Evliligimizdeki anormallik

Eşiniz sizinle birlikte olmak istiyormuş , bana hiç dokunmuyor deseniz sorun var ama bu şekilde herhangi bir sorun yok. Rahata alıştırmışsınız sadece. Gidip yatağınıza kurulacaksınız , beğenmeyen çıkıp gidecek.
Hala ayrı yatmak istiyorsa hadi yallah ananın evinde odanda uyursun bu evde üç kişiyiz artık bu bebek de senin bebeğin diyeceksiniz. Artık bir evlat sahibi olduğunu benimseyecek.
Daha 2 ay olmuş, odaları falan ayırarak tüm sorumluluğu üzerinize almayın, eşiniz de baba olduğunu bilsin.

Hayırlı olsun öncelikle ama hatayı en başta yapmışsınız ayrı yatarak ben doğumumu sabah yaptım gece taburcu oldum eve geldik ben gittim eşimle yattım asla ayırmadım öyle de olması gerek bazılarını duyuyorum 40ı çıkana kadar yatmıyor e ondan sonra da böyle soğukluk giriyor araya

Ne çok yatak ayıran varmış çocuk için hayretle okudum.. birde aylarca hemde.. nasıl uyudun 4 ay koltukta onada şaştım? Bebek var diye neden oda,yatak ayırıyorsunuz ki? Çalışan birtek sizin eşiniz değilki yeri gelecek oda kalkacak sizinle gece sadece çocuk yapmakla değil babalık. Odanıza geçerken kimseden izin almak zorunda değilsiniz,geçin odanıza rahata alışan rahatsız oluyorsa gider salona.

Hayretler içerisinde okudum çocuk olmuş 2 yaş hala ayrı yataklarda bir de yazmışsınız ya evliliğimiz güzel gidiyor hangi evlilik?

Hayır gündüz çok uzun süre uyuyor e haliyle uyumak istemiyo daha nasıl tekrar uyuturum 24 saat uyyamazki e böyle oluncada ışık açık kalmak zorunda cunku daha farkında değil hiç biseyin
Konu sahibi bebeğinizin günde 3 kez uyumasi lazım 2ser saat uyursa ona yeter akşam da 10gibi gece uykusuna yatırın.
Gündüz çok uyuyor diyorsanız uyandırın 2 ser saatten fazla uyumasin.
Bu şekilde düzen kurarsanız sizde rahat edersiniz.

Öncelikle 2 aylık bebekte uyku düzeni olur. Yani olurmuş :)
Ben de okuyarak öğreniyorum.
Gündüzü geceyi ayırt etmesi açısından düzen oluşturmak gerekiyor.
Gündüze aydınlık sesli ortam, geceye karanlık sessiz ortam gibi. Akşam uykusuna yattığında - bu saat her çocuk için değişir.- sabaha kadar kaka yapmadığı müddetçe bezini değiştirmeyin ki uykusu acilmasin diyorlar mesela.
Bilmiyordum ve degisiyordum ben. Pişik olur diye korkumdan. Bir arkadaş deyince öyle yaptım. Emzir uykuya devam düzenine geçtim. Gerçekten fark etti.

Ve koca ayısını atın salona. Siz yatağınıza geçin.
Ayrı yatıp salona kendi geçen çok bizim de öyle oldu da.
Karısıyla bebeğini atanı ilk kez duydum.

Çok afedersiniz ama ona diyorum ki " Vay ayı vayy!"

Hepinizin bebeğini Allah bağışlasın hanımlar. Üstte bir üye yazmış bu ışık kapatmakla çok çabuk düzen kurmuş hatta odaları ayırmış. Demek ki olabilecek bir şeyden bahsediyorum.
Elbette ışığı kapatın sonra deliksiz uyuyun demedim. Kendi kendine uyusun uyku eğitimi verin de demedim. Bana göre her bebeğin rutini olmalı ve saat 9 dan sonra ışıkların kapanmasını bilimsel veriler söylüyor. Acıkır, uyanır gazı olur bu başka bir şey. Tabi ki ihtiyaç duyduğunda yanında olacaksınız.
Ayrıca kusar göremem diye ışık açık bırakmak nasıl oluyor siz uyumadan bütün gece bebeğin başında mı bekliyorsunuz? Kustugunda kendini kurtaracak pozisyonda yatırın, hatta reflü yatağı kullanın bunun için ışık açık bırakıp da kendinizin de bebeğinizin de uyku kalitesini düşürmeyin.

Birde ben kızım doğunca yatağı ayırmadim.
Gece ağlayınca eşim de uyandı benimle birlikte. Ne yapalım benim de çocuğa bakmam için zinde olmam lazım. Ayrıca süt olması için benim de iyi uyumam lazım.
Bu kadar rahata alıştırmayın kocaları yahu.
O çocuk sadece sizin değil.

Evet kolik bebekse hiçbir şey demezdim ben de ama "sadece biraz geç uyuyor" "salon daha aydınlık diye ben yatak odasında yatıyorum diyor eşim" söylemleri olunca dayanamadım.
Kolik bebek büyüttüm hic gece 1 de yatmadi. 9 olunca banyo masaj yatak. Kolik saatimiz 7 10 arasıydı bizim gerci. Ama genede 1 de asla salonda olmadi

Bir an once bir duzen kurmalisiniz
Yoksa burada biz su kadar yildir ayri yatiyoruz diyen uyelerden olursunuz
Siz rahatsiz oldugunuz icin soyluyorum bunu
Yoksa ayri yatmak isteyen ayri yatsin bana ne

Ayrica 2 aylik bir bebek icin gece 1.5a kadar aydinlik bir odada bulunmak hic uygun degil gercekten
Ilk 3 ay gece ve gunduz kavrami oluşur
Eger geceyken bile isik acip karanligi algilamasina engel olursaniz
Hep o saatlerde uyuyan bir bebeginiz olur
Esiniz de hakli olarak erken yatmak istediginde karanlik olan odayi tercih eder
Cunku normali budur, kendiniz uyuyamayacaginiz bir ortamda bebegi de uyutmayin lutfen
Gece defelarca uyanacak evet ama mumkunse yatak odasindan cikarmayin
Karanlikta vakit gecirip tekrar uykuya donmesi icin destek olun
Uyumasa bile ki 2 saat kadar uyanik kalmasi normal, gece kavrami okusana kadar..
3. Aydan sonra gece gunduz kavrami oluşur
Ve sadece emmek icin uyanan (uyanma bile sayilmaz gozu kapali agzi ile aranan bir bebek uyanmis sayilmaz)
Emer emmez ya da beslenir beslenmez geri uykuya dalip sabaha kadar uyursa gercek hayata kolayca adapte olur...
Siz de yataginiza donup esinizle uyuyabilirsiniz o zaman

Baba olmus ama keyfinden bir gram eksiltmiyor masallah.
Al besigi gec yatak odasina, esin ister gelsin ister gelmesin

Ben seyi anlayamadim. Neden ayri yattiginizi yani bebek yatagi neden yatakodasinda degil, esin calisiyorsa da bebegi oldu sonuçta, gece arada besik sallayacak tabiki..bunu bilerek bebek sahibi oldu...neden sen onun agzinin ucuyla soylesede besigi odaya almaui kabul etmiyorsun....sen neden 20 gun kaynananda kaldin evinizde kocanla bakmadiniz bebeginizeneden tek bebegin sorumlulugu sende çok soru var çok:)) ben kabul etmez ,o beşik yatak odasına taşınır, bebek agladikca zaman zaman baba da uyandirilir, cinsel yaşama devam edilir, babayı da bebek büyütme stresine alirdim eger bir sey diyecek şikayet edecek olursa "ebeveynlik cehennemine hosgeldin hayatim " derdim .ki ebeveyn olmak biz anneler için harika bir sey

Karıştırıyor olabilirim ama sizin eşiniz değil miydi siz hamileyken başka bir kadına sürekli mesaj atıyordu, gözü dışardaydı? Haliyle eşinizden duygusal birşeyler beklemeniz bence çok garip.

biraz farklı bir şeye takılmış olabilirim ama aklınızda bulunsun evlisiniz diye siz onun cinsel ihtiyaçlarını gidermesi gereken bir nesne değilsiniz, sizi duygusal ve cinsel açıdan kendisine yakın tutmuyorsa, yani sizin de istemenizi sağlamıyorsa onunla birlikte "zorla" olmak zorunda değilsiniz, bunu kendinize yapmayın, toplum bunu normal kabul etse de ruhunuzda psikolojinizde zamanla hasara yol açarsınız, üzüldüm gerçekten.

Siz daha evliliginizi oturtamadan bebek yapmissiniz , insan kendi yatagina yatmak icin esinin israrini mi bekler yahu?
Bu isin normali besik yatak odasina konur , herkes kendi yataginda yatar
Hatali olan sizsiniz kalkip salona gittiginiz icin

Geç kalmış sayılmazsınız çocuklarınız için şu dakikadan itibaren araştırmaya, okumaya başlayın.

Baştan hatalı olan sizsiniz bence. Yatak odasına beşik atıp 5 6 ay öyle kalacaktınız. Adamdan kendi odanıza girerken izin istemeniz, trip atmanız saçma geldi. Siz böylr giderse 3 yıl daha ayrı yatarsınız, izin vermeyin.

2 aylık bebekte uyku düzeni mi olur
Oluyor vallahi. Ben bebeğim küvezden çıktıktan sonra akşamları gündüz ne kadar uyursa uyusun 9da uyuturdum.. Sonra uyanırdı emzirirdim uyurdu tekrar. şimdi 7 aylık olacağız 9 da bir ağrısı yoksa mutlaka uyur...

Konu sahibi benim bebeğim ilk vaka çıktığında doğdu 33 haftalık prematüre 20 gün küvezde kaldı. Çıktığında virüs iyice yayılmıştı sokağa çkma yasakları vardı. O yüzden sadece 1 ay eşimle ayrı yatmıştık o da bebeğimizin sağlığı için.. biz yatak odasındaydık ki ben bile 1 ay maskeyle durdum bebeğimin yanında.. 1 ayın sonunda eşime gidip yatak odasına geliyorsun hayatım bu kadar ayrı yatmak yeterli dedim. İlk gün eşim bebeğin akşam uyanmasına rahatsz oldu uyuyamadı tekrar salona geçti. 2 gün sonra uyuyacağı zaman hadi hayatım dedil geldi. Bir iki akşam sonra alştı..Eşinizle beraber yatak odasna geçmelisiniz. Ayrıca siz neden salonda uyuyorsunuz bunu anlamıyorum ben. Yatak odasnda sizin yatmanız gerekirdi asıl bebeğinizn de sağlığı için.. Neysi biran önce birlikte uyumaya ve çocuğun sorumluluğunu 2 kişi almaya başlamalısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…