Evlilik adımlarını atmak

NilCeren

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2008
1.093
805
323
İzmir
Merhaba, 1,5 yıldır süren bir uzak mesafe ilişkim var. 30 yaş üstüyüz ikimiz de, mesleğimiz birikimlerimiz var. İlişkiye başlarken de evlilik amacı ile tanışmıştık. Ama gelin görün ki daha aramızda evlilik muhabbeti geçmiyor. Ben de gururuma yedirip evlenmeye meraklı kadın imajı çizmemek için bir şey soramıyorum. Evlenenlere sormak istiyorum, ilk adımı atmadan bu konulara nasıl geliyorlar? Evlilik teklifi falan beklemiyorum ama sadece kısa ya da uzun vadeli olarak (seneye evleniriz, nişanlanırız vs...) gibi bir şey duymak ve planlamak istiyorum aslında.

Evililik düşüncesini ilk eşim söylemişti, bende aileme söyledim tanıyınca öyle oldu, evlilik dusunuyosa zaten söyleyecektir

açıkçası 30 yaş üstünde olduğum için panik yapıyorum, daha önce evliliğe gider sandığım ilişkimde evlilik düşüncesinin olmadığını öğrendiğimde çok geç hissetmiştim.Sanırım o ilişkiden kalan korkum var. Konuyu ben açsam saçma mı olur?

konuyu ne zaman nasıl açacağımı bilmiyorum. Yani günlük sohbet muhabbet arasında birden mi girmeliyim konuya?
Bizde de aynen şöyle olmuştu sevgili olduk hemen 6 7 ay sonra evlenmek istediğini sürekli dile getiriyordu. Sonra baktım aradan o bahsettiği süre zarfına geldi ama bir hareket yok.(6-7 ayın kısa olduğunu zaten düşündüğüm için o zaman üstelememistim) Sonra dedim ee biz ne yapacağız seneye mi evleneceğiz ona göre planlarım var diye sonuç olarak benim istediğim oldu 😄 Ama bazı erkekler dürtmeyle gidiyor. Bence kadın tarafından beyan edilmesi saçma değil. Çünkü zaten ortak bir şekilde karar alabilmen için birinin beyan etmesi gerekiyor ki konu konuşulmaya başlansın.

NilCeren NilCeren Iliskimiz hakkinda ne dusunuyorsun, omurboyu boyle cafelerde oturup gorusmeyecegiz herhalde diye gir konuya..
Şaka bi yana sahi niyetin nedir de? Ciddi degilsen laylaylom icin geç kaldik yaştan dolayi de. Ne sen benim vaktimi al ne de ben senin... de
Ben ciddi iliski istiyorum de, 35 yasima gelince aaa olmadi deyip ayrilmak istemem, olcaksa simdi olsun bu de.
Duzenli bir hayat,ailem,cocucugum olsun istiyorum de. Ben senin boyle bir hayalinde yer almiyorsam bana eyvallah ozaman de..

1.5 yil evlilik icin gecerli bi süre bence. Simdiye onun konuyu acmasi gerekiodu
(Cekingense belki uygun anı,konunun acilmasini bekliodur belki de.. ama bunu diyemeyen, açılamayan bir adam da ne bileyim... )

NilCeren NilCeren Iliskimiz hakkinda ne dusunuyorsun, omurboyu boyle cafelerde oturup gorusmeyecegiz herhalde diye gir konuya..
Şaka bi yana sahi niyetin nedir de? Ciddi degilsen laylaylom icin geç kaldik yaştan dolayi de. Ne sen benim vaktimi al ne de ben senin... de
Ben ciddi iliski istiyorum de, 35 yasima gelince aaa olmadi deyip ayrilmak istemem, olcaksa simdi olsun bu de.
Duzenli bir hayat,ailem,cocucugum olsun istiyorum de. Ben senin boyle bir hayalinde yer almiyorsam bana eyvallah ozaman de..

1.5 yil evlilik icin gecerli bi süre bence. Simdiye onun konuyu acmasi gerekiodu
(Cekingense belki uygun anı,konunun acilmasini bekliodur belki de.. ama bunu diyemeyen, açılamayan bir adam da ne bileyim... )
Doğru diyorsunuz, açıkçası bir de uzaktan mesafe ilişkisi yaşadığımız için iyice daraldım sanırım. En kısa sürede görüştüğümüz ilk zaman bu konuyu gündeme getireceğim çünkü ben gerçekten ifade ettiğiniz gibi aile kurmak, düzen oturtmak istiyorum

Doğru diyorsunuz, açıkçası bir de uzaktan mesafe ilişkisi yaşadığımız için iyice daraldım sanırım. En kısa sürede görüştüğümüz ilk zaman bu konuyu gündeme getireceğim çünkü ben gerçekten ifade ettiğiniz gibi aile kurmak, düzen oturtmak istiyorum
Yaa tabiki...
Aradan 1.5 yil daha gecti diyelim. Adam evlilik dusunmuyorum dedi, olmaz dedi.. ayrildin. Yeni biri de oyle hemen olmuyor. Belki 2 sene sonra biriyle tanisacaksin. Etti 3 yıl - 4 yıl sonrasi...
Bi 2 yil da onla sevgili olacaksin.
Hadi onla evleneceksin. 1 yil sonrasina da en erken cocuk sahibi olursun
Etti mi bundan 7- 8yıl sonra annelik. Yaş oldu 40 belki de..
Niye olmayacak biri icin hayatından çalasın?

Konu evlilik, annelik de degil.. hayallerini , planlarini neden 40 yaşına atasin? Niyeti yoksa bitirsin..
Vakit çalmaya, oyalamaya karsiyim ben..
En guzel yillar gecip gidiyor, 20 lik degilsiniz ki.
O da ne istedigine karar versin once !
Daha iyisini bulursam diye yedekte mi tutuyormuş... 🙄

Söylediklerinizde tek bir tane bile haksız cümle yok. Önceki ilişkimde de 2,5 sene vakit kaybedip bu soruyla yüzleşmeden ayrılmıştım. O zaman 20 lerimin sonlarında olduğum için çok kızmıştım kendime. Şimdi aynı hatayı tekrar yapmamalıyım. İlk görüştüğümüzde açacağım bu konuyu.

bu soruyu bile açık açık soramayacağınız adamlarla bir ömürü nasıl geçireceksiniz bende bunu anlamıyorum. yaşlar olgun, meslekler iyi 1 yıl geçmiş , güya ilişkiniz güzel ama ne zaman evleniriz diye sormaya utanıyorsunuz ? sorun işine gelmiyorsa puff gider zaten sizde gerçekle yüzleşmiş olursunuz. herşey yolundaysa bende çok istiyorum ama şunu bekliyorum der vs. isteseniz sorarsınız kaçırmak istemiyorsunuz.

Hic kendi gelecek planlarindan bahsetmiyor mu? 30 yas ustu yaslar ve 1 bucuk sene iliskide bunun konusulmamasi degisik geldi bana. Hayal kurmuyo musunuz birlikte yasamakla ilgili birlikte uyumakla ilgili vs. Bi de uzaktasiniz daha bi ozlem istek olur gibi insanda. Evlilik durumu olursa sehir degistirmeye musait mi durumunuz mesleginiz?

Nasıl konuşamıyorsunuz yani sevgilisiniz gelecek hayalleri kurmuyor musunuz seninle şöyle yapacağız seninle şurada oturacağız seninle şöyle çocuğumuz olsa gibi böyle hayaller kurarak sonra gerçekleştiriliyor genelde. Ben tatile gitmiştim 1 haftalık eşimle sevgiliyken oradan dönünce ne güzel beraber uyuyup uyanıyorduk hep beraberdik artık hep beraber olalım diyip istemeye gelmişlerdi evlenme teklifi falan etmemişti bana da filmlerde ki gibi :olamaz:

Back
X