Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
içini ferah tut herşey olacağına varıyor bi şekilde yani o nikahın olacağı varsa oluyor ... bi takım telaşlar yada ailelerin olaya dahil olması stresi arttırıyor ama nişanlının aile düşkünü olması ilerde sıkıntı yaratabilir kavga etmeden yol yakınken el koy bazı durumlara:)
Öyle demeyin ya lütfenInsallah iyi olur.. Yani ben lafimi hic bir zaman esirgemem, ben o korumasada beni ben kendimi ezdirmem. Tabii ki saygi cercevesi icinde hakkimi korurum ki nisanlim zaten haksizliga tahammül edemez.. Ben nisanli döneminde onlara karsi hic birsekilde rol yapmadim, herzaman lafimi söyledim. Bu yüzdende mesafelidir benim kv le kayinbabamla aram. EN iyiside böyle benim icin. Kafam rahat:) Elbet benimde sizdeki gibi olaylar oldu; kücük kiz kardesi mesela nisanlanmadan önce aglamaya basladi abim artik bizimle oturmicakmi diye, veya annesi böyle duygu sömürüsü yapip kendini acindirirak birseyler yaptirmaya calisti yapmadi degil. Ama beni cok iyi bilir, ne kadar bana karsi höt höt olsada, dedigimden sasmam:)
annesinin babasinin agzina bakan bir kisiyle iliski kuranlarin defalarca dusunmesi gerekli,nisanliyken hersey daha canim cicim kavga edilse bile nisanliyken daha farkli evliyken oldugundan.ozaman kaynana kayinpeder vb faktorleri devreye girecek ve coreklenip kalacak,o kadar sorun icinde de sevgi kimsenin aklina gelmeyecek.genelleme yaptim ama bu erkek grubu toplumumuzda o kadar cok ki![]()
nisanlim masaya vurup ailesine lafini söyliyemeyenlerden, yani saygiya cok önem verenlerden. Kaynanam ve Kayinbabam mesela bana uymayan birsey söylemis olsa sesini kesinlikle cikarmaz ben hep kendimi korumak zorunda kalirim demişsiniz onun sizi korumayacağı kesin öyle sizin kendinizi korumanızla da olmuyor bu işler...ben eşimin ailesi bana terbiyesizlik yaptığında kendimi gayet iyi savundum 3 senedir suratlarına bakmıyorum evime gelemezler evlerine gitmiyorum ama ne oldu biliyor musunuz ??? eşimin beni savunmamış olması evliliğimizi sarstı..yani ikimizin olmayan sorun ailesinin yaptığı pislik ikimizi etkiledi.....
walla kelin merhemi olsa başına sürer:) canım bende bilgisiz sayılırımAynen cok haklisin. Kismetimde ne varsa o oluyor. Nasil el koyabilirim, tavsiyelerin varmi acaba? Bu konuda biraz bilgisizimde ben, yardimci olursan cok sevinirim canim:)
walla kelin merhemi olsa başına sürer:) canım bende bilgisiz sayılırım
Off cidden mi.. Umarim araniz tekrar düzelir. Ya benimde aslinda en cok korkum bu yönden. Ben koruyorum tamam evet ama, yanimdakide arkamda durmadigi sürece nereye kadar koriycam kendimi bilmiyorum? Hatalarini anlamis gibime geliyor ama bi olay olmadanda anlayamamki kendini düzeltip düzeltmeyecegini. Ufak tefek konularda artik ailesine karsi sesini cikartiyor.. Cikartabiliyor yani ugras veriyor. Ama bunu anlamam icin tam emin olmam icin büyük bir olay olmasi lazim. Bilmiyorum ya..
:)vardır tabi.sen ipleri baştan sıkı tut gevşetirsen elinden alıyorlar :)Neyse canim elbet bilgili olanlar vardir bu konuda, ögreniriz:)
Allah yardımcınız olsun ne diyim ama evlenip de o korktuğunuz durumlara düşerseniz kendinizi çok suçlar affedemezsiniz.ben çıkma ve nişanlılk dönemlerinde eşimin arkamda durup duramayacağı noktada hiç bir olaya şahit olmadım ama nişanlılıkta tartışmalarımızın olması eşimin nasıl bağımlı bir hale geldiğini ailesinn yaptıklarından sonra algıladım bi nevi o olaydan sonra parçaları birleştirdim...eşim bana haklısın dedi ama ailesini ödüllendirir gibi o terbiyesizlik sonrası bile araya mesafe koymadı...beni silerler ben onlara bişey diyemem dedi benim onu silmemden korkmadı asla. hatta şimdi ne olmuş o olay yaşandı bitti ne diye uzatıyorsun diyor hatta örnekler sunuyor bana... benim ablama kv si neler neler yaptı ama hala kv si ile konuşuyor ablam diye..bunları annesi söylüyor ona ki suçlarını hafifletecek oğlunun gözünde ...eşim de zaman geçtikçe utanmasa ailem sana bişey yapmadı sen yaptın diycek. beni ayaklarına götürebilse ben kabul etsem asla bana yapılanları onurumu gururumu düşünmez beni ayaklarına götürür yani...onun da zihniyeti terbiye anlayışı aileye cevap verilmez tarzında..eğer ailen terbiyesizlik yapmışsa eşin ve ailen arasında dengeyi sağlamak için çok da güzel cevap verilir ama yooookkk eşim ailesine zarar vermemek için bana evliliğimize gözünü kırpmadan zarar verdi..şimdi sizin durum da böyle geldi bana....nişanlınız bu aşamada böyle ise evlenince nasıl olsa imzalar atıldı mantığıyla rahata erip ailesi tarafında saf tutabilir... bu bir risktir evlilik de zaten bir nevi kumardır ....ben şu aklımla bu riski alır mıydım.....ASLA !
:)vardır tabi.sen ipleri baştan sıkı tut gevşetirsen elinden alıyorlar :)
Aynen dedigin gibi Kumar. Sonucunu bilmeden yola bas koyuyorsun. Binevi kaderimizda olani yasiyoruz, dedigim gibi kaderimde cekmek varsa cekicem bunla olmasa bile baskasiyla. Afedersin ama ogullarina bu kadar düskünse, ogullarida ailesine bu kadar düskünse evlendirmiyelerdi? nisanlandirmayalardi? Alsalarda dizlerinin dibinden ayirmasalardi:// Of cidden sinir oluyorum ya bunlari gördükce cocuk bile dogurasim gelmiyor... Bunaltiyorlar insanlari. Kayinvalideler Kalender Olmalari Lazim. Ama sunuda anladimki Ne kadar cirkefsen o kadar yaraniyorsun. Kirici olursan sevilirsin..
aynen ne kadar pislik olabilirsen ne kadar kırıp dökersen ne kadar başa çıkarsan o kadar iyisin.....ben zaten 6 senelik evliyim çocuk doğurmak bir kez olsun aklımdan geçmedi....anne baba bağımlısı olup beni koruyamayan bir eş daha adam olmamıştır ki baba olsun yanında durmam bile ona bir lütuf....atacağınız adımda Rabbim hakkınızda en hayırlısını versin o korktuğunuz düşünceler hayatınızda yaşadığınız kabuslara dönmesin inş...
Amin Rabbim Hayirlisiyla Nasip Eylesin, Hayirsizsa Uzak Eylesin. Hakkimizda Herseyin Hayirlisi Olsun. Umarim Kocanda Düzelir, Kendine Gelir Insallah Mutlu Olursunuz..
kocamın ben onu boşayıncaya kadar düzeleceği yok , o zaman geldikten sonra düzelse de benim onunla işim yokama yine de iyi dilekleriniz için teşekkürler
yahu boşanacağınıza dair elinizde bir kanıt yok ki, nerden çıkarıyorsunuz bu düşünceleri.
"sevgiliyken hiç kavga etmedik, fakat nişanlılıkta ettiğimiz kavgalardan ötürü ilerde boşanma ihtimalimiz yüksek"
çok korkutucu ve çarpık bir düşünce.
6 sene boyunca kavge etmemişseniz, kısa sürede edince mi sıkıntı doğuyor
ha ben nasıl karar vermiştim, şöyle. hayatımda tüm kararlarımda yaparım:
eşime bağlandıkça "Allah'ım bu adam hakkımda hayırlı değilse; mutsuz huzursuz olacaksak bu evlilik olmasın" diye dua ederdim.
evlendim. "haa demek ki hayırlıymış" dedim
şimdi gül gibi geçiniyoruz, pişman olduğum tek bir gün bile olmadı
iyi düşünün
güzeel hayaller kurun![]()
Şunu bilmen gerek hiç bir erkek kadına gül bahçesi sunmuyor, mutlaka içinde dikenleri oluyor ,
yaşınız kaçtı, bir korku varsa , aklı başındalıkta vardır sanırım ve problemleri çözmedede akıl yorup,çözeceğini tahmin ediyorum ,asıl korkulması gereken, hayal kurup ,hayal kırıklığına uğrayanlar, siz bence çok gerçekçi yaklaşıyorsunuz , az çok neler olabileceği ihtimaller üzerinde duruyorsunuz bu sağlam duruş insanı yıkmaz , aksine mutluluğu için mücadele verir hemende fes etmez çıkan problemler karşısında