok madde daha vardır mutlaka :)))

Ben evli değilim; ama nişanlımla ilişkimi değerlendirecek olursam birçok sorunu nasıl aştığımızı anlatabilirim. Öncelikle bir ilişki de bazı şeyleri baştan kabul etmek gerekiyor.
1.ERKEK EGOSU: şunu söylemeliyim ki eğitim durumu ne olursa olsun, aldığı eğitim karşımızdaki erkeğin bir Türk erkeği olduğu gerçeğini değiştirmez:)) Huyları farklı farklı olsa da hepsinde aynı beklentiler vardır. bir adım önde olmak isterler. eşleri çalışıyorsa ondan fazla maaş almak, kılığına kıyafetine ve sosyal hayatına karışmak gibi isteklerin altında yatan temel nokta, ne kıskançlık ne de başka birşeydir. sadece bir adım önde olmak arzusudur. Bir adım önde olmak ise ona kendisini daha güçlü hissettirir.Benim nişanlım da farklı değildir. Biz ilk başlarda, ikimizin de kendi ayakları üzerinde durup kendimize çok güvenmemizden dolayı çok sorun yaşardık.O hep bu şekilde davranılsın isterdi. uzun yıllardır yalnız yaşadığım için, izin almak, danışmak vb. konular ona itaat ediyormuşum gibi gelir ve zoruma giderdi. Bu nedenle çok zıtlaşırdık. Sonra ben baktım ki ipleri kaptırmamak derdiyle sürekli tartışıyoruz ve bi bakıyorum ki dediklerimi yapmıyor. o zaman karar verdim.:74: madem patron sen olmak istiyorsun, ol bakalım dedim içimden. "Sen bilirsin canım, nasıl istersen bitanem, şuraya gidebilir miyim dedikçe baktım ki isteklerim olmaya başladı. adam sözümden dışarı çıkmıyor ve çok mutlu. Neden? Çünkü kendisini reis, errrkek ve otorite olarak görüyor. Yani aslında erkekleri mutlu eden şey sadece böyle hissetmek. beni hiç kırmıyor artık, hangi konu olursa olsun, sen bilirsin dediğimde, sen nasıl istiyorsan öyle yapalım hayatım der. O halde şimdi size soruyorum: patron kim? benim bitanecik aşkım kendini patron zannediyor. Halbuki kararları kim alıyor? Ben. o halde patron da ben, ipler de bende. Ama bırakın erkeğiniz kendisini patron sansın. Bir adım geride durmayı bilin. Çaktırmadan yönetin. Amacımız dediğimizi yaptırmaksa, nasıl yaptırdığınız önemli değil.:60:
2. ARANIZA KİMSEYİ SOKMAMAK: Bizim de her ilişki de olduğu gibi sorunlarımız oldu. Ama ben ne aileme ne de en samimi arkadaşıma aramızdaki sorunu yansıtmadım. sorun bile olsa sadece ikimizin olsun istedim. Bir başkasının yanında tartışmamak, ya da küs olduğumuz zamanlarda bile, yanımıza biri geldiğinde hiçbir şey yokmuş gibi davranmak önemli diye düşündüm. Çünkü, gerek ailemin, gerek arkadaşlarımın bana olan sevgilerinden dolayı farkında olmadan nişanlıma tavır almalarını istemedim. ve baktım ki biz birbirmize ne kadar kızsak da bir gülüşle, bir dokunuşla hemen unutabiliyoruz, ama başka biri öğrendiğinde gururumuza dokunuyor, kolayca affedemiyoruz mevzu büyüyor.
3. DOKUNMAK: ben ona heyecanla bir şey anlatırken de, kızarken de, mutluyken de hep dokunarak yaptığımı farkettim. hatta inanmayacaksınız ama tartışırken bile normal bir tonda, tane tane, konuşup, bir yandan da hemen elini bulup el ele tutuşarak, eli elimde konuşurum. bakarım ki siniri geçmiş, muhallebi kıvamına gelmiş:1: hatta bazen elini vermek istemez, bana dokununca böyle zamanlarda sinirim geçiyor dokunma diyor:93:
4. SAYGI: insanların birbirini en çok kızgınken kırdığı düşünülürse, en dikkatli olunması gereken zaman da, bu dönemdir bence. kızgınken kelimeleri daha dikkatli seçmek, aşağılayan, hakaret içeren, kişiliğine yönelik sözler kullanmamak gerektiğini düşünüyorum. zaaflarından, takıntılarından ve komplekslerinden vurmaya çalışmak köprüleri yakmamıza yol açabilir.
5. AİLESİ: Elbetteki kimse kimsenin ailesinden durduk yerde nefret etmez. kendince muhakkak ki haklı gerekçeleri vardır. Ama onlar onun ailesi!!! ben en baştan bunu kabullendim. Adamı seviyorsan ve istiyorsan ailesine de katlanacaksın...Çünkü ailesine laf ettin mi senden kötüsü yoktur. Gelinsin ya, haklıyken haksız duruma düşersin. Ne mi yapıyorum. Asla ailesini karşıma almam. Hoşlanmadığım bir şey yapsalar da bire bir diyaloglara girmekten, yüz göz olmaktan kaçınırım. Hep mesafeli dururum. kandil, bayram, özel gün atlamam ben ısrar ederim hadi sizinkilere gidelim diye. Sevilen, düşünceli gelini oynarım:34:
benim aklıma gelenler bunlar:)

bu yazıyı kopyala yapıştır yaptım ara ara okumakta fayda var:9: zira benim yasadığım sorunlara çözüm ....çok tsk ederim :66:

zor kadın asık olunan kadındır herzamanda bu böyledir..bagırdıgı zaman özür dileyene kadar affedilmeyecegini aldatıldıgında terkedilecegini ilgisizligi sonucu bosanmaya kadar gidilebilecegini farkeden erkek asık olur el üstündede tutar..bu kadınların sırrı evlense bile hicbizaman cepte olmadıklarını belli etmeleridir ama simdi bunu denemenin anlamı yok tanıstıgınız andan itibaren ona böyle yaklasmalıydınız

evlendikten sonra alışma evresi geçene kadar sabırlı olacaksın. alışma evresi geçtimi tanıma evresi başlıyo. tanıma evresinide sabırla anlaşıla geçtin mi.herşey güllük gülistanlık oluyo.
hee birde erkeklerden beklentinizi minimuma indirin, onlar fazlasını yaparsa mutlu olursunuz, azını yaparsa yetinir mutsuz olmazsınız. benim yegane mutluluk sebebim.
hamd olsun harika bi evliliğimiz var birde bebişimiz olacak inşaallah.:69:

allaha sukur bana duskun 15 yıldır bana asık ve benimde asık oldugum bır askım var sonuc ne bılıyormusunuz en yakın arkadaslarınızın bile sızı kıskanması uzmeye calısması sonunda hıc arkadasınız olmaması Ama ask cok guzel ve herseye deger bu kadar bedelde olur herseyın bir bedeli var

uzun evlılıklerın sırrı aşktan öte saygı bence...

bi evlılıkte saygı olduktan sonra ister severek ister gorucu usulu olsun hersekılde devamı gelir o evlılıgın.

allaha sukur bana duskun 15 yıldır bana asık ve benimde asık oldugum bır askım var sonuc ne bılıyormusunuz en yakın arkadaslarınızın bile sızı kıskanması uzmeye calısması sonunda hıc arkadasınız olmaması Ama ask cok guzel ve herseye deger bu kadar bedelde olur herseyın bir bedeli var

al bendende o kadar en yakin dosun akraban bile seni kiskanioo ama ask saygi ve anlayis bence uyum cok onemli yeri geldiginde o eyri geldiginde sen fedakarlik yapicak yoksa olmuooo

zor kadın asık olunan kadındır herzamanda bu böyledir..bagırdıgı zaman özür dileyene kadar affedilmeyecegini aldatıldıgında terkedilecegini ilgisizligi sonucu bosanmaya kadar gidilebilecegini farkeden erkek asık olur el üstündede tutar..bu kadınların sırrı evlense bile hicbizaman cepte olmadıklarını belli etmeleridir ama simdi bunu denemenin anlamı yok tanıstıgınız andan itibaren ona böyle yaklasmalıydınız

kesinlikle katılıyorum..

uzun evlılıklerın sırrı aşktan öte saygı bence...

bi evlılıkte saygı olduktan sonra ister severek ister gorucu usulu olsun hersekılde devamı gelir o evlılıgın.

kesinlikle haklisiniz
saygi cok onemli biz esimle 8 yildir tanisiyoruz ama 2 yildir evliyiz allaha sukur cok guzel giden bi evliligim var..bunun en onemli nedenide saygi..saygi olmadan sevgi olmuyor ben 8 seneyi boyle goturuyorum insallah daha nice sevgiyle ve saygiyla dolu evlilikler diliyorum herkese

bende ikinci yılıma gireceğim.bütün yazıları okudum. sayfı, sevgi, güven.hekse aynı şeyi söylüyor.ama söylemekle olmuyorki.eşim işten geldi yemek yendi ve hemen uyudu bende burda sizlerin yazısını okumaya koyuldum. söyleyin bana ben nasıl mutlu olayım. adam geldi uyudu benle vakit geçirmsi gerekmez mi.evlendiğimiz günden beri böyle.hep ben bişeyler söyleyecem o yapacak. ankaradan kocaeline gelin geldim. 2 yl olacak insan bir haftasonu hanım geldışarı çıkalım gezelim demez mi ya.hep ben zorlamışımdır. birgün olsun kendiliğiden bişey yaptığını görmedim. ben dersem yapar yoksa içinden gelerek bişey yapmaz. zorla çiçek aldırım, zorla dışarı çıkarız ki oda market alışverişi arada bir deniz kenarı o kadar. öyle güzel yerler var ki bir gün olsun gidelim demez.ama arkadaşları desin koşa koşa gider.akrabaları gelir istedikleri yere götürür. bir tek ben isteyince zoruna gider.sonra adım kıskanç olur. her zaman bişeyler istemekten bıktım. yapmıyor zaten. söyleyin ban ben nasıl mutlu olayım. daha neler var neler. affedemiyorum. şu an 7 aylık bir kızım var. lohusayken o kadar kötü hakaretlere uğradım ki anlatam.içimden de çıkmıyor söyledkleri. ben nasıl mutlu olayım söyleyin.kimsem yok burda tek başımızayız. o kadar zorlandım ki alışana kadar.hiç bilmediğim bi yere geldim.hiç alışık olmadığım bi çevre of of.akşama kadar evde çocukla ilgilen ev işi vs. akşam gelince otur biraz sohbet edelim, konuşalım.yok.uyuması gerek.haftasonu bile uyur.yada işe gider.evden dışarı çıkmak istemez. of başınız ağrttım. şimdi söyleyin ben ne yapıyım bu adama.:59::59::59:

bende ikinci yılıma gireceğim.bütün yazıları okudum. sayfı, sevgi, güven.hekse aynı şeyi söylüyor.ama söylemekle olmuyorki.eşim işten geldi yemek yendi ve hemen uyudu bende burda sizlerin yazısını okumaya koyuldum. söyleyin bana ben nasıl mutlu olayım. adam geldi uyudu benle vakit geçirmsi gerekmez mi.evlendiğimiz günden beri böyle.hep ben bişeyler söyleyecem o yapacak. ankaradan kocaeline gelin geldim. 2 yl olacak insan bir haftasonu hanım geldışarı çıkalım gezelim demez mi ya.hep ben zorlamışımdır. birgün olsun kendiliğiden bişey yaptığını görmedim. ben dersem yapar yoksa içinden gelerek bişey yapmaz. zorla çiçek aldırım, zorla dışarı çıkarız ki oda market alışverişi arada bir deniz kenarı o kadar. öyle güzel yerler var ki bir gün olsun gidelim demez.ama arkadaşları desin koşa koşa gider.akrabaları gelir istedikleri yere götürür. bir tek ben isteyince zoruna gider.sonra adım kıskanç olur. her zaman bişeyler istemekten bıktım. yapmıyor zaten. söyleyin ban ben nasıl mutlu olayım. daha neler var neler. affedemiyorum. şu an 7 aylık bir kızım var. lohusayken o kadar kötü hakaretlere uğradım ki anlatam.içimden de çıkmıyor söyledkleri. ben nasıl mutlu olayım söyleyin.kimsem yok burda tek başımızayız. o kadar zorlandım ki alışana kadar.hiç bilmediğim bi yere geldim.hiç alışık olmadığım bi çevre of of.akşama kadar evde çocukla ilgilen ev işi vs. akşam gelince otur biraz sohbet edelim, konuşalım.yok.uyuması gerek.haftasonu bile uyur.yada işe gider.evden dışarı çıkmak istemez. of başınız ağrttım. şimdi söyleyin ben ne yapıyım bu adama.:59::59::59:

madem esınız uyuyor sizde hemen bebegınızı uyutup sizde yatın yanına saırlın ona.. maksat bırlıkte vakıt gecırmek değilmi illaki konusmak sart değil ;) belkı işinden gercekten cok yoruluyordur? yada işyerınde moralını bozacak bişey oluyordur sonucta..

ayrıca kırmızıyla işaretledıgım yerlerın aynısını esımde yapıyor ama ben boylede mutluyum.. sadece işten moralı çok bozuksa yada sok yorulduysa yemegını yıyıp hemen uyur.. aksam saat 9.30da uyandırırm gece uyuyamıcaksın hemde bişiler ye diyerekten ;) pasta boek yapıyorum cayı demlıyorum sonra eger kalkamıcak gıbıyse tepsıyle yanına koyup ellerımle doyuyorum sende dene istersen ;) neden herseyı esınden beklıyorsun.. bebegınde varmıs yakınınızda park varsa bı cıkın dolasın hava alın..
eşine sen bi adım atarsan o sana on adım atar bu dediğim aklında bulunsun..
mesela eşin kapıdan gırınce surat yapmak yerıne hoşgeldın desen bile yeter.. yada bebegınıde kucagına alıp hoşgelsın babacım gibi konussan kocanın nası hosuna gıder...

benım eşimde tam bi evcımen senınkısı gibi... tek gittimiz yer market :):) arada denız kenarı oyledir yani.. varsın benı gezdırmesın,, onun yanındayım ya yeter.. şiddet gormuyorum,benı aldatmıyor daha ne isteyeyım ,çiçekmiş böcekmıs almaz ama gider 5 kılo ev yapımı salca alır napayım yanı adamın huyu bu değişmezki yani.. :) bunada sukur eve hiç bişeyde almayabılırdı sonucta..

neyse sonuc olarak kendını boyle seylerı dusunup hayatını zehır etme derim.. sende haklısın esınle cıkıp dolasmak istiyorsun ama can gider huy cıkmaz demişler.eşinin iyi yonlerını dusunup mutlu olmanı öneririm. mesela suan burda oturcana git yataga uykun yoksa bile yat ve sarıl bence..

gercekten sizinki zor bir durum Allah yardimciniz olsun..severek mi evlendiniz bilmiyorum ama bu tur erkeklerin boyle durumu bence gencliginden kalmis bi aliskanlik gibi geliyo bana..benim ablamin kocasida ayni sizin anlattiginiz gibi biri.ablam 10 yillik evli ve 10 yildir boyle.evlenmeden oncede boyleymis..insanin bazi huylarini degistiremiyorsunuz cunku onun aliskanligi bu nasil yapilir bu durum nasil duzeltilir bilmiyorum..bazi seyleri yapmak icin insanin icinden gelmeli istedigi icin yapmali... allaha sukur bi cocukta vermissiniz esinize ne kadar buyuk bir mutluluk insallah hersey gonlunuzce olur..esinizle konusmayi deneyin bu durum beni mutlu etmiyor deyin cunku daha evliliginizde cok yeni daha ilerde buyuk sorunlar cikmasin :59::59:

Back
X