Evliliğin bitmesi için bunlar yeterli mi?

Benim anladigim kadariyla adam fiziksel olarak seninle ilgilenmiyor bu cinsel isteksizliginden belli, aranizda elektrik kalmamis. Ne kadar boyle gider bilemem, ayni evde 2 bitki gibi yasiyorsaniz bosan gitsin cocukta yokmus madem

Ablalarım,kardeslerim.. İşin içinden çıkamadığım bir konu hakkında fikrinizi almak istedim.8 aylık evliyim.Eşimle severek ve daha cocukluktan flört ederek genelde benim fedakarlıklarımla ( şimdi anlıyorum ki ) evlendik.Eşimi çok seviyorum.Ama sanırım bitmenin eşiğine geldik.
Evlendikten sonra epey kilo aldım. Sürekli benim cok kilo aldığımı,bu sekilde cirkin gözüktüğümü ve acık acık olmasa da artık beğenmediğini dolaylı yollarla dile getirdi.Suan diyet yapıyorum birkaç kilo verdim,diyete devam ediyorum
Ama sorun şu ki evlendiğimizden yaklasık 2 hafta sonrasından beri eşim eve geliyor sadece tv izliyor, konusmazsam konusmuyor. Aşktan sevgiden samimiyetten bir haber. Afedersiniz ama cinsel anlamda da ben yanasmadan asla yanasmıyor. Yeni evli olmamıza ragmen 10 günde bir ben yanasmazsam o da pek oralı değil. Cevremde yeni evli cok fazla,buradan da okuduğum kadarıyla normal değil. Yürüyüş yapalım,birlikte birşeyler yapalım diyorum,sıkılıyorum diyor.Haftasonu da hep arkadaşlarımızla plan yapıyor ikimiz bişeyler yapamıyoruz. Sanırım yalnız kalmak istemiyor. Defalarca konuştum,kavga da ettim. Boşanmayı da dile getirdim.Seviyorum diyor.Cinsel problemi de dile getirdim.Söyledikten ertesi gün sonra güya istiyormus gibi yanasıyor ben konustum diye sonra yine aynı. Her yolu denedim aynı tas aynı hamam.Uzun oldu ama hakkınızı helal edin kusura bakmayın.Artık cok yoruldum ne yapacağımı bilmiyorum
benim bi arkadaşım da bu dertten muzdaripti. sonra bir gün aynı eşi gibi davranmaya karar verdi. 2-3 ay böyle moron gibi takıldı tabi eşi de farkı fark etti konuştular sonra adam baya değişti.
her şeyde boşanmayı aklınıza getirmeyin bu hiç hoş bir şey değil.
bu dediğimi deneyebilirsin. sen biraz sıkılacaksın ama denemiş olursun en azından..

Konunuza yorumuma gelince...
Yeni nesil erkeklerde böyle sıkıntıları çok duyuyorum.
Birçok arkadaşım tam da sizin bahsettiğiniz sebeplerden yakınıyor.
Evde ya da başbaşa sıfır aktivite ve iletişimsizlikle geçen zaman, ancak yanlarında başkaları olduğu zaman hayata dönen koca.
Evliliğimin ilk ayalrında başbaşa tatil planı yaptığımız zaman herkesin bize 'çok sıkılacaksınız, ne yapacaksınız ki ikiniz, erteleyin beraber gidelim' nidalarına bir anlam verememiştim, bu sorunlarını öğrenene kadar.
Ayrıca cinsel hayat anlamında da hormonlu gıdalardan mıdır nedir gencecik erkekler 'yorgunum, uykum var' bahaneleriyle ayda 2-3 kere aktifleşiyor.
Çözümü bilemiyorum fakat böyle bir hayat çok zor.
Her şeyi geçtim, bir şeyler paylaşamadığın ya da deneyimleyemediğin bir insanla ortak bir hayatı yaşamaya çabalamak, boşa kürek çekmek gibi.
Aile terapistlerinden ya da bu durumları olumlu sonuçla atlatanlardan tavsiyeler alabilirsiniz.
Aklıma tek gelen bu.

inanmıyorum, ufkumu açtın resmen.

gerçekten bizi eşimle tek başımıza tatil yaptığımız için eleştiren kişileri anlama fırsatı verdin bana.
ben de çok duydum, öyle tek aile tatilde sıkılırız birlikte gidelim diyeni.
biz de derdik, birlikte de gidelim tabi ama biz yalnız da seviyoruz tatili, tatil olsun yeter ki falan derdik.

hatta eşimin kardeşleri ile bu muhabbet dönerken bir keresinde kv, "onlar kimseyi istemez, kalabalığı sevmiyorlar" diye laf dokundurmuştu.
Kalabalığı sevmemek değil de, yalnızlıktan da sıkılmıyoruz yani.
gayet de ortak zevkleri olan bir çift olarak süper tatil yapıyoruz her yönden...

Ben söyleyeyim sana. Bizim evde tek çeşit pişer. Sadece bir yemek. Yanına pilav makarna ıvır zıvır yapılmaz. Misafirden misafire pirinç pişer mesela. Haftada en az iki gün salata yenir akşam yemeğinde. Hafta içi kahvaltı yapılmaz onun yerine meyve sebze sularıyla hazırlanan smoothie içilir. Kahvaltı hafta sonları yapılır. Şeker kullanılmaz, kek börek kurabiye yapılmaz. Her akşam mutlaka meyve yenir.

İletişim sorununa gelince. Saat 9'a kadar tv telefon bilgisayar yasak. Sohbet ederiz, müzik dinleriz. 9'da film kanallarına bakarız güzel bişey varsa izleriz yoksa internette takılırız. Ama tamamen soyutlanmaz yine konuşuruz. 11.30-12.00 gibi eşimi yatırırım. Yatakta da sohbet ederiz, oynaşırız. Uyudumu kaçıveririm. Uyanır gelir zorla yatırır o uyur ben yine kaçarım. Uyku problemim var azcık.

Cinsellik konusunda nasıl tavsiye verilir bilmiyorum. Yani gecelikler seksi kıyafetler falan bana komik geliyor. Doğal hali seksi olmalı kadının. Ki sen kendini seksi hissedersen zaten o enerji etrafına yayılacaktır.

:)
güzel tavsiyeler.
ama doğal hali seksi olmalı herkese uymuyor ya. ya da dönemsel olarak değişiyor mu demeli.
hele ki yeni hamile bir kadına hiç uymuyor :cry: varsa yoksa uyuyayım derdindeyim şu ara.

Başlığına cevap vereyim kişi yok artık dediğinde bu veya daha küçük sebepten bile bitebilir evlilikler.
Dayanma ve isteme herkeste faklı.
Eşinde zormuş bir evlilik terapistine gidin isterseniz.

Düştüm daha önce,tv yi kapatalım bazı zmanlar dedim.denedik iskence geliyor kendisine dinleniyormus televizyonsuz olmazmis. 7/24 benle mi konusacakmis. Bir daha da denemedim
Sorun tv de değil ki canım. Yalan soyleyemem baya survivor hastasıyız dizilerimiz de var. Çocuk o saate zaten uyur. Oturur izleriz. Tv yi ne kapatcam ya reklam arası yetiyor sohbet için. İşten eve gelince bir kısa gün içinde ne yaptın. Günlük haberlerde ne vardı konuşulur. Sofrada haberler izlenir. Uzanıp tv izelenir.

Kaç kilo aldın bilmiyorum. Ama aynaya bakınca sen kendini nasıl görüyor sun. Sen kendini iyi hissetmiyor isen eşin nasıl hissetsin. Bak bende evlenince aşırı kilo aldım ama anladımki benim kendimi güzel hissetmem önemli. Kendime dürüst oldum ilk önce.

Hattta biz eşimle alyans bile takmayız. Ben yüzük takmayı hiç sevmedim zaten. Eşim de öyle. Biz böyle mutluyuz ama aaaa neden tankmıyorsunuz falan diye durumu yadırgayan insanlar var. Bu bizim için sevginin bir göstergesi değil ki. Tv yi kapatıp muhabbet eden bundan keyif alan çiftler de vardır. Ama sarılıp tv izlemek keyif veriyor bize. Hatta herzaman sarılmakta gerekmez yani.

Son düzenleme:

gerçekten bizi eşimle tek başımıza tatil yaptığımız için eleştiren kişileri anlama fırsatı verdin bana.
biz de derdik, birlikte de gidelim tabi ama biz yalnız da seviyoruz tatili, tatil olsun yeter ki falan derdik.

hatta eşimin kardeşleri ile bu muhabbet dönerken bir keresinde kv, "onlar kimseyi istemez, kalabalığı sevmiyorlar" diye laf dokundurmuştu.
gayet de ortak zevkleri olan bir çift olarak süper tatil yapıyoruz her yönden...
Biz her tatili başbaşa geçirirdik bu yıl kızımız da dahil olacak yeni aile bireyi olarak
Bende şaşırdım, normali bu sanırdım

Yemeden ve yedirmeden yapamam mümkün değil ama diğer yorumcunun dediği porsiyon hesabını dikkate alacağım artık.
Bir de ben bu kadar özeniyorum diye habire bize oturulmaya geliyor, işin o sıkıntılı bölümü de var.
Her türlü zarar galiba yemek olayı.:rolleyes:

canım benim de senin gibi yetenekli arkadaşlarım var, ha ha eşim de diyor onlara gidelim diye, çakal işte.

ama ben çok utanıyorum ya, keşke yapmasanız, çünkü bu işler hem istek hem de biraz yetenek işi, o kişiler benim evime geldiğinde ben o kadar çeşit yapmak yana dursun, bazen ev yapımı bir şey bile ikram edemiyorum. o yüzden benim gibi misafirlerinize yapmayın bence, hem sizin açınızdan kendinizi boşa uğraşıyor hissetmezsiniz, hem de benim gibi biri ise karşıdaki mahçub olmaz.

Ben dukan yapıyordum evlenene kadar.Bıraktım,bırakınca da fazlasıyla aldım :)

Sizde bırakmasaydınz dukanı madem !
Ama bunu eşiniz için değil kendi sağlığınız ve fiziğiniz açısından göz önünde bulundurarak söylüyorum,
Bu bir gerçek erkekler genelde dış görünüme estetiğe önem veriyor biz bayanlarda evlendikten hemen sonra ne oluyorsa salıveriyoruz kendimizi .Örnekleri de var çevremde.

Eşinizin problemi sadece şuanda değil anladımğım kadarı ile evliliğinizin ilk haftalarından başlayan bir cinsel sorun var.
Bilemedim ama burada kişisel temizlik ,bakımınız,ten kokunuz herşey etkiler cinselliği.Bence madem sağlığınız için başlamışsınız tekrar diyete bu süreç zarfında siz bir geri çekilin ama trip yapmadan uzaktan bir gözlemleyin bakalım ne kadar ilgili .Sizin bunu yüzünüze karşı haykırması tabiki incitici.Size daha farklı birşekilde destek olmalı idi.

canım benim de senin gibi yetenekli arkadaşlarım var, ha ha eşim de diyor onlara gidelim diye, çakal işte.

ama ben çok utanıyorum ya, keşke yapmasanız, çünkü bu işler hem istek hem de biraz yetenek işi, o kişiler benim evime geldiğinde ben o kadar çeşit yapmak yana dursun, bazen ev yapımı bir şey bile ikram edemiyorum. o yüzden benim gibi misafirlerinize yapmayın bence, hem sizin açınızdan kendinizi boşa uğraşıyor hissetmezsiniz, hem de benim gibi biri ise karşıdaki mahçub olmaz.
:D Ay goha bazen gülüyorum sana
Bu içten gelen bişey, sen yapmasan da emeğim boşa gitti demezler merak etme
Ben kendim de bayılırım hamur işi vs. çeşitli tabaklara ondan yapıyorum zaten az yapmadığım için ( genelde 1 tepsidir ölçü ) de bi arkadaşımızı ve eşini çağırırız muhabbetle iyi gider

Düştüm daha önce,tv yi kapatalım bazı zmanlar dedim.denedik iskence geliyor kendisine dinleniyormus televizyonsuz olmazmis. 7/24 benle mi konusacakmis. Bir daha da denemedim

TVyi boz.
ciddiyim.
bizim bir kere Tv miz bozuldu.
tamir olmadı, sonra değişim falan derken evde 4-5 ay Tv yoktu.
Gelen misafirler bile, "ne güzel oldu TV olmayınca, çok güzel sohbet ettik" falan derlerdi, ki bu kişiler misafirliğe gittikleri evde bile favori dizilerini kaçırmayan kişiler.

Maşallah diyelim goha size:nazar::nazar::nazar:
Al bizden de okadar tek başımıza çıktıımız yaptığım her etkinlik ve tatilde elhamdülillah çok iyi keyif alabiliyoruz.
Hatta mümkünsse tek takılmak bizim için ayrı bir hobi ;):KK50:

Yani bence mahçup olmak değil de o kadar ikram karşısında, kendisinin de aynı şekilde hazırlanmaya mecbur hissetmek gibi bir his bırakıyor insanda.
Biz lojmandayız ve evler merkezden uzak olunca lojmandaki kadınların çoğu çalışmıyor. Akşamları bazen kadın toplantısı yapılıyor ve evde oturanlar döktürüyor. Ben en son 5 ay önce gittim bir daha da olmadı zaten. Neden biliyor musun? Herkes birbirinden davet bekliyor ve kimse o kadar hazırlığın altına girmek istemiyor.:KK53:
Kaldı ki zaten yapılan şeyler hep sağlıksız şeyler. Ben de o nedenden dolayı gitmek istemiyorum. Yemesen anlamaz insanlar, yesem kendimi kötü hissedeceğim..

:KK70: Ay goha bazen gülüyorum sana
Bu içten gelen bişey, sen yapmasan da emeğim boşa gitti demezler merak etme
Ben kendim de bayılırım hamur işi vs. çeşitli tabaklara ondan yapıyorum zaten az yapmadığım için ( genelde 1 tepsidir ölçü ) de bi arkadaşımızı ve eşini çağırırız muhabbetle iyi gider

aynen canım benim içten gelen bir şey yok işte.

siyaset topiğinde bir konu vardı bugün; kadınla erkek yaprak sarma yüzünden boşanmışlar.
bak konunun linki aşağıda.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/en-ilginc-bosanma-nedeni-yaprak-sarma.918628/

benim yoruma bak; kopyalıyorum... şimdi bu tıynetteki bir insandan ev yapımı börekler çörekler beklenir mi sence?!

ahanda benim evliliğimdeki en büyük sorun yazılmış.

yaprak sarma mevzusu.

öncelikle eşim tüm ev işlerinde benimle müşterek çalışır, hatta ortak temizlik yapıyorsak benden daha çok çalışır, daha fazla yerin hakkından gelir.
şu aralar evde, akşam yemeğini hazırlar vs vs...

ama adamın benden tek bir ricası var, yaprak sarma.
hani otursam başına, belki yardım da eder ama şu an sen yap da yiyelim modunda.

ve aynen emek göstermemi bekliyor, çok güzel olmasını değil.

ama 5 yıl dolacak, ben henüz sarma yapmadım, çok da niyetliyim, ama hayatımda baba evi dahil olmak üzere hiç sarma yapmadım, annem yaparken 1-2 tane sararak yardım eder gibi görünmüşlüğüm dışında sarma konusu bana tamamen uzak.

bu haberi eşime göndereceğim.
bu boşanmanın sonucunda yüzde yüz kadını haklı görsem de, erkeğin de o kadar bencil olmayabileceğini kendi evliliğimden biliyorum aslında.

Yani bence mahçup olmak değil de o kadar ikram karşısında, kendisinin de aynı şekilde hazırlanmaya mecbur hissetmek gibi bir his bırakıyor insanda.
Biz lojmandayız ve evler merkezden uzak olunca lojmandaki kadınların çoğu çalışmıyor. Akşamları bazen kadın toplantısı yapılıyor ve evde oturanlar döktürüyor. Ben en son 5 ay önce gittim bir daha da olmadı zaten. Neden biliyor musun? Herkes birbirinden davet bekliyor ve kimse o kadar hazırlığın altına girmek istemiyor.:KK53:
Kaldı ki zaten yapılan şeyler hep sağlıksız şeyler. Ben de o nedenden dolayı gitmek istemiyorum. Yemesen anlamaz insanlar, yesem kendimi kötü hissedeceğim..

canım benim komşulardan uzak durma sebebim de budur.
ama örnek verdiğim kişilerle sohbetimiz farklı kulvarda, eşlerimizle birlikte güzel bir altılıyız. içlerinde bir ben çürüğüm.
hatta bazen diyorum, bildiğim tüm kek çeşitlerini yapsam o kadar çok şey hazırlayamam.

Erkek içinde geçerli dediklerim, seks yaparken misyoner kabus olur heralde 100 kilo adamla,daha açık nasıl yazarım bilmem, sen şu an emziriyosun diyet yapamazsın ama sağlıklı beslenebilirsin süt yapsın diye tatlıya abanmadığını varsayıyorum, konu sahibinin daha çocuğu da yok olsa ne yapacak
benim demek istediğim de bu sadece kadın niye sorumlu olsun kilodan , aynısı erkek için de geçerli.

Yok süt olsun diye yemiyorum işin açığı keyfi tatlı yiyorum duygusal açlık dediklerinden, gerildikce yoruldukca tatlı yiyorum maalesef.

umutsuz23 umutsuz23 dukan ve karatay evet sonuç veriyor ama çok ta tehlikeli. Ömür boyu alışkanlık haline getirmek çok zor. Halbuki iyi bir diyetisyen ile her istediğini yiyerek tıka basa doyarak kilo vermek mümkün. Benim diyetisyenim öyle. Geçenlerde bir bayan gelmiş. Başka diyetisyen den. Siz dürüm veriyormuşsunuz demiş diyetisyene.

Gerçekten öyle. Herşeyi yedim. Hatta geçenlerde eşime dedim canım lahmacun istedi. Gitti eşim almaya orda arkadaşıma rastgelmis. Arkadaşım cikom diyette değilmi diyince eşim valla bende anlamadım sürekli yiyo ama zayıflıyo diyetisyene oara verince otomatik man zayıflıyo galiba anlamadım ben bu işi demiş. Sadece şeker hayatınızdan çıkarsa herşey daha kolay olur

Back
X