Zaman geçtikçe insan daha bir alışıyor ev işlerine ve herşey düzene oturuyor. İşini kolaylaştıracak en basit iş, haftasonu yemek hazırlayıp, börek sarıp, köfte yapıp vs. buzluğa kaldırmak. Bütün bir hafta size yeter. Ama asıl konu bu değil bence. Bunlar öyle böyle zamanla pratiklik kazanmakla çözülür. Sorun eşinin tepkileri, seni makine gibi görmesi. Bunlar konuşmadan, tepki koymadan çözülecek gibi gelmedi bana. Kendini ezdirme canım, evde işte çalışıyorsun motor taktıracak halin yok eşine bunu güzelce anlat ve kendini hırpalama. Sen ne kadar uğraşırsan o kadar daha iyisini bekler sonra. Yemek mi yaptın, abart sen de böyle uğraştım şöyle uğraştım yoruldum vs. naz yap kıymet bilsin biraz. Ama çalışmanı istemiyorsa böyle söyleme tabi, işten ayrılmanı da kesinlikle önermem. Dediğim gibi ayrılırsan farklı olacağını sanma hep daha iyisini ister. Benim eşim de bana yardım etmez ama boşver dağınık kalsın der en azından sıkıntı yapmaz, temizliğe kadın gelsin sen yorulma der. Yemek ise yorulma dışarıdan söyleyelim der hatta ben yemek yapmayı çok sevdiğim için kabul etmem bazen. Sonuç olarak yardım etmez ama hiçbir şeyi takmaz rahattır yani, yemek yapınca ayıla bayıla yer. Ben de çok yoruldum, koşturdum bütün gün derim naza çekerim biraz. Sen de önce konuş, sonra bu şekilde davran bence canım, aza kanaat etmezse, çoğu bulamayacağını anlasın.. Allah kolaylık versin..