Evliligimin ilk zamanı pismanliklarim

Basakcikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
420
321
103
Merhaba arkadaşlar
Evliligimin ilk aylarında kendimi tutamadigim agresif davranışlarda bulundum ve şuan utanıyorum konuya nereden başlasam bilmiyorum ama aklıma gelenleri yazicam
İlk olarak düğün günü eşimin babasindan haber geldi yada konuştuğu kendisiydi bilemiyorum kendisi takı alamamış eşimin aldiklarindan birini takıcakmis ve bu düğün günü aklına gelmiş.eşim çok sinirlendi ama sonuçta o altını o adam taktı beni ilgilendirmez ne takip takmadığı baştan beri bir beklentim yok kendisinden düğünden iki üç gün sonra bize geldi evde olmicaz dememize rağmen on dk inat Edip uğradı neyse derdi kredi çektirmekmis eşim o anlık şaşkınlıkla kabul etti bende pek mudahele edemedim bir hafta arayla hem burda hem memlekette düğün oldu eşime cektirdigi parayla geldi diğer düğüne gezdi tozdu ailece. her neyse biz araba aldık arabayı aldiktan sonra akrabası aldı üç hafta sonra getirdi tabi benim zoruma gitti bayag söylendim her ay biri bişey mi isteyecek ben hep bu korkuyla mi yasicam ben herşeyden kısarak evlendim filan diye ama sonradan çok pişman oldum çünkü eşim bana karşıda hep anlayışlı davrandı bu konular yüzünden bayag tatsızlık yaşadık şuan aramız iyi ama ben bayag utanıyorum düşündükçe sizce yanlismi yapmışım herşey üst üste geldi ve psikolojim kaldırmadı

Son düzenleme:
Nokta virgül olmayınca tek nefeste okudum ve hiçbir şey anlamadım
Kusura bakmayın aynı yaşadığım gibi noktasız virgulsuz yazmışım
Kısacası eşimin ailesinin birden karşılaştığım fırsatçı tavrı yüzünden tartışmalar yaşadık şuan bu durumdan utanıyorum..

Evliliğin ilk zamanları insan cahillikler yapabiliyor Birine karşı pişmanlığın var ise gidip ‘şu hareketimden ötürü canım çok sıkılıyor hakkını helal et özür dilerim’ diyebilirsin.

Evet bunu yaptım zaten teşekkürler yinede doğru yapmışım o zaman bazen insan durumun içindeyken ne yapacağını kestiremiyor..

Evet bunu yaptım zaten teşekkürler yinede doğru yapmışım o zaman bazen insan durumun içindeyken ne yapacağını kestiremiyor..
ohooo oo. cok olur boyle pişmanliklar. hele ki evliligin canim cicim aylarinda. 2 yildir evliyiz, eşimle "bugun de ayrilmazsak, hayatda ayrilmayiz" dediyimiz kavqalarimiz oldu. sonra soylediklerine pişman oluyorsun, duşunuyorsun o bu sozleri hakk etmedi diye. bide ben akrep burcuyum. bir insan sirf incinsin diye her şey soyleye bilirim o anda. o insanin yuzundeki ifade de en cok beni kahr eder sonrasinda. kendimi cok frenlemeye calisirim ama o anda goz kimseyi gormuyor işte.

Keşke frenlenebilse... Cicim aylarını ben böyle beklemiyordum nisanliykende hiç küs kalmazdik ama ilk iki ay bizi biraz zorladı, şükür şuan iyiyiz. Başka biriyle aynı evi paylaşmak her ne kadar çok sevsemde alışması biraz zor oldu..

bak canim şoyle anlatayim. ben Azeriyim. ve bizim azericede bir misal vardir. birinden soruşurlar bu insan nece insandir deyə, deyir ki bilmirem çunki o insanla eyni yolda yoldaşliqim olmayıb... yol derken bildiyin yol. yolcu anlaminda. fakat misalin alt kısmii anlami şoyle. biriyle ayni yolda ayni duyqulari, ayni kayqılari paylaşmiyorsan, o insani tanıdığını soyleme. kocani taniyamamişsin demiyorum yanlış anlama. ben kocamla 7yıl sevgili oldum oncesinde. universiteyi ayni sinifda ayni siralarda okuduk. 7 yıllık ilişkinin sonrasinda evlendik. ben artik bu insani taniyorum, o da beni taniyor derken, evlendiğimiz gunden yeni huylarini gordum. yeni derken onun icin yeni değil. benim ayni evde olmadan anlayamayacağim yeni huy. o da benim yeni huylarimi, yeni tepkilerimi gordu.. kisacasi ne kadar muhattap olursan ol, ne kadar arkadaş gibi sevgili gibi ve ya nişanli gibi iyi anlaşirsan anlaş. ayni evde yaşiyorsan, şaşiracaksin. yeniliklere açik olqcaqsin. olağan dışı kavqalara, anlamsiz tartişmalara. alt kattaki yaşli teyze "dun niye kavqa ediyordunuz?" diye o burnunu evinizin içine sokdugunda bile, anlamli bir cevap bulamayacklaksin kendi içinde. cunku o kadar sacma şeyler için kavqalar edilir ki, biri sorduğunda ne kadar saçma oldugundan utanir, regl oncesi gerginlik der kesip atarsin yani.kisacasi canim cicim oyle gercekden canim cicim değil. alış. boyle kavqalar evliliğin tadi tuzu. abartmamaya calişin ama asla kendinizi olağandışı bir vaka olarak gormeyin. hepimiz oyleyiz

Evet çok güzel yazmissiniz bende tam olarak böyle oldu aynı yolun yolcusu olunca daha değişik huylarimiz çıktı ortaya evlilik bu sanırım

Evet çok güzel yazmissiniz bende tam olarak böyle oldu aynı yolun yolcusu olunca daha değişik huylarimiz çıktı ortaya evlilik bu sanırım
evlilik bu, ayni evde yaşamak boyle bişey. sen 25 30 yil ayri ortamda buyumuş biriyle şimdi ayni evi paylaşiyorsun. bu doğal bir şey..bide boyle duşun, neden hep evdeki ablalarimizla, kardeşlerimizle kavga ederiz ama dışarıda çok cana yakiniz arkadaş edinirik, karşimizdaki kişi de cok iyi insan. hatta bazen keşke kardeşim sen olsan deriz en yakin kankamiza arkadaşimiza..ayni weyleri paylaşmiyorsan ayni ortamda değilsen anlaşmak hep kolaydir. marifet ayni evin içinde huzur bulmakda. ne kadar kavga ederseniz edin, esas olan genel huzurunuzu kabetmeyin.. mutluluklar dilerim

Sinirle söylemişsiniz. Bence geçmişi düşünerek kendini yıpratmayın daha fazla. Çünkü belli bi zamandan sonra takıntı haline geliyor geçmişte yaşamak. Aranız düzelmiş ne mutlu, önünüze bakın artık :)

Evet ben birini kırınca çok takılıyorum geçmişte kalsa bile bu beni yıpratıyor vazgeçmem gerek bu huyumdan

Teşekkürler

Ama baştan önüne geçmezseniz sonra artarak devam eder.bence hiç taviz vermeyin

İnşallah devam etmez sonu gelmez çünkü devam ederse istekler bitmiyor sonradan uzuldugum için biseyde dememeye çalışıyorum artik. Babasina oturmaya gidiyoruz bir birbucuk ayda bir bize davet etme fırsatı vermeden hemen bir hafta sonra arayıp gelcez diyor misafir den kacmiyorum ama büyük olduğu için ben davet etmek isterim garip geliyor bana bunlar.

Bu hayatta mutlu olmak için azcik umursuz olmak gerek sanırım

Kesinlikle. Geçmişe çok takılıyorum ben. Yaşatılan olumsuz şeylere öyle takılı kalıyorum ki. Umursamaz olmayı istiyorum İnan. Geçmiş takıntısı ya da gelecek kaygısı olmadan anda kalıp bütün güzellikleri yaşayabilmeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…