evliliginizde ve evinizde kurallariniz nelerdir??

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ÇAMAŞIRLAR SAÇILAMAZ.
kirliler ortada bırakılamaz
hafta 2 sabah geç kalkma hakkımız var(ya o ya ben)
kumanda kımdeyse kararlarına saygı durulur öğ gelene kadarda olsa mac ızlenır yada dizi
oğlanın bakımı kesınlıkle paylaşılır paylasılmazsa anında ısyan cıkar

evimize ayakkabıyla girilmez
çocuk olduğu için dağınıklık muhakkak oluyor ama en azından salon ve banyo derli toplu durmalıdır
ev temiz olmalıdır
kirliler kirli sepetine atılmalıdır
misafirler yatak odasına girmemelidir
akşam yemeğinde sofraya birlikte oturulmalıdır
bakkala,markete gitmek eşimin görevidir
aylık alışveriş için alışverişe beraber gidilir.
ütü bana aittir.
temizlik bana aittir
çamaşır yıkayıp asmak bana aittir
bulaşık bana aittir
her gün en az bir kap yemek pişirmek benim görevimdir
kumanda eşim evdeyse eşimdedir,ben dizi izleyeceksem diğer tv ye doğru yol alırım klava:
çocukla ve bakımıyla ilgilenmek benim görevimdir,arada babası isterse alır sever ve bana geri verir klava:
misafir ağırlamak bana aittir eşim uzanarak tv seyreder klava:

kaydirigubbakcemile3valla aynı ben.bütün hepsi kuralımdır.bu kadarda tutarmı yawkaydirigubbakcemile5

tek kural var bizde herşey birlikte yapılacak. allaha şukur de öyle.

bnde evli değilim ama yinede yazim . . . :ecrin_bebek:

bizim evde sigara içilmez kesinlkle içen balkonda içergamyoncuiremsu
aynı saatte yemeğe otururz .zaten beraber yediğimiz bi akşm yemeği var .diğer öğünlerde ben yanlızım . . . (( :1shok:
elbetteki eve ayakkabı ile girilmez. çıkarılan kıyafetler keşke bizim evdede kirliliğe atılsa ama abim direk gözüne nereyi kestirdiyse oraya atar.ben arkasından toplarım . CADIARZU
her yemekten sonra mutlaka sallama çay içer abimle annem fisfisfisbenm çayla aram pek yok . .lülülülülülü

bende evli değilim ama yine yazıcam:)

en başta sigara konusu, her odada her köşede içilebilir.
balkona çıktığınız terlikle hatta bahçede gezdiğiniz terlikle içeri su içmek iç.in girebilirsiniz.
kedi bi yere çişini kaçırdıysa onu anneeeeeeeee burası çiş kokuyo demek benim görevimdir temizlemek ise annemin.
köpeği sabah gezdirmek annemin, akşam gezdirmek babamın görevidir ben sadece uzaktan sevme görevini almışımdır.
banyoda saç kıllarını bırakabilirsiniz. en sonunda anne isyan ederse şöyle yalandan toplanır.
yemek zamanı anneye anne canım şunu isityo diyip pişirtebilir sonra da öf canım istemiyo diyip yemeyebilirsiniz.
habersiz gelen misafir ise en sevdiğimizdir allaha şükür hiç dışarı çıkmadan onları bekleriz zaten.
markete gitmek annemin görevi
ütü annemin görevi
temizlik annemin görevi
o annemin görevi bu annemin görevi
babam tv izler ona çay vermek de annemin görevi.

tek kuralımız vardır oda kimse kimsenin eşyasını karıştırmaz. cüzdan çanta telefon ortada bırakılsa bile asla ve asla asla içi açılmaz karıştırılmaz. bilgisayarlar asla karıştırılmaz.

yani bizim tek bir konu dışında hiç kuralımız yok allah anneme sabır versin...

bizim evde de öyle çok büyük kurallar yoktur ama bir kaç tane var tabi
1. sabah mutlaka kocacığımı öperek dua ile iş uğurlarım
2. kahvaltı hazılarım yanlız olduğum zaman kahvaltı etmem ama kaynanam olduğunda mecburen
3.akşamları kocacığımı ben karşılarım onun geleceği saatte kim olursa olsun kapı açamazlar kızarım klava:
4. gece mutlaka ve mutlaka aşkımla beraber gireriz yatağa asla ayrı olmaz
şimdilik aklıma gelenler bunlar daha gelirse yazarım

çok merak ettim eve gelen misafire nasıl yasaklıyabiliyorsunuz sigarıyı yada nasıl söyliyorsunuz kalp kırmadan ben beceremiyorumda bende kocamda sigara içmiyoruz ama evimize gelen herkez benim ailem haricinde sigara içiyor ve ben engelliyemiyorum

eşim sayesinde malesef ne kadar istesemde kural mural yook...klava:

bizdede kural falan yoktur rahat takılırıs kasmayız
2günde bir yemek pişer evimde çorba herakşam olur
genelde dağınığızdır kocam ve ben üstümüzü çıkakarı yatak odasında bikenara bırakıırz
akşamalrı yatmdan ben şöle bi etrafı toplarım
eşim benden habersiz bişey yapmaz
haaftada bir kayınvalidme gideriz
eşim tv kumandasını elinden bırakmaz
çok yorulduğumda yada ayrdıma çağırdığımda gelir benle iş yapar
aslıda derli toplu olmayı çok isterdim

yani rutin bir evlilkte fazla ..bişey yok..

aynen anlatcak fazla bişey yok canım katılıyorum sana..-tatlicadiarzu-

Ben de sigara konusunda çok hassasım.Üstelik dokunuyor bana.Dr. sigara içilen ortamlarda bulunma demişti.Ben de onu söyledim eşime.Misafiri bile balkona çıkarttırıyorum.:lepi: Eşim hemen ,eşime dokunuyor,doktor yasaklattı ,diyor.Millet de tıpış tıpış balkona gidiyor.:lepi:

slm benim çamaşırla başım dertte,bazen hemen yıkayıp kurutup ütülüyorum ama çoğunlukla sepetlerde bekliyor beni.düzeni çok severim ama olmuyor niyeyse.bir nedeni herşeyi benim düzenlemek isteyişim bi de yeterli dolap olmaması.
bizde eşimle birlikte yaparız işleri itiraz etmez ama temiz işleri tabi ki (bulaşık dizmek,çamaşır asmak,arada ev süpürmek çoook nadir kendi ütüsünü yapmak,bazen oğlumunkileri )
toz almaktan nefrat ederim.
akşam yemeği beraber yenir.
derleyip topluyorum ama o şekilde düzen devam etmiyor beni bekliyor her iş

evimizin işleri asla tek başıma yapmam,birimiz otururken diğerine kalmaz hiçbir iş..yemekten,bulaşığa,hafta sonu temizliğe,çamaşır asmadan ütüye herşeyi yardımlaşarak yaparız.
yemeklere birlikte otururuz,yalnız asla yemeyiz.
birbirimize sevgimizi söylemeden uyumayız ve uyanmayız.
eşimde ben de sigara kullanıyoruz fakat sadece mutfakta camı açarak içeriz ve evimizin baska hiçbir yerinde içmeyiz,gelen misafirlerde içemez!
eşim beni evde yalnız bırakmayı hiç sevmez,eğer kendi arkadaslarımızla buluşacaksak mutlaka aynı güne denk getiririz.
aklıma gelenler bunlar..

Ayni cati altinda olalim belki daha cok kural cikar ortaya, ama su an icin söyleyebilecegim tek sey var.

Nisanlim sigara iciyor, bende malesef (birakma asamasindayim) sigara icilecekse sadece mutfakta, eger varsa sadece balkonda. Asla oturma odasinda, yatak odasinda vs istemiyorum, kokusu cok kötü siniyor perdelere.

Çok atı olmasa da bizim evdede bir takım kurallar var;
- Ne olursa olsun, akşam yemekleri mutlaka topluca yenir, herkes beklenir.
- Her sabah eşimi işe uğurlar, akşam geleceği saat yine kapıda karşılarım.
- Çocuklarla her akşma en az yarım saat oyun oynar, sohbet ederiz.
- Evde herkes kendi odaından sorumludur. Beceremedikleri yerde yine ben toparlarım.
- Haftasonları yemeği ortaklaşa hazırlarız, günü işle geçirmem eşim evdeyken.
- Aynı zamanda uyuruz mutlaka, kimse sonradan gelip yatmaz.
- Kendimize vakit ayırırız, çocuklar uyuduğunda eşim de bende kendi istediğimiz şeylerle
meşgul oluruz. Ya ikimizde pc lere geçeriz ya da eşim film izler vs ama mutlaka kendi
kendimize vakit geçiririz.
- evin kuralı değil de mutlaka değişmesi gereken en kötü şeyi de uyku saatlerimiz.
gece uyumak, sabahta uyanmak bilmeyen bir yapımız var.

aslında fazla kuralımız yoktur..
evde sigara içtirmem..
habersiz misafir gelsin istemem,evim dağınık da olabiliyor çünkü..
çok derli toplu değilimdir ama titizimdir.lekeye,toza dayanamam.her gelenin arkasından mutlaka halıların ve koltukların üzeri bir kat sabunlu suyla alınır.
habersiz bir yere ikimizde gitmeyiz..
haftada bir ütü,temizlik için mutlkaka kadın gelir.gelecektir..
onun haricinde başka bir şartım şurtum yok..

hafta sonu iş yapılmaz
hafta sonu evde yemek yapılmaz yemekler dışarda yenir dışarı çıkılmadıysa dışardan yemek söylenir
yatmaya birlikte gidilir uykusu gelmeyen yatakta abajuru açarak kitap okuyabilir
akşam yatmadan önce ev hep derli toplu olur
misafirler gelmeden birkaç gün önce arayıp haber vermek zorundadır
işe gitmeden önce sarılıp dua edilir iş bitince eve dönünce de şükürler edilerek eve girilir
yemek yemeden önce bismillahirrahmanirrahim denerek yemeğe başlanır yemek bitince de elhamdülillah denir
alınan herşey yine yerine konur herşeyin yeri ayrıdır ve o yüzden evde birşey arandığından kolaylıkla bulunur
evde sigara içilmez maalesef dostlarımız içiyor onlarda mutfak ya da balkona gönderiliyor

her evde olduğu gibi benim evimde de kurallar var tabi ki:
- kimse habersiz bi yere gidemez
- eve habersiz misafir getirilemez
-(bazılarınız buna çok imrenecek ama) tv kumandası benden başkasında duramaz:jeyyar::roflol:
-akşam yemekleri hep beraber yenilecek
-yemek yerken ağır şapırdatmak kesinlikle yasakklava:
-akşamları çay içilip muhabbet edilecek öyle herkes bi kafadan olmaz muhabbetten sonra herkes kendi işine zaten bakar
-alışveriş hep beraber uygun bi günde yapılacak
-evde asla küfür edilemez
-tuvalet ve banyo temizliği tamamen kişiseldir kesinlikle temiz tutulmak zorunda
-dışarıdan gelen herkes önce lavaboya girer eller yıkanır
-evime kimse ayakkabıyla zaten giremez (herşeyden önce namaz kılınır evimde çok şükür)
-ev işlerinde herkes üzerine düşeni yapar
offf o kadar çok ki ama bu saydığım kurallar asla esnetilemez

*** kimse birbirine haber vermeden biryere gitmez***
geç kalınıcaksa haber verilir..
dışardan kırk yılda bir söyleriz yemek yapmayı çok sverim ve hep yaparım evde yenir
cumartesi geceleri genelde eğlenmye birlikte birşeyler yapmank için dışarı çıkarız arkadaşlarımızla görüşürüz, canlı müizk sinema kumkapı aklımıza neresi geliyorsa mutlaka gideriz ve eve değil kumburgazdaki çiftliğmize gideriz

pazar günü eşim mutlaka şantiyeye gider ve ben hep o sırada uyurum:) kurallar bunlarr

hiç kuralımız yoktur.kociş gelir çorabını kirli sepetinin önüne aar.be adam cok mu zor onu alıp sepete atmak.
yemek saatimizde belli degildir nezaman acıkırsak ozaman yeriz.
ay aklıma gelmiyoki cok rahatız biz galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…