• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimdeki engeller

Canim ben kimsenin inancina karismam ama basimdan geceni anlatmak istedim. Bnm amcam alevi bir kizla birlikteydi biz cok sevdik onu hic umursamadik bu durumu. Aileler tanisti falan. Ama ailenin bizim inancimiza saygilri hic yoktu. Onlardayken namaz kilmak icin bize gösterdikleri yerde alinin resimleri vardi tsm önümüzde. Kaldirmalarini rica ettik yada baska oda dedik. Oda bizimicin kıymetli kusura bakmayin dediler. Ramazanda biz orycluyken yenge hanim tutmuyordu ve bize hwp cok sacma olduğunu falan söylüyordu. Amcam bakti ilcak gibi degil ayrildilar. Evet aileler ne kadar anlayisliyiz deselerde iliskiler zor durumda kalıyor hep.. babanizda hakli sen yarin çocuğuna hz muhammedi anlatacaksin o aliyi. Sen orucu anlatacaksin o neden dicek. Yani keske şimdiyle kalsa sorunlar. ..

Evet canım çok farklar varmış :( ben bu kadar olacağını tahmin etmemiştim :( çok iyi bi insan hakkını ödeyemem ama neden böyle anlamıyorum Hacı bektaşı Veli'ye gitmiştik Dua ediyoruz O bile farklıydı Ben ilk kez o zaman görmüştüm Hacı Bektaşı Veli'den istiyorlardı dileklerini :( Ben bu kadar farklı olabileceğimizi hiç düşünmedin Hz Muhammed de başımın tacı Hz Ali de öyle Hacı Bektaşı Veli de öyle Ben bunlara karşı değilim

Durumunuza üzüldüm gercekten. Bende aleviyim.

Ailene sunlari anlat, biz kurani red etmiyoruz. Ama kurani cümlelerle yazilanla kabul etmiyoruz, o cümlelerin arkasindaki manayi arariz. Ayrica alevilikte 72 insana ayni gözle bakariz deriz, yani kimsenin dinine inancina ibadetine karismayiz, saygi gösteririz. Emin ol ki, sevgilinin ailesi ne namazina nede orucuna karisir hic bir zaman.
Onlara bunlari anlat, aleviligi sevgilinin ailesi onlara belki daha ayrintili anlata bilir. Sonucda insan tanimadigi seyden korkar dimi?

Bi alevi arkadasim sünni bir kizi istemege gitdiginde, kizin babasida kiz vermedi. Sonra arkdasim birdaha dayisiyla kizin ailesine gitdi, ve aleviligi anlatdi detaili olarak. Sonra ne mi oldu? Kizi verdiler, simdi kac senedir mutlu evliler ve cocuklari var. Dedigim gibi, insan tanimadigi, bilmedigi birseyden korkar. Babadir, seni korumak istiyordur, haklida. Sende ona korkmasina gerek olmadigini göster.

Hizir yardimciniz olsun

Ah canım babamın çevresinde çok alevi arkadaşı var Babam Hz aliye de aşık bir insanYani bilmiyor değil bunları Hatta bu yaşına kadar alevi arkadaşlarıyla aynı ortamda yaşadı İnsanlık açısından çok sever onları Aramızda sen ben yoktur ama dini bilgisi çoktur Kuran'a göre yanlış olan uygulamaları söylüyor mesela :( çok üzülüyorum

Cnm bende Aleviyim (her şeyden önce insanım tabi ayrım yapmak amaçlı söylemiyorum ) seni de anlıyorum babanı da sözlünüde empati kurmaya çalışıyorum çünkü...bazı insanlar bizim hakkımız da yanlış şeyler düşünür babanda onlardan etkilenmiş belli ki sözlünde haklı 2 yıldır Alevi olduğunu biliyordunuz ama sırf Alevi olduğu için bitmesi yazık olmuş ..tabi ki herkesin iyisi kötüsü vardır ama bizim nasıl insanlar olduğumuzu baban bilseydi insanın bi çocuğun bile bizde ne kadar önemli olduğunu bilseydi belki de bu düşüncelerinden pişman olurdu ama insanlar ön Yargıdan malesef vazgeçemiyorlar Allah yardımcın olsun

Hepsini biliyor Zaten babamın karşı olacağını bilsem hiç böyle bir ilişkiye başlamazdım İnsani açıdan alevi tanıdıklarımızla hiçbir sorunumuz yok Evimize gelir giderler Samimi arkadaşlarımız vardır Babamı da çok severler Ama işte babamın dini bilgisi çok fazla Yanlış gelen şeyler de görmüş :( ben iyi insanlar olduklarına eminim ama çok yanlışlar var istemiyorum diyor :(

Ama işte benim erkek arkadaşım çok güzel bi insan... Emeğini hiç esirgemez Saygıda sevgide kusur etmez Yalan söylemez Dedimki görüşmeyelim artık Seni de çok üzdüm dedim Annen babanı da o duruma getirmeye hakkımız yoktu dedim Ben dayanamıyorum dedim 2 gün aramadık hiç Aramızda şu an 13 saat yol var Dün akşam kapı çaldı Ben burada tek yaşıyorum Kim o dedim Biri paket dedi Açtım Buraya gelmiş :( sabah işe giderken buraya gelmişim dedi İşe giderken yanlış yola sapmış Sonra 13 saat yol gelmiş beni görmek için Üstünde takım elbiseyle Sadece bikaç saat kaldı Sonra gitti

Hepsini biliyor Zaten babamın karşı olacağını bilsem hiç böyle bir ilişkiye başlamazdım İnsani açıdan alevi tanıdıklarımızla hiçbir sorunumuz yok Evimize gelir giderler Samimi arkadaşlarımız vardır Babamı da çok severler Ama işte babamın dini bilgisi çok fazla Yanlış gelen şeyler de görmüş :( ben iyi insanlar olduklarına eminim ama çok yanlışlar var istemiyorum diyor :(

Babanin dini bilgi çok fakat halen kul hakkina giriyor. Herkez kendi hayatindan, kendi dini yasamindan sorumlu. Ve dinlere göre Allaha hesap verilir, babana degil, kusuruma bakma fakat babanin tavri beni çok kizdirdi.

Merhaba.
Bugüne dek alevilik-sünnilik içeren konulara tek kelam yazmadım. Zira mutlak suretle sonu tartışmaya dayanıyor ve konu kapanıyordu. Lakin bu kez yazmak istedim neden bilmem...
Öncelikle bu hususta yorum yapan insanların "biz aleviler aslında şöyleyiz" yahut "biz sünniler böyleyiz yanlış biliyorsunuz" cümlelerine pek aldırmayın. Hiçbir inanç, mensubu olduğu insanları klonlayıp aynılaştırmıyor. İnanç aynı olsa da, insanlar o inancı kendi yaşamlarında farklılaştırıyor. Dolasıyla sevgilinizi "Alevi" olarak değil de aleviliği hangi şekilde yaşıyor olduğuyla değerlendirin.

Değerlendirin demişken, eğer din ve inanç sizin ve ailenizin hayatında çok önemli bir yerde değilse ve dahi kendi inancınız sadece bir etiketten ibaret ise değerlendirmeniz çok da mühim değil esasında.

Üzülerek söylüyorum ki hümanist yaklaşım ikili ilişkilerde pek işe yaramıyor. Çok iyi anlaşıyor olsanız da, aranızda hiçbir problem olmasa da "eğer inanç siz ve sevgiliniz için çok önemli ise" maalesef ki ilerleyen zamanda bu sorun oluyor. Zira çok az insan farklılıkları sorun etmeyecek kadar manevi olgunluğa ulaşmıştır. Onlardan biri değil iseniz, emin olunuz ki evlendikten sonra farklılıklar sizi birbirinizden uzaklaştırır.

Ben uzun yıllar süren bir ilişkimi bitirdim. Bu farklılıklar yüzünden. Evet seviyor ve iyi anlaşıyorduk. Evet aramızda hiç sorun olmamıştı farklılıklar yüzünden. Ancak ne zaman ki iş evlilik aşamasına geldi, o vakit tanıyamadık birbirimizi. Sorun olmaz dediğimiz her şey, en ufak ayrıntısına kadar sorun haline geldi. Geriye ne verilen sözler ne de sevgi kaldı. İnsanlar susmadı, insanların sesleri de bizi değiştirdi.

Yeterince güçlü olduğunuza emin misiniz? Dini unsurlar benim hayatımda çok önemli yer kaplamaz ve ben tüm bu sesleri umursamayacak kadar çok seviyorum. diyebiliyor musunuz? Bundan emin olduğunuz vakit devam etmelisiniz. Ki yine üzülerek söylüyorum ki emin olsanız dahi geçen zaman insanı değiştiriyor.

Ailenizin tutumu yanlış olmuş lakin yanılmıyorsam babanızın söylediği bir sözün üzerinde durmanız gerek. "Uygulamıyor olabilir ancak inkar etmemeli" gibi bir şey söylemiş. Sizin inancınızı inkar etmesi ilişkiniz açısından sorun teşkil etmiyor olabilir. Lakin bir çocuğunuz olduğunda "Biz iki inancı da öğretiriz. Hangisini seçeceği onun kararıdır." düşüncesinde olsanız dahi, çocuğunuza vereceğiniz eğitimi kavgasız gürültüsüz vereceğinize emin misiniz? İnanın aşk ve sevgi bir yerde tükeniyor. Ancak kavgalı ve sorunlu bir evde büyümemeli hiçbir çocuk. İkiniz de bunları düşünüp "Biz olgun insanlarız. Bunların üstesinden geliriz" diyebiliyorsanız, mutlu olmanızı dilerim.

Babanin dini bilgi çok fakat halen kul hakkina giriyor. Herkez kendi hayatindan, kendi dini yasamindan sorumlu. Ve dinlere göre Allaha hesap verilir, babana degil, kusuruma bakma fakat babanin tavri beni çok kizdirdi.

Canım kimseden hesap sorduğu yok Sadece onaylamıyor Babamın yaptığıni ben de onaylamıyorum ama hesap sorma yok Bize uygun değil diyor sadece

Canım kimseden hesap sorduğu yok Sadece onaylamıyor Babamın yaptığıni ben de onaylamıyorum ama hesap sorma yok Bize uygun değil diyor sadece

Onaylamayabilir fakat baskasida babani az görür, bu babani kirmaz, icitmezmiydi? Hani islam hosgörü dinidir?
Ben senin yerinde olsam sevdigim adam için direnirdim. Er yada geç baban sana hak verkem zorunda.

Merhaba.
Bugüne dek alevilik-sünnilik içeren konulara tek kelam yazmadım. Zira mutlak suretle sonu tartışmaya dayanıyor ve konu kapanıyordu. Lakin bu kez yazmak istedim neden bilmem...
Öncelikle bu hususta yorum yapan insanların "biz aleviler aslında şöyleyiz" yahut "biz sünniler böyleyiz yanlış biliyorsunuz" cümlelerine pek aldırmayın. Hiçbir inanç, mensubu olduğu insanları klonlayıp aynılaştırmıyor. İnanç aynı olsa da, insanlar o inancı kendi yaşamlarında farklılaştırıyor. Dolasıyla sevgilinizi "Alevi" olarak değil de aleviliği hangi şekilde yaşıyor olduğuyla değerlendirin.

Değerlendirin demişken, eğer din ve inanç sizin ve ailenizin hayatında çok önemli bir yerde değilse ve dahi kendi inancınız sadece bir etiketten ibaret ise değerlendirmeniz çok da mühim değil esasında.

Üzülerek söylüyorum ki hümanist yaklaşım ikili ilişkilerde pek işe yaramıyor. Çok iyi anlaşıyor olsanız da, aranızda hiçbir problem olmasa da "eğer inanç siz ve sevgiliniz için çok önemli ise" maalesef ki ilerleyen zamanda bu sorun oluyor. Zira çok az insan farklılıkları sorun etmeyecek kadar manevi olgunluğa ulaşmıştır. Onlardan biri değil iseniz, emin olunuz ki evlendikten sonra farklılıklar sizi birbirinizden uzaklaştırır.

Ben uzun yıllar süren bir ilişkimi bitirdim. Bu farklılıklar yüzünden. Evet seviyor ve iyi anlaşıyorduk. Evet aramızda hiç sorun olmamıştı farklılıklar yüzünden. Ancak ne zaman ki iş evlilik aşamasına geldi, o vakit tanıyamadık birbirimizi. Sorun olmaz dediğimiz her şey, en ufak ayrıntısına kadar sorun haline geldi. Geriye ne verilen sözler ne de sevgi kaldı. İnsanlar susmadı, insanların sesleri de bizi değiştirdi.

Yeterince güçlü olduğunuza emin misiniz? Dini unsurlar benim hayatımda çok önemli yer kaplamaz ve ben tüm bu sesleri umursamayacak kadar çok seviyorum. diyebiliyor musunuz? Bundan emin olduğunuz vakit devam etmelisiniz. Ki yine üzülerek söylüyorum ki emin olsanız dahi geçen zaman insanı değiştiriyor.

Ailenizin tutumu yanlış olmuş lakin yanılmıyorsam babanızın söylediği bir sözün üzerinde durmanız gerek. "Uygulamıyor olabilir ancak inkar etmemeli" gibi bir şey söylemiş. Sizin inancınızı inkar etmesi ilişkiniz açısından sorun teşkil etmiyor olabilir. Lakin bir çocuğunuz olduğunda "Biz iki inancı da öğretiriz. Hangisini seçeceği onun kararıdır." düşüncesinde olsanız dahi, çocuğunuza vereceğiniz eğitimi kavgasız gürültüsüz vereceğinize emin misiniz? İnanın aşk ve sevgi bir yerde tükeniyor. Ancak kavgalı ve sorunlu bir evde büyümemeli hiçbir çocuk. İkiniz de bunları düşünüp "Biz olgun insanlarız. Bunların üstesinden geliriz" diyebiliyorsanız, mutlu olmanızı dilerim.

Arkadaş öyle güzel anlatmış ki , ekleyecek pekte birşey yok.
Benimde dikkatimi çeken , babanızın inkar etmemeli sözleri oldu.
Sanırım bu konuda sıkıntı var.
Belki iki aile bu konuda açıkça konuşup kendilerini daha net ifade etmeli, yanlış anlaşılma varsa giderilmeli.
Bu kadar güzel bir sevginin bu şekilde bitmesine üzüldüm.
Babanız bu konuda çok katı olsaydı baştan arkadaşlık etmenize izin vermezdi.
Demek ki bir nuans, bir saygısızlık adlettiği davranış yada konuşma yaşandı diye düşünüyorum.

Arkadaş öyle güzel anlatmış ki , ekleyecek pekte birşey yok.
Benimde dikkatimi çeken , babanızın inkar etmemeli sözleri oldu.
Sanırım bu konuda sıkıntı var.
Belki iki aile bu konuda açıkça konuşup kendilerini daha net ifade etmeli, yanlış anlaşılma varsa giderilmeli.
Bu kadar güzel bir sevginin bu şekilde bitmesine üzüldüm.
Babanız bu konuda çok katı olsaydı baştan arkadaşlık etmenize izin vermezdi.
Demek ki bir nuans, bir saygısızlık adlettiği davranış yada konuşma yaşandı diye düşünüyorum.

Evet canım Babam Aleviliğe karşı değil İnanmayacaksınız ama Hz aliyi ehlibeyti felan çok sevdiğinden sık sık aleviyim ser Bizi büyütürken evimizde hep Hz Ali resmi oldu hep deyişler dinledik Biri bizim evimizde alrviler mum söndü yapıyor dedi diye ben de aleviyim ozaman evimden git demişti kovmuştu Mesela hem Ramazan hem muarrem orucunu tutar Ama babamın görüşü onlardan çok farklı Yani babam aleviliği aslında islamı yaşamak olması gerektiğini düşünüyor Dini unsurların reddi olmasına karşı Aslında bizim meselemiz bu :(

Merhaba.

Çok güzel anlatmışsın İşte keşke çıkabilsem bunların içinden Teşekkür ederim

Benim eşimde alevi on numara insanlar alevilik hoşgörüdür özünde iyi insan olmak var eğer bunlar alevilikse bende aleviyim..ayrıca bir kızım var ilerde aleviye vermek isterim tabi kültürlü olanına...

Benim eşimde alevi on numara insanlar alevilik hoşgörüdür özünde iyi insan olmak var eğer bunlar alevilikse bende aleviyim..ayrıca bir kızım var ilerde aleviye vermek isterim tabi kültürlü olanına...

Canım bu dinsel farklar sizde de varmıydı? Nasıl bir yol buldunuz Bana yazar mısın Uçan kuştan medet umar haldeyim

Merhaba.

Canim Bu yorumu muhakkak dikkate al arkadas cok güzel aciklamis tecrübede etmis...
Baslarda sorun olmaz gibi gözüksede ilerde cogu kisilerde sorun oluyor heleki cocuk dünyaya gelince...

Mesele mezhep sahibi olmak degil asil mesele iyi insan olup olma:72:ma bakiniz eve gelen misafire ailenizin tavrih

Iki insan birbirini gercekden cok seviyorsa inan asamicaklari birsey yoktur dunyada siz dahada cok kenetlenin ve bunlarin ustesinden kimseyi kirmadan gelmeye calisin eminim ailende zamanla anlicakdir herkezin zamana ihtiyaci var su asamada umarim cok mutlu olursun

Ben sünniyim o alevi Evet her ikimizde müslümanız ama ibadet açısından hiç ortaklık yok Bizim kabul ettiklerimizi onlar etmiyorlar felan Biz kutsal kitabı kabul ederiz mesela onlar için öyle değildir O kadar farklı ki düşünceler anlatamam Kimseyi yargılamıyorum ben Erkek arkadaşım çok iyi bi insan Kimsenin mezhebini seçme şansı yok Babam ben alevi olmasına Bişey demiyorum ama Kuran'da yazılı şeylerin reddedilmesi bize göre değil diyor İbadetleri yapmayabilir insanlar ama reddetmek olmaz diyor Müdlümanlığa uymaz bu diyor Çok farklı düşünceler Diğer tarafta bizim alevi olduğumuzu biliyordunuz diyor Eğer sizin gibi namaza oruca inansak neden aleviyiz diyelim diyorlar Çok karışık :(

Babanın Bazı Söyledikleri Mantıklı Geldi Bana Din Evlilikte Çok Önemli Bir Konu Ama,Çocuk Olduğunda Hanginiz Yetiştirceksiniz Sen Diyeceksin Böle Böle Olsun O Diycek Böyle Böyle Çocuk Arada Kalıcak Saygı Önemli Evet Ama İnsanları Tanımak Güç Yarın Bi Gün Saygısızlık Yapılmayacağı Ne Malum Kuran-ı Kerim'i Reddetmek :25: :ssz: Hoş Değil Evlilikte Uyum Çok Önemli Cinsel İlişki Olucak Bi Taraf Boy Abdesti Alıcak Bi Taraf Almayacak Yani Ben Böyle Biliyorum Yanlışsa Düzelt Bizim Sitede Alevi Komşular Vardı Bazıları İlişkiden Sonra Boy Abdesti Almıyormuş Bazı Aleviler Alıyormuş Falan

Farklı Din Mensubu Kişilerle Dost Olmak Başkadır Evli Olmak Başka Aynı Evin İçine Girince Herşeyi Görüceksin Farklılıklar Seni Yoracak Dostlar Seninle Bi Yere Kadar Vakit Geçirdiğinden Güllük Gülistanlık Olunuyo Hoşgörülüyo Ama Öbürtürlü Ömür Geçirceksin İyi Düşün

Evet canım çok farklar varmış :( ben bu kadar olacağını tahmin etmemiştim :( çok iyi bi insan hakkını ödeyemem ama neden böyle anlamıyorum Hacı bektaşı Veli'ye gitmiştik Dua ediyoruz O bile farklıydı Ben ilk kez o zaman görmüştüm Hacı Bektaşı Veli'den istiyorlardı dileklerini :( Ben bu kadar farklı olabileceğimizi hiç düşünmedin Hz Muhammed de başımın tacı Hz Ali de öyle Hacı Bektaşı Veli de öyle Ben bunlara karşı değilim

canım işte sorun orda oluşuyor zaten. bizler için hz.alide çok saygıdeğer, hacı bektaşi velide ama hz. muhammed(sav)in yeri daha başka. yani dediğin gibi biz duamızı allaha ederiz, hz muhammedden şefaat dileriz. ama onlar( ayrımcılık yapmak değil bu yanlış anlaşılmasın) hz. aliden yada pirlerinden isterler. hani şey gbi biz isanın da peygamber oldugunu biliriz saygıyla anarız ama hristiyanlar allahın oğlu olduğunu söyleyip hrşeyi ondan isterler. yanlış anlama seni kırmak yada üzmek değildir niyetim ama çok çok çok zor bu durumlar... yani şöle bişe var hani sevgilin sadece alevi olsa ama din gerekliliklerini önemsemese(vardır ya hani öleleri ailesi alevi diye öledir sadec ama zaten inanamaz etmez falan) hadi bi nebze ama bak dua ediyor diyorsun onuda pirine ediyor diyorsun. yani böyle şeyleri önemsicektir yarın öbürgün. birde insanların dini duuyguları bazı yaşlardan sonra daha bi hassaslaşıyor. hani gençken çok önemsemeyiz(bu doğru demiyorum asla) ama yaş ilerledikçe insan daha bi üstüne düşer falan. bi bakrsın yarın öbürgün sanada ağır gelir. allah yardımcın olsun dicem ben. haz muhammed yardımcın olsun . hz ali yada hacı bektaşi veli yardımcın olsun. ne denir başka...

Simdiden aileler anlasmiyorsa yol yakinken vazgec evlenmekten. Sizi uzmek istemem ama ilerde cok sorun yasarsiniz. Nerden biliyorsunuz derseniz, tecrubeyle sabittir: ( Tek farkimiz esim beni kandirdi ve ailesinin mezhebimi bildigini soyledi!!! Ve yillardir cekiyorum her acidan. Bizim toplum hala asamamis birtakim seyleri. Gidip hiristiyan olan birisi ile evlenirler sorun olmaz. Ama ulkelerindeki insanlar arasinda ayrimcilik yaparlar. Evlenirsenizde mutluluklar dilerim size: )

Back
X