Evliligimizdeki anormallik

Gece gündüz ayrımını kurmanız lazım. Işık açık kalmak zorunda değil, kapatırsanız bu ayrım için en önemli adımı atarsınız. Gündüz sesli ışıklı ortamda uyutun. Gece de sessiz ve ışıksız ortamda olun.
Bunu denicem insallah bu sorunu bari halledirz.

Eşinizin doğum sonrası sendromu falan yok öyle birşey olsa cinsel anlamda da yakınlaşmaz. Eşiniz tam bir rahatına düşkün bir adam siz yatak odasında bebek ile uyumanız gerekirken neden salonda yatan sizsiniz acaba tamam erken işe gidecektir bebek uyumaz ağlar başka odada yatmak ister anladım da yatak odasından giden siz niye oluyorsunuz o başka odaya geçsin

4 aylik bebek gece boyu en az 4-5 kez uyanır, beslenmek ister, şimdiden sabaha kadar uyuyorsa kocanızı özlemekten daha önemli sıkıntılarınız var bence

Kuzenim on yıllık evli eşiyle 4 5 senedir ayrı yatıyorlar bence çok saçma ama kuzenim sessiz biri maalesef tepki vermiyor

Hayırlı geceler k.k..2 ay önce doğum yaptım,20 gün kv. Kaldım o süreçte adaptasyon olmaya calisiyodum yeni hayata,eşimle ayri yattık.neyse şimdi 2 ay bitti hala ayrı yatıyoruz ve eşim hiç şikayetçi değil bu konudan.o yatak odasında rahat rahat yatarken biz salonda beyefendiyi rahatsız etmmk için kalıyoruz kii sakin bir bebeğimiz var sadece biraz geç yatyo 1 buçuğu buluyo, tamm ise kalkcak erknden ama tek ise gidip bebeği olan sen degilsin sonucta!!en son çok zoruma gitti bi iki imali konuştum sonra düzgünce konuştum,işte orası karanlik salon aydinlik gece ondan vs.diye zırvaladı.vardiyali çalışan bi insan hadi geç kalktigin hafta bari de,birlikte uyuyalım diye hicmi özlemez insan..Ben dedikten sonra e tamm beşiği gtrelim gece lambası alyim diyo ağzının ucuyla ama benim zoruma gittiği için bu sefer ben kabul etmiyorum,cunku benim dememle diyo.en az 4 aydır ayrı yatıyoruz böyle evlilikmi olur,ama birlikte olmak istediginde hiç utanma yok ama benim icimden gelmiyo zoraki yapıyorum. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz.
3ay once dogum yaptim
Hic ayri yatmadik
Boyle bazen ben bebegi uyutmaya erken geliyorum yatak odasina, esip bazen tvnin karsisinda uyuya kaliyo gecde olsa geliyo
Gece bebek uyandi diyelim ben bebegi alip salona gidip emziriyorum sonra geri geliyoruz odaya

Ederler yahu ilk 15 günden sonra her gün aynı rutini yapınca 2. Ayda bizim oturmuştu düzeni. Kolik hariç. Kolikse işi zor. Ama uyumlu bir bebek dedi. Her gün biraz daha erkene çekmeli uykuyu böylece düzelir. Ama bazısı da uyumuyor bilemedim şimdi
Bn 18 yaşımda kızımı kucağıma aldım katılım nöbeti gecirirdi bayılır nefessiz kalırdı bnm geçen gündüzüm yoktu gece kucağıma alır oturarak uyurdum korkardım bayılır da bişey olur diye bn telefon kullanmadim 6 aydır kullanıyorum cahil kalmışım demekki 😊

Anlatamıyorum galiba, öğretmezseniz edemez. Milyon tane kitap yazıyorlar uzmanlar hadi okumuyorsunuz artık internette videoların haddi hesabı yok.
Tabi ki gece emmeye de uyanacak, temel ihtiyaçları olacak belki gazı olduğu gece uyumayacak ama salonda yatırılan bebekte ne kadar düzen olabilir?
18 yaşımda kızımı kucağıma aldım katılım nöbeti geçirirdi kucağıma alır sabaha kadar oturarak uyurdum yatağına koysam bayilsa bsy olsa ölürdüm telefon kullanmazdim 6 aydır kullanıyorum telefon cahilim demekki kusura bakmayın.😊

Hayırlı geceler k.k..2 ay önce doğum yaptım,20 gün kv. Kaldım o süreçte adaptasyon olmaya calisiyodum yeni hayata,eşimle ayri yattık.neyse şimdi 2 ay bitti hala ayrı yatıyoruz ve eşim hiç şikayetçi değil bu konudan.o yatak odasında rahat rahat yatarken biz salonda beyefendiyi rahatsız etmmk için kalıyoruz kii sakin bir bebeğimiz var sadece biraz geç yatyo 1 buçuğu buluyo, tamm ise kalkcak erknden ama tek ise gidip bebeği olan sen degilsin sonucta!!en son çok zoruma gitti bi iki imali konuştum sonra düzgünce konuştum,işte orası karanlik salon aydinlik gece ondan vs.diye zırvaladı.vardiyali çalışan bi insan hadi geç kalktigin hafta bari de,birlikte uyuyalım diye hicmi özlemez insan..Ben dedikten sonra e tamm beşiği gtrelim gece lambası alyim diyo ağzının ucuyla ama benim zoruma gittiği için bu sefer ben kabul etmiyorum,cunku benim dememle diyo.en az 4 aydır ayrı yatıyoruz böyle evlilikmi olur,ama birlikte olmak istediginde hiç utanma yok ama benim icimden gelmiyo zoraki yapıyorum. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz.
Hayatımda duyduğum en saçma şey.. 🙄🙄 Tamam yani doğumdan sonra bir süre ayrı yatanı duydum da yatak odasında kocanın yatıp bebekle salonda yatanı da ilk kez sizden duyuyorum 😶 Nasıl bir bencillik?? Ve ayrıca sizdeki de nasıl bir fedakarlık?? Başta saçma sapan yollara girmişsiniz zaten.. Adam yatağında rahat e istediği zaman yanınıza gelip birliktelik de yaşıyormuşsunuz adam açısından bakınca sorun ne?? Düzeni bozulan sizsiniz salonda bebekle uyuyan sizsiniz.. Ben şok yaşıyorum şuan.. Başka da birşey diyemiyorum bir fikir de veremiyorum.. Zaten siz en baştan baya bi rahatlığı vermişsiniz neden böyle yapıyorsunuz böyle adamlara anlam veremiyorum..Kimmiş bu eşiniz neymiş de lohusa ve bebekli kadın salonda orda burda uyurken o yatağında kapısını çekip oh rahat rahat uyuyor.. İnanın takıldığım tek nokta şuan sadece burası.. Bu çocukları herhalde sadece kadınlar yapıp da ortaya çıkarıyor.. Yapmayın artık bırakın bu işleri rica ediyorum.. Şu durumda bile kocam rahat etsin diye bakmayın artık.. Bu benim fikrim tabi ki siz ne yapacağınızı bilirsiniz ama bir kadın olarak başka bir kadının böyle şeyler söylemesi benim zoruma gidiyor.. Eşinizi özlemişsiniz falan oralara hiç odaklanamadım bile kusura bakmayın... Ben olsam bu durumda yatağımı daha çok özlerdim

kirilmakta, uzulmekte cok haklisiniz. ama bence uzatmadan besigi odaya taşıtın ve bir gece lambasi takiverin. bu surec ne kadar uzarsa soguklukta o kadar artacak. kimi erkeklere kolay geliyor, rahat geliyor yeni anne bebekle ilgilenirken odada fosur fosur uyumak.

Aaaaa aaaa resmen adamı yataktan atmış ,kızıyla yatıyor ,ne biçim eş, ne biçim hayat arkadaşısın. Bir dakika canım ,yanımda yatan kızım baya kenara yaklaştı da düzelteyim,düşmesin ,diğer tarafı boş tabi. Ha ne diyordum, cık cık cık ,çok kınadım :KK70:
Bizde babasini yataktan atali cok oldu 😂 Ama is in kotusu simdide oglum beni yataktan atti pasa hazretleri bizim yatakta tek basina yatiyor babasi ile ben yerlerde surunuyoruz😂😂😂

Erkekler çocuk olduktan donra böyle bir psıkolojıye giriyor.Sabredın o da sızde alışma surecındesınız

Büyük kızım doğduktan 5 gün sonra odasını ayırdım (yatak odamız çok küçüktü beşik sığmıyordu) ben yatağımda yattım. 2 aylık olmadan uyku düzeni oldu çünkü akşam 8 den sonra emzirirken odanın ışığını söndürüyordum saat 9 gibi emerken uykuya geçerdi yatağına yatırırdım ve odasında gece lambası dahil ışık yakmazdım, sabah 6 ya kadar kesintisiz uyurdu. İkinci çoçuğumda 6 aylıkken odasını ayırdım (büyük bir eve taşınmıştık beşiği odamdaydı) ama bizim yanımızda yatmaya alıştığı için eşimle yatakları ayırmıştık o dönem. Ben çocukların odasında eşim yatak odasında yatmaya başladı ama eşim bu duruma çabuk alıştı, ben yatağa gelince bu sefer eşim yataktan kalkıp kızı yanıma yatırıp kızın yatağında yatmaya başladı eski rutinimize dönmek 1 senemizi almıştı.

Sizde bebeğinize gece gündüz kavramını öğretmeye başlayın ve yatak odanıza kendiniz geçin, eşiniz de artık bir baba o yüzden uykusundan biraz onun da fedakarlık yapma vakti gelmiş bence

Ben de eşimden geç yatıyorum ama en sonunda gidip yanında uyuyorum oda biraz kızıyor ama şöyle ben yalnız uyumayı seviyorum sanırım birde eşim uyurken hep sarılıyor bunalıyorum rahat edemiyorum belki sizin eşinizde rahat uyumayı seviyordur.. biliyorum yaptığımız yanlış ama ben oldum olası geç yatan biriydim ama 2 yıldır evliyim birlikte uyumaya çok da alışmış değilim ama birlikte olurken ben de erken gidiyorum tabi ki bu sizi kırmasın ay bütün özelimi döktüm ama böyle işte.. ama şöyle bir şey yatağı siz ayırmışsınız gidip yanına yatsanız gelme demez herhalde eşiniz. Bence beşiği odaya götürün..

Bebek anneyle salonda yatarsa, saat 9 gibi tüm ışıklar kapanıp uykuya geçişe alışmazsa tabi ki düzen falan da olmaz.
Bebek daha iki aylık..

Evet yatak odasında anne - bebek olmalı Fakat 2 aylık bebeği ışıkları kapatıp saat 9 ' da uykuya alıştıramazsınız daha doğrusu böyle bir düzen kurmak için çok erken..

Bu bebeğin emmesi var, gazı var , kusması var, sabaha kadar ağlaması var..var da var.

Bebeğim 3 aylık emiyor,gazı çıkartılıyor, altı değişiyor, sabaha kadar böyle.. Kusarda görmezsem diye ışığı da şimdilik açık bırakıyorum yoksa insan rahat uyuyamaz..

Sonra zamanla bebeğin uykusu dönüyor gece uymayan bebek gece uyumaya başliyor , öylelikle düzen oturuyor.

Ben yeni dogum yaptığım zaman kv bize geldi bana bebek odasında bebekle uyumalı ediminde yatak odasında uyumasını söylemişti en basinda boyle bişeyin olmasına izin vermedim yatak odasına yatak yanina sepet beşik aldık beraber ayni odada uyuduk bebek ağladığı zaman ben duymadım zaman esim beni kaldırdı ağlıyor diye bastan ayirmadim yani yatağı esimde alışması gerekiyordu nereye kadar ayri yatilirki alin oyle bisey yatak odasına geçin

4 aylik bebek gece boyu en az 4-5 kez uyanır, beslenmek ister, şimdiden sabaha kadar uyuyorsa kocanızı özlemekten daha önemli sıkıntılarınız var bence
Aynen bende şaşırdım 9 da ışıkları kapatıp uyut diyenleri..6 aya kadar mümkün olmayabiliyor .Her bebek bir değil.

Büyük oğlumda da öyle bir zorlama yapmadım ama 9 Aylıkken yürümeye başlamıştı saat akşam 9 olduğu zaman karanlık koridordan yürür gider yatağında uyurdu nereye gidiyorsun dediğimizde Eee e derdi kendi kendine düzenini oturtmuştu .

Şuan hamilelik döneminde bende ayri yatıyorum cunku cok rahatsizim
Siz.bebek doğurmussunuz evdeyseniz eşinizde çalışıyorsa belki sesten dolayı ayri yatiyordur ama bebk biraz buyusun düzelir

Eşiniz tam bir öküz evet ama siz de çok kaprislisiniz. Tamam yeni doğum yaptınız, hassassınız çok iyi anlıyorum. Ben de 2 ay önce doğum yaptım. Ama sırf nazlanmal, kapris yapmak için de bebeğimle gidip de salonda yatmam yani. Eşiniz akıl edemiyorsa siz yapın. Kabul etmiyor falan diye bir şey yok. O oda eşinizin olduğu kadar sizin de odanız. Sırf eşiniz size gel beraber yatalım diye yalvarsın diye salonda kendinize eziyet ediyorsunuz. Çok rahatsızsa gider o yatar başka odada.
Zaten bebek oldu diye odaları ayırmanın mantığını da anlamıyorum. İlk 10 gün aileler var diye ben bebeğin odasında uyudum. Gittikleri gibi odama geçtim, bebeğin beşiğini de aldım. Eşim de bir gün olsun ben başka yerde yatayım demedi. Gece 3 e kadar tüm uyanmalarıyla o ilgilenir. Sonrasında top bendedir. Sonuçta yaparken baba da bakarken de baba olacak tabiki.
Bir de bebeğinize uyku düzeni oturtmaya çalışın. Bazı insanlar 2 aylık bebeğin uyku düzeni olmaz gibi konuşmuş ama oluyor. Çok da güzel oluyor. Bu konuda doktorunuzdan da destek alırsınız. Çünkü bebek saati anlamayabilir ama 1.30 sizin için geç bir saat. Bizim bebek akşam 20.30-21.00 civarı yatar. Sabah 7-7.30 gibi uyanır. 1 saat kadar uyanık olup sonra 11.30-12.00 civarına kadar yine uyur. Tabi 2-3 saatte bir uykusunda besliyorum. Tabi bu kadar gece uykusundan sonra gün içleri en fazla 1 veya 2 defa uzun uyuyor. Onun dışında 30-40 dakikalık uykuları var.

Back
X