• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Ben küçükken bir filmde filan gördüm sanırım biliyordum yani ama uygulayan kimseyi ne duydum ne gördüm. Üstelik ben Karadenizliyim yani orada da asla duymadım bile.

Kuzeniniz yanlış yapmış bence. O zihniyette olmasa tokat atmazdı. Tokat attıysa emin olun başka şeyler de olacaktır. Bunu yapan insandan ben her türlü saçmalığı beklerim. Umarım hemen hamile kalmaz

Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Afrikalı mı dicem ama orda da olmuyordur sanırım asfagahha

Samsundan bildiriyorum böyle bi gelenek yok burda.
Şimdi herkes memleketinden bildirsin gelenegin kaynağını bulalım. Ancak okumuş eğitimli gelinimize böyle kanıtlarız dötten uygurma element oldugnu😒

Samsundan bildiriyorum böyle bi gelenek yok burda.
Şimdi herkes memleketinden bildirsin gelenegin kaynağını bulalım. Ancak okumuş eğitimli gelinimize böyle kanıtlarız dötten uygurma element oldugnu😒
Malesef ki damatda iyi eğitimli o yüzden aklım almıyor böyle şeylere inanmasını yapmasını

Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Kuzeniniz bir yamyamla evlenmis

Malesef ki damatda iyi eğitimli o yüzden aklım almıyor böyle şeylere inanmasını yapmasını
Bazen ne yazık ki iyi eğitimli olmak yetmiyor, iyi eğitimli zorbalar da var.
Kuzeninizin kendi tercihi bir şey diyemeyiz ama valla ben bu örf adet denerek yapılan absürt şeyleri not ediyorum aklıma, bir kızım var Allah korusun böyle adetleri olan biriyle evlenmeye kalkarsa diye daha istemeye geldikleri gün tüm dişlerimi ve tırnaklarımı gösterip damat adayını paralayarak bizde adettir karısına saygısı olsun el kaldırmasın diye damadı bir parçalarlar demeyi düşünüyorum.

O da yumrukla karsılık verseymis 😅

Tabii bizim yörenin geleneklerinde de mesela tokat atan damadın mabadından şırıngayla kan almak var; çünkü neden olmasın…

Back
X