• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliliğin size artıları ve eksileri....:))((

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
evliliğin size kattığı olumlu yönler yada olumsuz yönler neler oldu???evlenmeden önceki x le evlendikten sonraki x arasındaki farklar neler...?(bu arada x siz oluyorsunuz...)buyrun bayanlar...

insekten034lj6zw71yc8yaze8.gif

Yaradan tarafından öyle bir sabır duygusu doldu ki içime,ben bile bana şaşarım Songülcüm..Büyümeye çalışıyorum galiba..Bu artı diyebiliriz benim için..:1rolleyes:
Eksiye gelince; çok sakin bir kızdım ben bekarken.. Ama evlilik çok asabi bir kadın yaptı beni. Çok sinirliyim çok..Ama öyle bağırıp çağırmam. Sürekli gerginim,diken üzerindeyim..:dilcikar:

evlilik beni pek değiştirmedi sanırım ama dah çok yemek düşünür oldum :)))
gelen gideni daha coğaldı eşimde vlendikten sonra baz bana göre olumsuz davranışları oldu ama şimdi oda olgunlaşıyor vede daha objektif bakabiliyor olaylara olumlu yönde etkilemiş evlilik beni annem evlendikten 4 ay sonra beni görünce saçların bile parlamış kızım dedi düşünün artık nasıl olumlu etkilenmişim :)))

bende pek bir degisiklik olmadi aslinda, bende Laalenin sølediginin tersi oldu sanirim az biraz, daha sakin oldum, eskiden bana laf søyleyene hemen cevabimi yetistirir eksik kalmazdim, simdi nedense umrumda degil, søyleyeni allaha havale ediyor kendi hayatima bakiyorum, kimse beni ilgilendirmiyor. kimseyi merak etmiyorum, eskiden daha bir merakliydim sanirimnaniknanik

Eskiden düzenle alakalı bir durumum yoktu ben dağıtırdım annem toplardı şimdi eşim dağıtıyo ben yopluyorum :)) Daha düzenli oldum .
Daha sinirli ve karamsardım şimdi daha pozitif ve sakinim ( ateşle barut olayı ) Yani deli deliyi görünce sopasını saklarmış durumu diyebiliriz .
Daha sabırlıyım falan filan bir sürü ıvır zıvır

evlenmeden önce bu kadar sabırlı,bukadar anlayışlı,bu kadar marifetli olabileceğim aklımın ucuna bile gelmezdi..çünkü evlendiğimde yemek yapmayı dahi bilmiyordum..annem evde olmasa babam yapardı ben hiç girmezdim mutfağa..allahıma şükür bu konuda eşim babamı aratmadı.yavaş yavaş da olsa öğrendim..şimdi orduyu bile rahatlıkla ağırlayabilirim....

aslında artı olarak evlilik;düşünüyorumda eşimden başka bir şey yok.evlenmeden önce de sorumluluklarım vardı şimdide var farklı birşey olmadı.

eksi olarak;çok sakin bir insandım.Eşimin ailesi asabi ve öfkeli bir insan yaptılar beni.çizgimden çıkarttılar.

Önyargılarım bitti,
Hayata daha pozitif bakmayı öğrendim, daha neşeliyim, daha sabırlıyım, daha huzurluyum,
Bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diye düşünürken her şey çok daha güzel oldu hayatımda,
Mutluyum ben böyle...

evlenmeden önce sabır nedir laf yiyipte içine atıp onu hazmetmeye calışmak nasıl bişey bilmeyen ben bunları cok güzel öğrendim evlendikten sonra

evlenmeden önce dilediğince gezen dolaşan eğlenen hiç bir iş yapmayan sadece okuluma gidip gelen bir insandım.. evlenince pek bişi değişmedi sadece iş ve yemek yapmak ağır geldi bazen.. ama evlilik bebek doğduktan sonra basladı,evlenmek 2 kişiyken çok eğlenceli sadece benim için birlikte yasamanın verdiği keyifteydi.. böyle bir sorumluluk alacağımı bu kadar emek harcayacağımı gecemin gündüzümün olmayacağı ve bir dakika bile kendime ayıramayacağımı bilemezdim... aynı zamanda da bunun kadar muhtesem bir duyguda hayatım boyunca yaşamadım.. oğlumun beni anne diye çağırması boynuma yatması öpmesi sarılması yaşamıma bile bedel.. sorumluluğun bin kat arttı yavrum açısından..

evlenmeden önce çok sakin bir insandım kolay kolay sinirlenmez kızmazdım ama sinirlendiğim zamanda taş üstünde taş bırakmazdım evlendikten 1 sene sinir küpü gibi dolanır hale geldim fakat buna karşılıkta sabır olgusu gelişti bende sürekli içime atar oldum herşeyi ama yine patladığım zaman volkan patlaması gibi oluyor kendimi çok sıkmaktan sanırsam
sürekli ödün vermek hiç karşılık beklemeden sürekli birşeyler vermek neymiş onu öğrendim herkese daha bir anaç tavırlarla yaklaşır oldum
valla işin kısacası bana pek olumlu birşey katmadı sanırım sırnaşık şey

artıları daha çok eskilerden..olgunlaştım empati düşünebildim susmayı öğrendim (gerektiği yerde) annemi daha iyi anlamış oldum ah anne beni affet sana hiç yardım etmediğim için zamanında :(( şimdi kayınvalidem benden yardım isteyınce zoraki yapıyorum ya deliriyorum hemde cokkkk anne keşke sana yapabilseydım zor da olsa

lalenin dedigi gibi bekarken çok sakindim şu an sinir küpüyüm bekarken zayıftım şimdi şişmanın kfama bişeyleri takmazdım şimdi düşünceden kafamı kaldıramıyorum çok şey götürdü evlilik benden çokkkkkkkk

ooooooooo uyuk bır lıste olur aklıam gelenler

once sakın guler yuzlu sempatık bır kızdım hıc bır seyı dert etmezdım duzen takıntım yoktu kokularım yoktu kaygılarım yoktu
şimdi cadının tekıyım sınırlıyım suratsızım herseyı dert edıyorum kafaya takıyorum duzen takıntım var evde sureklı etrafı duzenlıyorum

aşk vardı onceden sımdı alıskanlık var

umut ve hayaller vardı sımdı belırsızlık ve rutın var

tartıstıgın zamanlarlar cıkmazlar yasamak tıkanmak cok kotu yapabıleceklerın sınırlı ama bekarken arkanı donup annenın evıne gıdıyosun adam melıye melıye ozur dılıyor gonluunu alıyor evlıyken kım takar nede olsa dılın mahkum bır sekılde konusuyosun barısıyosun sorunların cozulmuyor askıda kalıyor ve dahada şişiyor bırıkıyor

artılarıda

duzenını kurmus oluyosun ben ne olacam kımınle evlenecem dogru ınsanmı dıye dusuncelerın olmuyor kendı ayakların uzerınde durmayı kan yutup kızılcık serbetı ıcıtım demeyı ogrenıyosun bu zaman alıyor artık torpulenıyosun ve ılk zmaanlarda canını yakan tavırlar sozler olaylar artık yakmıyor ammmmaaaan dıyosun yuzun sıyrık oluyor

guya olumlu yanları yukarda yazdımlarım hıc de ogle gorunmuyor sız bana bakmayın her evlılık boyle olmaz bekarlar lutfen dogru ınsan oldugundan emın olun eger sızı cok uzuyosa ılerde duzelır demeyın mantık hep 1 adım onde olmalı aşktan cunku aşk bahar gıbı cok guzel buyuler rengarenk dıngıl heycan verıcıdır ama kısa surer fakat sevgı saygı emek sonusuza kadar surer bu adamla yaslanacam yaslılıgımda bıle palyasacak bırseylerım varmı demelı

Önyargılarım bitti,
Hayata daha pozitif bakmayı öğrendim, daha neşeliyim, daha sabırlıyım, daha huzurluyum,
Bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diye düşünürken her şey çok daha güzel oldu hayatımda,
Mutluyum ben böyle...

ne guzel herkese boyle evlılık nasıp olsunopuyorumnanaktan

Evliliğin artısı tabikide KIZIM.Ve eşime artan sevgim.

Evliliğin eksileri ise sağlığım gitti,kişiliğim ve yapım değişti,bedenen ve ruhen yorgunluktan bittim.

Evlenmden önce pembe gözlüklerim vardı, sevecendim, saftım, gizlim saklım yoktu, sırrım yoktu, herşeyle mücadel edip değişimlere vesile olabilirim sanırdım.sadece mutluluk vardı.Takıntılıydım, hassastım, sinirliydim, inatçıydım, gururluydum, bencil olabiliyordum.

Şimdi gözlükler çıktı.Daha temkinliyim, o saflığım kısmende olsa yok oldu, artık sırlarım var, gizlenmesi gerekn olaylar olduğunu anladım.Mücadelenin yıpratıcı, değişimin boş olduğunu anladım.Mutluluğun yanına hüzünde eklendi.Mutlulukta 2 katına çıktı bunun yanında.Hala takıntılıyım çok azı gitti.Hala hassasım ama babam gibi önemseyenler yok.dolayısıyla kendi içimde hassasiyetim.Sinirim sadece kendime kaldı, inadım kırıldı.bencil olamıyorum istesemde.Gururluyum hala.

Kısacası bekarken çiğdim, şimdi pişiyorum.
Olgunluğu öğretti bana evlilik, kadınlık...

Hala bekarım son 3 ayım... 9 yıldır birlikte olduğum adamla evleniyorum ve çok merak ediyorum bana neler yapacak bu evlilik..??!

Back
X