• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin tıkandığı nokta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de ama sunu yazmissin ama iyiyim demissin diyenler var. Ya arkadasim insaniz insan. Degisiyor olamaz miyiz durumlar degisiyor olamaz mi? Dunle bugunun ayniysa sorunu kendinde ara

iki tarafın da yetişkin olduğu insan ilişkilerinde verdiğiniz kadar almanız lazım ama söz konusu evlilik olunca kadınlar hep eksilerde kalıyor. siz de evlilikteki görevinizi yapmayın madem, siz de eminim çok yoruluyorsunuzdur
Ben cocugum icin yapiyorum, onun haricinde zaten ne ki evlilikte gorev...

Son günlerde hep aynı konulardan gına geldi yeni bir konu açayım dedim. Sizce evliliğin tıkandığını veya bittini nasıl anlarız? Aldatma yok, psikolojik- fiziksel-maddi şiddet, hakaret yok. Herkes kendi işinde gücünde. Çocuklar biraz büyümüş ergen kafası 10 dk dan sonra muhabbet etmiyorlar sıkılıyorlar. Akşam mesaiye kalan bir eş yorgun argın gelip yatıyor. Muhabbet sadece günlük hayattan alacak verecek, çocukların okulu, yarın market alışverişine mi gitsek vs.
Rahat mı batıyor diyenleri duyar gibiyim. Ne bileyim insan geçmişi özlüyor. Uzun muhabbetler gülüşmeler el ele yürüyüşler...
12 senelik evlilikte çok mu erken monotona bağlamak?
İş yerimde başka biriyim artık evde başka biri. Gün boyu daha mutluyum sanki daha enerjiğim . Arkadaşlarımla daha çok eğleniyor olmam evde daha ciddi olmam sizce anormal mi? Bizimle vakit geçirmiyor diye tavır ala ala iyice iletişim azaldı zaten. Sarılma vs var tabi ama o kadar azaldı ki kafaya takmaya başladım.

Bu bir dert bile değil diyenler bir sonraki konuya bakabilir. Ben benzer durumda olan veya olmamak için çok iyi çözümler bulmuş hemcinslerimle biraz sohbet etmek istedim..
Dert etmeniz normal tabi evlilik de olsa sevgililik de sadece birkaç yıl olmaz ki beraberlik daimi olmalıdır. En azından canlı olmalıdır. Eşinizle bu durumu nazikçe paylaşabilirsiniz tatlı dille söylerseniz ilgisini arttıracaktır.

Dert etmeniz normal tabi evlilik de olsa sevgililik de sadece birkaç yıl olmaz ki beraberlik daimi olmalıdır. En azından canlı olmalıdır. Eşinizle bu durumu nazikçe paylaşabilirsiniz tatlı dille söylerseniz ilgisini arttıracaktır.
Evet evet kesinlikle ilgisi artacaktir 😂😂😂😂😂

Hic ayrilik yasamamis, hatta belki de hic evlilik yasamamis, uzun bi iliski icinde bulunmamis kadinlar, ne de guzel bol keseden salliyor. Biliyorum, hissettiklerimi hisseden, bu ayrilik surecinin gercek bir yas surecinden farksiz oldigunun farkinda oldugu icin, kacinan bir dolu kadin var. Konus esinle, terapiye git, iletisim kur yataklari ayirmak hataymis bla bla bla... niyetim asla biri bi yol gostersin degildi, ama duygusal bakimdan toyluk, sahit oldugum tek sey. Yasamadiysaniz yazmayin. Yorum yapmayin akil vermeyin. Olmuyor iste anlamiyo musunuz. Hic cikmaziniz olmadi mi
Çok şey yazıp hiçbir şey anlatamamışsın. Kime ne söylediğin belli değil.

13 yıllık evlilik 2 çocuk,hayat mücadelesi inişler çıkışlar derken bi dönem bizde böyle olmuştuk ama toparladık.
Mola günlerimiz var.
Ev dışında.
İş çıkışı 1 saar başbaşa kahve içiyoruz,ayda 1 gece dışarı çıkıyoruz konsere veya standup şova.
Çok iyi geliyor bize.
Küçük sakin bir ilçeden İstanbula yerleştikten sonra hayatımız ferahladı
Bize çok iyi geldi bu şehir,
Sevgi aşk bi yerlerde gizli kalıyor hayat telaşesinden,onu ara ara uyandırmak lazım

ya yine yuva yıkıcı olacağım ama şu olay da bana hiç inandırıcı gelmiyor. yıllarca erkeklerin çoğunlukta olduğu inşaat şirketlerinde çalıştım. adamlar eve keyfi geç gidiyorlardı. babalık izinlerini bile iş yerine gelerek diğer adamlarla goygoy yaparak geçiriyorlardı. yani bilmiyorum sizin eşiniz belki patrondur ondandır falan ama kadın çalışanlar işlerini zamanında bitirip çıkmak için ellerinden geleni yaparken erkeklerin hep yayıla yayıla iş yaptığını gördüm. o yaptıkları işler de içler acısıydı o da ayrı konu.
konudan bağımsız o kadar doğru ki. ben de erkeklerin yoğun olduğu bir işte çalışıyorum geçen haftada bir gün uzaktan mı çalışsak diye bir konu gündeme geldi erkekler istemedi evde karısı çocukları var diye şok oldum hani böyle bir fırsatın bu sebepten reddedilmesine. adamlar eve gitmemek için ellerinden geleni yapıyorlar resmen ya da yıllık izin kullanmıyorlar karısıyla çocuklarıyla vakit geçirmemek için ki bunlar da yüksek kazançlı eğitimli insanlar. madem bu kadar aile istemiyordun neden evlendin diye sorasım geliyor ama cevabı da biliyorum. toplumdaki rollerini tamamlamak için koca, baba olmuş adamlardan ne karısına ne çocuğuna hayır gelmiyor maalesef

Bence eşinize konuyu etkinlik bazında değil de duygu bazında açabilirsiniz. Neden sizinle sohbet etmek istemiyor mesela, neden içinden gelmiyor? Artık sizin fikirleriniz, sohbetleriniz ona çekici gelmiyor mu? Çok yoğun çalışan insanlar için bırakın gezmeye gitmeyi, 2 saatlik bir filme odaklanmak bile zor gelebiliyor o konuda hak verebilirim ama, gerçekten eşiyle vakit geçirmek isteyen insan bunları yapamasa dahi, "hadi bir kahve yap/kahve yapayım" deyip iki çift laf edebilir, hiçbirşey konuşamıyorsa "işimde şöyle bir sıkıntım var, bunalmış hissediyorum, bugün şöyle bir işle uğraştım" falan diye bile konuşup sizin tavsiyelerinizi dinleyebilir. Ne bileyim televizyonu dizinize yatıp izleyebilir mesela. Önemli olan o vakti ne şekilde olursa olsun size ayırdığını hissedebilmeniz. O yüzden "çok yorgunum, çok çalışıyorum" falan bunlar bahane yani. Konuşmak çözüm getirmiyorsa, tüm bunların sizi soğuttuğunu belirtip çift terapisi önerebilirsiniz. Şu kesin bir gerçek ki, yapmak isteyen erkek bir şekilde yapıyor.

Bizimle vakit geçirmiyor diye tavır ala ala iyice iletişim azaldı zaten. Sarılma vs var tabi ama o kadar azaldı ki kafaya takmaya başladım.
Tavır alma işini bırakıp açık açık konuşun ve beraber yapmaktan keyif alacağınız, hevesleneceğiniz aktiviteler ayarlamaya çalışın. Mesela çocuklar kursa falan gidiyosa o ara için sürpriz bi workshop, boğazda kano tarzı etkinlik düzenleyin ikiniz arasında. Belki bunları denemişsinizdir ama aklıma bunlar geldi ya. Tıkanma demeyelim de durgunlaşmışsınız gibi geldi bana.

Son günlerde hep aynı konulardan gına geldi yeni bir konu açayım dedim. Sizce evliliğin tıkandığını veya bittini nasıl anlarız? Aldatma yok, psikolojik- fiziksel-maddi şiddet, hakaret yok. Herkes kendi işinde gücünde. Çocuklar biraz büyümüş ergen kafası 10 dk dan sonra muhabbet etmiyorlar sıkılıyorlar. Akşam mesaiye kalan bir eş yorgun argın gelip yatıyor. Muhabbet sadece günlük hayattan alacak verecek, çocukların okulu, yarın market alışverişine mi gitsek vs.
Rahat mı batıyor diyenleri duyar gibiyim. Ne bileyim insan geçmişi özlüyor. Uzun muhabbetler gülüşmeler el ele yürüyüşler...
12 senelik evlilikte çok mu erken monotona bağlamak?
İş yerimde başka biriyim artık evde başka biri. Gün boyu daha mutluyum sanki daha enerjiğim . Arkadaşlarımla daha çok eğleniyor olmam evde daha ciddi olmam sizce anormal mi? Bizimle vakit geçirmiyor diye tavır ala ala iyice iletişim azaldı zaten. Sarılma vs var tabi ama o kadar azaldı ki kafaya takmaya başladım.

Bu bir dert bile değil diyenler bir sonraki konuya bakabilir. Ben benzer durumda olan veya olmamak için çok iyi çözümler bulmuş hemcinslerimle biraz sohbet etmek istedim..
Dört sene de bitti gibi bir şey sizin gene 12 sene sürmüş maalesef oraya soğukluk giriyor sevgi bitiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X