evliligimden bisey anlamiyorum

gulosss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2014
198
23
38
35
Yoruldum kizlar sikildim yaz basindan beri esimle dogru fuzgun basbasa zaman geciremiuoruz gorumcem evimize yerlesti anne baba yazlikta ben yeni evli sayilirim esime ihyiyacim var esim icin yemek yapmak esim icin suslenmek sarilip tv izlemrk basbasa gezmeye gitmek istiyorum bunlar hakkim degil mi Ve daha 1 bucuk ay daha kalicak bizde bide degse kullaniyor sanki beni gorumcem biseye yardim etmez nasi yuzu tutuyor anlamiyorum evde tek kalmaktan korkmadigini soylemisti evleri alile apartmani amcalariyla ayni binada yasida kucuk degil 24 yasinda ya ben cekmek zorundamiyim esim cok iyi anlayisli benide cok seviyor bende onu zaten onun icin ben davet ettim kardesini ne zaman istersen sikilirsan gel dedim esimin yaninda edim uzulmesin diye o hegun burda suan ben uzuluyorum esime belli etmek istemiyorum oda kardedine git diyemezki kardesine belli etmiyorum ama uzuntum yuzume yansiyo esim anliyor galiba belli etmemem lazim oda bisey yapamaz ben sesimi cikarmadan idare ediyorum ama esimin alisesi degerimi bilecekmi sanmiyorum daha gecen hafta esimle annesi kendi aralarinda tartisiyolardi benle ilgisi yok ben sofra kuruyorum kaynanam esime bana elalemin yaninda boyle davraniyosun diye sitem etti esimde elalem kim dedi kaynanam gelin dedi esimde kizdi etti onu elalem olarak mi goruyosun dedi Savundu beni ama uztuntum gecmedi haketmedimki ve benim gonlumu almaya calismadi ogluna yagcilik yapti anca olayin ustunu ortmeye calisti ama basaramadi cunku edim onun yagciligina kanmadi biz eve geldikten bigun sonra kaynanam benden ozur diledi bana kalirsa beni umursadigindan degil oglunu kaybetmemek icin iyiliklerim gozune dizine dursun cadi bi gelin olsaydim daha mi degerli olurdum acaba sogudum bem onlardan nasi davramicam bilmiyorum

Allah yardımcınız olsun. özellikle ilk zamanlarda yaşatılanlar bir ömür boyu insanın içinde kalıyor. kendilerinden uzaklaştırıyorlar hem gelinlerini hem de oğullarını ama farkında değiller. ben de iki yıllık evliyim fazla tecrübeli değilim ama sadece tavsiye olarak siz eşinize ailesini hiçbir zaman kötülemeyin haklı olsanız da haksız duruma düşersiniz. eşiniz söylediğiniz kadarıyla zaten sizin yanınızda bu tür konularda. sadece çok ileri gittiklerinde bunların sizi çok üzdüğünü onları kendi aileniz gibi gördüğünü belirtin kazanan siz olursunuz inşallah.

Nasil degerli olacagini soyleyeyim.
Kesinlikle ikiyuzlu olma, davet etmek istemiyorsan istiyormus gibi gorunme,istedigin zaman gel kal deme gorumcene. Ne munasebet. Davet etmek istemiyorsan kesinlikle kimseyi davet etme. İnan ki bu eve ben gercekten istemedigim surece kimse gelemiyor. Oyle bi mesafe koydum ki arama herkesle. Cok da mutluyum.
Annemlerde kaliyorum bi gece mesela esim nasil burnumda tutuyor. Senin de normal esinle yalniz kalmak istemen.
Gorumceni sepetledikten sonra esini de tembihle, kimseye boyle teklifler yapma. Yaranamazsin arkadasim.....

Aynem canim ben yinede saygida kusur etmiyorum. Peki ya kiz kardesini ne yapmali kullsniliyo gibi hissediyorum kendimi o kiz tarafindan sizin esinizin ailesi nasil size karsi

Evet canim iyilikten bisey kazanilmiyormus hep daha fazlasini isterler ne yapsan yaranilmaz mutsuz olan ben oldum ama ben esim icin cagirdim uzulmesin diye arada kalmasin diye (( oyle soguk bi masefe koyarsam ailesi beni sevmez aileside benden sogutmaya calisirsir huzurduzluk olur diye nezeketen cagirdim. Sen nasil basardin canim ben nasil esimi kirmadsn onu sepetleyebilirim taktiklerin var mi

benim eşimin ailesi bana karşı çok saygılı çok severler eşimde bana değer verdiği için asla benimle ilgili kötü bir şey söylemezler daha doğrusu söyleyemezler eşim izin vermez. ama beni de üzen olaylar oldu olmadı değil. onları şu an içime attım eşimin üzülmesini istemediğim için. ilk evlendiğimde ben de herşeye evet diyodum ama şimdi herşey değişti. biraz daha bir birinizi tanıyın eşine ne zaman nasıl yaklaşacağını daha iyi anlarsın o zaman. şu an da ne kadar olsa birbirinize yabancısınız. eşinin ailesiyle arasındaki ilişkiyi çok iyi çözümlemen lazım.

kesinlikle yüz verme ..
yüz versen ikiyüz isterler ..
mesafeni koru ..
iyi olcam diye üzülmekten vazgec ..

demek ki neymişşş,kocaya iyi gözükeceğiz diye istemediğimiz şeyleri ister görünmeyeceğiz

Kendiniz davet etmişsiniz şimdi de "sepetleme" yöntemleri arıyorsunuz.
Yapılan iyilikler göze dize dursun diye beddua edilmez.
Yapmasaydınız.
Yaptıysanız da söylemeyin.
Eşiniz gayet anlayışlı, sizin arkanızda yanınızda duran size laf söyletmeyen biri..
Ya iyi gelini oynamayı keseceksiniz, net olacaksınız..
Ya da sızlanmayacaksınız..

Insallah evlendiginde kendi gibi gorumceleri olur. Ama ben biliyorum o benim gibi idare etmez

ay aynı benim görümce :) hiç iş yapmaz anca totoşunu büyütür bize gelince. bütün görümceler aynı valla .
Ay ben öyle değildim
Çağırılmadan asla abimle eşimin evine gitmedim,uzun uzadıya yatıya kalmadm,yayılıp yatmadım çünkü çok ayıp
Gelin bana ya da anneme saygısızlık etmediği sürece hiiiiiç bir problem çıkarmam.Ben gelin dostu görümceyim

Kusura bakmayin ama gorumcenizin yaptigi ne kadar ayipsa sizn yaptiginiz da o derece ayip. Samimi degilsiniz bir kere. Madem gelmesinden rahatsiz oluyorsunuz ne diye cagiriyorsunuz? Cagirdiysaniz ``sepetlemeye``de calismayin.

Eşine iyi görünmek zorunda değilsin.Sen neysen osun.
Görümcen kalmaya gelmek isterse kabul etme bir daha.Kalması için bi sebep yok dersin eşine.
Kocamla kötü olurum diye istemediğin durumlara girme.Ne gereği var?

Bide aynı evde oturanları bi düsün...

Canim benimde teyzem seninle ayni seyleri yasiyordu. asla kocana ailesini kotuleme sen kotu olursun. gorumcene ise bir ara TATLI dille kocanla ozel bir gun gecirmek istedigini ama o olunca utandigini filan soyle utansin gitsin Bir dahada iyi gelin olucam diye istemedigin birseyi yapma. inan bana kotu gelinler daha el ustunde oluyor.

elalemin evinde kızını 1,5 ay kalmaya nasıl gönderiyor anne olarak yüreği yanmıyo mu yani anlamadım

Kizlar sanirim burnu havada kendini begenmis gelinler yaraniyor seviliyor bundan sonra bende oyle olucam

Ah allah yardımcın olsun bacım annemde kaynana ve eltisinden çok çekmiş zamanında en sonunda bağlar kopuyor gelinle kaynana arasında elti görümceyle de kopuyor ama oğlanın bağlantısı kopmuyor yakında olunca o gider gelir bide çocuk oldu mu sorar eder eşin çok üzülür tabi ama anam bu kaynanayla görümcende fenaymış bağlarını kopar diyeceğim ama ipler elinden gidecek eşine yön vermen için mesafeni koru ama yine görüş babama annem zor yön verdi allahtan babannem uzaktaydı köye bayramdan bayrama gidiyordu ama seninkiler yakın belli ondan mesafeli ol ama arayı bozma belki cadılık bile yapabilirsin azıcık iğneli laf etsen nolucakkk ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…