evliliğimle ilgili bana yardım edecek fir verecek birileri varmı tecrübeli

eş olunca mecburiyetler var bunlar hep baskı yapıyor erkekte ya da bayanda ama en çok da erkekte, bence kendinize bişeyler bulamaya çalışın,ona muhtaç moddan çıktıınız imajı vern , ama ailk gibi olmasın bu,mutlu görnmeye,ona ilgisiz kalmaya, kendi çağınızda çocuklarla mutlu olyomş gibi görnmye çalışın siz mutlu oldkça size dahl olmak isteyecektr. bu dediğim onu dışlama gibi değil asla, gereken ileşimi kurup fazla fadakarlıktan kaçınıp kendi kendine yeten insan tavrı görmeli ben ce eşin.

evet zaten güçsüzüm dedim zaten bir yol bulamıyorum yani konuşmasam özür dilemez suçlu benim diye yada ortadan konuşur bende cevap vririm
sonra yollamasam o beni dinlemez biyerede gitmez zaten
dediyin gibi biliyo oda ondan vazgeçemediğimi mesela tartışmışız ogün bi isteyi vardır belli eder geri çeviremem 8 yıllık evliyiz bir kere bile hayır dediğimi hatırlamam yemin ederim yok diyemiyorum ona herşeye tamam herşeye galiba bu yüzden kaybediyorum ama yinede yapamıyorum bu sefer diyirum tamam bitti konuşmıcam trip yapacam bi adımı veriyo herşey bitiyo sanki offfffffff

Aslında sorun senin gerginliğe toleransının düşük olması. gerginlik olmasın diye kendinden fedakarlık etmişsin 8 sene boyunca. Bu da ne yazık ki kendine güvensizlikten kaynaklanıyor. İnsanın kendine güvenini kazanması zor ama imkansız değil. Öncelikle kendine odaklanmalısın, bireysel mutluluk ve tatmininle ilgilen, kendini daha iyi tanımaya çalış. Bu süreçte kendini ve ilişkinizi olduğu gibi kabullen zaten sürecin sonunda o kadar değişmiş olacaksın ki eşinin de sana karşı tutumu sen farkında bile olmadan değişecektir. Unutma eşini değiştiremezsin insan ancak kendisini değiştirebilir. Sen değişirsen çevrendeki dünyada değişecektir.
Bir yönetem olarak şöyle bir tavsiye vereiblirim. güçlü yönlenlerini bul. En iyi yaptığın şeyleri yaz bir kağıda sonra onlar üzerinde çalışmaya başla. Bu her neyse ortaya bu konu ile ilgili somut şeyler çıkar. Belki dışarı çıkamıyosun rahatça ama internet üzerinden insanlarla paylaşıp hatta bunu paraya da çevirebilrsin. Paraya çeviremesen bile hayatına bişeyler katmak seni değiştirecektir, daha mutlu ve tatmin olmuş bir insan olacaksın. Bu da kendine güvenini, saygını arttıracak, kendine ve çevrene tutumunu değiştirecektir. O zaman bak insanların (başta eşinin) sana tutum ve davranışları da değişecektir.

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar bundan sonra birşeyler yapmaya çalışacağım
değişmek için zorlayacam kendimi belkii imkanlatrım kısıtlı ama yapıcam bunu dua edin başarılı olurum inşallah

hayır sekiz yıllık evliliğimde bir fiske bile dayağını yemedim o safaya gelmedik hiç hatta ağır hakaretinide duymadım bizim tek sorunumuz onun diyişiyle benim biryerlere çok gitmemmiş
yani oda yine dediğim gibi akrabalar ve bir kaç arkadaşlar dışında gittğm zate n biyer yok dışarı hayatım yok yok yani ve bu gittiğim yerlerde hep tanıdığı bildiği insanlar yabancıda yok
ayrıca çok ama çok kıskanç biride değildir gereğince kıskanır ama neden böyle çözüm bulamıyorum,

Iyi de her evden çıkarken izin alırsan bir yerlere çok gittiğini düşünür tabii. Duymaktan bile sıkılır insan. Benim yan komşularım acayip tutucu,aile apartmanında oturuyorlar.iki gelin de ev hanımı ama gezip tozmaktan eve uğramıyorlar nerdeyse.kocaları da hiç bisey demiyor.her gittikleri yer için izin isteseler herhalde onların kocaları da izin vermezdi.bu izin isteme işini sen mi başlattın o mu talep etti?

Iyi de her evden çıkarken izin alırsan bir yerlere çok gittiğini düşünür tabii. Duymaktan bile sıkılır insan. Benim yan komşularım acayip tutucu,aile apartmanında oturuyorlar.iki gelin de ev hanımı ama gezip tozmaktan eve uğramıyorlar nerdeyse.kocaları da hiç bisey demiyor.her gittikleri yer için izin isteseler herhalde onların kocaları da izin vermezdi.bu izin isteme işini sen mi başlattın o mu talep etti?

bu izin meselesi ta nişanlıyken askerdeydi her gittiğim yeri bilmek istiyordu bende her seferinde izin alıyodum aman askerdir bide beni kafasına takmasın üzülmesin diye böyle geldi böyle gidiyor ama bu yetiştirilmeyle alakalı bişey onun ve ailesinin fıtratı kadın habersiz biyere gidemez çok gezmez eşler sınır koyarsa kabullenmek zorundadırlar kayınvalidem herzaman diyorki ben ekmek almaya bile gitmezdim gerisini siz düşünün artık evde ekmeyi bile olmazsa kayınpederi beklermiş gidip almazmış aç kalsa bile
işte benim eşimde buy şekilde görüp yetiştirdiği için olabilir ama bizim okadar değil yeni markete yakın yerdeki akrabalara falan yürüme gidebilirim ama otobüsle asla müsade etmez gideceği yere arabasıyla ya kendi götürür ya abisini kardeşini veya babamı gönderir eyer hiç biri yoksa otur evde gitme der buda yine ailesinden geliyor oturduğumuz evle çarşı yürüme 10 dk ama kayınvaldem taksiyle gider arabada yoksa buna lüks mü dersiniz yoksa başka bişeymi bilmem bunlarda bu böyle olduğu için bizede yansıyor
çok tutucu bi ailede değiller bide biz yani eltimle benden dolayı birazda açıldılar ama eşlerimize olan olmuş öyle yetişmişler şimdide değişmiyolar
ama kayınvaldem şimdi hertarafı kızıyla berebar alt vurup üst çıkıyor bırakın ekmek almayı memlekette bilmedikleri gezmedikleri yer kalmadı ve sadece kızı ve kendisi yanlarında kimse olmadann görümcem mesela akşamları yanlız gidip geliyor okula olsun çarşıya olsun amam ilk evlendiğimiz seneler bizi bastırmak için neler yapmışlardı kadın yanlız çıkmaz işi bile olsa gidemez yerleştirdiler bunları kafalarına olan bize oldu onlar gayet özgürler ama
ne biliyim işte offff düzelmiyo düzeleceyide yok zaten
izin alma konusuna gelince bir kaç kere komşuya çıktım haber vermeden hani alışsın diye yavaş yavaş tepkisi çok olduuu
ooooo artık bırak izin almayı haber vermiyosun bile ya dedim aynı apartmanın içi ne olucak nere gittim ki hdedim hayır haberim olacak öyle zırt bırt gidemezsin herşeyin bi ölçüsü var bende artık arada bir ya çıkıyortum ya çıkmıyorum komşuya bile açıp izin alacaksam gitmem daha iyi mesela bunun gibi soruyorum size siz olsanız naparsınız böyle yetişmiş bir adama

tecrübeli değilim ama eşimle sevgili dönemlerimizde de bu izin mevzuunu sorun ederdi izin alıcaksın gidebilir miyim gelebilirmiyim bende hep zıtlaşır konu tartışmaya varırdı daha sonrasında zıtlaşmak yerine laf sokar gibi değil ama şurda şu işim şu nu halledicem haberin olsun canım cicim lerle olayı kaynattım şimdi de aynı şekilde devam ediyor ha şuda var oda biyere gidicek olsa arkadaşlarıyla çıkıcak olsa aynı şekilde sorar . resmen saçma sapan ego tatmini sanki nereye gidiyon gittiğin yerleri bilmese dicem aklı kalcak o da yok . Alıştırma çalışmalarında geç kalmışsın ama yapabilirsin ,

Back
X