Evlilik adımlarını atmak

Erkekler istediklerinde kendileri açıkça dile getiriyor böyle şeyleri. Benim eşim sevgililiğimizin başında evlenelim deyip duruyordu. Dalga geçtiğini sanıyordum ama ciddiymiş meğerse 😅

Zaten bu niyetle görüşüyorsanız siz kendiniz de açıkça konuşabilirsiniz. Baskı yaptığınızı düşünürse koşarak uzaklaşabilir böyle de bir riski var.

1.5 yıldır bu muhabbetin geçmemesi bi tuhaf. Evlenmek isteyen adam plan yapar, planlarına sizi dahil eder. Birlikte hayaller kurarsınız.

Merhaba, 1,5 yıldır süren bir uzak mesafe ilişkim var. 30 yaş üstüyüz ikimiz de, mesleğimiz birikimlerimiz var. İlişkiye başlarken de evlilik amacı ile tanışmıştık. Ama gelin görün ki daha aramızda evlilik muhabbeti geçmiyor. Ben de gururuma yedirip evlenmeye meraklı kadın imajı çizmemek için bir şey soramıyorum. Evlenenlere sormak istiyorum, ilk adımı atmadan bu konulara nasıl geliyorlar? Evlilik teklifi falan beklemiyorum ama sadece kısa ya da uzun vadeli olarak (seneye evleniriz, nişanlanırız vs...) gibi bir şey duymak ve planlamak istiyorum aslında.
Bence açıkça sorun. İkili ilişkilerde açık ve net olunması gerektiğini düşünüyorum. "İlişkimizin geleceği ile ilgili neler düşünüyorsun? "diye sorabilirsiniz. Evlenmeyi istemek abes bir şey değil. Bir buçuk aylık değil, bir buçuk yıllık İlişkiden bahsediyorsunuz. Artık sağlam bir temel oturmuştur ilişkiniz ve birbirini tanıyorsunuzdur. Bu ilişkiyi evliliğe taşımak istemeniz çok normal.

ben olsam sorardim,
evlilik meraklisi olmak da kotu bir sey degil ki hem,
ozellikle farkli sehirlerde yasarken elbette evlenip ayni eve gecmek istemeniz cok dogal.

Merhaba, 1,5 yıldır süren bir uzak mesafe ilişkim var. 30 yaş üstüyüz ikimiz de, mesleğimiz birikimlerimiz var. İlişkiye başlarken de evlilik amacı ile tanışmıştık. Ama gelin görün ki daha aramızda evlilik muhabbeti geçmiyor. Ben de gururuma yedirip evlenmeye meraklı kadın imajı çizmemek için bir şey soramıyorum. Evlenenlere sormak istiyorum, ilk adımı atmadan bu konulara nasıl geliyorlar? Evlilik teklifi falan beklemiyorum ama sadece kısa ya da uzun vadeli olarak (seneye evleniriz, nişanlanırız vs...) gibi bir şey duymak ve planlamak istiyorum aslında.
Ailesiyle tanıştınız mı ve kendi ailenizle tanıştırdınız mı?
Görüşme sıklığınız nedir?

açıkçası 30 yaş üstünde olduğum için panik yapıyorum, daha önce evliliğe gider sandığım ilişkimde evlilik düşüncesinin olmadığını öğrendiğimde çok geç hissetmiştim.Sanırım o ilişkiden kalan korkum var. Konuyu ben açsam saçma mı olur?
Neden olsun ki? Evlilik amacıyla tanıştık dediğinizden yola çıkarak ortak tanıdık vs ile tanıştırıldığınızı düşündüm. Bunu düşünerek ilişkiye başladıysanız sormak en doğal hakkınız. 1 2 yıl daha sormazsanız ve siz Bekleseniz, sonra beyfendinin kararı bu yönde olmazsa boşa beklemiş olursunuz. Siz de eğer o böyle Bi düşüncede değilse - sonuçta herkes evlenmek amaçlı birliktelik devam ettiriyor- ayrılıp yolunuza bakarsınız. Umarım hakkınızda hayırlısı olur çok güzel mutlu bir yuva kurarsınız ❤️

• Beğen
Reactions: 000

bence gerçekten uzun bır ılıskınız var sure olarak. hayatla ılgılı ona planlarını sorun nasıl bır gelecek bekledıgını vs. belkı adam hıc evlenmeyı düşünmüyor veya sız sorunca aklından gecenlerı sızle paylaşır kesınlıkle konuşmalısınız .

• Beğen
Reactions: 000
30 üstü yaşlarda iseniz; meslek varsa, iş varsa, elzem bir durum yoksa hiçbir şey olmadan 1.5 yıl geçmişse üzgünüm ama kendinizi olumsuza hazırlayın.
30 yaş üstü erkekler eğer ciddi ise 1 yıla yakınlaşınca çoğunlukla aile ile tanıştırıyor.

Ben 30 üstü ilişkilerde en fazla 1 -1.5 yıl arası beklenilmesi taraftarıyım. Daha once de olur. Herkes 2 3 yil çıkmak zorunda değil. Zaten birini anca aynı evde olunca tanırsınız. O yüzden konuşun..

Hiç mi hissettirmedi?
Hiç mi konu geçmedi?

Kimseyle tanıştırmadı mı?

Daha fazla beklemeyin. Öyle uzaktan uzağa kaç yıl daha görüşeceksiniz? Bunun evliliği var 1 2 yil belki çocuksuz geçirilecek süresi var. Hepsini hesaplamak lazım.. sizi oyalamasin. Bunun için konuşun. Oyaliyorsa da bitirin. Kimse kimsenin zamanını almasın.

Bunda çekinecek bir şey yok. Evlilikle ilgili ne düşünüyorsun diye konuya gir fikirlerini öğren

Hic kendi gelecek planlarindan bahsetmiyor mu? 30 yas ustu yaslar ve 1 bucuk sene iliskide bunun konusulmamasi degisik geldi bana. Hayal kurmuyo musunuz birlikte yasamakla ilgili birlikte uyumakla ilgili vs. Bi de uzaktasiniz daha bi ozlem istek olur gibi insanda. Evlilik durumu olursa sehir degistirmeye musait mi durumunuz mesleginiz?
Ben de anlamadım, garip gelecek ama hiç bunların hayalini de kurmadık. Evet ben şehir değiştirmeye gayet uygun bir meslekteyim.

30 üstü yaşlarda iseniz; meslek varsa, iş varsa, elzem bir durum yoksa hiçbir şey olmadan 1.5 yıl geçmişse üzgünüm ama kendinizi olumsuza hazırlayın.
30 yaş üstü erkekler eğer ciddi ise 1 yıla yakınlaşınca çoğunlukla aile ile tanıştırıyor.

Ben 30 üstü ilişkilerde en fazla 1 -1.5 yıl arası beklenilmesi taraftarıyım. Daha once de olur. Herkes 2 3 yil çıkmak zorunda değil. Zaten birini anca aynı evde olunca tanırsınız. O yüzden konuşun..

Hiç mi hissettirmedi?
Hiç mi konu geçmedi?

Kimseyle tanıştırmadı mı?

Daha fazla beklemeyin. Öyle uzaktan uzağa kaç yıl daha görüşeceksiniz? Bunun evliliği var 1 2 yil belki çocuksuz geçirilecek süresi var. Hepsini hesaplamak lazım.. sizi oyalamasin. Bunun için konuşun. Oyaliyorsa da bitirin. Kimse kimsenin zamanını almasın.
Doğru diyorsunuz, ben de bu ara aynı düşüncelerdeyim. Uzakta olduğumuz için ilk görüştüğümüzde bu konuyu açacağım kendisine, ben de ona göre yoluma bakarım diye düşünüyorum

Bence açıkça sorun. İkili ilişkilerde açık ve net olunması gerektiğini düşünüyorum. "İlişkimizin geleceği ile ilgili neler düşünüyorsun? "diye sorabilirsiniz. Evlenmeyi istemek abes bir şey değil. Bir buçuk aylık değil, bir buçuk yıllık İlişkiden bahsediyorsunuz. Artık sağlam bir temel oturmuştur ilişkiniz ve birbirini tanıyorsunuzdur. Bu ilişkiyi evliliğe taşımak istemeniz çok normal.

Dimi artık ben de buna kendimi ikna ettim

ben olsam sorardim,
evlilik meraklisi olmak da kotu bir sey degil ki hem,
ozellikle farkli sehirlerde yasarken elbette evlenip ayni eve gecmek istemeniz cok dogal.
Sanırım artık evlilik meraklısı olarak algılanmak bile umrumda değil, böyle düşüne düşüne kendimi yipratacagima evlilik meraklısı olarak algılanirim daha iyi
Ailesiyle tanıştınız mı ve kendi ailenizle tanıştırdınız mı?
Görüşme sıklığınız nedir?
Hayır tanışma olması, gorusme sıklığı iş dolayısıyla biraz uzun bir kaç ayda bir

Sizce hangi açıdan rahat hissetmiyorum? İlişkiye güvenim mi yok, karşımdakinden mi emin değilim? Ben bulamadım.
Mantıksal bir kadınsın. Duygusal değilsin. Mantığına göre adımı o atmalı. Atmayınca sebep araştırıyprsun. Al karşına konuş. Ben şurda 3/5yorumundan ne kadar aklıbaşında olduğun fikrine kapıldım. Mızırdarsa Kendi kaybeder. Sal gitsin. (Bilmediğin kredi borcu falan olabilir)

Tüm sevgililerimden evlenme teklifi aldım ama eşime ben dedim, evlenelim biz diye 🙈 hem de 10 günlük sevgiliydik. Zaten niyetiniz bu yöndeymiş,böyle tanışmışsınız. Nasıl konuşulmaz aklım almadı. Özlüyorum keşke hep yanımda olsan veya biz senle evlenince de kavga etmeyiz demi falan diye konular geçmiyor mu?

Back
X